Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Vasemmiston ay-aktiivi hyväksyy poliittisen vastustajan tapon

Palvelualojen ammattiliitto PAM:in valtuuston jäsen, Vasemmistoliiton jäsen ja anarkisti Niko Ravattinen vaati MoonTV:n haastattelussa lisää poliittista väkivaltaa. Siis lisää poliittista väkivaltaa, jopa tappamista!

Ravattinen on suurelle yleisölle melko tuntematon, sillä hän on esiintynyt aikaisemmin kameroiden edessä naamioituneena, kun hän  on ollut mellakoimassa vasemmistoanarkistien väkivaltaisissa mielenosoituksissa.

Ravattinen harmitteli netissä näkyvän MoonTV:n haastattelussa, etteivät vasemmistolaiset ja "rasisminvastustajat" kyenneet estämään isänmaallisten suomalaisten rauhanomaista ja luvallista mielenosoitusta itsenäisyyspäivänä.

Ohjelmassa Ravattinen ja ohjelman juontaja väittelevät siitä, onko väkivalta tehokas ja oikeutettu keino vaalia mm. monikulttuurista Suomea. Ravattisen mukaan ”natsismin” vastustaminen on niin tärkeä asia, että sen nimissä on sallittua jopa murhata ihmisiä! Hän näkee myös poliisin ”natsien suojelijana”.

”En nää sitä ongelmana [että ammutaan kansallismielisiä mielenosoituksessa]. Oikeusturvan kannalta on vähän hankala puhua tästä aiheesta enempää. […] En vastusta poliittista väkivaltaa, en missään nimessä. Se on ihan paikallaan strategian tietyssä vaiheessa, kun sitä on kuitenkin joskus pakko käyttää, kun tilanne kärjistyy tarpeeks pitkälle […] väkivaltaa on aina ollut pakko jossain vaiheessa käyttää, ja valitettavasti joku tulee aina kuolemaan jossain.”

Edellä mainitut lainvastaiset aikomukset näkyvät oheisella Moon-TV:n nauhalla aivan lopussa, kohdan 1.20 jälkeen. http://moontv.fi/ohjelmat/asiaohjelmat/anarkismista-anarkosyndikalismiin

Aiheesta ovat kirjoittaneet somejulkaisut, mutta eivät perinteiset mediat, vaikka toimittajat notkuvat somessa aamusta iltaan löytääkseen lööppiainesta persujen mollaamiseen.

Onneksi on some, joka kertoo niin tästä kuin monista muistakin asioista, jotka perinteinen media jättää kertomatta tai värittää mieleisekseen.

............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Milloinkahan toimittajat työntävät karvatupon PAM:in puheenjohtajan Ann Selinin (SDP) suuhun ja vaativat erottamista? Milloin sama tehdään Vasemmiston puheenjohtaja Paavo Arhinmäelle?

Ei koskaan, sillä he eivät ole perussuomalaisia...

Pekka Iiskonmaki

#1
Kysyin kerran eräältä kommunistilta miten hän suhtautuu siihen. kun Stalin tapatti lähes 10.000 suomikommunistia Neuvostoliitossa?

Hän totesi: ''Heh hee, onkohan se edes totta. Jos siinä muutama luokkapetturi meni, niin tavallaan omat koirat purivat.''

Harvat tietävät, että ne vainajat on koitettu jatkuvasti laittaa Suomen valkoisen armeijan piikkiin valheellisesti. SKP kielsi niistä puhumisen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hirmuista!!! Pyhä rakkaus - pyhä viha. Ihan kuin kommunisteilla. http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2090...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Sairasta sakkia. Mutta kannattaako yksittäisistä ihmisistä vetää johtopäätöksiä.

Eilen esim vasemmistoliittolainen tohtorismies teki jutun huhtasaaren tykkäyksistä. Ja kertoi perussuomalaisten kannattavan terrorismia. Ihmettelen kyllä tämänkin jutun tykkääjiä. Koska jokainen jos vaivautuu turtiaisen ääliöjuttua vilkaisemaan huomasi, että tämä kuvan nuori nainen oli tuossa pääosassa. Mistä noita veronmaksajien elättämiä tusinatohtoreita piisaa.

