Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kaikkien panosta tarvitaan pakolaiskriisin hoitamisessa!

Puoluejohtajat vetoavat: "Kaikkien panosta tarvitaan pakolaiskriisin hoitamisessa."

Kokonaiskustannukset ovat noin 1,5 miljardia eli 1.500.000.000 euroa vuodessa. Noin 1000 euroa per kotitalous joka vuosi, niin pitkälle kuin silmä siintää. Siis vähintään tuon verran, sillä lopullista tulijoiden määrää emme vielä tiedä.

Laskut maksaa yhteiskunta eli me. Mistä menoista sinun perheesi tinkii joka vuosi tuhat euroa?

Kysyn siksi, koska juuri kukaan ei halua keskustella asiasta. Ei varsinkaan kuplassa omaa erinomaisuuttaan korostava media ja muu mukasuvaitseva porukka.

.............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Reijo Tossavainen

1,5 miljardia on iso summa. Sen suuruuden hahmottamista voidaan helpottaa rautalankamallilla. Jos koko summa olisi 10 euron seteleinä, niin peräkkäin aseteltuna setelirivi ulottuisi Helsingistä Rovaniemelle ja takaisin.

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Tossavainen:"...setelirivi ulottuisi Helsingistä Rovaniemelle ja takaisin."
Kovin lyhyitä ovat Tossavaisen setelit, väärennettyjä?

Reijo Tossavainen

Ruotsi oli vielä jokin aika sitten kaikkein innokkain avoimien ovien politiikan puolustaja. Nyt ollaan tekemässä täyskäännöstä tavalla, joka vielä taannoin leimattiin rasismiksi ja fasismiksi.

Milloin Suomessa pää otetaan pensaasta?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Reijo, tätä täytyykin kysyä kaikilta puoluejohtajilta, sillä en ole havainnut mitään eroja hallituspuolueiden kuin opposionkaan toiminnassa,"Tie auki taivasta myöten ja rintakaarella maaliin".

Janne Hilden

Ymmärrän hyvin poliitikkojen vetoomuksen. Tottakai, minäkin olisin huolissani tuloistani jos olisin mukana mamubisneksessä.

Kaikki tämä vokkien itseään kohtaan saama negatiivinen julkisuus, ei tee hyvää kovaa rahaa tienaaville raha-automaateille, kuten Luona Oy:lle jne.

Reijo Tossavainen

Maahantulijoiden edessä viranomaiset ovat melko voimattomia. Siksi maahantulijoiden asuttamisessa on "myyjän markkinat". Tilojen tarjoajat voivat hinnoitella tavalla, joka normaalitilanteessa ei olisi mitenkään mahdollista. Moni käärii tämän kriisin varjolla sievoisat voitot. Ja sinäkin maksat!

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Ei 'pakolaiskriisin' hoitamiseen tarvita viittä miljoonaa miljoonaa suomalaista. Riittää, että muutama hallituksen avainhenkilö toimisi, niin mitään ’pakolaiskriisiä’ ei Suomessa olisikaan.

Jos Soini, jota minäkin onneton menin äänestämään, löisi hallituksessa nyrkkiä pöytään tällaisten typerien mielipidekirjoitusten asemesta, saattaisi sekin riittää. Mutta kun ei.

Vaaleissa nähdään!

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Taitaa mennä säästöliekillä muutama vuosi kunnes tulee edes jonkinlainen varmuus siitä, että valtion keräämät rahat käytetään kansalaisten hyväksi eikä heitä vastaan.
Muuten kyllä toivotan onnea keräykselle. Hyvähän se on, että tavoitteet ovat korkealla.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Blogi siitä mitä äkkisuosittu Duo Maltti&Tolkku voisi yrittää tehdä mm. infosotailmiölle false flag: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207453-t...

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Paljonko on tullut lisäkustannuksia siitä että perussuomalaiset ovat monissa kunnissa torpanneet vastaanottokeskushankkeet jolloin maahanmuuttovirasto on joutunut hakemaan majoitustiloja yksityisiltä markkinoilta?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Bodil, kuuluisiko kuntien ilman luovuttaa tilansa ja ottaa turvapaikanhakijat vuosiksi vastuulleen ?

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Ketähän Ilpo Suominen sitten äänestää? Uskotko oikeasti että joku puolue pystyy tukkimaan sen ihmisvirran joka on nyt liikkeellä. Vain EU:n yhteiset toimet sen pystyvät tekemään. Mielestäni "perusministerit" ovat hoitaneet asiaa niin hyvin kuin se tässä tilanteessa on mahdollista.

Demarit ovat huolissaan vain siitä mikä on eläkeläisten asumistuki.
Voikin todeta että vasurien ja demarin linja on se että tulevat sukupolvet hoitavat asian. Velkakello voi pyöriä vapaasti tästä eteenkin päin.
Tuskinpa vihreistäkään kovin montaa löytyy ilmoittamaan että heille voi lisätä "mamu" veron ja kova poru käy jos hallitus jostain säätöjä esittää. Onhan se nähty.

Nyt on kuitenkin niin että jostain rahat on kerättävä. Säästöillä tai veroilla.
Kaikki jotka suomessa veroja maksavat joutuvat osallistumaan tavalla tai toisella.
Ny on tärkeää että hallitus tekee nopeasti toimia joilla sosiaalitukien varassa elävää porukkaa voidaan vähentää.

