Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

"Kaikki perussuomalaisten unet?"

Euro­par­la­men­taa­rikko Liisa Jaakonsaari (sdp) arvosteli Helsingin Sanomien haas­tat­te­lussa kova­sa­nai­sesti nykyhallituksen pako­lais­po­li­ittista ohjelmaa.

Toveri Jaakonsaaren mielestä siihen on kerätty "kaikki perus­suo­ma­laisten unet" ja että turvapaikkapoliittinen ohjelma kertoo suomalaisen politiikan alennustilasta.

Jaakonsaari näyttää sulkevan silmänsä kaikilta arjen tosiasioilta, koska hän kokee, että "hallituksen ohjelma on peräti puoli­ra­sis­tinen"! Lisäksi Jaakonsaaren mielestä keskusta ja kokoomus ovat antaneet periksi perus­suo­ma­lai­sille ja omaksuneet entistä tiukempia kantoja pakolaisiin.

Demarimeppi toivoo myös, että puolueen puheenjohtaja Antti Rinne näyttäisi johtajuutta maahan­muut­to­po­li­tii­kassa. Jaakonsaari ei pitänyt ollenkaan siitä, että Rinne kehui hallituksen pako­lais­linjaa.

Tässä olen samaa mieltä Jaakonsaaren kanssa, sillä Rinteen hallituksen linjaa myötäilevä näkemys on yksinomaan poliittista laskelmointia. Rinne tietää, että jos sdp elämöisi vapaalla maahantulolla ja perheiden yhdistämisellä, niin gallupkäyrät kääntyisivät jyrkkään laskuun. Onhan erään mielipidekyselyn mukaan peräti noin 90 % valmis sulkemaan rajat maahantulijoilta.

..............

Jos haluat, että muutkin voivat lukea blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Onko siinä mitään uutta, että vasemmisto haluaisi mahdollisimman vapaan maahanmuuttopolitiikan? Joidenkin on vaikea tai mahdoton ymmärtää, että olemme maahanmuuttotulvan kanssa vaikeuksissa. Ja vieläkin vaikeampi on varmaan sitä ymmärtää Brysselin norsunluutornista käsin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Sehän - siis maan saattaminen vaikeuksiin - on vain perinteinen strategia luoda "otollista tilannetta vallankumoukselle". Se on nyt vain laajennettu koskemaan koko Eurooppaa.
;-)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Epäilemättä Jaakonsaari on jo kaikki omat rahansa unelmaan sijoittanut, kun kerran pitää köyhältä Suomen kansalta lisää pyytää.

Reijo Tossavainen

Syksyllä oli vielä mielenosoituksia vapaan maahanmuuton puolesta. Nyt sillä rintamalla on hiljaista, sillä arjen todellisuus on ollut muuta kuin "ihanaa monikulttuurisuutta".

Myös kaikkein sinisilmäisimmät tahot vasemmalla ja vihreissä ovat useimmiten melko hiljaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En ole huomannut,että kukaan olisi pitänyt mielenosoituksia vapaan maahanmuuton puolesta.
Kukaan ei ole päättänyt turvapaikanhakijoiden tulosta.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

En ole kyllä kuullut että joku olisi osoittanut mieltä vapaan maahanmuuton puolesta. Suomi on monikulttuurinen maa ja tulee olemaan jatkossakin sellainen. Hyvä niin.

Jukka Matti

Nyt viimeistään osoittaudut todella tyhmäksi. Miten olisi refugees welcome- miekkari viime kesänä?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #17

