Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kansalaiset luottavat MV-lehteen enemmän kuin perinteiseen mediaan!

Yle julkaisi tänään someen keskittyviä uutisia. Tavoitteena oli osoittaa, että sosiaalinen media syyllistyy yksipuoliseen uutisointiin ja vääristelyyn, ja että perinteinen media on puhdas pulmunen.

Mielestäni jutuillaan Ylen toimittajat syyllistyivät juuri siihen, mistä he syyttävät somea. He kertoivat esimerkkejä somen ylilyönneistä. Sen sijaan sanallakaan ei kerrottu päinvastaisista tapauksista, jolloin some on joutunut oikomaan perinteisen median yksipuolisesti värittämiä juttuja tai kertomaan perinteisen median kokonaan "unohtamat" asiat.

Ylen laajaan päällikköportaaseen kuuluva Riikka Venäläinen toteaa Facebookissa, että toimittajat ovat sitoutuneet oikaisemaan väärät tiedot. Näin joskus tapahtuu, mutta ei läheskään aina. Tuore esimerkki Ylen osalta on ajankohtaisohjelma, jossa väitettiin Perussuomalaiset puolueen syyllistyneen lainvastaisuuteen. Tämä oli jo seitsemäs kerta kun samaa väitettä toistettiin Ylellä, vaikka käräjäoikeus ja hovioikeus ovat todenneet, että mitään väärää ei ole tapahtunut. Tästäkin asiasta on annettu palautetta Ylelle, mutta oikaisua ei ole vain kuulunut.

Ylen jutusta selviää, että kansalaiset luottavat jopa MV-lehden juttuihin enemmän kuin perinteisen median juttuihin. Tämä ei kuitenkaan aiheuta toimittajien näppäimistöllä minkäänlaista pohdintaa siitä, että miksi niin on.

Tärkeää on huomata, että sekä perinteisen median että somen puolella on asiallisia juttuja ja niiden lomassa enemmän tai vähemmän eri asteista soopaa. Siksi oikean kokonaiskuvan saamiseksi on erittäin tärkeää seurata monipuolisesti mediaa. Sen jälkeen on tehtävä oma mahdollisimman objektiivinen arvio siitä missä mennään.

..........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Toimitus/toimittaja päättää ketä haastatellaan, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä tehdään. Kun samalla tiedämme, että toimittajien joukossa on ylivoimaisesti eniten punavihreitä, niin lopputulos ei ole hääppöinen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

No kenen hemmetin se sitten pitäisi saada päättää?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hei Reijo, jutussa käsitellään vain huuhaajulkaisujen lukijoita, ei kansalaisia yleensä. Siis tarkasti rajattu kohderyhmä eli ihmiset jotka lukevat näitä ja pitävät niitä jostain käsittämättömästä syystä luotettavina, vaikka esim. tämän viikonlopun murhatragedia oli jälleen vastenmielistä pseudouutisoinnin ja keksittyjen juttujen ja juorujen juhlaa.

Vähän sama kuin miksi ihmiset lukevat horoskooppeja ja uskovat niihin tai että miksi joku uskoo yksisarvisiin jne. Kyseessä on aina rajattu kohderyhmä.

Reijo Tossavainen

Tuo kohderyhmä on kattava, sillä esim. MV-lehdellä on muistaakseni jo lähes miljoonainen lukijakunta. Muut somejulkaisut sen lisäksi.

Mitä tulee Joutsenon murhaan/tappoon, niin en havainnut, että MV-lehti olisi syyllistänyt jotain tiettyä kansalaisryhmää.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Miljoona sivulatausta ei ole miljoona lukijaa. Hämmentävää kuinka vähän voi kansanedustajanakin toiminut asiasta ymmärtää. Vai mistä sinä nämä luvut saat?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"en havainnut, että MV-lehti olisi syyllistänyt jotain tiettyä kansalaisryhmää."

