Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Herätys suvaitsevaisto siellä kuplassa!

Suomessa on tänään asunnottomien päivä. Heitä useimpien silmissä ja mielissä unohdettuja henkilöitä on peräti noin 7000.

Odotan, että tänään suvaitsevaisto järjestää Helsingin Sanomien johdolla mielenosoituksen heidän puolesta. Rummut pärisevät, julkkikset keräävät irtopisteitä esiintymisellään, sopiviksi katsotut poliitikot pitävät palopuheita ja kaikkein suvaitsevimmat rähinöivät. Toimittajat laativat vain myötämielisiä juttuja, ja mediat sulkevat palstansa kriitisiltä näkemyksiltä.

Useimmat asunnottomista ovat tehneet pitkän päivätyön tämän maan hyväksi. Siis sinunkin hyväksi. Nyt on meidän kaikkien velvollisuutemme huolehtia myös heistä. Vihdoin ja viimein.

...............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitäs Reijo aikoo tehdä asunnottomien hyväksi tänään?

Reijo Tossavainen

Minä avustan säännöllisesti tiettyjä kohteita, joita en halua kuitenkaan kertoa.

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen

Et halua kertoa avustuksesi kohteita, mutta haluat kertoa internetille että avustat. Ja avustat säännöllisesti. Aistin suurta armeliaisuutta.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä. Niinhän tuossa blogin päällä lukee....

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tossavainen on myös toisinajattelija. Hän kuuluu Perusuomalaisten samoinajattelijoiden n. 10 % vähemmistöön. Luojan kiitos, tästä jälkimmäisestä.

Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #35

Puhutaanko taas Reijosta vai blogin aiheesta?

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Reijo herätti meidät kirjoituksellaan huomaamaan sen, mitä päivää tänään vietetään.
Ehkä ne jotka haluavat kaikka hyvää suomeen velkarahalla, voisivat ehdottaa jotain einomaista?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Reijo on hyvä ja järkkää itse mielenosoituksen. Asia on hyvä, joten varmasti porukkaa tulee. Entisenä kansanedustaja sinulla lienee kontaktejakin, mutta sen sijaan parjaat muita jotka eivät MYÖSKÄÄN ole tehneet mitään.

Millä hemmetin logiikalla, jonkun 'suvaitsevaistoksi' nimeämäsi tahon tämä mielenosoitus pitäisi järjestää? Koska ovat järjestäneet sellaisia muiden asioiden takia? Eikös juuri siksi olisi jonkun muun vuoro.

Käytännössä ainoa, mitä tästä saa irti on, että Tossavaisen mielestä mielenosoitukset järjestettiin väärän asian vuoksi. Oikean eteen hän ei ole valmis tekemään mitään, mutta suu jauhaa kuinka jonkun muun olisi pitänyt. Millä ihmeen meriiteillä hänellä on pokkaa syytellä muita asunnottomien huomioimattomuudesta kun hän ei tiemmä itsekään ole mitään asian eteen tekemässä?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Enemmänhän noita asunnottomia näyttää olevan, kuin Reijon mainitsemat. Ja kokoajan pukkaa lisää rajojen ulkopuolelta. Asuttajilla ja meillä suvaitsevaisilla riittää työsarkaa. Toivottavasti kolmen ässän hallitus ei unohda ketään heistä.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Vuosia on tehty töitä yhdistyksessä Vailla vakituista asuntoa. Ei ole tossavainen tukijoiden joukossa eikä aiemmin asunnotonta huomannut. Tervetuloa toimistoon Vaasankadulle. Soppaakin tarjotaan!

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Mielenosoituksilla harvemmin mitään rakennetaan. Ehkä lastensairaala?

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Voishan sen miekkarin suvaitsemattomatkin järkätä. Sen voin kertoa sinulle, että sama porukka joka turvapaikanhakijoita tällä hetkellä jelppii, on aktiivisena myös tämän asian tiimoilta. Mitäs herra Tossavainen itse on asian eteen tehnyt?

Käyttäjän SikuNygren kuva
Siku Nygren

Reijo Tossavainen, me suvakit olemme toimittaneet vaatteita
, kenkiä, huopia ja muuta tarpeellista, ruokaa tarjotaan sörkässä ja telttoja pystytetty. Mukana on useampi järjestö ja kaikki yrittää myös muulloin hoitaa näitten ihmisten asioita. Ehdotan että Tossavainen tulee mukaan toimintaan tai on hiljaa asioista josta ei tiedä mitään.

