Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Vasemmistopuolueet ja työnantajat samassa veneessä

Työnantajia edustava Rakennusteollisuus haluaa maahanmuuttajia rakennuksille töihin. Sen sijaan työntekijöitä edustava Rakennusliitto näkee asiat täysin toisin.

"Maahanmuuttajat aloittavat nollatilanteesta. He eivät ymmärrä itse alasta, suomalaiskulttuurista eivätkä kielestä mitään. Ei ole oikotietä." Näin näkee asiat Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi HS-Pravdan jutussa.

Työntekijät aivan perustellusti monilla aloilla pelkäävät, että työnantajilla on "ketun häntä kainalossa" eli halutaan helpatyövoimaa.

Eniten minua ihmetyttää tässä asiassa vasemmistopuolueiden toiminta. Kumpikin kannattaa avoimien ovien politiikkaa maahanmuuton osalta.

Suvaitsevaiston yksipuolisesta propagandasta huolimatta tervejärkiset kansalaiset ymmärtävät asioita. HS:n kyselyssä peräti 70 prosenttia suomalaisista kannattaa maahanmuutossa tiukempaa linjaa.

Tosin suvaitsevaiston mielestä kansa on väärässä ja kriittiset suut halutaan tukkia. Myös täällä Uudessa Suomessa.

...............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Tuottavuutensa suhteen halpa työvoima on ihan perusedellytys Suomen pystyssäpysymiselle. Alle puolet suomalaisista tekee ylipäätään työtä ja vain noin suurituloisin 30% maksaa veroja nettona.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Hömpsönpömpsön.

SDP on ainoa puolue, joka on johdonmukaisesti ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan säilyttämisen kannalla. Perussuomalaisista sitä vastustavat mm. Jussi Halla-aho ja Sampo Terho, jotka ovat myös vastustaneet työehtojen yleissitovuutta, eli alakohtaisia minimityöehtoja.

Humanitäärisen muuton osalta ei ole vaihtoehtoa; lakia ja ihmisoikeussopimuksia on noudatettava. Persut eivät tosin Tynkkysgaten perusteella piittaa kummastakaan.

Reijo Tossavainen

Demarit entisen ay-pamppu Rinteen johdolla kannattavat täysin avoimia ovia. Silloin tarveharkinnasta puhuminen esim. juuri nyt maahantulleiden osalta on lähinnä mustaa huumoria.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin, tuossa vastauksessasi esiintyy koko se paradoksi, jota Tossavainen hiukan kulmikkaasti hahmottelee.

Ensin demari Kinnunen laittaa päähänsä maailmanparannushatun, ja haluaa humanitääristä maahanmuuttoa.

Sen jälkeen demari Kinnunen laittaa päähänsä AY-hatun ja toteaa että maahan haalittujen on parempi pysyä siellä sossun kustantamassa kämpässään poissa työmarkkinoilta sotkemasta AY-liikkeen edunvalvontaa, siitä huolimatta että Kinnunen hyvin tietää miten töihin pääsy on ainoa tapa integroida tulijat suomalaiseen yhteiskuntaan.

Käyttäjän Ponto kuva
Tero Ponto

Bloggisti Tossavainen haluaa asettaa vastakkain kantasuomalaiset työttömät ja tämän uuden porukan. Tähän ei ole missään nimessä tarvetta. Molemmat ongelmat pitää yrittää hoitaa niin hyvin kuin mahdollista.

Tynkkys-gaten valossa Tossavaisen huoli kriittisten suiden tukkimisesta on lievästi huvittavaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

"Molemmat ongelmat pitää yrittää hoitaa niin hyvin kuin mahdollista."

Tarkoittanet tällä uusien työtilaisuukisen syntymistä.

En haluaisi olla pessimisti, mutta tilanne näyttää olevan vain pahenemassa huolimatta jo vuosia harjoitetusta elvyttävästä finanssipolitiikasta liki 10 miljardin euron lisäveloin vuosittain. Pelkästään viimeisen vuoden aikan meiltä katosi yli 30.000 yksityisrahoitteista työpaikkaa, eikä mikään viittaa pienemmissäkään määrin siihen, etteikö tämä suunta jatkuisi edelleen.