Millaiseksi kuvaisit juttuun liitettyä karttaa, jolla kerrotaan, kuinka kaukana tekopaikka on vastaanottokeskuksesta? Kartan luoma mielikuva on syyllistävä. Sitä ei ole poistettu, vaikka nyt jo kyseinen lehti on julkaissut pikselöimättömän kasvokuvankin suomalaisesta tekijästä.

http://mvlehti.net/2015/10/31/joutsenon-teinisurma...

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Muuten samaa mieltä Petran kanssa, mutta mielestäni horoskoopit ovat vähän huono esimerkki ainakin jos niillä tarkoitetaan iltapäivälehdissä julkaistuja viihteellisiä horoskooppeja. Sen verran harva uskoo niitä 100% tosissaan, että heistä puhuminen on oikeastaan melko turhaa. Ne ovat viihdettä ja silloin niihin uskomisesta (siinä mielessä kuin uskonnoiden kohdalla puhutaan) on ongelmallista. Jotta ihminen saisi horoskoopista irti edes niiden (mahdollisen, ei aina toteutuvan) viihdearvon on niihin kuitenkin jossain määrin uskottava, sen sijaan että ne torjuttaisiin skeptikkojen tyyliin silkkana huuhaana. Toisin sanoen en usko, että horoskooppeja painettaisiin lehtiin jos ne olisi tarkoitettu vain niille hörhöille jotka uskovat niihin sataprosenttisesti. Heitä on aivan liian vähän, kun taas useimmat ihmiset sijoittuvat jonnekin heidän ja äärimmäisten skeptikkojen väliin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Uutismies Matti Rönkä lupasi eilen lauantaina, että tänään toimitus käsittelee lähetyksessään vaihtoehtomediaa. MV-lehti jopa mainittiin esimerkkinä tästä uusjournalismista. Eiköhän katsota porukalla Ylen raportti, että on taas mille valtamediassa nyrpistellä!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Reijo, väität blogissasi etteivät toimittajat pohdi, miksi nämä sivustot ovat suosittuja. Tässä varsin kattava analyysi. http://yle.fi/uutiset/holokausti_on_myytti_ja_muit...

Reijo Tossavainen

Näkökulma toimittajilla on erittäin yksipuolinen. He eivät pohdi miksi...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Yksi jutuistahan käsitteli nimenomaan pelkästään sitä, että miksi. Tätä käsiteltiin kyselemällä lukijoilta itseltään.

Helena Makinen

Jännää on että YLEn toimittajat ottavat esimerkiksi Ruotsin raiskausluvut, mutteivat sanallakaan mainitse että Suomen kohdalla valtamedia toimii aivan samalla lailla.

Esimerkki on loistava.

Optulan vanhan tutkimuksen (data-aineisto pidetty edelleenkin pimennossa) rankkaa ekstrapolointia saa harrastaa ihan rauhassa kaikissa suomalaismiehiä panettelevissa feministien kirjoituksissa, esimerkiksi täällä Usarissa, ja vastaavasti perätön väite leviää ja muuttuu totuudeksi.

Pari esimerkkiä Puheenvuorosta.

"Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen (nyk. Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti) laajojen selvitysten perusteella peräti joka viides suomalainen nainen on elämänsä aikana joutunut raiskauksen tai sen yrityksen kohteeksi. Vuositasolle muutettuna tämä tarkoittaa kyseisen rikosuhrikyselytutkimuksen mukaisesti 15 000:tta seksuaaliseen kanssakäymiseen pakotettua naista. Lukumäärä kohoaa aina 46 000:een, kun mukaan lasketaan tilanteet, joissa nainen on nukkumassa tai on muusta syystä kyvytön puolustautumaan."