Käyttäjän oiskonoin kuva
Juhani Kautto

Ehdotan, että mielikuvitushahmo Siku Nygren kommentoi jatkossa omin kuvin ja omin nimin kuten niin monesti häntä peukuttaneetkin ovat vaatineet.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Tässähän on jo olennaisimmat mainittu mutta lisätään nyt vielä, että persut ovat hallituksessa. Missä on siis rakennusprojekti, jolla taataan asunnottomille koti? Miksi persut eivät saaneet sitä ajettua hallitusohjelmaan? Oliko kova yritys päällä hallitusneuvotteluissa auttaa asunnottomia?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kiva huomata että.Tossavainenkin välittää mm maahanmuuttajista (asunnottomuus on erityisesti maahanmuuttajien ongelma). Oletan että olet itse mukana tänään osoittamassa mieltä ja keräämässä vaatteita/rahaa asunnottomille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Bodil, eivät vaatteet muutu asunnoiksi,"Palopuheet ei lämmitä pakkasella, eikä rumpujen paukuskaan"!

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Montako asunnotonta maahanmuuttajaa Rosengren on nähnyt Suomessa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Herra Tossavainen varmaan avaa kotinsa asunnottomille herra Sipilän esimerkkiä noudattaen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Montako koditonta olet ajatellut majoittaa asuntoautoosi?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mukasuvaitsevaiston parhaimmisto, noin 100 000 hlöä, täyttää ensi viikonloppuna Messukeskuksen Kirjamessuilla. Ken on siellä käynyt tietää Suomea voitavan täydellä syyllä kutsua rumien naisten hallitsemaksi vähemmistöjen paratiisiksi.

Jos heitä olisi Ruotsissa yhtä paljon suhteessa väestöön, ei mistään löytyisi riittävän suurta tilaa kokoontua kerralla.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Vaikka puhe olisi niinkin merkittävästä ongelmasta kuin asunnottomuudesta, tyypillinen suomalainen... yksittäistapaus löytää siitäkin tilaisuuden herjata suomalaisia naisia. Hyvin menee! :)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Täydessä Meskukeskuksessa vaalikampanjatilaisuudessaan -82 Mauno Koiviston heilauttaessa "Kyllä tämä tästä" kämmentään yläviistoon lähelläni seisoneen tohtori Elisabeth Helanderin silmät kostuivat. Toista kertaa en mennyt hakemaan heil! meillä menee hyvin - tunnelmaa.

Viime viikolla käänsin katseeni Trasteveren kadun kulmassa Roomassa parin asunnottoman kohdalla välttääkseni toteamasta heitä ihan tavallisiksi perussuomalaisiksi. Hyvä että olen itse päässyt pahimmasta tartunnasta, so. kunhan täältä pääsee pois ilman että täkäläiset tuulipukunaiset tunkisivat mukaan.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Heikki Rönkkö: onko mamu vienyt naisesi, kun vihaat noin paljon naisia?

Kirjojen lukeminen muuten on sivistävää ja avartavaa. Suosittelen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kiitos Raili Sergejeff kysymästä. Kirjojen lukemistakin enemmän arvostan oman kirjoittamista. Tässä juuri kesällä olen julkaissut omakohtaisiin kokemuksiin perustuvan "Rooma opettaa" kirjan. Se löytyy painettuna ainakin Suomalaisen kirjakaupasta ja e-bookina sekä GooglePlaystä että AppleStoresta. Mielelläni kuulisin kommentteja

t.Komea mies, maassa maan tavalla, kuten Sauli Niinistökin tänään sanoi ihan italiaanojen tapaan.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen Vastaus kommenttiin #19

Rumien naisten ei kuitenkaan kannattane vaivautua kirjaasi lukemaan?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #20

Ehkä markkinoinnissani on vielä opittavaa, joskin provokatiivinen väite, että pahin kuviteltavissa oleva yhteiskuntamalli olisi rumien naisten hallitsema vähemmistöjen paratiisi, ei ole omani, vaan erään 1700-luvun ranskalaisen valistusfilosofin.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #20

"Ei ole olemassa rumia naisia. Osa on vaan suvunjatkamisen kannalta haastavia..." -mikko kuustonen-

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #19

Ok, hyvä juttu.

Ajattelin vain noiden naisvihamielisten kommenttien perusteella, että luku- ja kirjoitustaidot eivät ehkä ole ihan hallinnassa. Mutta hyvä, että ovat, arvioin siis väärin, minkä myönnän auliisti.

