Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Suomessa jo "ulkonaliikkumiskielto"! Kiitos monikulttuurisuuden.

"Turvapaikanhakijoiden ei ole todettu lisäävän rikollisuutta tai muita ongelmia. Myöskään vastaanottokeskusten lähiseutujen turvattomuus ei ole lisääntynyt. Turvapaikanhakijoiden kotoutumiseen panostetaan ja heille opetetaan suomalaista kulttuuria ja arkea."

Näin herttaisesti lukee Vihreiden verkkosivuilla, kun siellä luetellaan "11 tosiasiaa maahanmuutosta". Ne ovat ikäänkuin "kättä pidempää", joilla voidaan kumota rasistien valheita. Täältä voit omin silmin lukea lisää "totuuksia". https://web.archive.org/web/20150927205934/https://www.vihreat.fi/vihreat-pakolaiskysymys#faktaa

Vihreiden sinisilmäinen idealismi ei kuitenkaan käy yksiin arjen todellisuuden kanssa. Esimerkiksi Heinolassa on jouduttu turvautumaan kantasuomalaisten jonkinasteiseen ulkonaliikkumiskieltoon, joka on maamme oloissa poikkeuksellinen toimenpide.

Tässä Ylen uutinen asiasta. Ja koska asialla on Yle, niin ei voida epäillä, että asiassa liioitellaan! http://yle.fi/uutiset/ei_valttamatta_kannata_liikkua_yksin_pimealla__heinolalaiskoulu_lahetti_oppilailleen_varoitteluviestin/8504795

Lisäys: Tässä MTV:n näkemys asiasta http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/heinolalaiskoulu-varoitti-oppilaita-nuorten-tyttojen-ei-valttamatta-kannata-kavella-pimealla-yksin/5599272

Viime viikkojen aikana mediassa on tapahtunut mielenkiintoista kehitystä. Vielä parisen kuukautta sitten ei olisi tullut kysymykseen, että Yle tai mikään muukaan valtamedia olisi kertonut maahanmuuton ikävistä puolista. Kaikkihan oli ihanaa monikulttuurisuutta, joka sysää lamasuomen uuteen nousuun!

Nyt siis median ote on alkanut lipsua. Silloin tällöin näkee jo juttuja, jotka kertovat todellisesta arjesta. Ja hyvä niin.

Samalla yhä laajemmin koko yhteiskunnassa herätään todellisuuteen. Viimeiseksi se tapahtuu punavihreiden keskuudessa. Siitä lainaus Vihreiden nettisivuilta on hyvä todiste.

..............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Janne Hilden

Ihmisten rajoittunut liikkumisen vapaus on se hinta, jonka joudumme massainvaasiosta maksamaan.
Aika outo seikka Suomessa, missä olemme tottuneet melko huolettomasti kulkemaan syrjäkylilläkin ja hämärässä.

Reijo Tossavainen

Vihreiden faktojen joukossa on todella outoja ja paikkansapitämättömiä väitteitä. Kuten tämä:

"Turvapaikanhakijat eivät tule kalliiksi
Kunnat eivät maksa vastaanottokeskuksia. Valtio kattaa kokonaan vastaanottokeskusten kustannukset ja maksaa lisäksi kunnille korvausta turvapaikanhakijalasten koulutuksesta. Myös terveydenhuolto toteutetaan vastaanottokeskuksissa. Kunnille ei synny turvapaikanhakijoista ylimääräisiä kustannuksia."

Vihreät korostavat homman edullisuutta, vaikka ensi vuodelle on laskettu yhteiskunnan eli veronmaksajien laskun suuruudeksi noin 1,5 miljardia. Yllä Vihreät väittävät, että kunnille vastaanottokeskukset eivät maksa mitään. Se on typerä väite. Kunta on yhtä kuin me, jotka maksamme veromme valtiolle, josta ne kiertävät kunnille.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hallituksen ensisijainen tehtävä on nykyään tuottaa yhteiskunnan maksamia työpaikkoja. Yksinkertaisesti :

Ensin näiden kalliiden ja ostettujen vastaanottokeskusten osalta hukataan rahaa ja duunia tolkuttomasti. Sitten, aikanaan, vuosien ja miljardien maksettujen eurojen kuluttua työllistetään pieni osa näistä maahantulleista 0 sopimuksella, tai Saksan mallin mukaan. Ai niin, ne koneinssit ja kirurgithan ovat tietty toinen juttu.