En ole kuullut mistään refugees welcome mielenosoituksesta. Syksyllä on ollut erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja missä on autettu turvapaikanhakijoita ja on edelleen.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Näinhän se on, mutta Jaakonsaaren unet vapaasta maahanmuutosta toteutuu kunhan SDP pääsee taas hallitus"vastuuseen"!
Toivon että, hallituksella pitää hermot ja jaksavat kuunnella ajattelematonta ja aiheetontakin rankkaa arvostelua opposition taholta! Parempi tehdä jotain kun olla kokonaan tekemättä mitään!
Pitäisihän lapsenkin tajuta että maahanmuutto ja leikkaukset kulkevat käsi kädessä. Ellei maahanmuuttoa olisi tässä järkyttävässä laajuudessa, ei leikkauksiakaan tarvittaisi!
Suomessa on yli 100 000 maahanmuuttajaa. Ja Lisää lappaa joka päivä, eikä loppua näy! Nyt ei riitä että tarttes tehdä jotain, nyt on pakko tehdä jotain ja vähän enemmänkin, jos meinaamme selvitä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Leikkauksista on päätetty ihan maahanmuutosta riippumatta.

Reijo Tossavainen

Kysymys erityisesti Blåfieldille: Maahanmuuton kustannukset ovat ensi vuonna noin 1,5 miljardia, siis noin 1000 euroa per kotitalous. Mistä rahat otetaan? Lainaamalla, leikkaamalla vai veroja korottamalla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #8

Lainasta on käsittäkseni jo päätetty lisäbudjeetin rahoittamiseksi?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #10

Kysymys ei ole vain lisäbudjetista, jolloin lisättiin rahaa entisten määrärahojen päälle. Ensi vuosi on vähintään 1,5 miljardia, seuraava vähintään saman verran, jne vuosi vuodelta.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #8

Etkai nyt vain väitä että Suomessa menot ja tulot olisivat tasapainossa mutta kun nuo pakolaiset tunkevat rajojen sisään?

Muuten miksi pitää tarkoituksellisesti käyttää sanaa maahanmuuttajista eikä turvapaikanhakijoista, varsinkin kun muistaa kuinka suuren metelin juuri perussuomalaiset nostivat kun maahanmuuttovirasto oli poistamassa Suomesta maahanmuuttaja sen vuoksi että hänen tulonsa eivät riittäneet hänen perheen elättämiseen.

Adoptiot ulkomailta varmaan pitää kieltää,nehän tuovat kuluja yhteiskunnalle

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #12

Puhun tarkoituksella maahanmuuttajista/maahantulijoista, sillä jopa maahanmuuttoviraston väljien määritteiden mukaan lopulta vain alle puolet saa luvan jäädä maahan "turvapaikanhakijana". Enemmistö on siis turvapaikkaturisteja.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #23

Turisteja nekin jotka äsken hukkuivat Turkin rannikolla? Välimeren "turistibisnes" olisi pitänyt pysäyttää vuosia sitten, nyt voi jo olla liian myöhäistä.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #29

Perussuomalaiset ovat koko ajan olleet sitä mieltä, että avun tarpeessa olevista pitää huolehtia joko ongelmamaan turvallisilla alueilla tai naapurimaissa.

Ensinnäkin siksi, että siellä yhden täällä elätettävän kustannuksilla voidaan turvata elämisen edellytykset noin kymmenelle. Toisekseen tutusta kulttuuriympäristöstä ja kotiseudun läheltä on helpompi palata kotiin sitten joskus olojen rauhoituttua.

Tämä perussuomalaisten linja tunnustetaan yhä laajemmin oikeaksi. Näin tehdään aika pitkälti jo EU:nkin tasolla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #34

Missä maassa elinkustannukset ovat kymmenesosa suomalaisesta minimistä?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #36

Maailmassa on paljon maita, joissa keskimääräinen kuukausipalkka on noin 300-400 euroa eli noin kymmenesosa Suomen tasosta. On siis syytä olettaa, että myös leireillä tultaisiin toimeen maan keskimääräistä palkkaa vastaavalla summalla.

