Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Minun isänmaani ei ole enää itsenäinen. Viettäkäämme kansallispäivää.

Meille valehdeltiin päin naamaa, kun maamme eliitti vuonna 1994 vakuutti, että meidän pitää mennä EU:n jäseneksi, jotta me voisimme päättää omista asioistamme.

Ikävä totuus nyt kuitenkin on, että jopa Venäjän tsaarin alamaisina autonomian ajalla suomalaiset päättivät vähintään yhtä paljon omista asioistaan kuin nykyisen EU-autonomian aikana.

Asioista ei haluta antaa oikeaa kuvaa, sillä se olisi turhan ikävä tosiasia nykyisen valtaeliitin kannalta. On siis helpompaa antaa valheellinen kuva, koska suomalaisten mieliin on iskostettu kuva autonomian ajan venäläistämisajoista. Nuo tapahtumat ovat totta, mutta vain osatotuus yli sadan vuoden ajasta autonomisena suuriruhtinaskuntana, jolloin Suomi syntyi ja kasvoi kansakuntana muiden rinnalle.

Suomen suuriruhtinaskunta muodosti omaleimaisen kokonaisuuden omine lakeineen ja hallintoineen. Suomen autonomian kannalta oli olennaista, että jo v. 1808 keisari määräsi, että kaikki Suomen asiat oli esiteltävä suoraan hänelle ohi Venäjän oman hallintokoneiston. Siksi Venäjän parlamentti eli duuma ja virkamiehet eivät voineet puuttua millään tavoin Suomen asioihin. Maamme erityisasemaa korosti sekin, että venäläisillä ei ollut kansalaisoikeuksia Suomessa. Venäläisiin suhtauduttiin samalla tavalla kuin muihinkin ulkomaalaisiin.

Käytännössä Suomea hallitsi hallituskonselji eli hallitus, joka jakaantui talous- ja oikeusosastoon. Myöhemmin hallituskonseljin nimi muutettiin senaatiksi. Oikeusosasto toimi Suomen korkeimpana oikeutena. Talousosasto johti koko siviilihallintoa ja se jakaantui viiteen toimituskuntaan. Senaatti käytti ylintä valtaa ja teki päätöksensä keisari-suuriruhtinaan nimissä. Senaatin toimien laillisuutta valvoi prokuraattori, joka oli Suomen ylin lainvalvoja. Pietarissa Suomen asioita keisarille esitteli Suomen asiain komitea, joka oli myös suomalaisten käsissä.

Keisareiden välillä oli eroja, mutta useimmiten keisari puuttui suomalaisten esityksiin vain harvoin. Tässä on erittäin olennainen ero nykyiseen EU-Suomen käytäntöön, sillä EU:n lainsäädäntö menee Suomen lakien, jopa perustuslain edelle. Jopa noin 3/4 lainsäädännöstämme on käytännössä direktiivien eli EU:n lainsäädäntöohjeiden kääntämistä.

Suomella oli autonomian aikana myös oma tullilaitos. Nykyään se on kokonaan EU:n hoidossa, ja tullimaksut menevät suoraan EU:n pohjattomaan kassaan. Suomi sai myös 1800-luvulla oman rahan ja oman keskuspankin. Nyt Suomen rahapolitiikasta päätetään Euroopan Keskuspankissa. Myös monet muut keskeiset asiat, kuten esim. maatalouspolitiikka on nyt kokonaan EU:n käsissä.

Jos nyky-Suomen omaa päätösvaltaa verrataan Yhdysvaltain osavaltioiden omaan päätösvaltaan, niin ne ovat aika pitkälti verrannollisia keskenään. Silti kukaan ei väitä, että esim. Texas olisi itsenäinen valtio.

Suomen kansasta noin puolet suhtautuu Euroopan Unioniin kielteisesti. Siksi meilläkin pitäisi siirtyä monen muun maan tapaan viettämään kansallispäivää itsenäisyyspäivän sijaan. Silloin me kaikki voisimme juhlia yhdessä yhteistä isänmaatamme ja suomalaisuuttamme.