Kummassakin tapauksessa voittaja löytyy ? Aivan oikein, ei kansan joukosta, mutta jonnekin ne fyrkat menee.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Maahanmuuttajat työllistyvät paikallisen sopimisen yleistyessä. Maahanmuuttajia työvoimaksi välittävä vuokratyöfirma vain solmii paikallisesti työhedoista, että maahanmuuttajat tekevät työt aina selvästi halvemmalla, kuin kantasuomalaiset.

Nykyisin maahanmuuttajat eivät eivät pärjää kilpailuissa työpaikoista kantasuomalaisille, koska työhetosompimusten mukaan kaikille työntekijöille pitää maksaa työehtosopmimuksen mukainen palkka. Maahanmuuttaja ei voi myydä työtään alennuksella, ennen kuin paikallinen sopimus sen tulee heille mahdollistamaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Reijo, miten mahtaa olla vihreiden ja vasemmistoliiton jättämän välikysymyksen kanssa ministeri Stubbin luottamuksesta? Kyllä vihreiden tuossa listassa esiintyvien kohtien laadintaan lienee osallistunut eduskunnan kansanedustajia sekä Ville Niinistö. Kyllä kansanedustajat eivät voi kansalaisille valehdella noin rankalla kädellä. Vai voiko, mutta ei ministeri voi puhua olettamukseen perustuvaa lukua hallintarekisteriin annetuista myönteisistä lausunnoista. Stubbin lausunnolla sitä paitsi ei mielestäni tehty minkäänlaista pysyvää haittaa, sillä laki oli vasta valmisteluvaiheessa. Vihreiden 11. kohdan ohjelmassa on kuitenkin selviä valehteluun perustuvaa kerrontaa maahnamuuton kustannuksista jne. Siis ihan käytännössä todetttua ja todettavaa.

Kysymys kuuluukin saako vihreät kuitenkin valehdella ihan julkisesti?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miksei minua täällä Vaasassa yhtään pelota turvapaikanhakijat, pakolaiset tai maahanmuuttajat? Täällä heitä on ollut vuosikymmenet.

Janne Hilden

Puhu vain omasta puolestasi, ja niin tietysti puhutkin.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Kyllä Manu Vaasassakin saa tytöt pelätä..

Ei ole kovin kauaakaan kun olin käräjäoikeudessa tukena nuorelle tytölle, kun hänet ja kolme muuta tyttöä pahoinpideltiin Vaasan kauppatorilla keskellä päivää eräänä lauantaina. Tytöt olivat tapahtumahetkellä kolme 14v ja yksi 13v. Tekijöinä yli kakskymppiset ulkomaalaistaustaiset nuoret miehet.

Tuomiot oli kovat nuorille miehille, toinen sai 18 pv sakkoa ja toinen kovempisälli joka oli lyönyt 13v tyttöä nyrkillä päähän sai 21 pv sakkoa. Rahassa sakot oli 180€ ja 270€

Tytöt ei saaneet korvausta, kun syyttäjä joka ajoi alaikäisten asiaa, oli unohtanut korvausvaatimuksen.

Asian voi tarkistaa Vaasan käräjäoikeuden kansliasta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Onhan se kovin ikävää, kun meillä annetaan jopa suosituksia maan kansalaisten vapaalle liikkumisille. Jos kyseessä on uhkasta johtuva epäselvyys, niin voisiko tilapäisesti rajoittaa näiden turvaantulleiden liikkumista kansalaisten turvallisuuden nimissä ?