Vertailukohtana olkoon esim. Venäjä, vaikka maana se ei varsinaisesti liity aiheeseen. Siellä keskimääräinen palkka on noin 450 euroa kuukaudessa. Tavallinen rahvas joutuu tyytymään sitäkin pienempiin tuloihin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #37

Palkka ei aina kuvastele elinkustannuksia. Monessa maassa minimipalkat alittavat inhimillisiä elinkustannuksia. Sitä monet suomalaisetkin firmat käyttävät hyväkseen.
Nyt oli kyse niistä kriisimaiden naapurimaista.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #39

En puhunut minimipalkoista, vaan keskipalkoista, joilla keskivertokansalaiset noissa maissa tulevat toimeen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #40

Kyse oli pakolaisten naapurimaiden elinkustannuksista.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #12

Maahanmuuttajista puhutaan, koska sokea Reettakin näkee ja tyhmempikin tajuaa, kun katselee nuorten miesten loputonta riviä rajalla, että kyse ei ole turvapaikanhakijoista vaan elintaso surffareista. He itse haastattelussa myös kertovat samaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Leikkauksista on päätetty ihan maahanmuutosta riippumatta."

Tuohan tarkoittaisi käytännössä että leikkauksista on päätetty menoista riippumatta.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"leikkauksista on päätetty menoista riippumatta" Oikeastaan juuri noin on tehty. Jos leikkaukset oltaisiin tehty menojen mukaan, ne olisivat paljon suurempia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos leikkaukset oltaisiin tehty menojen mukaan, ne olisivat paljon suurempia."

Edelleen pätee, leikkaukset on tehty koska menot ovat suuremmat kuin tulot.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #14

Voishan niitä tulojakin lisätä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Aivan. Todellinen "hyppy" on noin 20%.
Kun siihen huomioidaan eurokriisin aikana tapahtunut elintason n. 10%:n lasku, aletaan lähestyä oikeita lukuja. (Lue prof. Kanniaisen toimittama kirja, esim. s. 10-11.
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/05/0...

Jaakonsaari ei näitä opuksia taida lukea?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On syytä kyllä myös huomioida, että osa tuosta 1,5 miljardista palautuu mm. arvolisäveron muodossa valtion kassaan.

Käyttäjän AnttiKoivula1 kuva
Antti Koivula

Vasemmistolaisten järjenjuoksua on aina vaikea seurata. Pyrkimys yleisen jäärjestyksen ja yhteiakuntajärjestyksen ylläpitoon ei ole rasismía. Rasismia olisi puheet vaatia pakolaiset keskitysleirille pakkotöihin. Nythän näillä on herraskaiset olosuhteet, ja tuskimpa köyhät ja hätää kärsivät tänneasti olisivatkan päässeet, tämän asian toivottavasti jokainen käsittää, yaloudellisesti hyvinvoivaa kansanosaa nämä niinsanotut pakolaiset edustaa... Jos olsi nähty kärsimystä ja nälkää, ei sellainen ihminen arvostele ilmaista ruokaa ja majoitusta.

Vanhemmat ihmiset, jotka ovat omakohtaisesti nähneet sota-ajan, ja sen että lähisukulaisia on tuotu puupalttoossa takaisin rintamalta, ja asuneet pakkosijoitettujen karjalaisevakoiden kanssa samassa taloudessa niin että yhdesä talossa on voinut asua 15.ihmistä, ja rakentaneet suomen sodanjälkeisestä kaaoksesta halveksuvat syvästi näitä nuoria karkureita joita tulee jokasuunnasta...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Poleeminen avaus, johon olisin kaivannut kahta linkkiä. Hesarin Jaakonsaari-haastatteluun linkin kaivoin itse ja se on tässä:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1450422070577

Sen sijaan bloggaajan mainitsemaan "erääseen mielipidekyselyyn", jonka mukaan "peräti noin 90 % on valmis sulkemaan rajat maahantulijoilta", en linkkiä löytänyt. Mistähän kyselystä mahtaa olla kysymys?

Reijo Tossavainen

Olen peruuttanut Hesarin tilauksen. Siksi ei ole linkkiä. Blogini perustuu Suomenmaa lehdessä olleeseen juttuun Hesarin jutusta... Kannattaa katsoa Huuskon laittama linkki, siellä on monia mielenkiintoisia näkemyksiä liittovaltiota kannattavalta Jaakonsaarelta.