Maahantulleiden turvapaikanhakijoiden työllistymiseen olisi aiheellista suhtautua realistisesti. Kielitaidottoman ja varmasti usein myös ammattitaidottoman on aivan varmasti liki mahdotonta työllistyä nykyisille työmarkkinoille nykyisin käytännöin, jos ei sitten keksitä jotakin aivan uutta työtä ( silläkin täytyyolla maksaja ) tai vapauteta maahantulleita kokonaan olemassa olevalta sääntelyltä.

Reijo Tossavainen

Pontolle:

Idealisti ummistaa usein silmänsä tosiasioille. Niin myös Ponto.

Työpaikkoja on rajallinen määrä. Se on tosiasia, eikä sitä muuksi voida muuttaa.

Edelleen on tosiasia, että kysymys on siitä, kuka nämä työpaikat saa. Jos työpaikan saa maahanmuuttaja, niin se on joltakin toiselta pois.

Pekka Pylkkönen

Miten Kiinassa tai jenkeissä sitten on enemmän työpaikkoja kuin meillä?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Työpaikkoja on rajallinen määrä. Se on tosiasia, eikä sitä muuksi voida muuttaa.
Edelleen on tosiasia, että kysymys on siitä, kuka nämä työpaikat saa. Jos työpaikan saa maahanmuuttaja, niin se on joltakin toiselta pois."

Kummallinen väite ex-kansanedustajalta. Työpaikkoja häviää ja uusia syntyy jatkuvasti. Uudet työpaikat usein syntyvät eri toimialoille ja sijoittuvat toisin kuin vanhat. Siksi, vaikka meillä on työttömyyttä, meillä on myös toimialoja jotka kärsivät työvoiman saatavuudesta. Kun syntyy uusi työpaikka, se ei ole keneltäkään pois, eikä maahanmuuttajia voi kantaväestön työttömydestä syyttää.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #8

Härkösen väite on yhtä looginen kuin väitteet, että "sähköä saa pistorasiasta ja rahaa pankin seinästä".

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #9

Vai niin. No miten Tossavainen sitten perustelee sen, että rakennusalalla Uudellamaalla on alhaisin työttömyys, vaikka täällä on myös suurin ulkomaalaisten ja maahanmuuttajien osuus työvoimasta? Jos kerran mamut vievät työpaikat, niin silloinhan Uudellamaalla työttömyyden pitäisi olla suurin?

Tai kun katsotaan tätä TEM:n julkaisua nähdään, että "Kaikesta toimipaikkojen rekrytoinnista 45 % oli vuonna 2011 työvoiman hankintaa uusiin työpaikkoihin, kun poistuman korvaaminen edusti 31 % ja vaihtuvuuden korvaaminen 18 % rekrytointisyistä". Jos työpaikkoja olisi rajallinen määrä, niin koska se raja tulee vastaan ja uusien työpaikkojen syntyminen loppuu?

https://www.tem.fi/ajankohtaista/julkaisut/tem-ana...

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #14

Esim. Kainuussa rakennusalan työttömyysprosentti on noin 30. Pääkaupunkiseudulla on pulaa työntekijöistä.

Ensin on tuotava työntekijöitä vaikkapa Kainuusta. Vasta sitten esim. Somaliasta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #16

"Ensin on tuotava työntekijöitä vaikkapa Kainuusta. Vasta sitten esim. Somaliasta."

Tossavaisella on tähän ilmeisesti tarjolla ratkaisuksi jokin väestön pakkosiirtoa muistuttava mekanismi, kun ottaa huomioon että tähän saakka ne Kainuun työttömät rakennusmiehet eivät ole halunneet käyttää oikeuttaan muuttaa työn perässä.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #17

Niinpä, ei mikään estä kainuulaisia siirtymästä työn perässä Uudellemaalle. Käytännössä vaan niin ei tapahdu, joten uusimaalaiselle yritykselle jää vaihtoehdoksi palkata maahanmuuttaja tai jättää työpaikka täyttämättä. Näistä ensinmainittu vaihtoehto on parempi.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #17

Ei pakkosiirtoja, mutta jos kannustimina käytetään vaikkapa vain pikkuosa siitä rahamäärästä, mikä käytetään keskimäärin somalien "auttamiseen", niin tulijoita olisi.