Soinihan voisi ottaa tästä kopin ja lähteä ajamaan asiaa eteenpäin vakaumuksensa mukaan. Ei ole Afganistanin ja Irakin palautussopimuksistakaan mitään vieläkään kuulunut.

Samaan aikaan Ruotsissa pannaan tuulemaan nahjustelun ja vatuloinnin asemasta

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/afghanistans-pre...

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kyllähän jotkut hörhöt ovat ehdottaneet ulkonaliikkumiskieltoa (https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1710) mutta siinäpä lähinnä nolaavat itseään. Sinänsä ihan fiksu viesti nuorille ettei kannata liikkua yksin ja kaveria ei jätetä. Nuoret kokeilevat päihteitä ja sekoilevat ja sen takia on hyvä että sekä vanhemmat ja kaverit on mukana huolehtimassa nuoren turvallisuudesta.

Se on sitten eri asia tämä kaksoisstandardi että on muka kamalan vaarallista jos on ulkomaalaisia miehiä vaanimassa kun jokainen tietää että ihan yhtä lailla kantismiehet vaanimassa.

Sari Haapala

"Se on sitten eri asia tämä kaksoisstandardi että on muka kamalan vaarallista jos on ulkomaalaisia miehiä vaanimassa kun jokainen tietää että ihan yhtä lailla kantismiehet vaanimassa."

Ero tuleekin sitten siinä seuraavassa vaiheessa, kun toiset vaanijat raiskaavat uhrinsa ja toiset eivät. Poliisin mukaan kaikki pääkaupunkiseudun puskaraiskaukset ulkomaanvahvistusten aikaansaannosta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Nuo toiset "vaanijat" ovat tilastojen mukaan 17 kertaa todennäköisemmin niitä todellisia vaanijoita, joita pitää nuoren tytön oikeasti pelätäkin.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Dominoiva kulttuuri ajaa käytännöt, alistuva mukautuu ja rationalisoi parhain päin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Dominoiva kultuuri? Enemmistön kulttuuri vaikuttaa olevan toistaiseksi hallitsevassa asemassa, eli huoleen ei ole syytä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä kait ne turvattomimmat paikat taitavat edelleen olla "snakari" ja taksijonot viikonvaihteen pikkutunneilla, puhumattakaan neljän seinän sisällä tapahtuvasta perheväkivallasta.

Janne Hilden

Harvemmin nuoret teinitytöt ovat snakari- tai taksijonoissa viikonvaihteen pikkutunneilla.

Juha Kuittinen

Taidan olla niitä yksittäistapauksia, kun ei minun lapset teineydestään huolimatta siellä toreilla aamuyöllä ramppaa ja perheväkivaltaan en ole syyllistynyt.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Granlund pystyy varmaan kertomaan edes yhden tapauksen, jossa nuori tyttö olisi raiskattu pikkutunneilla snagarijonossa.

Juha Kuittinen

Heinolalaiskoulu varoitti oppilaita – ”Nuorten tyttöjen ei välttämättä kannata kävellä pimeällä yksin”

Heinolalaiskoulun lähettämässä viestissä tuomitaan väkivalta. Siinä kuitenkin todetaan, että myös oma käytös saattaa olla harhaanjohtavaa, kun vastapuolena on muualta tulleita henkilöitä.

– On syytä tiedostaa, että vaikkapa pelkästään silmiin katsomisella saattaa olla erilainen merkitys eri kulttuureissa, ja se voidaan tulkita lupaukseksi enemmästä kuin mitä sillä on tarkoitettu, viestissä todetaan.

Edelleen pitää paikkansa se, että uusista kulttuureista voimme oppia paljon kiinnostavaa, ja uusien heinolalaisten joukosta saada ystäviä, viesti päättyy.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/heinol...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tervetuloa tutustumaan Turun torin liepeillä puolen yön aikana notkuvia teinejä, nuorimmat taitavat olla 13-vuotiaita.

Janne Hilden

Viikonvaihteen pikkutunnit taksijonossa vaihtuivat puolen yön aikaan notkumiseen:).