 

Neuvostoliiton propaganda näki asian toisin: http://youtu.be/NRZrH6gdpyQ

 

target="_blank"> (Danny ja Aikamiehet: Tämä taivas, tämä maa)

target="_blank"> (Jorma Hynninen ja veteraanikuoro: Veteraanin iltahuuto)

 

 

...........

Jos koet aiheen ja kirjoituksen tärkeäksi, niin paina oheisia Fcebookin ja Twitterin painikkeita

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Toinen esimerkki poliittisen eliitin valehtelusta:

Vuonna 1994 keskusteltiin Euroopan unioniin liittymisetä. Silloin keskusteltiin myös markan kohtalosta. Muistan, kun Paavo Lipponen televisiossa sanoi, että "on edesvastuutonta pelottelua, että Suomi joskus luopuisi markasta".

Pian sen jälkeen tuli Lipposen hallitus, joka Lipposen johdolla vei maamme rahaliiton jäseneksi vastoin lupauksiaan ja vastoin perustuslakiamme.

Järkyttävää, mutta totta.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ehdotuksessasi saattaa olla ongelma. Ajatus kansasta on jäänne 1800-luvulta, jolloin alettiin perustaa kansallisvaltioita, joten kansa ei voi koostua erilaisista etnisistä ryhmistä. Koska voimakkaan muuttoliikkeen takia Suomen väestö jakautuu enenevässä määrin erilaisiin etnisiin ryhmiin, ei myöskään ole tarkoituksen mukaista juhlia kansallispäivää. Sen sijaan pitäisi juhlia väestöpäivää, mutta sellainen juhla olisi naurettava. Niinpä pidän parhaana, että jatkamme itsenäisyyspäivän juhlimista, vaikka se onkin muuttumassa historialliseksi muistojuhlaksi.

Reijo Tossavainen

Saa nähdä milloin mukasuvaitsevaisto ehdottaa, että meillä pitäisi vetää lippu salkoon monikulttuurisuuden päivänä.

Käyttäjän MikaSevn kuva
Mika Sevón

Sitä ei ehdoteta, siitä tehdään pakollista rangaistuksen uhalla.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Muistan, kun jo edesmennyt naapurin sotaveteraani soitti minulle kansanäänestys tuloksen jälkeen:"Tuleppas jaako juomaan Suomen Itsenäisyyden hautajaiskahveja."
Kahvit juotiin silloisena iltana,vaikka en täysin vielä ymmärtänyt tilanteen vakavuutta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Autonomian ajan ylistäminen on monin tavoin ongelmallista ja siinä jätetään huomioimatta se, että silloin Suomi oli kokonaan Venäjän keisarin armoilla. Kuinka armollinen tuo keisari sitten kulloinkin oli, ei ollut Suomen päätettävissä.

Toki Aleksateri II oli Suomen ystävä, ehkä osittain siksi, että hänellä oli kädet täynnä verta Puolassa samaan aikaan. Mutta muiden keisarien kohdalla ei välttämättä näin voi sanoa. Eihän Porvoon valtiopäiviäkään kutsuttu koolle ensimmäisen kerran jälkeen, vaikka niin oli luvattu. Suomessa ei ollut yhtään kansanvaltaista päätöselintä autonomian aikana.

Konkreettinen muistutus tuosta keisarin armoilla olemisesta tuli kuin kirveen isku helmikuun manifestilla 1899 ja vielä räikeämmin Suomi pyrittiin tuhoamaan toisen sortokauden aikana. EU:sta Suomi voi erota omalla päätöksellään, mutta silloin se päätös säädetään kansanvaltaisessa eduskunnassa perustuslakia muuttamalla.

Olemme siis itsenäisiä suvereenin valtion kansalaisia ja sitä juhlikaamme!

