Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Mukasuvaitsevat heräämässä arjen todellisuuteen

Vielä syksyllä media ja muu mukasuvaitsevaisto kierteli maahanmuuttoon liittyvää totuutta kuin kissa kuumaa puuroa. Nyt lusikka on otettu  käteen ja asiat kerrotaan useimmiten kuten ne ovat. Maailmanparantamisesta on luovuttu tai luovutaan, koska tosiasioiden kieltäminen johtaa vain ojasta allikkoon.

Maikkarilla on aiheesta tilannetta hyvin kuvaava juttu http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/reaktiot-tiukentuneet-media-poliisi-ja-poliitikot-ovat-lopettaneet-turvapaikanhakijoiden-hyssyttelyn/5614330#.VnJhnfdxfGc.twitter

MTV:n politiikan ja talouden toimituksen päällikön Timo Haapalan mielestä asiat pitää kertoa rehellisesti, sillä muuten "sosiaalinen media painaa ohi ja syö median uskottavuuden kuten myös poliitikkojen. Aiheita ei voi sen jälkeen enää kiertää". 

Näinhän se tilanne on. Sosiaalinen media palautti mukasuvaitsevat maan pinnalle. Asioiden kaunistelu ja suoranainen vääristely nykymaailmassa ja varsinkin tulevaisuudessa on täysin mahdotonta. 

MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtisen mielestä myös poliisi on aistinut räjähdysherkän tilanteen yhteiskunnassamme, ja "poliisi on myös itse muuttanut tiedotuslinjaansa eli he ovat aktiivisesti tiedottaneet tietoja rikoksen tekijöiden taustasta."

Myös poliitikkojen keskuudessa herätään. Siitä esimerkkinä olkoon demarit.

Hallituksen julkistettua uudet tiukemmat maahanmuuttolinjaukset, europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ja monet muut demaripoliitikot ehättivät tuomitsemaan toimenpiteet rasistisina. Sen jälkeen kuitenkin SDP:n puh.joht. Antti Rinne ilmoitti hyväksyvänsä täysin hallituksen linjaukset. Nyt demarileirissä vallitsee täysi hiljaisuus. Osasyynä täyskäännökseen on toki poliittinen realismi, sillä maahanmuuton ihanuutta hehkuttamalla gallupkäyrät muuttaisivat suuntaa.

Kyllä kansa tietää. Kiitos siitä somelle ja maahanmuuttokriittisille.

..............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Nyt kun saataisiin vielä mukaisänmaalliset heräämään.
http://yle.fi/uutiset/poliitikko_kiittaa_jumalaa_v...

Tai mukatyöväenpuolue hoksaamaan mikä menee pieleen.
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/11/19/...

Tai mukasivistyneet ymmärtämään mitä oikeastaan on länsimainen sivistys, jota ollaan puolustamassa.
http://www.hs.fi/politiikka/a1450248186146?jako=03...
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194998054...

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Vanha totuushan on se, että kun lyö päätänsä tarpeeksi usein seinään, niin lopulta pakottaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Maltti on valttia" tuo vanha suomalainen sananlasku pitää kutinsa myös turvapaikka-keskustelussa. On ollut ilo huomata valtamedian vastuullisuuden, tässä todella monimutkaisessa ja vaikeassa tilanteessa, johon Suomi ja me suomalaiset olemme joutunut vastoin tahtoamme. Somella on paikkansa tiedonvälityksessä, mutta se vastuu mikä mediataloilla on sanomisistaan, se siltä puuttuu. Somessa, jopa tietoissti, jaetuilla väärillä tiedoilla on osuutensa sillä, että näin joulun alla Suomea riivaa vihan ja vastakkaisasettelun ilmapiiri eikä sen luomiseen ole syytön myöskään Tossavaisen oma puolue, Persut.

Reijo Tossavainen

Jos somen ja perinteisen median vastuullisuutta/asiallisuutta/tarkoitushakuisuutta verrataan, niin kumpikaan "osapuoli" ei saa puhtaita papereita. Perinteinen media on kieltäytynyt näkemästä arjen ikäviä tosiasioita, some taas on sortunut vain kielteisten tosiasioiden esittelyyn.