"Seksuaalirikoslain kiristäminen on johdonmukainen seuraus kestämättömäksi arvioitavasta nykytilanteesta - vuosittain arviolta 46 000 suomalaista naista joutuu raiskauksen tai sen yrityksen kohteeksi, rikosilmoituksia tehdään poliisille kuitenkin vain noin 1000 kappaletta vuoden aikana ja niistäkin valtaosa seuloutuu jatkotoimenpiteistä tutkinnan ja syyteharkinnan aikana ennen oikeuskäsittelyä. Raiskauksesta langetettujen tuomioiden määrä oli vuonna 2012 111, törkeästä raiskauksesta annettiin 18 tuomiota ja pakottamisesta sukupuoliyhteyteen 40 tuomiota."

Eli jos kaksi kertaa väkirikkaammassa Ruotsissa raiskataan 60000 kertaa vuodessa niin siinä on kymmenkertainen paisuttelu, mutta väestöltään puolet pienemmässä Suomessa 45000 tapausta onkin jo sitten ihan totuus.

No, eipä tarvitse kuin katsella YLEn artikkelin kirjoittaneitten toimittajien kuvia niin jo arvaa mistä tuollainen logiikka on peräisin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Anteeksi vaan herra Tosavainen, mutta en tunne ainoataakaan omassa tuttavapiirissäni, itseni mukaanlukien, joka MV-julkaisua lukisi. Suomalainen journalismi on huippuluokkaa, asiallisuudessaan vailla vertaa, se, että persut näkevät "mörköjä" joka puolella kertoo enemmän persuista kuin journalisimimme tasosta.

Reijo Tossavainen

Suomalainen media on kansainvälisessä vertailussa ihan kohtalainen. Tosin menossa huonompaan suuntaan. Objektiivinen ja neutraali journalismi on yhä tuntemattomampi käsite ja toimittajan oman agendan julkituonti aiempaa keskeisemmin esillä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Objektiivinen ja neutraali journalismi on yhä tuntemattomampi käsite ja toimittajan oman agendan julkituonti aiempaa keskeisemmin esillä"

Ja väität siis, että MV on tässä suhteessa parempi?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Hassua, mutta en henkilökohtaisesti tunne ketään joka luottaisi MV:n uutisoinintiin pätkääkään. Tiedän kyllä ihmisiä jotka hakevat omalle maailmankuvalleen vahvistusta MV:stä, mutta nämä vaikuttavat kuuluvan jonkinlaiseen "vihaamme ja epäilemme kaikkea erilaista" - kuplaan.

Reijo Tossavainen

Vähemmän hassuna selityksenä tuntemattomuuteen lienee se paljon puhuttu kupla, johon vihreä Kiveläkin kuuluu...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Kansalaiset luottavat MV-lehteen enemmän kuin perinteiseen mediaan!"
********************************************************

Siinä tapauksessa perussuomalaiset ovat entistä pahemmin pulassa. Soini tuntuu olevan ylivoimaisesti eniten haukuttu henkilö kyseisen "lehden" kirjoituksissa. Ja totta kai Magneettimedian lisäksi myös mv:stä voi lukea persujen kammottavista "siionisteista" eli siellä on haukuttu muun muassa Simon Elo ja Tynkkynen ja vihjailtu heidän ajavan juutalaisten asioita.

Reijo Tossavainen

Kirjoitin, että perinteisessä mediassa on asiaa ja asian vierestä. Sama pätee myös MV-lehteen. Molempia pitää seurata ja tehdä sitten omia johtopäätöksiä mahd. suureen objektiivisuuteen pyrkien.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Pidätkö MV-lehdessä esitettyjä näkemyksiä esim. sionismin länsimaille muodostamasta uhkasta täysin vertailukelpoisina sen kanssa miten muut suomenkieliset mediat asian näkevät? Jos näin on, silloin Voima-lehden tai vaikkapa Kansan Uutiset ovat myös yhtä neutraaleja, joiden esittämiä näkemyksiä tulisi kuunnella siinä missä muitakin. Jostain syystä nuo kaksi jälkimmäistä ovat kuitenkin yleensä perussuomalaisten mielestä silkkaa punavihermädättäjien propagandaa. Ok, ei siinä mitään, ihan vapaasti tuota mieltä voi olla. Mutta erikoista on, jos MV-lehden taustalla ei osata nähdä minkäänlaista ideologista asenteellisuutta vaikka sen juutalaisvastaisuus on tullut esiin moneen otteeseen. Siksi näen, että MV-lehden esittäminen jotenkin neutraalimpana kuin esim. Voima tai Kansan Uutiset (joilla niilläkin on toki omat agendansa) on hyvin erikoista ja saatat olla siinä hyvin heikoilla jäillä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Hyvä tietää, miten Tossavainen määrittelee 'kansan'. Se on ne pölöt, jotka luottavat sanaankaan, jonka MV-lehti suoltaa.