Vaikea sitä on syyttää nuoria naisia mahdollisesta liiallisesta pelokkuudesta, kulkea yksinään. Kun Porissakin ovat nuoret naiset saaneet oman annoksensa #meilläonunelmasta.
Ensin lähi-itäläinen polttomurhasi lenkkeilijätytön, ja nyt on paljastunut kaupungissa turvapaikanhakijan tekemänä 18-vuotiaan raiskaus. Epäiltyä tekijää ei ole missään vaiheessa vaadittu vangittavaksi, vaan kulkee vapaana. Poliisi on ollut tapauksesta suu supussa.

Sari Haapala

Näinhän se on, ja sen vuoksi Turun torilla parveileekin joukoittain näitä ulkomaanvahvistuksia valmiina nappaamaan sekavimmassa kunnossa olevat omaan kyytiinsä. Ja pimeät taksit ovat myös heti valmiina siirtämään pois muiden silmien edestä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Jospa nyt ensin nuoret typerykset saataisiin noudattamaan edes ulkonahumalassamakaamiskieltoa.
Melkoinen rimanalitus blogistilta. Sotkea puoluepolitiikkaa näin vakavaan asiaan. Persujen kuolinkouristuksia?

Janne Hilden

En usko, että monikaan noista raiskatuista nuorista typeryksistä on maannut ulkona humalassa.
Heidän vikansa tietysti joka tapauksessa uhreiksi joutuminen, kun ovat seikkailleet hämärässä. Hämärä, joka tulee näin talviaikaan jo iltapäivällä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Mihin mahtanee tuo kielto perustua?

Järjestyslain mukaan päihdyttävän aineen nauttimisen kielto ”ei liioin koske alkoholijuoman nauttimista puistossa tai muulla siihen verrattavalla yleisellä paikalla siten, että nauttiminen sekä siihen liittyvä oleskelu ja käyttäytyminen ei estä tai kohtuuttomasti vaikeuta muiden oikeutta käyttää paikkaa varsinaiseen tarkoitukseensa” (4 § Päihdyttävän aineen nauttiminen).

Sen sijaan kiellettyä on

”Yleisen järjestyksen häiritseminen tai turvallisuuden vaarantaminen yleisellä paikalla on kielletty:
1) metelöimällä ja muulla vastaavalla tavalla;
2) toistuvilla uhkaavilla eleillä, hyökkäävillä liikkeillä, suullisesti esitetyillä uhkailuilla ja muulla vastaavalla, pelkoa herättävällä uhkaavalla käyttäytymisellä;” (3 § Yleisen järjestyksen häiritseminen ja turvallisuuden vaarantaminen)
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030612

Euroopan unionin alueella kokonaisuudessaan musliminuorilla on vahva yliedustus 3 § mukaisessa toiminnassa, ja kokemukset lukuisissa unionimaissa ovat liian samankaltaisia jotta tämä voisi olla sattumaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ulkonaliikkumiskieltoa ei ole annettu, vaan varoiteltu siitä, että nuoret teinit liikkuvat väärällä tavalla liian myöhään ulkona. Tällaisia varoituksia on annettu kautta aikojen, myös koulujen taholta. Joissain kaupungeissa kokeiltiin jo 80-luvulla osittaista ulkonaliikkumiskieltoa klo. 21:00 jälkeen alle 16-vuotiaille. Sekin taisi kuitenkin myös olla vain suositus, koska moisen pykälän ottaminen kaupungin järjestyssääntöön voisi aiheuttaa juridisia ongelmia.

Pikemminkin tässä on korostettu vanhempien roolia kaitsijoina, kun kyse on siitä, että nuoret teinitytöt ovat hengailleet torilla ryyppäämässä viinaa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Viestissä varoitettiin liikkumasta pimeän aikaan. Heinolassa aurinko nousi tänään kello 09:15 ja laskee kello 15:00.

Vaikka pimeällä liikkuminen ja sen seuraukset onkin pakko saada naisten ja tyttöjen omaksi syyksi, pitäisi lieventävänä asiana huomioida, että monilla työ- tai koulupäivä loppuu vasta auringonlaskun jälkeen.

