Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Toisten ohi huutaminen on johtanut laittomuksiin

Mukasuvaitsevaisto ei halua ymmärtää, että rahvaan keskuudessa on aitoa huolta maahanmuuton nykyisistä ja tulevista ongelmista.  Sen sijaan pää työnnetään yhä syvemmälle pensaaseen, silmät ja korvat suljetaan. Kuvitellaan, että kaikki olisi hyvin, jos ikäviä rasistireppanoita ei olisi.

Asioista halutaan antaa myönteinen kuva: Maahanmuutto on ihana asia. Maan tulevaisuuden kannalta se on välttämätöntä. Monikulttuurisuus on piriste, jota tarvitaan!

On jopa hämmästyttävää, kuinka eri tavalla asiat näkee suomalaisten selkeä enemmistö. Muistaakseni 88 % suomalaisista olisi valmis sulkemaan rajat massamuutolta. Siitä huolimatta mukasuvaitsevat ovat olleet rajoillamme jakamassa ohjeita kuinka Suomeen pääsee ja kuinka yhteiskunnan tarjoamia palveluja voi käyttää hyväkseen.

Tosiasioiden kieltäminen on johtanut tilanteen kärjistymiseen. Kun ei haluta kuunnella tai ei anneta oikeutta puhua, on turvauduttu vihoviimeiseen keinoon, on otettu oikeus omiin käsiin.

Pidän hyvin todennäköisenä, että tulevaisuudessa ristiriidat kärjistyvät, vastakkainasettelu lisääntyy. Huudetaan yhä kovemmin toistemme ohi. Jotkut käyttävät jopa kättä pidempää.

Erilaiset maahanmuuttajiin kohdistuvat laittomuudet ovat ehdottomasti tuomittavia. Yhtä tuomittavia ovat punavihreiden anarkistien hyökkääykset laillisia ja rauhallisia suomalaisia mielenosoittajia kohtaan. Tilanne on todella hälyttävä ja poikkeuksellinen, jos poliisi joutuu pidättämään noin 130 henkilöä.

............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Kun ei haluta kuunnella tai ei anneta oikeutta puhua, on turvauduttu vihoviimeiseen keinoon, on otettu oikeus omiin käsiin."

Missä ei ole annettu puhua? Keskusteluja käydään kaikkialla valtakunnassa. Ne, jotka ovat ottaneet oikeuden omiin käsiinsä eivät käsittääkseni ole missään yrittäneetkään puhua.

Kun nyt kaikki olemme sitä mieltä, että laittomuudet ovat tuomittavia niin eikö meidän pitäisi rakentavasti keskustella siitä, miten tilanne saadaa rauhoittumaan? Ehkei aloiteta jokaista puheenvuoro vastapuolen haukkumisella, näin ens alkuun? Näytetään mallia, että ollaan aikalailla samaa mieltä. Tilanne pitää saada hallintaan ennen kuin sattuu pahempaa.

Onko muuten mukasuvaitsevaisto se porukka, joka tekee joka päivä töitä maahanmuuttajien kanssa, jotta kriisin vaikutukset jäävät mahdollisimman pieniksi?

Reijo Tossavainen

Esimerkiksi useimmat lehdet, Yle ja MTV ovat sulkeneet palstansa maahanmuuttokriittiseltä keskustelulta. Valtamedia jättää usein kertomatta maahanmuuton kielteisistä puolista uutisjutuissaan kokonaan tain kertoo ne myönteisesti värittäen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kommenttipalstoilla ei liene hirveästi vaikutusta yksittäisiin päätöksiin. Ja jos luit niitä ennen kuin ne suljettiin, niin ymmärrät hyvin miksi ne suljettiin, sillä keskustelu ei ollut missään mielessä rakentavaa. Keskustelua kuitenkin käydään jatkuvasti ihan ihmisten kesken ja kaikki ovat tervetulleita. Kannattaa hetkeksi sulkea kone ja katsoa mitä ulkona tapahtuu.

Kun katsot valtamediaa niin kyllä siellä on kielteisiä puoli ollut jo pitkään, sen jälkeen kun niitä alkoi ilmestymään. Tuo on aika vanha mantra, eikä pidä paikkaansa. Voitko sanoa jonkun merkittävän kielteisen asian, jota valtamedia ei esim. viikon sisään ole suostunut julkaisemaan tai on värittänyt myönteisesti julkaistessaan?

Reijo Tossavainen

Maahanmuuttajien kanssa työskentelevistä monet tekevät sen ideologisista syistä.