Käyttäjän Ponto kuva
Tero Ponto

Sitten myös työministeri Lindström ummistaa silmänsä tosiasioilta ja on idelisti, sillä kommenttini sattuu olemaan melkein sanasta sanaan kuin Lindströmin suusta. Tänäisessä Huomenta Suomessa hän sanoi seuraavasti : "Pelkään, että asetetaan vastakkain kantasuomalaiset työttömät ja tämä uusi porukka. Tähän ei ole missään nimessä tarvetta eikä aikomusta. Molemmat ongelmat pitää yrittää hoitaa niin hyvin kuin mahdollista."

Puolueen lisäksi Tossavaista ja Lindströmiä näyttää yhdistävän se, että kumpikin vaikenee Tynkkysestä.

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tyominis...

Jukka Laine

Tämähän on koomista keskustelua. Maailmassa 7 miljardia ihmistä nauraa suomalaisille TES-sopimuksille ja rikkovat niitä päivittäin. Pääoma virrannut ulos maasta ovista ja ikkunoista ja työpaikat kadonneet. Ja nämä hupiveikot kilpailevat kuka suojelee parhaiten suomalaista kaksikantaista sääntelyä ja byrokratiaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ellei Suomeen tulevaisuudessa saada maahanmuuttajia työelämään, huoltosuhteemme heikkenee ratkaisevasti. Omaan ikäluokkaani syntyi yli 100.000 lasta, esikoisemme aikana 55.000. Sanotaan, että maahanmuutajatkin vanhenevat eläkkeelle, kyllä, mutta silloin me, suuret ikäluokat, olemme jo mullan alla. Miesten keski-ikä on 75-vuotta, suuret ikäluokat nyt iältään 65-70, parin vuosikymmeniä meidän ikäluokkaa on vähän ja tämä on factaa.

Reijo Tossavainen

Toivottavasti toveriduunarit lukevat toveriduunari evp:n kirjoituksen ajatuksen kanssa... Siis avoimien ovien politiikka on o.k.!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Fakta on se, että v. 2015 meillä on pienin syntyvyys vuosikymmeniin ja fakta on myös se, että huoltosuhde Suomessa tulee olemaan Japanina ja Kreikan ohella maailman huonoin jo kymmenen vuoden kuluttua.

Onnetonta tässä on vain se, että maassa on valmiina massatyöttömyys, eikä uusista yksityisrahoitteisista työpaikoista ole juurikaan näyttöjä olemassa, saati sitten niistä keinoista, joilla alijäämiä voitaisiin tulopuolelta rahoittaa ja säilyttää nykyisenlaista hyvinvointia edelleen.

Fakta on myös se, että meillä tarvitaan aivan 300.000 uutta yksityisrahoitteista työpaikkaa yrityksiin, että voisimme säilyttää edes jota kuinkin rahoitusperustan edes pääosin nykyisille julkisille menoillemme.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kuka, tai mikä taho on puhunut "avoimista ovista" En ainakaan minä tai demarit, tarveharkinta on eri asia kuin "avoimet ovet" Solakiven olisi syytä lukea uudestan mitä Kinnunen kirjoittaa, humanistista maahanmuuttoa meitä koskee kv. sopimukset, työperäinen maahanmuutto sensijaan on omissa käsissämme.

Reijo Tossavainen

Granlundilla on nyt "puurot ja vellit" niin sekaisin, että en lähde niitä oikomaan, koska mieluummin lähden tästä takaisin pihanurmikkoa leikkaamaan... olen siis muualla kuin Suomessa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toimituksen poiminnat