Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Suomeen maahanmuuttajien ghettoja jo lähivuosina

Suomi on valtavan maahanmuuttajien vyöryn kohteena. Ovet ovat apposen avoimet. Veronmaksajien piikille ei ole ylärajaa. Tilanne on hallitsematon, sillä juuri kukaan ei näytä miettivän mitä se tarkoittaa lähivuosien ja lähivuosikymmenien aikana.

Suomeen tulleita ja tulevia maahanmuuttajia yritetään hajasijoittaa eri puolille Suomea. Sen vaikutus on hetkellinen, koska ihmiset voivat valita itse asuinpaikkansa.

Maahanmuuttajat siirtyvät sinne missä on työpaikkoja ja jo ennestään samaa kansallisuutta olevia. Se tarkoittaa sitä, että he muuttavat isoihin kaupunkeihin. Siis lähinnä pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Turkuun. Ja sielläkin tiettyihin kaupunginosiin.

Suomen kaupungeissa on jo noin 5-10 vuoden kuluttua lähiöitä, joiden asukkaiden selvä enemmistö on maahanmuuttajia. Kantasuomalaisista näihin lähiöihin jäävät lähinnä ne, joilla ei ole mahdollisuutta muuttaa pois. Ongelmat näissä lähiöissä tulevat olemaan mittavia.

Ei ole perusteita väittää, että meillä tuleva kehitys poikkeaisi muualla Euroopassa tapahtuneesta kehityksestä. Erityisesti silloin kannattaa katsoa mikä tilanne on esimerkiksi naapurimaassamme Ruotsissa. Siellä on jo lähiöitä, joihin esim. palokunta suostuu menemään vain poliisisaattueen kera. Samanlainen tulevaisuus on meilläkin edessämme.

...........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Veronmaksajien piikki on ensi vuonna noin 1,5 miljardia euroa. Sitä seuraavina vuosina se lienee vieläkin isompi, siis joka vuosi...

Voisiko joku sinisilmäinen mukasuvaitseva kertoa, mistä/keneltä rahat otetaan?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Voisiko joku sinisilmäinen mukasuvaitseva kertoa, mistä/keneltä rahat otetaan?"

- Sieltä mistä ennenkin: kansainvälisiltä lainamarkkinoilta.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Mukasuvaitsevia kiinnostaa vain niiden hyvinvointi mitä peilistä näkyy.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

"Voisiko joku sinisilmäinen mukasuvaitseva kertoa, mistä/keneltä rahat otetaan?" Eräässä verkkojulkaisussa ehdotettiin, että maahanmuuton kannattajilta alettaisiin periä eräänlaista suvaitsevaisuusveroa. Se muistuttaisi kirkollisveroa siinä, että sitä ei olisi pakko maksaa. Suvaitsevaiset ja muutenkin valistuneet kansalaiset voisivat laittaa veroilmoitukseen rastin ruutuun, jossa kysytään, haluavatko he kannattaa maahanmuuttoa. Sitten laskettaisiin maahanmuuton kustannukset ja jyvitettäisiin ne asianomaisille henkilöille. Esim. jos maasta löytyy 1,5 miljoonaa valistunutta suvaitsevaista henkilöä, he maksaisivat kukin vuodessa 1000€ maahanmuuton kannatusveroa. Näin saataisiin rahvaan ainainen valitus loppumaan ja nähtäisiin aivan konkreettisesti, kuka kannattaa sivistynyttä arvomaailmaa, kuka ei.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Vapaus valita asuinpaikkansa tarkoitti alunperin sitä, että henkilö sai muuttaa asumaan mihin halusi, kunhan vastasi kustannuksista itse. Samalla tavalla voi olla oikeus valita vaikkapa lomakohteensa tai automerkkinsä vapaasti, mutta kustannuksista on vastattava itse.