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Olemme siis itsenäisiä suvereenin valtion kansalaisia ja sitä juhlikaamme!

Täytyy ihmetellä tätä itsepetoksen määräää, mitä joilllakin vielä on. Tämäkin lainaamani kommmentti on täyttä tuubaa tai melkoinen provo.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomen ja EU:n suhde on kuin avioliitto, jossa mies kuvittelee olevansa perheenpää ja isäntä vaimon tehdessä kuitenkin kaikki merkittävät ratkaisut ja päätökset ja hoitaessa perheen raha-asiat.

Miehen ainoaksi vapaudeksi jää oluella käynti kavereiden kanssa ja siihenkin tarvitaan vaimon hyväksyntä.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Joku ehdotti Suomi-päivää. Kannatan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Herra Tossavainen on oikealla asialla, pitäisi olla enemmän itsenäisyyttä.
Maailmalta löytyy vain yksi hyvä esimerkkivaltio joka ei kumartele mihinkään suuntaan - Pohjois-Korea. Seuratkaamme sen viitoittamaa itsenäistä tietä.

Ensiksi pitää saada todella nerokas johtaja, pitää rakentaa atomipommeja ja ohjuksia ettei keljut naapurit ja muut ulkopuoliset soita suutaan ja rajoita itsenäisyyttämme.

Jos Suomesta ei löydy loistavaa johtajaa niin suostuisiko Kim Jong-Un hoitamaan myös Suomen asioita omiensa ohella? Eihän sipilöistä ja soineista ja stubbeista ole mihinkään!

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Joillakin tuntuu olevan kova kammo itsenäisyyttä kohtaan. Miten olisi itsenäinen kuten Norja, Islanti tai Sveitsi?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ei EU ole sulkenut Timo Soinin suuta, vaan kotimaiset finanssityypit, nuo kansainvälisten finanssipiirien kaverit joiden kärsivällisyydestä kansallinen olemassolomme riippuu, kuten Juha Sipilä asian ilmaisee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomi on ainoa EU-maa joka noudattaa direktiivejä orjallisesti lukuunottamatta alkoholia ja autoja joissa Suomi ei salli vapaita markkinoita. Ruotsi on huomattavasti itsenäisempi oman rahapolitiikkansa takia, siellä kansalta sentään kysyttiin asiasta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Voit toki olla sitäkin mieltä ettei Suomineito ole enää itsenäinen, mutta ei se ihan täydellistä ollut YYA-aikanakaan. Eivätkä Viipurin lääni ja Petsamo ole enää lainkaan edes maamme aluettakaan vaan pahimman itsenäisyytemme uhkaajan hallussa.

Hyvää Itsenäisyyspäivää kumminkin kaikille suomalaisille ja ulkosuomalaisille ja myös laillisesti maamme rajojen sisällä oleskeleville ulkomaalaisille, ja tervehdys myös itsenäisen Suomineidon alkuperäisiä itäalueita neuvostomaahanmuuttajina asustavine jälkeläisineen! - Linnan juhliin ja muihin tilaisuuksiin osallistuville vielä viime hetken vinkki täydentää asukokonaisuutta tyylikkäällä rintamerkillä tai riipuksella sikäli kuin sellainen vielä arvoesinearsenaalista löytyy, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207868-h...

Käyttäjän HansKallberg kuva
Hans Kallberg
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Suomen nykyinen valtaeliitti edustajapaikkajärjestyksessä: Keskusta, Perussuomalaiset, Kokoomus, SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, RKP, Kristillisdemokraatit.

Tossavainen:
"Asioista ei haluta antaa oikeaa kuvaa, sillä se olisi turhan ikävä tosiasia nykyisen valtaeliitin kannalta."

Kun nyt haluat kasvojenpesua harrastaa, kertoisitko, miltä osin oikea kuva on kannaltanne (tai kannaltasi) turhan ikävä tosiasia.

Toimituksen poiminnat