Toivotan menestystä kirjoitustöillesi. Kirjoittaminen ja lukeminen kannattaa aina.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #27

Tattista vaan, vähäisetkin kirjoitustaidot tuppaavat kannykällä naputellessa rapistumaan, mutta kunhan asia tulee ymmärretyksi.

Facebook se vasta ihmeellinen keksintö onkin. Synnyinkuntani Sonkajärven väki esittelee innolla vanhoja kuviaan joita syrjäkyläläiset kommentoivat tyyliin "manerhemin sukulanen johti joukoa Ekyptinkorvesa" ilman että opettajattaret alkaisivat heristellä näkymätöntä etusormeaan. Upeaa. Kirkonkyläläiset sieltä puuttuvat, mistähän syystä?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

On se komee mies tuo Heikki Rönkkö. Ihan kateeksi käy. Tarinat yhtä ylevät.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kukapa se kissan hännän nostaisi? Jos kylällä kuiskuteltaisiin että vaurasta, monilapsista taloa hallitsevat pukeutuvat kuin olisivat rumia, niin ainakin vaatekauppaan menisivät. Niinhän ihminen toimii. Niinpä opetusministeriksi saatiin ihan nätti nuori nainen, liikenneministeriksi kelpo daami Anne Berner ja persutkin ylpeilevät puhemies Lohelasta. Eikä tarvittu kuin muutama nettikommentointi erään ranskalaisen filosofin provosoinnin pohjalta.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Asunnottomien yössä on kyllä niitä suvaitsevaisia hommissa. Heillä ei mene aika länsirajalla partiointiin kylttien ja lippujen kanssa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tampereella jo toistakymmentä vuotta vasemmistonuoret ainoana järjestönä ev-lut. kirkon lisäksi ovat järjestäneet tempauksia asunnottomien yönä, jotta asia pysyisi niin sanotusti framilla.

Perussuomalaisia ei ole näkynyt, paitsi vaalivuosina muutamia.

Sitä paitsi eikö perussuomalaiset ollut juuri se puolue, joka hallituksessa oli päättämässä eläkeläisten asumistuen laskusta, jotta Suomeen saataisiin lisää asunnottimia eläkeläisiä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se onkin hienoa, että vasemmistonuorissa vielä on yritystä, sitten kun katsotaan tuota vasemmistoliiton touhua ja johtoa, sitten se usko taas häviääkin.

No nuorissa on toivo, kunhan ei ota esikuvaksi Arhinmmäen toimintatapaa.

Tämä Yrjö Raution kolumni on oiva kuvaus vasemmiston tilasta, olen samaa mieltä, ikävä kyllä.

http://www.hs.fi/politiikka/a1305993388800

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tuossa on kuvaa Tampereen keskustorilt nyt (jos aukenee), ei näy kovinkaan monta perussuomalaista olevan paikanpäällä:

https://www.facebook.com/TampereenVasemmistonuoret...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#25

>---- järjestäneet tempauksia asunnottomien yönä, jotta asia pysyisi niin sanotusti framilla.

ooo

Asunnottomat ovatkin korvaamaton uutislähde tiedotusvälineille.

---
Ainakin 70 vuoden ajan kaikki eduskunnassa istuvat ovat olleet sitä mieltä, että asunnottomuus on poistettava.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

Huvittaa tämä äkillinen asunnottomuuden ja naisasian kiinnostus. Aiemmin asunnottomia kutsuttiin yhteiskunnan siivellä eläviksi itse elämänsä sössineiksi loisiksi, ja naisten asemasta puhuneita telaktjufeministeiksi ja lepaaneiksi.
En jaksa uskoa että kaikki heistä, jotka nyt yht'äkkiä niin kovasti asunnottomien tilanteesta ovat huolta alkaneet kantaa ovat liikkeellä erityisesti juuri asunnottomien puolesta.....

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Teemapäivään liittyviä tapahtumia järjestetään ainakin kahdellakymmenelläkolmella paikkakunnalla. Eikö riitä?

http://asunnottomienyo.fi

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tossavaiselle onkin jo vastailtu, mutta koska haluan omalta osaltani lyödä naulaa syvemmälle katkeroituneen ex-kansanedustajan otsaan, linkitetään vielä tämä uutinen.

Maanlaajuinen kansalaisliike, tapahtumia asunnottomien hyväksi 20 paikkakunnalla, eikä kukaan osallistujista tiettävästi visko polttopulloja, pukeudu lakanaan tai karju rasistisia megafoniin. Täysiä suvakkeja siis.