Maahanmuuttajien vastaanottokeskuksia pyörittävistä monet tekevät sitä, koska se erittäin hyvä bisnes. Moni jo käyttöä vaille jäänyt rakennus on alkanut uudelleen tuottaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ketä ovat siis ne mukasuvaitsevaiset, jotka haukut pystyyn jokaisen blogin alussa?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #5

Ei sellaisia ole. Määritelmää on kyselty Tossavaiselta jo pitkään, mutta sitä ei kuulu.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #10

Mukasuvaitsevia ovat henkilöt, jotka ovat omasta mielestään suvaitsevia, mutta käytännössä suvaitsevat vain omaa näkemystä tukevat näkemykset.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #15

Eli olkiukko, jonka olet väsännyt, mutta jota et vieläkään uskalla nimetä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #15

Meneekö sinulla nyt kritiikki sekaisin suvaitsemisen kanssa? Ei kai se ole mukasuvaitsemista jos on eri mieltä asioista?

Voitko antaa esimerkin mukasuvaitsevuudesta, kun sitä on todella hankala hahmottaa näiden määritelmiesi pohjalta? Vai onko se termisi vihervasemmistolle, jonka virheellisesti oletat suvaitsevan kaikkea ja sitten kun se ei hyväksykään entisten puoluetovereidesi ehdotuksia lopullisista ratkaisuista niin se on mukasuvaitsevuutta?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö tämän rauhallisten suomalaisten laillisen mielenosoituksen avauksessa julistettu lista tapettavista suvakeista? Toivottavasti olen väärässä.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Tosiasioiden kieltäminen on johtanut tilanteen kärjistymiseen. Kun ei haluta kuunnella tai ei anneta oikeutta puhua, on turvauduttu vihoviimeiseen keinoon, on otettu oikeus omiin käsiin."

Sattuipa somasti. http://seura.fi/isanpikajuna/immonen-lopullinen-ra...

Reijo Tossavainen

Kommunisti Lintusen puolueen historia on ikävä esimerkki terrorista. Kymmeniä miljoonia kuolleita. Edes natsit eivät kyenneet yhtä suureen pahuuteen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Mikään mennyt vääryys ei oikeuta tai toimi puolustuksena nykyiselle vääryydelle.

Tietysti ad hominem on helppo keino olla vastaamatta esitettyyn kritiikkiin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Perussuomalaisille muuttoaalto on pelastus. Populistipuolueella ei ole mitä vastata asaikysymyksiin, mutta syntipukkeja osoittelemalla voi kosiskella äänestäjiä, kannatuksen kadotessa punasiirtymän omaisesti parsekkien päähän.

Nythän PS on muuttunut apupyöräpuolueeksi, joka joutuu myötäilemään hallituskumppaneitaan kaikissa asioissa, ettei vain tulisi uusia vaaleja. Muuta ei voi tehdä, kuin syytellä, osoitella ja huutaa, kuten blogistillakin on tapana tehdä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ja jos tekee ehdotuksia, jotka on tosiasiassa mahdotonta toteuttaa, ei tarvitse juuri puolustella miksei ole niitä toteuttanut. Muiden viaksi toki pitää silti laittaa("kyl me oltais tehty, mutta demokratia estää meidän hyvät aikomukset").

Hyvänä esimerkkinä Soinin kehut Tanskan tekemästä vähennyksestä turvapaikanhakijoille maksettavaan avustukseen. Sanomatta tosin jäi, että vielä vähennyksen jälkeenkin summa on melkein kaksinkertainen Suomeen verrattuna.

Reijo Tossavainen

Asiakysymyksistä esimerkkinä olkoon sote. Olin pari-kolme vuotta sitten mukana laatimassa perussuomalaisten sotelinjausta. Nyt hallituksen päättämä malli on melko tarkalleen ps-mallin mukainen.

Reijo Tossavainen

Poistin viimeisen Roposen kommentin, koska se ei ollut asiallinen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Siinäpä suuri sananvapauden esitaistelija!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Onko tämä Reijo sitten mukasananvapauden puolesta puhumista? Moitit mediaa mutta sensuroit yhtälailla.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #24

Puolustan sananvapautta, se on demokratian tärkein kulmakivi. En kuitenkaan hyväksy asiatonta kielenkäyttöä. Saman asian voi ilmaista myös siistimmin, ilman että itse sanoma kärsii. Kyse on siis käytöstavoista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #26

Pari kommenttia ylöspäin olit huolissasi, että kun asiattomuuksista täyttyneet kommenttipalstat poistettiin niin se oli jo väkivallan syy ja virheliike. Kuitenkin itse sorrut ihan samaan. Nyt ei saarna ja käytäntö kohtaa. Olet siis mukasananvapauden puolustaja.