Janne Hilden

No joo, 80-luvun kokeilu oli tosiaan rimanalitus.
Tehokas ja modernimpi tapa teinitytöille estää joutumasta ahdistelun kohteeksi kadulla, on pukeutua burkhaan. God is great!

Reijo Tossavainen

Voisiko Heinolaan majoitettujen maahantulijoiden tekemisiä valvoa nykyistä tarkemmin? Siis niin, että kantasuomalaiset voivat turvallisesti liikkua.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kauan se kestikin, melkein 700 vuotta. Printataan aiheesta mustareunainen muistopostimerkki, niin tämä kysymys on loppuun käsitelty:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Naisrauha

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ylen jutusta: "Tiedotteessa todetaan myös, että nuorten tyttöjen ei välttämättä kannata kävellä pimeällä yksin, eikä ottaa katsekontaktia isompaan miesjoukkoon."

Ohje on yleispätevä: miesjoukoissa tyhmyys tiivistyy, ainakin humalassa ja yöaikaan. Niin on ollut aina. Ihan sama mikä on kulttuuritausta.

http://yle.fi/uutiset/ei_valttamatta_kannata_liikk...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos asia on näin, silloin tutkiva journalisti luonnollisesti varmistaa, onko samanlaisia suosituksia annettu myös niissä kunnissa, joissa ei ole vastaanottokeskusta. Niissä kunnissa kun tätä kulttuuritaustan vaikutusta ei ole.

Rohkenen väittää, että niissä mennään edelleen vanhoilla säännöillä, eli jos pää jää pinnalle lumihangessa, silloin henkilö saa ja uskaltaa liikkua miten haluaa. Käytännössä se tarkoittaa, että vähintään koululaiset 6+ v ja lyhyillä matkoilla myös päiväkotien lapset liikkuvat ulkona ja enemmän tai vähemmän valvomatta.

Janne Hilden

Yleispätevä ohje, ettei nainen voi ottaa katsekontaktia toisiin ihmisiin. Okei,...

En tiedä, missä kabulissa olet asunut.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Esimerkiksi New Yorkin Brooklynissä. Ei sielläkään oikein kukaan katsekontaktia pyrkinyt miesjoukkojen kanssa hakemaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #30

Nyt vedit sitten yhtäläisyysmerkit Brooklynin ja Heinolan välille. Aika huikea suoritus. Lisäksi et ole teinityttö. Suomessa tytöt ovat katseelleet poikia erilaisissa parvissa tähän päivään asti. Ei voi ymmärtää miten vaikka Markku Huusko koittaa tässäkin asiassa väen väkisin selittää mustan valkoiseksi (on niitä muitakin sokeita pisteitä kuten nyt euro- ja euasiat) ...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #30

Millä tavalla Brooklynin miesjoukot liittyvät suomalaisiin? Vertaushan on aivan älytön. Huusko olet sentään päätoimittaja. Kun et oikeasti keksi mitään järkevää sanottavaa unelmasi tueksi, niin älä kirjoita mitään. Menee lehdeltäsi viimeinenkin uskottavuus.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #39

Yksi kanssasi yhtä rakentavalla tavalla esiintyvä keskustelija arveli minun asuneen Kabulissa. Kerroin sitten asuneeni Brooklynissä. Kabulissa en ole asunut.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #44

Mitä rakentavaa on siinä, että vertaa Brooklynin jenginuoria suomalaisiin? Kyllä kohteliaisiin tapoihin Suomessa kuuluu silmiin katsominen. Se, että se joissain kulttuureissa (esim. Brooklynin jenginuorten alakulttuurissa se koetaan haasteena/uhkaavana) koetaan eri tavalla, ei liity Suomeen tai suomalaisiin millään tavalla. Kyllä sinä tämän itsekin tiedät.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #48

Huuskolle taisi käydä ns. vanhanaikaisesti eli kun asiallisia perusteita ei löydy, niin haetaan niitä "aidan takaa".