Juha Kuittinen

Pienituloista "kasua" viedään?...

"Pienituloiset kantasuomalaiset uhkaavat jäädä asukasvalinnoissa väliinputoajiksi, mikäli hallitus saa läpi lakimuutoksen valtion tukemien vuokra-asuntojen jakoperusteista.

Lakiesityksen toteutuessa ulkomaalaisten määrä kasvaisi merkittävästi vuokra-asuntojonoissa, kun tähän saakka voimassa ollut vaatimus vähintään vuoden oleskeluluvasta poistettaisiin.

ARA-vuokra-asuntojen asukasvalintaohjeiden mukaisesti ilman töitä olevat, oleskeluluvan saaneet asunnottomat ovat vuokra-asuntojen kiireellisimpien hakijoiden joukossa.

– Lakiesityksen toteutuessa tällaisten hakijoiden määrä nousisi huomattavasti ja johtaisi käytännössä siihen, että pienituloiset työssä käyvät jäisivät asukasvalinnassa väliinputoajiksi, Penttilä toteaa kannanotossa."

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/320835-esit...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Asunnottomien puolesta on turvallista ajatella, koska he eivät lyö näpeille. Sen sijaan jos sanot ajattelevasi ylempiesi puolesta vaatien heitä osallistumaan talkoisiin, varo kynsiäsi.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Reijo unohtaa sanoa, että perussuomalaiset ovat hallituksessa.

Siis hänen oma puolueensa on hallituksessa. "Suvaitsevaisto" taas on oppositiossa.

Mitä perussuomalaiset aikoo tehdä kodittomuusongelmalle?

Ja miksi Reijo herättelee "suvaitsevaiastoa", eikä omaa puoluettaan?

Reijo Tossavainen

Antti Koskelan puolue sdp on ollut vuosikymmenien ajan hallituksissa, mutta siitä huolimatta asunnottomuus on vaikea ongelma. On kohtuutonta edellyttää, että perussuomalaiset pystyisi laittamaan asiat kuntoon muutamassa kuukaudessa.

Jatkossa maahanmuuttajat kilpailevat samoista asunnoista. Siksi esim. demareiden avoimien ovien politiikkaa vain pahentaa tilannetta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Muttei liene kohtuutonta odottaa perussuomalaisten tekevän asiassa aloitteita sen sijaan että kitisevät miksei 'suvaitsevaisto' tee asialle jotain?

Vai onko politiikassa joku 'odotusaika', jonka verran on oltava hallituksessa ennen kuin voi alkaa tehdä asioille jotain? Toteuttaminen toki voi viedä aikaa, mutta on aika pölöä jos hallituspuolue odottaa jonkun muun hoitavan asian sen sijaan, että itse ryhtyisi toimeen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On kohtuutonta edellyttää, että perussuomalaiset pystyisi laittamaan asiat kuntoon muutamassa kuukaudessa. Perussuomalaisilla on koko vaalikausi aikaa. Odotettavissa siis on, ettei asunnottomuus ole ongelma kolmen vuoden päästä?

"Demarien avointen ovien politiikka" pisti silmään! Eikös meillä ole meneillään ennemminkin Perussuomalaisten avointen ovien politiikan jakso. Muistutan, että Demarit ovat oppositiossa, Perussuomalaiset puolestaan hallituksessa. Tämä tuntuu aina välillä Tossavaiselta unohtuvan...

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Miksi muuten näitä äärioikeistolaisia hupparimiehiä ei näy ajamassa asunnottomien asiaa toreilla ja turuilla, tai auttamassa (sodan kokeneita) vanhuksia hoitokodeissa? Rajoja ollaan kyllä kovaan ääneen laittamassa kiinni.

Muuten, onko kukaan tietoinen siitä yllättävästä tosiseikasta, että noista 7000 asunnottomasta peräti 1500 on maahanmuuttajia, eli suhteellisesti huomattava osa.

"Asunnottomista perheistä hieman yli puolet oli maahanmuuttajataustaisia".

http://www.ara.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Uutiset_ja_tiedotteet/Uutiset_ja_tiedotteet_2015/Asunnottomia_aiempaa_vahemman(32597)

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Tänään 19.10. on Perussuomalaisten Suomen Uutisten sivulla pitkä kirjoitus asunnottomien asiasta ja haastatellaan PS:n Helsingin varavaltuutettua, joka toimii työttömien ja asunnottomien auttamiseksi.

Toimituksen poiminnat