Olenko nyt ymmärtänyt muka- terminkäyttösi oikein? Sillä leimataan jokin porukka, joiden sanoissa ja toimissa on näennäinen ristiriita mutta tämä ristiriita johtuukin vain leimaajan haluttomuudesta nähdä, että asiassa on itseasiassa useampi muuttuja. Yhtälailla määritelmäsi mukaan perussuomalaiset ovat mukaisänmaallisia ja mukatyöväen asialla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #26

No, miksi luulet näiden moittimiesi lehtien sulkeneen kommentointimahdollisuuden, viiltävän yhteiskuntakritiikin vai alatyylisen ilmaisun vuoksi?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #29

Alatyyliset pitää poistaa. Sen sijaan keskustelua ei saa sulkea. Kovakin kritiikki pitää sallia, jos se tehdään asiallisesti.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #30

Jos oikeasti seurasit keskustelua noissa mainitsemissasi uutismedioissa niin huomasit, että kyse ei ollut kovasta kritiikistä vaan jatkuvasta alatyylisesta toitotuksesta. Se ei tietenkään loppunut vaan siirtyi esim. sinun suosimiin ja täällä mainostamiin medioihin. Voit sieltä etsiä kommenteista tuota mainitsemaasi asiallista kritiikkiä. Varaa jonkin verran aikaa.

Vilkaisin itse ja heti ensimmäisen katsomani uutisen ensimmäisissä kommenteissa mietittiin, että ois hyvä jos meilläkin alettaisiin itse puukolla silpomaan rikoksesta epäiltyjä maahanmuuttajia. Ja heti liittyi joukko ihmisiä tähän oman käden raakaa oikeutta julistavaan kuoroon.

Oletko Reijo varma, että haluat tulla muistetuksi kaiken tuon vihan ja mielettömyyden puolustajana?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #31

Kumpi olisi ollut parempi vaihtoehto?
1) Keskustelun jatkuminen siistittynä perinteisessä mediassa
2) Keskustelun siirtyminen someen ja ilman siistimistä

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #32

Tottakai vaihtoehtoa 1) jatkettiin niin pitkään kuin se oli järkevää. Mutta ei sellaista törkytulvaa kukaan jaksa vahtia 24/7, luulisi sinun päätoimittajana tietävän. Ja keskustelua käydään somessa noista kommenttikentistä huolimatta. Ei se ole mikään joko tai tilanne. Kun hehkutat MV-lehteä avoimuudesta niin käy nyt ihmeessä lukemassa ensin mitä hehkutat.

Sinä yrität nyt vierittää syyn kaikkialla muualle kuin mihin sietäisi. Olet kuitenkin eräänlainen poliittisten vastustajien lapsenomaisen pilkkaamisen pioneeri blogien aikakaudella. Mihin luulit poliittisen keskustelun kehittyvän kun sinä ja kansanedustajatoverisi solvaatte ihmisiä jatkuvalla syötöllä ja kehutte avoimesti noita lynkkausmielialaa lietsovia sivustoja?

Ei ole vielä liian myöhäistä miettiä omaa panostaan tässä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Käsi sydänmelle Tossavainen, mikä osuus persujen harrastamalla politiikalla on siihen. että Suomessa lietsotaan vastakainasettelua turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön välille. Kaikki on suhteellista, olin muutama vuosi sitten katsomassa ManU:n kotipeliä Mancesterissä tuo 30.000 maahantulijaa olsi täyttänyt juuri ja juuri katsomon takasuoran, meitä kun oli kaikkiaan katsomossa 71.000.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Mutta onneksi mamuviha on saatu ulottumaan kaikkiin kantasuomalaisesta poikkeavannäköisiin, jo tänne integroituneisiinkin mamuihin! Näin ei tämä panos ole mennyt lainkaan hukkaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Nyt lähestytään "muna vai kana" -dilemmaa. Ilmentääkö poliittinen perussuomalaisuus kansan tuntoja, vai ovatko persukellokkaat lietsomassa rahvasta muukalaisvihaan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Reijo Tossavainen siis tuossa yllä kutakuinkin suoraan esittää, että terrorismi maahanmuuttajia kohtaan, tappolistat, raiskaustoivotukset erimielisille naispoliitikoille ym. sikailu on vain ymmärrettävää ja hyväksyttävää reagointia. Ja siihen syyllisiä ovat kaikki muut paitsi tekijät itse ja rasistiseen vihaan yllyttäjät.

Reijo Tossavainen

Mäkisen "tulkinta" on täysin väärä. Joko ymmärtämättömyyttä tai tarkoitushakuisuutta. Veikkaan jälkimmäistä.

Toimituksen poiminnat