Häpeisit Tossavainen.

Lisäys:

Hämmentävää, ettei tämä mene millään jakeluun Tossavaiselle. Jos blogi alkaa sanoilla "Yle julkaisi tänään someen keskittyviä uutisia", niin hyvään tapaan kuuluu linkata kyseinen uutinen. Muuten jää kuva, että vain satuillaan aiheesta kun ei avoimesti anneta helppoa tarkistusmahdollisuutta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Meillä Suomessa on kirjastolaitos, lehtisalineen, ainutlaautuinen maailmassa, joka turvaa paitsi sivistyksemme tason ja jos intoa riittää, myös monipuolisen journalismin saatavuden, ilmaiseksi.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Jos ihmiset luottavat enemmän vastamediaan kuin valtamediaan, vika on valtamedian joka tekee jotain väärin.

Oma mietteeni asiasta: http://asfalttikukka.blogspot.fi/search?updated-ma...

asfalttikukka.blogspot.fi

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Ties kuinka mones blogi jolla entinen kansanedustaja tukee rikollisuutta, en jaksanut edes lukea...

Reijo Tossavainen

"Likitalo" on melkoinen fakiiri, kun tietää sisällön sitä lukematta.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

No ku sulla on aina samat jutut, ihan kuun mikael torppalla.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #27

Samaa mieltä Likitalon kanssa.

Jos Tossavaista valtamedia niin hirveästi harmittaa, perustaisi vaikka Savitaipaleen Sanomat, jossa voisi olla objektiivinen ja ammatitaitoinen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

MV-lehden statistiikkaa: Syyskuun aikana yhteensä 1.2 miljoonaa sivulatausta. Keskimääräinen katsottujen sivujen määrä 3.6 ja keskimääräinen sivuilla vietetty aika 6min 15 sek.

Kertoo aikalailla kyseisen sivun kävijöistä ja kuinka tarkkaan artikkeleita luetaan. Suurin osa sivun lataajista on viimeiseksi ollut Facebookissa, eli luultavasti päätyy sivulle FBssä olevan linkin kautta. vilkaisee sitä ja toteaa sivun roskaksi. Bounce rate 44% ei kerro sivustosta, jota ihmiset lukevat.

Tämä on se Tossavaisen 'kansa', joka 'luottaa' MV-lehteen.

Lisäys:

kuvaavaa lienee myös, että ennen 'uutisia' turvapaikanhakijoista MVn päivittäinen kävijämäärä oli murto-osa syyskuun huipusta.

Juha Oikarinen

Ennen uutisia turvapaikan hakijoista. Härregod. Juuri tämä maahanmuuttoon liittyvä YLE :n propagandahan se saa ihmiset vilkaisemaan vaikka MV lehteä jonkukaan täyspäisen uutisoinnin toivossa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Paitsi, että nimenomaan ei-täysipäistä uutisointia sieltä haetaan. Ja löydetään, valitettavasti.

Juha Oikarinen Vastaus kommenttiin #28

Itse ainAkin yritän etsiä täyspäisiä julkaisuja tästä maahantunkeutumis operaatiosta. YLE ei sellaisia juuri tarjoile. Toki ei MV lehteäkään voi vakavasti ottaa eikä rehellisesti sanottuna ees jaksa lukea.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

En epäile, etteikö kansalainen Tossavainen luottaisi MV-lehteen enemmän kuin perinteiseen mediaan.
Yksikköön taivutettuna tuosta otsikosta olisikin tullut aivan vedenpitävä väite.