Objektiivisesti ja neutraalisti asiat näkevät ovat jääneet keskustelussa jalkoihin, mutta nyt näyttää tilanne paranevan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Perinteinen media on kieltäytynyt näkemästä arjen ikäviä tosiasioita, some taas on sortunut vain kielteisten tosiasioiden esittelyyn."

Some siis esittelee tosiasioita, kuten perinteinen mediakin mutta vain kielteisiä sellaisia? Onko tämä rehellinen mielipiteesi journalistina, että perinteisen median ja some-juttujen todenperäisyys olisi näin yksinkertaisesti esitettävissä? Nyt täytyy kyllä epäillä sinun erinomaisia medialukutaitoja.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Entä mukaperussuomalaiset ? Olen alkanut epäillä, että itse Soini on mukaperussuomalainen ja ajaa mukaperussuomalaista politiikkaa, ja siksi puolueen kannatus on vajonnut pohjamutiin. Halla-aholainen maahanmuuttokritiikki on vaimennettu, isänmaalliset Tynkkynen ja Immonen on siirretty syrjään, ja mamukommenteistaan tunnettu Hakkarainen on ollut poikkeuksellisen hiljaa. Miksi nämä oikeat perussuomalaiset eivät enää ole puolueen keulassa juuri kun heidän mielipiteilleen olisi eniten kysyntää ?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Eniten harmittaa, että Tony Halme on kuollut, mutta siitä ei voi syyttää Soinia.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Esität hyvän kysymyksen! Perussuomalaisten hallitustaipaleen aikana maahanmuutto on moninkertaistunut, ja osoittautunut jopa vaikeasti hallittavaksi. Nyt jos koskaan olisi poliittista kysyntää todelliselle maahanmuuttokritiikille. Mutta kutsumalla toisinajattelijat hallitusvastuuseen on heitä Suomessa kesytetty ennenkin.

Reijo Tossavainen

Suomi on poikkeuksellisen syvän ja vaikeasti hallittavan laman kourissa. Edelliset hallitukset vain levittelivät käsiään ja pitivät komeita puheita, kun pelkäsivät kannatuksensa puolesta.

Nykyisellä hallituksella on vain yksi vaihtoehto. Tämä maa on nostettava jaloilleen. Kaikki muu sen rinnalla on enemmän tai vähemmän toisarvoista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On olemassa useita eri vaihtoehtoja miten maamme saadaan nostettua jaloilleen, mutta tämä hallitus on päättänyt tehdä sen lisäämällä eriarvoisuutta tähän maahan, köyhdyttää lisää jo ennenkin köyhyydessä elänneitä.

Reijo Tossavainen

Toveri Granlund:
Miksi maa vajosi viime vaalikaudella yhä syvemmälle laman suohon, vaikka demarit olivat hallituksessa? Miksi hallitus ei saanut mitään aikaiseksi, ellei sellaiseksi lasketa laman syvenemistä.

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi

Olipa edellinen hallitus kuin huono tahansa, niin ainakaan tuloerot eivät kasvaneet viime hallituksen toimesta. Nykyinen hallitus taas hyvin todennäköisesti niitä kasvattaa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Maailmalla ihmiset ovat kyllästyneet kuluttamaan. Tähän ei auta kuin aika.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Suomi on poikkeuksellisen syvän ja vaikeasti hallittavan laman kourissa."

Tästä lauseesta olen erimieltä Tossavaisenkanssa..

1990 luvun alussa meillä oli lama.. josta selvittiin jotenkuten.
Nyt mennään takapakkia niin kovalla rytinällä että tämä on se oikea Taantuma.....

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"Objektiivisesti ja neutraalisti asiat näkevät ovat jääneet keskustelussa jalkoihin."

Tossavainen itse on näissä keskusteluissa vähintäänkin onnistunut välttämään kynnysmaton kohtalon, mikä omalta osaltaan tukee Tossavaisen esittämän väitteen todenperäisyyttä.

Toimituksen poiminnat