Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Mukasuvaitsevien "viisaus" kaiken yllä

Eurooppaan on tullut satoja tuhansia maahanmuuttajia.  Siis satoja tuhansia.

Sellaiseen porukkaan mahtuu monenlaista väkeä. Siksi on äärimmäisen typerää ja sinisilmäistä väittää, että maahantulijoiden joukossa ei olisi terroristeja.  

Lisäksi on terroristeja, jotka jo asuvat täällä.

He odottavat vain toimintakäskyjä.

Suvaitsemattomuus ja ahdasmielisyys suorastaan hirvittävät, jos henkilö lähtee ajattelussaan siitä, että maahanmuutto ja monikulttuurisuus ovat niin ihania asioita, että niitä vastaan ei voi esittää minkäänlaisia vasta-argumentteja. Siitä ei hyvää seuraa.

On pimeää. Liian pimeää.

............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Juha Kuittinen

Supo: Irakissa ja Syyriassa ainakin 35 suomalaisjihadistia

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111720681924_u...

"Taistelualueilta palanneille voidaan tarjota muun muassa mielenterveyspalveluita. Suomeen on palannut suojelupoliisin arvion mukaan noin 20 ihmistä taistelualueilta."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111720682148_u...

Reijo Tossavainen

Taannoin ministeri Laura Räty ilmoitti, että jihadisteilta ei voida poistaa Kela-etuuksia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kuinka hulluja tuttavanne ovat, jos tiedätte jonkin porukan, joka kaipaisi vielä enemmän mielenterveyspalveluja?

Eniten arvostamani "etelän metia", New York Times sanoi aika suorat sanat tiistain pääkirjoituksessa:

"Senator Marco Rubio, a leading Republican presidential candidate, said the United States should stop taking in Syrian refugees. Jeb Bush, another Republican candidate, suggested, idiotically, that it might be O.K. to admit only Christians. Several governors announced that their states would not accept Syrian refugees...

...These responses are wrong. Confusing refugees with terrorists is morally unacceptable and, as a matter of strategy, misguided."

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Se, mitä jenkit sanovat, on yksi hailee. He ovat jo kuorineet pakolaisista kerman, oppineet. Näinhän tapahtui Euroopassa natsihallinnonkin aikana.
Me sitten ostamme aapiskukkoja ja opetamme vähemmän oppineita siirtolaisia lukemaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, kuka tai mikä taho on väittänyt, etteikö turvapaikanhakijoiden joukossa olisi mahdollisia terroristeja. Pres. Niinistö, kuten ulkoministeri Soini ovat painottaneet, että turvapaikanhakijat ja Ranskassa tapahtunut terroriteko ovat kaksi eri asiaa jotka eivät liity toisiinsa. Medialukutaitoa Tossavainen, medialukutaitoa, kiitos.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Hypoteettinen ratkaisu: Rajat kiinni ja maahanmuutolle täysi stoppi. Tämä on terrorismille korkeintaan hidaste - rajat vuotavat aina, muutenhan Pohjois-Korean loikkarit olisivat tuntematon käsite... Ja ko. maan rajat ovat planeetan tarkimmin ja vainoharhaisimmin valvottuja. Ja vaikka rajat jossain Utopiassa eivät vuotaisikaan, niin terroristit rekrytoivat rajojen sisältä - internetin aikakautena ja domain-estojen kiertojen ja kryptaamisen aikakautena sitä ei voi pysäyttää mikään.

Eli terroristit vaan jaksaa porskuttavat, mutta entäs ne oikeasti terroria ja sotaa pakenevat siviilit?