Juha Oikarinen

Ei kait nyt kukaan voi ihan tosissaan väittää että YLE ei ole ns. puoliaan valinnut tässä maahanmuutto asiassa. Kyllä sen julkaisut on hyvin selkeästi myönteisiä asialle.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Verkkomainonnan asiantuntijan mukaan tämä bloggaajan mainitsema verkkosivusto tavoittaa noin 80 000 lukijaa viikoittain (Lähde: Yle http://yle.fi/uutiset/holokausti_on_myytti_ja_muit...)

Nämä tällaiset palveluthan eivät ole mukana virallisissa mittauksissa, joista Suomessa ykkönen on TNS Metrix. Ne eivät myöskään ole mukana JSN:ssä, mikä näyttäisi bloggaajalle olevan myös toisarvoista.

Perinteistä mediaa edustavat Suomen suurimmat uutissivustot tavoittavat TNS Metrixin mukaan viikoittain noin 2 miljoonaa lukijaa (yli 20 kertaa 80 000). Lähde: http://tnsmetrix.tns-gallup.fi/public/

Onko bloggaaja tyytyväinen oman lähdekritiikkinsä tasoon ja siihen, minkälaista "informaatiota" hän on halukas jakamaan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ehkä herra Tossavainen mainostamalla rikollista* ja muutenkin alhaista MV:tä niin maanisesti täällä Puheenvuorossa pyrkii väenvängällä tilanteeseen, jossa hän voisi uhriutua, julistaa itsensä sananvapauden marttyyriksi?

*MV varastaa toisten tekemää työtä julkaisemalla luvatta ja korvauksetta juttuja ja kuvia. Rikoksista vasta epäiltyjen nimien, yhteystietojen ja kuvien julkaisu sekä mv-kriittisten toimittajien tarkkojen yhteystietojen levittäminen on myös kuvottavaa.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Eri statistiikkojen esittäjät näyttää esittävän varsin löyhää tietoa. Itse uskoisin enemmäm jos on laittaa jonkin tason faktaa pöytään. Ainoa joka minulla on tullut eteen on tämä:
http://www.oindex.fi/listing/site/stats/mita_vittu...

Kirjoittaja uskoo Ylen "asiantunijan" Halmeen todistusta siitä ettei Oindexin lukemat pidä paikkaansa kritiikittömästi. Tämänhän kyllä kuvastaa Suomalaista suurta yleisöä: Uskotaan saman tien mitä Yle sanoo. Katsotaanpa hiukan.

TNS Metrixistä löytyy nopeasti Rantapallo, jossa on statistiikat sekä TNS Metrixissä, että Oindexissä:
- TNS vko 42/2015 http://tnsmetrix.tns-gallup.fi/public/ viikotavoittavuus 210 000 hlöä
- Oindex vko 42/2015 http://www.oindex.fi/listing/site/stats/rantapallo... 236 000 hlöä

Joten ero ei ole kovin suuri. Oindexiä jos varuilta säätää alaspäin, niin MV-Lehden keskimääräin tavoittama hlö määrä on 500 000 tienoilla 09/2015. Esittäkää jotain perustellumpaa, niin sen voisi uskoa. Ja jos joku voi esittää faktana sen miten Oindexin luvut ei pidä paikkaansa, ihan ok, mutta en näillä eväillä niele tätä.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Tällä hetkellä MV-Lehden uniikit kävijät näyttäisivät olevan jotain luokkaa 280 000 viikossa.

Tietty TNS Metrix on kallis, joka näkyy sinne listautuneista sivustoista, joiden taustalla usein on jokin konserni tai lehtituote tai jotain muitakin maksullisia tuotteita. Köykäisillä budjeteilla ei kannata ja ehkä miksi muutenkaan kannattaisi kantaa rahaa TNS Metrixiin, kysyn minä?