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Täälläkin Puheenvuoron kommenteissa on jo ennen nykyistä turvapaikanhakijakeskustelua sitkeästi, ja yleensä varsin vähin suosituksin, tuotu esille esimerkiksi saksalaisia tieteellisiä tutkimuksia ja ajankohtaista yhteiskunnallista kirjallisuutta, joissa osoitetaan, että erityisesti islamin uskoon liittyvä nuorten miesten maskuliinisuusnormi on oleellinen syytekijä muita ryhmiä kohtaan tunnettuun vihamielisyyteen sekä julkisessa tilassa tapahtuvaan seksuaaliseen aggressiivisuuteen - esim. KFN-instituutin laaja tutkimus tai Berliinin ex-aluepormestari Heinz Buschkowskyn kirjat, löytyy kommenttiarkistosta. Kulttuuritaustalla on merkitystä, se ei ole ”ihan sama mikä”…

Suomalainen poliittisesti korrekti tulkitsija vaan luulee, että tässäkin hyödyllisessä informaatiossa – joka olisi ollut hyödyllistä esimerkiksi pohdittaessa vastaanottokeskusten sijoittelua – olisi kyse ulkomaalaisvastaisuudesta, rasismista tai peräti vieraan pelosta (sen takia ettei ole kohdattu erilaisuutta). Tulkinnat ovat täysin tosiasioiden vastaisia, mutta niitä esittämällä voi tuottaa omaa identiteettiään niiden muiden kautta.

Janne Suuronen

Minullahan oli se maahanmuuton käytännön esimerkkejä kirjoitussarja US blogeissa, mutta mistä ylläpito eivätkä punavihreät tykänneet; ilmiantonapin viuhuttamisesta oikein ylpeiltiin.

Toin konkreettisia esimerkkejä esiin maahanmuuton tavallisille ihmisille tuomista arkipäivän ongelmista ja joita ongelmia aatteelliset punavihreät (yhteiskunta) jätti sitten tavallisen pulliaisen yksin ratkomaan. Tämä kehotus ulkona liikkumisen rajoittamiseksi on samaa kategoriaa.

Reijo Tossavainen

Uuden Suomen mukasuvaitseva linja on ollut yllättävän tiukka. Kun minä käytin maahantulijoista sanaa maahantunkeutuminen/maahantunkeutuja, se oli Uuden Suomen mielestä asiatonta, ja blogi lensi roskakoriin.

En ymmärrä sitä vieläkään, sillä kun olen seurannut uutisia eri puolilta Eurooppaa, niin useimmiten voidaan puhua asiasta näillä sanoilla - siis rajan yli tultiin ja tullaan enemmän tai vähemmän väkisin tunkeutumalla.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin, jos kyseessä olisivat maahanmuuttajat, niin varmaan raja aitoja ei rakennetaisi ? Jostain syystä kuitenkin nyt EU n alueella aitoja urakoidaan. Piikkilankakauppiaille tulossa hyvä tili.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Turvapaikanhakija, joka on ylittänyt rajan viranomaisten sitä estämättä ja hakenut sitten turvapaikkaa, on maassa täysin laillisesti, ei hän ole mikään tunkeutuja.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #55

Tuolla Euroopassa on rakennettu korkeita aitoja maahantulon estämiseksi. Ja vaikka aitaa ei olisikaan, olisi ilman asiaankuuluvia papereita tapahtunut maahantulo laiton.

Reijo Tossavainen

Juha Karjalainen kirjoitti aiheeseen liittyvän blogin, joka kannattaa lukea http://juhakarjalainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Seppo Hildén

Tuosta Heinolasta hieman enemmänkin. Kävin äitiä ja siskoa moikkaamassa viikko sitten. Edellisen kerran kävin Heinolassa juuri ennen kuin lokakuussa kaupungin aivan keskustaan entiseen opettajaseminaarikouluun otettiin 500 turvapaikanhakijaa. Marraskuussa yksityinen jyväskyläläinen toimija on saanut lisäksi sijoitettua 200 turvapaikanhakijaa Heinolassa entisen Reumasairaalan tiloihin. Siis siihen, joka ajettiin alas kun valtiolta ei löytynyt sitä kahta miljonaa euroa.