Tarkka prosenttiluku oli 88. En nyt ehdi hakemaan linkkiä. Jospa joku lukijoista ehtii hakemaan alkuperäisen tiedon.

Muutoinkin ihmettelen että mitenkähän sitä ennen pärjättiin, kun ei ollut linkkejä. Silloin luotettiin toiseen ihmiseen. Toisaalta vaikka linkki olisikin, niin ei se tee asiaa useimmiten yhtään varmemmaksi.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Se vain että ei Suomenmaassa ollut mainitsemaasi juttua jossa tuo sinun totuutena ilmoittama luku ilis mainittu.
Tämä sieltä kyllä löytyi
http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/309...

Ei kai sitä linkkiä muuten niin toivottaisi mutta jos useammin kuin kerran esittää totuutena sellaista mikä ei pidä paikkaansa niin kyllä se luottamus henkilöön karisee pikkuhiljaa pois.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

OK. Itse arvostan hyviä linkkejä, koska niiden takaa on saatavissa lisää informaatiota. Linkkien käyttö omassa verkkotekstissä antaa myös arvon alkuperäiselle lähteelle. Toisinaan käy niinkin, että alkuperäisteksti paljastaa lainaajan tekemän siteerauksen enemmänkin tulkinnalliseksi.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #27

Henk.kohtaisesti käyn päivittäin läpi erittäin suuren määrän erilaista informaatiota ja hyvin monista lähteistä. Siitä muistiin jää osa, mutta on jälkeenpäin mahdotonta muistaa, mistä joku tiedonmurunen on mielen sopukoihin jäänyt.

Muistelen, että kun aloitin tänne bloggaamisen viitisen vuotta sitten, niin silloin linkkien laittoa ei pidetty suotavana.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #35

Linkkejä asiallisiin lähteisiin on pidetty Usarissa aina suotavana.

Tällainen kohta kyllä löytyy keskusteluohjeestamme: Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.

https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Totta sanot; linkki ei ole tiedon tae, niin kuin monet täällä näköjään luulee.
Mutta linkki saatta antaa mahdollisuuden arvioida jonkun tiedon luotettavuutta, esim. miten tuo 88% on saatu.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Siis hetkinen: "Blogini perustuu Suomenmaa lehdessä olleeseen juttuun Hesarin jutusta..." Reijo siis myöntää tehneensä blogin jutusta, jota ei ole edes lukenut!

En ole varsinaisesti yllättynyt, mutta nythän asiaan tuli ihan suora tunnustus.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #43

Suomenmaan juttu kertoi olennaisen, eikä siinä ole asiavirheitä. Eikä blogissanikaan ole asiavirheitä Hesarin juttuun nähden. Toki Mäkinen voi silti trollata ja väittää/kuvitella mitä tahansa...

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #46

Vaikea todistaa toisin kun ei ole tiedossa mihin hesarin juttuun pitäisi verrata blogia. No tapansa kullakin miten haluaa asian esille tuoda.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #48

Huuskon kommentissa on linkki.

Juha Kuittinen

"88% prosenttia äänestäjistä haluaa että Suomen rajat pitää sulkea ...
www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1242347
23.9.2015 - 10 viestiä - ‎3 tekijät
88% prosenttia äänestäjistä haluaa että Suomen rajat pitää sulkea Yleinen ... Orpo Verkkouutisissa: Suomen rajat voitaisiin sulkea pakolaiskriisin vuoksi ... Kiinni vaan, jos joku vielä rakastaa Isänmaatamme, mun lisäks?"

https://www.google.fi/#q=88+prosentia+haluaa+rajat...

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Olen humaani suvakki, mutta en koskaan ole hyväksynyt massiivista maahanmuuttoa, joka on nyt hallituksen suojeluksessa tapahtunut.

Asia on yksinkertainen. Meillä ei ole tarjota työtä ja asuntoja tulijoillee. Tämä ei tarkoita Tossavaisen ajamaa maahanmuuttajien demonisointia. Suomalaisten resurssit eivät vain riitä.