Taru Laine

Huvittavaa seurata, kun täällä Ylen propagandaan enemmän kuin tyytyväiset -Piikki on Auki,Welcome- ihmiset marisevat mv-lehden tarjoamasta vaihtoehtoisuudesta. Yrittäen repiä jotakin raflaavaa mistä tahansa sivuilla joskus sanotusta. Unohtaen toki oleellisen. Eli sen, että demokratiaan kuuluu myös vaihtoehdot.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ylen uutiset kertoivatkin juuri todennäköisesti kaiken oleellisen näistä "vaihtoehtomedioista".

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Minua hämmentää, ettei Tossavainen ole vieläkään perustellut, mistä hän vetää johtopäätöksen jonka tekee blogin otsikossa.

Tosin ei yllätä yhtään, mutta hämmentää. Ei ole kovin suoraselkäinen tapa toimia.

Reijo Tossavainen

Otsikko on suora lainaus Ylen tekemän ja julkaiseman jutun tekstistä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jota et kuitenkaan malttanut edes linkata.

Tunnut kuitenkin puoltavan otsikon sanomaa, mutta ilman perusteluja. Onhan tämä satiiribloggaus? Sen verran puolivillaista on nyt, ettei tämä tosissaan tehty voi olla.

Käyttäjän Ponto kuva
Tero Ponto Vastaus kommenttiin #44

Kyllä minäkin linkkiä kaipasin siihen Ylen juttuun, josta plokisti Tossavainen väittää otsikkonsa plagioineen. Tuntuu tosi oudolta, että kun on kyselty vain MV-"lehden" lukijoiden käsityksiä, niin tähän pohjautuen joku toimittaja kirjoittaisi juttuunsa seuraavan hassunkurisen väitteen: "Kansalaiset luottavat MV-lehteen enemmän kuin perinteiseen mediaan!"

Juha Kuittinen

Minä en "purematta" luota niin Mv-lehden uutiseen kuin Ylen uutiseenkaan. Jokaisesta uutisaiheesta täytyy itse tajuta se punainen lanka- Kuka julkaissut, mitä siellä sanotaan, mitä jätetään sanomatta, miten sanotaan ja mahdollisesti miksi.

Petteri Hiienkoski

"Ylen jutusta selviää, että kansalaiset luottavat jopa MV-lehden juttuihin enemmän kuin perinteisen median juttuihin. Tämä ei kuitenkaan aiheuta toimittajien näppäimistöllä minkäänlaista pohdintaa siitä, että miksi niin on."

Arvioni MV-lehdestä ja sen luotettavuudesta ei ulotu kovin korkealle. Sama koskee Magneettimediaa ja Verkkomediaa. En näiltä paljoa odotakaan, toisin kuin Yleltä.

Ylen toimittajan jutussaan tekemästä päätelmästä olisi todella odottanut viriävän syvällisempää selvitystä, mistä epäluottamus Yleä ja muuta valtamediaa kohtaan johtuu.

Meillä on lupa vaatia, että ainakin valtiollinen Yle lähestyisi aiheitaan huomattavasti nykyistä monipuolisemmin ja useammastakin kuin vain yhdestä ja samasta näkökulmasta.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Rolle Törnroos

Valtamedia kertoo miten haluaisi asioiden olevan, vaihtoehtomedia kertoo, miten asiat todellisuudessa ovat.

Jorma Kovanen

MV lataa uutiset ruutuun rumana ja raakana, siinä missä valtamedia meikattuna ja siloteltuna. Siksi luen uutisista ja tapahtumista usein ensin MV-saitilta ja vertailun vuoksi sitten muilta medioilta. MV:n syyttelyä huijaussivustoksi voisi syyttelijät vähän tarkentaa, kun siellä kuitenkin yritetään pysyä TOTUUDESSA, oli se miten karvainen tahansa, koska se on homman nimi. Resursseja ei ole todnäk siinämäärin tarpeeksi, että kyettäisiin varmistamaan joka ikisen uutisen todenperäisyys. Siksikin virheitä voi tapahtua, mutta silti MV pyrkii aina liittämään mukaan tietolähteen. Siitä huolimatta, että tietolähde on mainittu, niin MV-Lehteä syytetään valehtelusta tai uutisten tehtailusta. Toivottavasti kisa mediakentästä ei mene niin pitkälle, että vaihtoehtomedialle aletaan tehtailemaan ansoja, jotta saadaan "syy" taas syytellä. Ja pidetään mielessä myös se, että täältä löytyy kyllä rasisteja, jotka käyttää hyväksi vaihtoehtomediaa.

