Kansalaiset luottavat MV-lehteen enemmän kuin perinteiseen mediaan!

Yle julkaisi tänään someen keskittyviä uutisia. Tavoitteena oli osoittaa, että sosiaalinen media syyllistyy yksipuoliseen uutisointiin ja vääristelyyn, ja että perinteinen media on puhdas pulmunen.

Mielestäni jutuillaan Ylen toimittajat syyllistyivät juuri siihen, mistä he syyttävät somea. He kertoivat esimerkkejä somen ylilyönneistä. Sen sijaan sanallakaan ei kerrottu päinvastaisista tapauksista, jolloin some on joutunut oikomaan perinteisen median yksipuolisesti värittämiä juttuja tai kertomaan perinteisen median kokonaan "unohtamat" asiat.

Ylen laajaan päällikköportaaseen kuuluva Riikka Venäläinen toteaa Facebookissa, että toimittajat ovat sitoutuneet oikaisemaan väärät tiedot. Näin joskus tapahtuu, mutta ei läheskään aina. Tuore esimerkki Ylen osalta on ajankohtaisohjelma, jossa väitettiin Perussuomalaiset puolueen syyllistyneen lainvastaisuuteen. Tämä oli jo seitsemäs kerta kun samaa väitettä toistettiin Ylellä, vaikka käräjäoikeus ja hovioikeus ovat todenneet, että mitään väärää ei ole tapahtunut. Tästäkin asiasta on annettu palautetta Ylelle, mutta oikaisua ei ole vain kuulunut.

Ylen jutusta selviää, että kansalaiset luottavat jopa MV-lehden juttuihin enemmän kuin perinteisen median juttuihin. Tämä ei kuitenkaan aiheuta toimittajien näppäimistöllä minkäänlaista pohdintaa siitä, että miksi niin on.

Tärkeää on huomata, että sekä perinteisen median että somen puolella on asiallisia juttuja ja niiden lomassa enemmän tai vähemmän eri asteista soopaa. Siksi oikean kokonaiskuvan saamiseksi on erittäin tärkeää seurata monipuolisesti mediaa. Sen jälkeen on tehtävä oma mahdollisimman objektiivinen arvio siitä missä mennään.

……….

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

reijotossavainen
Perussuomalaiset Savitaipale

Eläkeläinen,
ent. kansanedustaja, päätoimittaja ja yrittäjä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu