Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

"Me päätämme EU:ssa omista asioistamme." Hirtehishuumoria!

Kun aikoinaan maassamme keskusteltiin Euroopan Unioniin liittymisestä, niin silloin korostettiin, että liittymällä tulevan liittovaltion jäseneksi me pääsemme päättämään omista asioistamme. Pistin silloin tuollaiset puheet hirtehishuumorin piikkiin. Olen samaa mieltä nyt ja entistä vahvemmin.

EU-parlamentissa on 751 jäsentä. Suomalaisten osuus tuosta porukasta on parisen prosenttia. Siis vain ja ainoastaan parisen prosenttia.

Mitä käytännön valtaa tuolla edustajamäärä on? Jokainen tervejärkinen ymmärtää, että hyvin vähän.

EU:ssa valtaa käyttävät myös komissio ja neuvosto. Sielläkin suomalaisedustajat ovat vain yksi monien joukossa. Päätösvaltamme on olematon.

EU:n maamme kannalta haitallisten päätösten lista kasvaa vuodenvaihteessa yhdellä, kun maanteiden tavaraliikenne vapautuu ulkomaalaisille yrityksille ja kuljettajille maamme päättäjien vastustuksesta huolimatta.

On melko varmaa, että sen jälkeen maanteillämme sananmukaisesti seikkailevat virolaiset, puolalaiset ja monet muun halvemman hintatason kuljetusyritykset ja kuljettajat. Erityisenä ongelmana on se, että he eivät ole tottuneet talvisiin ajo-olosuhteisiin eikä kalustokaan ole siihen´sopivaa.

Jos me olisimme itsenäinen maa, joka päättäisi omista asioistaan, niin tämäkin haitallinen päätös olisi jäänyt tekemättä.

Liikenteen vapautumisen myötä menetetään satoja, ilmeisesti tuhansia alan työpaikkoja. Kun tilanne on nyt se mikä on, niin sopii kysyä myös AKT:lta mitä se on tehnyt suomalaisten kilpailukyvyn eteen?

................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Maamme maantieliikenteessä ovat jo nyt tuttuja erityisesti venäläiset rekat. Niillä on erityisrakenteiset, iso polttoainetankit, jotta täällä ei tarvitse edes tankata. Kuljettajilla on mukana eväskassit reissua varten.

Perussuomalaisten mielestä ulkomaalaisille rekoille pitäisi laittaa tiemaksut. Jos maksua ei voida kohdentaa vain tietyille ajoneuvoille, niin maksu voisi olla yleinen tienmaksu raskaalle liikenteelle, mutta niin, että maksu hyvitettäisiin kotimaisille liikennöitsijöille muita liikenteeseen kohdistuvia maksuja/veroja vastaavasti helpottamalla.

Näin parannettaisiin kotimaisten yritysten kilpailukykyä uudessa epäreilussa tilanteessa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Viime aikoina monet tahot ovat alkaneet meuhkata itsenäisyydellä. Jopa ipulaiset, nuo Putinin sylikoirat vaativat Suomen itsenäisyyttä.

Ruotsin ja Venäjän alaisina elelimme vuosisatoja tyytyväisinä. Kun sitten saimme itsenäisyyden, niin se oli katastrofi. Heti aloimme tappamaan toinen toisiamme, kymmeniä tuhansia. Kansakunnan viisaat näkivät että itsenäisyys on paha asia, onneksi tappamisen vähennyttyä pääsimme Saksan alusmaaksi ja saimme ihan oikean saksalaisen kuninkaan. Kaikki tämä tapahtui yhden vuoden aikana 1918. Seuraavana vuonna jo hyökkäsimme vapauttamaan Itä-Karjalaa.

Sitten oli rauhaa ja sotaa ja rauhaa joitakin vuosia.
Suurin onni kohtasi Suomea kun pääsimme lopulta EU:n hoivattavaksi!
Eihän se ole hääppönen porukka, vastaa hulluja kuninkaita ja keisareita mutta omat ovat vielä pahempia kurmuuttajia ja vatuloijia.
Voimme nukkua yömme rauhassa vaikka tiedämme mihin sipilöiden ja soinien tohelointi johtaa. Rakas isäntämme EU hoitaa meidätkin kuten Kreikan!
KIITOS EU

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä annan mieluimmin Brysselin herrojen päättää minua koskevista asioista jos vaihtoehtona ovat vaikkapa persut, jotka nyt ovat hallituksessa minun asiostani päättämässä.

Asia olisi eri, jos meillä Suomessa olisi parempia päättäjiä, mutta kun ei ole.

Suomalaiset eivät osaa äänestää oikein.

Millä on vääränlaisia päättäjiä Suomesa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä halusin 1990-luvulla EU:hun juuri siksi, ettemme "me" pääsisi liikaa päättämään "omista" asioistamme. Sydäntä lähellä olivat jo tuolloin rakkaat alkoholiasiat.

Hitaita ovat herrojen kiireet, mutta kyllä asiat onneksi pikkuhiljaa etenevät. Loppujen lopuksi muu maailma voittaa verokilpailun ja Suomi vapautuu, myös kuljetusten suhteen. Kriisien kautta ehkä mennään, mutta minä jaksan täällä odottaa parempia aikoja. Ymmärrän niitä, jotka täältä häipyvät, esimerkiksi Teneriffalle ; )

Jukka Mäkinen

Onnea jaksamiselle. Tulee piiiiiiitkä odotus.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näin kirjoitan blogissani:

Joskus on luettu ns. toisinajattelijoiden (Havel, Kundera) teksteistä kulttuurin sivistystasoa voitavan arvioida sillä perusteella miten ihmisarvo näyttää tavallisten ihmisten silmissä toteutuvan yhteiskunnan vaikuttajayksilöiden kohdalla.

Minä en ainakaan haluaisi tänä päivänä olla Alexander Stubb'n saappaissa miljoonavelat päällä kouluikäisten holhoojana. Enkä muutenkaan yllytyshulluna.

Reijo Tossavainen, "toisinajattelija. Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä," kuten hän US-blogissaan kuvailee itseään, asuu talvet Espanjassa mistä käsin moukaroi maahanmuuttajia ja Putinia.

Tuon virallisen toisinajattelijan kainalon alta voi nähdä Dianapuiston naapuruston ketunhännän pilkottavan. Näen hänessä yllytyshulluuden - vähän käytetty suomenkielen mainion sana! -vaikutuksia yleisemminkin ns. persulaisuudessa.

Tätä havaintoa pitää kyllä työstää, sillä olen lähtöisin samoilta seuduilta Ylä-Savosta kuin Tossavainen. Toisen Timo Soinin avustajan, Matti Putkosen kanssa meni nuoruudessa poliittiset hiihtelyt (sd.) hetken samaan suuntaan. Sittemmin olen ollut työssä mm. Roomassa pari vuotta. Eiköhän siitä löydy yllyttäjille aihetta ihan tarpeeksi?

Hyviä kysymyksiä Suuri kaalihuijaus- hallitusohjelmasta. Sen toimeenpanon alkumetreillä esitettiin hallituksen joukkoitsemurhaa kuvaillut yöllinen sote-näytelmä Hätä on tarpeen, jonka jatkoksi luvattiin tuuletuskokous. Sitä odotetaan, jotta nähtäisiin kuka mitäkin sai tungettua taskuihinsa.

Yöllisen näytelmän jälkeen pääministeri sai istua vessanpytyllä ambulanssikoneessa Ouluun. Huumorimiehillä mielessä.

"Suuri kaalihuijaus" ja "Hätä on tarpeen" ovat HS:lle koulitun yhtiöfilosofi Tommi Uschanovin kirjojen nimiä.

Googlettamalla löytyy Image-lehden ihan hauska juttu ehkä noin vuoden takaa jossa kerrotaan Matti Apusen ja Otavan kirjallisuustoimittaja Antti Arnkilin sparranneen Uschanovia lukuisissa istunnoissa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Olen lueskellut näitä herra Tossavaisenkin juttuja vuositolkulla. Ei ole minulla huono muisti,siitä mitä herra on kirjoitellut.
Aika paljon tuli puolueenne oppositioaikana taholtanne lunta tupaan sen aikaisille hallituksille. Puolueenne on nyt hallituksessa.
Jokainen näkee ja kokee miten menee yhteiskuntasektorilla.
Puluolueenne ei ole hallituspuolue, vaan hallituksen käsikassara ja kumileimasimella varustettu "juoksupoika". Herra Tossavainen sen äänitorvena. Puolueestanne ei tykätä. Ei tykkää edes oma puolueväki ihan oikeasti kokonaisuudessaan. Eikä ne monet kymmenet tuhannet aiemmin puoluettanne äänestäneet.
Kyllä kansa tietää.
P.s. Tuota blogin AKT-huitaisua en ymmärrä. Käsittääkseni se vastustaa herra Tossavaisen mukana maanteiden tavaraliikenteen vapauttamista ulkomaisille yrityksille.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Yksi suuri ongelma Suomen teollisuudelle on kalliit kuljetuskustannukset. Hyvä, jos hallitus on onnistunut korjaamaan tätä epäkohtaa, siitä myös perussuomalaisille kiitos. Ja mitä itsenäisyyteen tulee, niin maa jolla on oma armeija voi tehdä itsenäisesti päätöksiä, jos tahtoo. Mutta monesti (ei kuitenkaan aina) saattaa ollaa viisaampaa noudattaa EU:n päätöksiä kuin tehdä omia. Ja miksi pitäisi olettaa, että Suomen johtajat tekisivät päätöksiä Suomen eduksi, kun käytäntö on osoittanut toista.

Reijo Tossavainen

Ongelma ja iso sellainen on se, että EU sorvaa direktiivinsä sellaisiksi, että sopisivat joten kuten koko EU:n alueelle. Silloin otetaan huomioon esim. eteläisten jäsenmaiden tarpeet. Kun näin on, niin direktiivit eivät useinkaan ole meidän oloihimme sopivat. Isojen eteläisten maiden tarpeet tulevat paremmin huomoiduksi. Tämä maantiekuljetusten avaaminen on yksi ikävä esimerkki. Ei ensimmäinen eikä viimeinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja miksi pitäisi olettaa, että Suomen johtajat tekisivät päätöksiä Suomen eduksi, kun käytäntö on osoittanut toista."

Ei kyllä EU:n katsota Suomen etua.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Maailmassa taitaa olla yksi valtio joka tekee täysin itsenäisiä päätöksiä, Pohjois-Korea.

Reijo Tossavainen

Kansainvälistä yhteistyötä tarvitaan. Mielestäni jopa nykyistä enemmän koko maailman mittakaavassa. YK:lle pitäisi antaa nykyistä vahvempi rooli.

Sen sijaan väliportaan keinotekoiset liittovaltiorakennelmat eivät toimi. Siitä EU on huonoudessaan hyvä esimerkki. Mielestäni EU:n päätösvallasta suurin osa pitäisi palauttaa jäsenmaihin. Tai sitten EU pitäisi heittää kokonaan historian roskatynnyriin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kansainvälistä yhteistyötä tarvitaan. Mielestäni jopa nykyistä enemmän koko maailman mittakaavassa."

Nyt olen kerrankin Tossavaisen kanssa samaa mieltä, kun olen ollut tätä mieltä koko ajan.

Eiköhän tuo EU kuitenkin liene, puutteistaan huolimatta, paras yritys tähän yhteistyöhön tähän mennessä, eikä ainakaan arvostelijoilla ole mitään parempaa esitää tilalle.