Bodil Rosengreniltä kysyisin että mitkä kunnat ovat antaneet majoitustiloja ilmaiseksi?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jossain vaiheessa maahan muuttaneet ja siihen monin tavoin juurtuneet ihmiset alkavat kasvattaa yhteisön verotuloja ja bkt:tä. Jaa että milloin ollaan "jossain vaiheessa"? Noo... olisikohan vuosi 2030 mitä? Tietysti jos turvapaikkavirta jatkuu ja mahdollisesti kiihtyy, siirtyy tuo sateenkaaren pää vastaavasti kauemmas.

Reijo Tossavainen

Kestää pidempään. Esimerkiksi Merkel on todennut, että eniten ongelmia on ns. toisen sukupolven kanssa eli maahanmuuttajien Saksassa syntyneiden jälkeläisten kanssa.

Jukka Nieminen

Tätä(kään) ongelmaa ei varmaan olis ellei hallituksessa istuis persut jakelemassa rahaa niinkun omiaan. Ihan perusuomalaista politiikkaahan tämä on. Se että tulijoita on edelleen liikaa kantokykyyn nähden, on tietenkin syypää Soini ja hänen kokemattomuutensa ulkopolitiikan saralla joka on hidastuttanut maastapoistumisia jo kuukausitolkulla.

mutta on jotain hyvääkin. Tuottavuusloikka etenee; sunnuntailisät pois, minimipalkkalaki alas, kesälomarahat leikkaukseen, ei mitään työttömyyskorvauksia jne. ja kaiken tämän kruunaa ne 30 000 irakilaista joutilasta noissa laitoksissa jotka sormet syyhyten oottaa työlupien aukeamista jotta pääsee irti kuin kunnon rikkurivoima ikään. ja sanomattakin selvää että perussuomalaisethan ne siellä niiden työlupia on nopeuttamassa jotta saadaan nopeammin kotimainen työväestö kyykkyyn ja itkien hyväksymään nämä ns. sopeutukset.

Täytyy kyllä tunnustaa että persujen ääriliberaalinen maahanmuuttopolitiikka on yllättänyt kaikki, ja jopa kaltaiseni suvakkikin alkaa tuntemaan olonsa epävarmaksi perusuomalaisen tyystin holtittoman maaahanmuuttopolitiikan edessä....

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kansa toisaalta näin synkkinä aikoina tarvitseekin sirkushuveja ja hyvä vitsejä, joten mielelläni lukisin tällaisia pilakirjoituksia lisääkin.

Ei kai kukaan oikeasti ja tosissaan tuollaista kirjoita, tai toisaalta kun näitä aikaisempia henkilön kirjoituksia lukee, tulee kyllä sellainen pelko, että kirjoittaja onkin tosissaan.

Toisaalta värikäs kirjoitus muistuttaa paljon Soinin ja persujen lausuntoja, ettei vaan olisi kyseessä oppimisprosessi populistisuuteen.

Persut ja Soini syyllinen Euroopan pakolaiskriisiin, tottakai, sehän nyt on selvä. Tämä on kiistaton totuus.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Suvakit on aina latelemassa omia unelmiaan.
Missä he ovat nyt kun puhutaan rahasta?
Vai edustaako kenties Jukka Nieminen heitä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hannu Taskinen, olet siis sitämieltä, että perussuomalaisen puolueenjohto noudattaa vaalilupauksiaan.

Reijo Tossavainen

Kuvitteletko Aimo tosiaan, että monipuoluehallituksessa yksi puolue pystyy sanelemaan mitä tehdään?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #20

Jos asenne kerran on tämä, niin Soinin tie, eli puheiden kääntäminen sata prosenttia, onkin sitten helppo valinta. Eikun Kreikan neljättä tukipakettia vaan pykäämään, Soini. Turhaa lienee edes kysyä, kumpi on päivä päivältä lähempänä:
a) itsenäisyys b) 5%:n kannatus ?

Jukka Nieminen

"Vai edustaako kenties Jukka Nieminen heitä?"

Viimeksi kun olin kattovinani perusuomalaiset on hallituspuolue. Kiistatta on jotenkin surkuhupaisaa lukea näitä blogeja jossa aina joku tuohtuneena arvostelee oman puolueensa päätöksiä - tai parhaimmillaan jopa itse allekirjoittamiaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Saksassa on vähän kovempi meno päällä, kun aika on pitkä, niin kyllä sitä aina jotain viihdykettä keksii.

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_ottivat_y...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tähän on standardivastaus tietenkin se, että suurin osa saksan turvapaikanhakijoista ei osallistunut joukkotappeluun Tempelhofin lentokentällä, vaikka kaikki siellä olevat osallistuivatkin. Vaikka turvallisuutta valvovat henkilöt joutuivatkin pakenemaan paikalta, on siellä kuitenkin berliiniläisillä lapsilla täysin turvallista. On selvää, että jos paljon väkeä laitetaan samaan kaupunkiin, voi pientä tönimistä syntyä ja pari rakennusta rikkoutua, mutta saksalaiset itsekin ovat joskus purkaneet taloja.

Toimituksen poiminnat