Heinolan kaupunki on muuttunut parissa kuukaudessa ilmapiiriltään ja käytökseltään enemmän kun koskaan sitten minun elinaikanani. Heinola on ollut rauhallinen eläkeläisten kaupunki. Ei ole enää. Ei pelkästään nuorten tyttöjen vanhemmat vaan myös vanhukset tuntevat olonsa turvattomaksi. Äitinikään ei enää uskalla nostaa keskustan pankkiautomaatista rahaa, vaan rahaa tililtään nostaessaan on siirtynyt jonottamaan pankkiin. Syynä on torin laidalle syksyllä ilmaantuneet turvapaikanhakijamiesryhmät. Heinolan vanhuksia pelottaa nostaa rahaa automaateista heidän läsnäollessaan. Itse asiassa se siirtyminen pankkitiskille oli ihan hyväkin, sillä siitä torin laidan automaatista löytyi skimmauslaite viikko sitten. Usean vanhuksen eläkkeet lähti Aasian puolelle ennen kuin poliisit havaitsivat laitteen. Oli saanut olla siinä useamman päivän. IS uutisoi myös asiasta.

Se turvapaikkakeskus on muutenkin aivan älyttömässä paikassa, viereisellä tontilla on Heinolan suurin koulu, Lyseonmäen koulu, joka on yläasteikäsille. Siinä oli aikoinaan lukiokin (jonka itse kävin), mutta nykyään se on täynnä siis nuoria ja teini-iässä olevia lapsia. Vastaanottokeskuksen välittömässä läheisyydessä toiseen suuntaan (100 m) on siis Heinolan keskus eli tori, jonka liepeillä suurin osa heinolaisista toimittaa asioitaan. Nyt tähän ennen niin rauhalliseen kaupunkikuvaan on tupsahtanut sadoittain eri maailmankatsomuksen ja erilaiseen kulttuurin kasvatettuja pääosin miespuolisia turvapaikanhakijoita.

Maalaisjärjellä ajateltuna tässä ei ole mitään järkeä. Paikallisten ihmisten perusturvallisuutta järkytetään ja heidän toimintatapojaan halutaan viranomaisten neuvoin ja kehotuksin muuttaa tulijoiden käyttäytymistapojen mukaan. Turvattomuuden tunne on aito eikä sitä lievennä todellakaan poliitikkojen ja maahanmuuttoviranomaisten turvapaikkakunnilla pitämät alustavat infoillat, koska näissä pidetyt rauhoittelupuheet ja arkitodellisuus eivät kohtaa.

Näin on varmaan monessa pienessä kunnassa jonne turvapaikkakeskuksia on vastoin asukkaiden mielipidettä perustettu.

Poliitikot ja viranomaiset pitävät kansaa tyhmempänä mitä se on. Se on suuri virhe.

Seppo Hildén

Niin, ja vielä noista Heinolan vanhuuksiin kohdistuvista muista syksyllä ilmaantuneista haittatempuista. Torin laidalla on iso S-market ja turvapaikanhakijat ovat keksineet maksattaa vanhuksilla ostoksiaan. He laittavat omia ostoksiaan vanhuksien perään kassahihnalle ja siirtävät sitten ostoksia erottavan kalikan siten, että omat ostokset menevät vanhuksen maksettavaksi. Vanhusten maksaessa kassalla ja ihmetellessä ostosten suuruutta turvapaikanhakijat ovat jo vastaanottopäässä ottamassa omia ostoksiaan mukaansa ja pinkomassa karkuun. Vartijat sitten juoksentelee niitten perään mutta eihän näillä ole kiinniotettaessa poliiseille edes papereitaan esittää kun ne oli hävitetty jo ennen maahantuloa.

En tiedä itkiskö vai nauraisko tätä nykytilannetta.

Toimituksen poiminnat