Tossavainen kääntää ongelmat muiden niskaakaan. Älkää ihmiset unohtako, että maassa on hallitus, joka on vastuussa myös maahanmuutosta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä tarkoitat "hallituksen suojelussa"? Ei hallitus ole päättänyt mistään massiivisesta maahanmuutosta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En tunne ainoatakaan ihmistä joiden mielestä turvapaikanhakijoiden määrä Suomessa olisi hyvä, saati toivottavaa, mutta tunnen paljon ihmisiä joiden mielestä turvapaikan hakijoita on kohdeltava kuten ihmisiä yleisesti kohdellaan.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#28 Voikohan tuota enää tiiviimmin ja selkeämmin sanoa. Silti täysin mahdotonta ymmärtää mukaisänmaallisuuden täyttämille ihmisille. (Vääntelijöitä odotellessa).

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

MEP Jaakonsaaren kaltainen toisinajattelua pilkkaava ja vihainen tai hyökkäävä asenne ja eristäminen on Ruotsissa saanut aikaan tällaista poliittista kehitystä.
Eikö Jaakonsaaren kannattaisi ottaa oppia - tämä lienee turha toive - Ruotsin virheistä, jottei Suomessa käy näin?
http://avpixlat.info/2015/12/16/novus-december-sd-...

Norjan ongelma on sekin, että neljä viidestä maahan tulleesta jää maahan väkisin, vaikka omassa maassa tilanne paranisi:
http://avpixlat.info/2015/12/18/4-av-5-asylsokande...

Ongelma, johon politiikka on maan saattanut sekä Norjan että Ruotsin, laajenee, saa uusia ulottuvuuksia ja myös tulijoiden asenteet ovat koventumassa, vaikka he ovat vastaanottajan kannalta "jaolle tulleita kutsumattomia vieraita", joita yritetään auttaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Avpixlat ei ole luotettava tietolähde, vaan rasistinen ja äärioikeistolainen vihasivusto.

Reijo Tossavainen

Mielestäni linkitetyt uutiset pitävät paikkansa. Toki punavihreä Mäkinen voi väittää perättömiä ja luoda mielikuvia.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #47

Niinpä niin, nuo linkitetyt uutiset ovat yhtä oikeita kuin tämän blogin aloituksessa esitetty prosenttilukukin.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #49

Esim. toisessa jutussa on ruotsalaisen puolueiden kannatusta mitanneen gallupin tulokset. Siksi voin väittää, että Salmi teki kommenttinsa tutustumatta linkkien sisältöön. Että silleen...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #51

No jos rasisti haluaa edes vähän vaikuttaa asialliselta, niin kannattaa edes hämäyksen vuoksi nähdä parin klikkauksen verran vaivaa, eli etsiä alkuperäiset uutiset ja linkata niihin, eikä Hommafoorumiin, Avpixlatiin tai MV-lehteen.

Juha Merisaari

Ilmeisesti omien kuvitelmien ja odotusten vastaiset käsitykset ovat niin vastenmielisiä, että niistä ei haluta luopua minkäänlaisesta todistusaineistosta huolimatta. Ilmeisesti, siis asiaa tutkineet ovat joko puolesta tai vastaan eikä objektiivistä tietoa muka ole saatavissa mistään. Näin ei asia ole.

Ongelma on edelleen tiedottamiseen kohdistuvasta sensuurista. Kohdistuuko vastenmielisyys omista käsityksistä poikkeavasti asioihin suhtautuviin henkilöihin vaiko pelkoon, että olen sittenkin itse väärässä? Väärässä oleminen on asia, jota ei voi itselleen tunnustaa, ainakaan tässä asiassa.

Käsitykseni tästä pakolaisasiasta on että, tällä ei ole edellytyksiä päättyä hyvin, siis kaikkia osapuolia tyydyttävää ratkaisua ei ole edes olemassa.
Miksi "tunnustaisin" jotakin muuta?

Toimituksen poiminnat