Varmaan edustajana teillä on parempaa tietoa siitä, milloin tämä sinänsä hyvää tarkoittava oikeus muuttuikin muiden velvollisuudeksi vastata vapaan valinnan kustannuksista? Kysymys kiinnostaa varmasti niitä muutamaa miljoonaa suomalaista, jotka valitsevat asuinpaikkansa ja asumismuotonsa tulojensa mukaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Yllättävän vähäistä on keskustelu ollut kotouttamisen onnistumisesta. Usealta taholta on esitetty työn ja työllistymisen olevan ensiarvoisen tärkeää tulijoiden sopeuttamiseksi suomalaiseen yhteiskuntaan.

Tässä nyt vain on sellainen ongelma, että kokemukset viimeisten 20 vuoden aikana ovat olleet varsin huonoja, varsinkin niistä maista tulleiden osin, joista suuri valtaosa turvapaikanhakijoista on maahan tänä vuonna jo tullut, vaikkakin talouskasvun aikana 1990-luvulta v. 2008 asti työtilaisuuksia oli tarjolla varsin runsaasti.

Toinen seikka on se, että maan työttömyys on jo nyt hurjalla tasolla. Kuinka maahan tulleet pärjäävät kilpalussa työmarkkinoilla, etenkin jos kielitaito on puutteellinen ja ammattitaidossakin varmasti päivittämistä. Yleissitovuuden oloissa palkkatason tulisi kuitenkin olla yhtäläinen muihin verraten.

Reijo Tossavainen

Maassamme on noin 7000 kantasuomalaista vailla asuntoa. Miksi mukasuvaitsevat eivät kanna heistä huolta? Vuosikymmenien aikana siihen olisi ollut kyllä aikaa aivan riittävästi...

Reijo Tossavainen

Helsingissä on jo alueita, joissa maahanmuuttajia on niin paljon, että kantasuomalaisten muutto muualle on käynnistynyt.

Pääkaupunkiseudulla on kouluja, joissa on enemmistö maahanmuuttajia. Sen vuoksi niiden käytännön työssä on ongelmia. Ja siksi kantasuomalaiset siirtävät lapsiaan muualle.

Ghettoutuminen on käynnistynyt. Ja se jatkuu kiihtyvällä vauhdilla.

Mukasuvaitsevat vaikenevat näistä asioita. Media on hiiren hiljaa. Hys, hys...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Siuomalaisessa mediassa on paljon juttuja maahanmuutosta. Asiaa ei mediassa hyssytellä. Tämän huomaa suomalaista mediaa seuraamalla.

Reijo Tossavainen

En ole havainnut yhtään juttua, jossa olisi käsitelty esim. tässä blogissa esillä olevia asioita, vaikka kyseessä on tämän maan ja maahanmuuttajien kannalta hyvin merkittävä asia.

Toki viime päivinä tilanne on muuttunut parempaan suuntaan, jopa maahanmuuton varjopuolista on ollut juttuja.

Toisaalla oleva Huuskon blogi käsittelee afganistanilaisen maahanmuuttajien maahantulon syitä melko asiallisesti. Tosin hän "varmuuden vuoksi" leimaa kaikki erimieltä olevat rasisteiksi.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"...Voisiko joku sinisilmäinen mukasuvaitseva kertoa..."

Edustaako tämä kysymyksenasettelu Tossavaisen peräänkuuluttamaa rakentavaa keskustelua maahanmuutosta?

Käyttäjän Keskonen kuva
Henri Kivistö

"Suomen kaupungeissa on jo noin 5-10 vuoden kuluttua lähiöitä, joiden asukkaiden selvä enemmistö on maahanmuuttajia. Kantasuomalaisista näihin lähiöihin jäävät lähinnä ne, joilla ei ole mahdollisuutta muuttaa pois. Ongelmat näissä lähiöissä tulevat olemaan mittavia."

Kerrohan ihmeessä mitä nämä "mittavat" ongelmat tulevat olemaan?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Asuinalueiden rappeutuminen, jengiytyminen, koulujen yksipuolistuminen ja koulutustason lasku, köyhyys, rikollisuus, väkivalta, segregaatio, no go alueet, eriarvoistuminen, huume- ja alkoholiongelmat jo Ruotsissa nähdyn mallin mukaisesti.