Matti Kolehmainen

Jos palattaisiin jonnekkin 80-luvulle rajatarkastusten ja ulkomaalaisasioiden suhteen, niin johan olisi terroristeilla ja epämääräisillä maassaolijoilla hankalat oltavat. Tarkka rajavalvonta, jossa kulkuneuvokin syynättiin tarkasti läpi sai olon tuntemaan siltä, että valvotaan kuka maahan saapuu. Ja kadulla voitiin kysyä ulkomaalaisen näköiseltä poliisin toimesta paperit ja millä asioilla liikkuu. Kellään rehellisellä ei ollut mitään sitä vastaan silloin. Sitten tuli somalit Suomeen ja ituhipit pääsivät eduskuntaan jyrsimään yhteiskunnan perusturvallisuutta hajalle. Ja kaikkeen käytettiin keppihevosena rasismia.Ei ikinä olisi pitänyt Suomessa päästää valtaan maailmoja halailevia unelmareppanoita, joille realismi on niin kauhistuttava asia, että mieluummin laittavat silmät kiinni sen iskiessä nyt vastaan.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Eipä mitään, lyödään vaan rajat kiinni ja Kekkoslovakian metodit käyttöön - rajat ovat saumattomia ja vääränväriset ihmiset pysyvät poissa, valtakunnassa kaikki hyvin...?

Mitenkäs maassamme jo asuvien, Suomen kansalaisten ja suurelta osin Suomessa syntyneiden, maahanmuuttajataustaisten kanssa? Saisiko heidätkin poliisi pysäyttää kadulla vain siksi että näyttää ulkomaalaiselta?

Jos vastauksesi on kyllä, niin onneksi olkoon - valtiomme alkoi harjoittaa juuri sellaista päähänpotkivaa ja ihmisiä heistä riippumattomista syistä syrjivää järjestelmää, joka tuottaa juuri sellaista katkeruutta johon ISIS luottaa värvätessään väkeä. Ja kuten sanoin, ideologiat eivät tottele rajoja Internet-aikakautena.

Jos vastauksesi on ei, niin mitä hyötyä olisi sulkea rajoja jos poliisi ei saisi ratsata ulkomaalaisen näköisiä pelkän ulkomaalaisuusepäilyn perusteella? Käytännössä siis nykytilanne.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tossavaisen viisaus kaiken yllä.

No, ainakin hurjan paljon sekä Huuskon,
että meidän "mukasuvaitsevaisten"
yhteenlaskettujen "viisauksien" yläpuolella.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Turvapaikan haku ja terrorismi kulkevat näköjään käsi kädessä.
Ainakin saksan tapahtumat viittaavat siihen. On maku asia miten ne erotellaan. Terroristi tuskin kirjoittaa otsaansa lappua kertoakseen mitä aikeita hänellä on.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

No 9 Ruotsalaisetkin tämän ovat oivaltamassa. Eilen avoimet ovet ja tänään nostetaan terrorivalmiutta.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Tuolla idioottimaisen pelkistetyllä yleistyksellä voitaisiin vastaavasti olettaa, että kaikki suomalaiset ovat murhaajia, raiskaajia ja rikollisia. Sen verran täynnä maamme vankilat ovat tuomittuja suomalaisia rikollisia. Suomi pitäisi tyhjentää suomalaisista ja vapauttaa sen alkuperäisille asuttajille eli saamelaisille... Tossavaisen ajattelutapaa voisi hyvinkin kuvata putkiaivoiseksi ajatteluksi.

Reijo Tossavainen

Kuhaselta todella putkiaivoinen väite. En minä yleistänyt. Tein tasan päinvastoin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tossavaisen ajattelutapaa voisi hyvinkin kuvata putkiaivoiseksi ajatteluksi."

Ei tämä Tossavaisen ajattelu mitään putkiaivoisuutta ole. Eivät putkiaivot päädy tuollaisiin päätelmiin. Putkiaivo ei vedä johtopäätöksiä jostain olemattomasta tai asiaan mitenkään liittymättömästä asiasta. Pikemminkin se on naisen logiikkaa, jota tietenkin esiintyy tasapuolisesti molemmilla sukupuolilla, koska miehet ja naiset ovat samanlaisia ja tasa-arvoisia.

Toimituksen poiminnat