Ja toinen juttu on se, että MV:tä on kritisoitu myös sen perusteella, mitä sinne muut kommentoi. Voisi ollakin paikallaan puusilmille laittaa isolla teksti "Kommentit eivät edusta MV-Lehden virallista kantaa", josko se hieman rajoittaisi sitä syyttely- ja mustamaalaushimoa.

MV on media, jota tämä herkkä ja kummalliseksi viilattu mediakenttä tarvitseekin. Radikaalia, kaunistelematonta ja rehellistä tiedottamista erilaisista tapahtumista. MV kehittyy koko ajan, ja mielenkiinnolla odotankin, mitä on esim. 5 vuoden kuluttua. Toivon MV:lle pitkää ikää ja lujaa oikeaa suoraa!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"MV lataa uutiset ruutuun rumana ja raakana.."

Unohdit 'tarkistamattomana'.

Jorma Kovanen

Unohdinko? Mielestäni tämä asia tulee kyllä esille.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #50

Tarkistamatta ei ole sama kuin väittämäsi "yritetään pysyä TOTUUDESSA". Tarkistaminen olisi sitä yrittämistä, joten ei, ei tule esille vaan päinvastoin kiertäen väität että tarkistetaan.

Tässä esimerkkiä sen totuudessä pysymisessä yrityksen vastakohdasta:
http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

MV:n omistaja Ilja Janitskin yllyttää ajojahteja häntä ja MV:tä kritisoineita toimittajia ja bloggaajia kohtaan. Onko sekin sinusta rehellistä toimintaa? Toivotatko tällekin toiminnalle pitkää ikää? Entä ihmisten yhteystietojen julkaisemiselle?

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Yhden kysymyksen haluan kirjoittajalle esittää: ketkä kansalaiset?

Lisää mainitusta kysymyksestä:

http://jannekuusi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205787-...

Matti Kolehmainen

Täällä osa kirjoittajista yrittää näköjään kaikin tavoin vähätellä Suomessa noussutta kiinostusta vastamedioihin."En tiedä ketään kaveripiirissäni". On kuin olisin kuullut tuon kommentin alun aikoinani joltain näyttelijättäreltä. Siis mitään tällaista ei tapahdu kun kaverini ei tee sitä. Voi jee. Ei kyllä ole ihme jos maailmankuva on rajoittunut, eikä siedä muita mielipiteitä. Ei tarvinnut olla mikään ennustajaeukko kun näki tämän kansan luottamuspulan mediaan kun toimittajat lähtivät valikoivan totuuden tielle. Luulin kylläkin, että kansa opettelee lukemaan Pravdansa rivien välistä, mutta näiden vastamedioiden ilmeinen jatkuva suosion kasvu kertoo jo paljon vakavammasta.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

On ehkä syytä muistaa ja tietäää se tosiasia että YLE toimii veronmaksajien rahoilla, halusipa veronmaksajat sitä tai ei, kertomalla silloin tällöin, tosin harvoin asiaa, mutta yleensä vain omia poliittisia näkemyksiään.
Muut mediat tehkööt mitä tahansa, ne eivät ole kuitenkaan veronmaksajien kukkarolla.
Jokainen uskokoon mitä haluaa. Nykyisin järkeä käyttävä kansalainen todennäköisesti kyseenalaistaa kaiken tiedon mitä eri medioista tulee. Eikä syyttä.

Toimituksen poiminnat