Lue lehtiä, niin ei tarvitse kysellä tyhmiä.

Käyttäjän Keskonen kuva
Henri Kivistö

En voi lukea lehdistä asioista, joita ei ole vielä tapahtunut. Mikään noista asioista ei tapahdu, jos asiat hoidetaan kunnolla.

Käyttäjän LauriKorhonen kuva
Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #15

Hieno homma. Missä päin eurooppaa nuo on hoidettu kunnolla, jotta voimme ottaa sieltä mallia?
Vai onko suomen nykyinen malli jotenkin erityisen poikkeava siitä mitä muualla tehdään? Onko suomessa löydetty se viisasten kivi, mikä on esimerkiksi ruotsissa kateissa, vaikka ovatkin olleet tekemisissä maahanmuuttajien kanssa huomattavan paljon enemmän kuin suomalaiset?

Toistaiseksi vaikuttaa siltä, että mitä enemmän maahantulijoita, maasta riippumatta, sitä suuremmalla todennäköisyydellä ylempänä mainitut ongelmat esiintyvät.

Käyttäjän LauriKorhonen kuva
Lauri Korhonen

Jos olisin Halla-aho sanoisin: "Mitä minä sanoin". Mutta kun en ole, niin tyydyn sanomaan: "Mitä se Halla-aho sanoikaan jokunen vuosi takaperin...?"

Kirjoitus päivättynä 20.11.2012
http://www.halla-aho.com/scripta/milloin_kotoutus_...

Mikään ei tunnu muuttuneen, paitsi maalatut arviot kehityksestä alkavat olla todellisuutta.

Tommi Virtanen

Näin tässä tulee käymään jos ei kansa hoida velvollisuuttaan ja laita vastaan... lisäksi tulee raiskaus epidemia joista nyt on nähtävissä alkusoitto...

nämä kaikki islamin oppineet on poistettava maasta keinolla millä hyvänsä, irakilaiset ja somalit ovat suurin ryhmä...

http://sompanssi.eu

Käyttäjän MattiPirkola kuva
Matti Pirkola

Sinisilmäiset , mukasuvaitsevaistoon kuuluvat toteavat, ettei ongelmia tule, koska lehmätkin osaavat lentää... Ei voi kuin ihmetellä.

Nykytilanteessa onnistutaan hoitamaan vain kiireisimmät tehtävät kriisin lievittämiseksi. Tulevat ongelmat ovat jollain tasolla Migrin , sisäministeriön ja hallituksen tiedossa, mutta ratkaisujen toteutus, mikäli niitä yleensäkään tulee, laahaa aina perässä. Näin myös kotouttamisen ja oleskeluvan saavien asuttamisen suhteen. Suurin syy tähän on raha, jota ei ole. Velkaa toki saa vielä hetken varsin hyvillä ehdoilla ennen korkojen nousua. Sen jälkeen olemmekin ns. "kusessa" ja matka kohti Kreikan kaltaista holhousta on vääjäämättä edessä.

Jukka Nieminen

tällästähän tää on kun menee äänestään perusuomalaiset hallitukseen

Eero Mattila

Perussuomalaiset on ainut puolue, joka on avoimesti kritisoinut Suomen löyhää maahanmuuttopolitiikkaa vuosien varrella.
- Tälläkään hetkellä mikään muu puolue ei tee aktiivisesti yhtään mitään ongelmien ratkaisemiseksi. Löyhän maahanmuuton suuntaviivat on siunattu edellisissä hallituksissa. Kiitos kuuluu esittää SDPn, Kokoomuksen, Keskustan, Vassareiden (joihin myös Vihreät kuuluu) sekä RKPn yhteiselle politiikalle.
- Voi olla että Perusuomalaiset on huono vaihtoehto hallituksessa, mutta samalla myös PARAS. Kaikki muuthan edelleenkin jatkavat vain vastuutonta irtopisteiden keruuta.

Toimituksen poiminnat