Arvostelu toki silti on paikallaan, se on jopa tarpeellista ja ihan välttämätöntäkin. Muuten virheet eivät tule esiin, eikä parannuksiakaan voida esittää.

Mitä siihen maailmanlaajuiseen yhyteistyöhön tulee, niin ei EU:ta ihan maailmanlaajuiseksikaan kannata mielestäni laahentaa.

Sitä kansainvälistä yhteistyötä tarvitaan, mutta siihen pitää kehittää omat instrumenttinsa. YK on tuollainen rauhanjärjestö, eikä ole muuhun oikein sopiva.

EU on sopivan suuri yksikkö neuvottelemaan tästä maailmanlaajuisesta yhteistyöstä eurooppalaisten puolesta, eurooppalaisilla kansallisvaltioilla ei siihen riitä rahkeet.

Mitä pitemmälle eurooppalaista yhteistyötä kyetään kehittämään ennen maailmanlaajuisen yhteistyön kehittymistä, sen parempi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Olen samaa mieltä, että väliportaita tarvitaan vähemmän. Mutta mielestäni noita väliportaita ovat ne nykyiset Euroopan valtiot jotka koostuvat sekalaisista maakunnista. Paras ratkaisu olisi yksi yhtenäinen Eurooppa ja lisää paikallista päätösvaltaa maakuntiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EU on sopivan suuri yksikkö neuvottelemaan tästä maailmanlaajuisesta yhteistyöstä eurooppalaisten puolesta"

Niinkuin esimerkiksi päästöoikeuksista, eurooppalaiset maksavat ja lopettelevat teollisuuttaan ja muut päästelevät enemmän kuin ennen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voi vain kuvitella minkälaisia iloisia "kärrynpyöriä" innoistuksissaan Kiinassa, Venäjällä, jenkkilässä heitettäisiin mikäli tossavaisen toive EU:n hajoamisesta toteutuisi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tottakai kiinalaiset ovat iloissaan EU:sta joka kampittaa eurooppalaisia ja on siirtänyt teollisuuden Kiinaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kyllä Teneriffalta voi vaikuttaa! Hallituksen kaikki miesministerit on määrätty lomalle. Ei yksin Stubb.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kyllä Teneriffalta voi vaikuttaa! Hallituksen kaikki miesministerit on määrätty lomalle. Ei yksin Stubb.

Reijo Tossavainen

"Voe tokkiisa. Vae vaekuttoo. Ee kaet?"

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heikki, en ymmärrä mitä haluat kommentillasi kertoa lukijoille? Haluatko ihan tahallasi välittää väärää tietoa ministerien määräyksestä lomalle? Milloin ja kuka ministerit on lomalle määrännyt?

http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1433371/m...

"Valtioneuvoston jäsenellä on vakiintuneen käytännön mukaan 30 arkipäivän mittainen vuosiloma, josta maksetaan lomaraha. Lomaoikeus perustui aiemmin valtioneuvoston ohjesääntöön, mutta tällä hetkellä ei lomaoikeudesta ole erityisiä säännöksiä. Valtioneuvoston yleisistunto päättää vuosilomien ajankohdat. Lomia vahvistettaessa huolehditaan ensisijaisesti siitä, että valtioneuvosto on aina päätösvaltainen. Ministerin sijaisuutta vuosiloman aikana hoitaa hänen sijaisekseen määrätty ministeri."
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2006/20060093...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ei lue, että kaikki miespuolisot yhtä aikaa vapaalle, jättäen hommat viidelle akalle.

Kysymys onkin siitä että kansan parista oli vihjaistu Stubb'n olevan loman tarpeessa keskenkasvusten holhooja kun on.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #22

Ehkä Timo Soini on pirauttanut Senaatintorin porttikongista neuvonantajalle joka muisteli erästä historiallista tarinaa kaikkien poikalasten kutsumisesta turvaan?

Toimituksen poiminnat