Ei siis yleistyksiä.

Reijo Tossavainen

Ravattisen hengenheimolaiset mellastavat Saksassa. Vuosittain esim. poltetaan tuhansia autoja ja tuhansia poliiseja loukkaantuu mellakoiden hillinnässä. Ravattiselle ja kumppaneille saksalaisten toiminta on esimerkkinä.

Totesihan vassari Li Andersson eräässä haastattelussa, että "vasemmiston väkivalta on parempaa väkivaltaa". Se on tulkittavissa väkivallan hyväksymiseksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ravattisen mielipiteet, joihin perehtymiseen suosittelen alkuperäismateriaalia vastuuttoman median sijaan, ovat vastenmielisiä. Mitä tulee mallioppimiseen, Saksasta on kopioitu muitakin huonoja tapoja Suomeen kuluvana vuonna. Eräät niistä ovat selvästi rikollisia.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #8

Sanoit eilen, että työpaikallasi saattaa saada potkut yhdestä sanasta. Ovatko ravattisen sanat sellaisia. Hänhän saattaa uhata työpaikkansa muita ihmisiä. Teitkö ilmiannon?
Entäpä eilinen huhtasaari juttu, jossa komeili vielä aivan sivullisen naisen kuva päällimmäisenä?

Kiva, että eilen monet ilmoittivat vastustajansa työsyrjintää? Miten he suhtautuvat ay-liikkeeseen, jonka piirissä sitä harrastetaan monin tavoin.?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #15

Vastauksena Lehdolle. Eilen keskustelimme rasismista ja syrjinnästä työyhteisössä. Jos työpaikallani työntekijä uhkailisi työtoveria väkivallalla, syrjisi vaikkapa ihonvärin perusteella tai käyttäisi solvaavaa kieltä, on hyvin mahdollista, että hänen työsuhteensa päättyisi saman tien.

Kannattaa yrittää välillä asettua tunnetilojen ulkopuolelle. Se auttaa pitämään keskustelun asiallisena. Saamme luettavaksi vähemmän hevonhumppaa.

Ei minulla ole mitään tarvetta ilmiantaa Ravattista, ei vaikka Tossavainen lukijoita ilmiantoon kehottaa.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #27

Missä minä ilmiantoon kehotan? Ravattila ilmiantoi itsensä ihan julkisessa tv-haastattelussa, jonka sisällöstä minä kerroin. Jotenkin jopa ymmärrän, että se on mukasuvaitsevan Toivosen mielestä väärin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #29

Jaa, unohdin mukakytkennän käytöstä. Kyseessä oli siis mukakehotus. Mukasori siitä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #27

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Tämän nimiseen blogiin vastasit tossavaiselle. Ja kyllä monissa porukoissa suunitellaan eriaisia ilmiantoryhmiä. Käsittääkseni sellaisia ilmiantoja on jo tehty. Ainankin jos Antikaiseen on luottamista.

Mielestäni ilmiantokulttuurin pitää olla mahdollisimman laaja. ELi Ravattilan puheet olisivat sellaisia. Raisiossa olen löytänyt 6,5e pitsan. Poliisi kehotti ilmiantoon, jos on alle 6e. Eli en ole päässyt vielä töihin. Kaikenlaisia muitakin ilmiantopuhelinta nykyään jo löytyy.

Suomihan on ihan oikea pikkuDDR, julkinen sektorihan sieltä kopioitiin ja tietenkin saman ajan puolasta.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #8

Kuten luvaton maahantunkeutuminen?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #20
Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #28

Eihän polttopulloiskuja ole Saksasta kopioitu. Vanha suomalainen tapa jo 30-luvulta asti. Lähes yhtä suomalainen kuin sauna. Koko maailma tuntee polttopullon Molotovin koktailina.:)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #44

Väline on vanha, mutta nykyinen käytökohde ja rikostyyppi on kopioitu Saksasta, kuten uutisia seuraamalla olet voinut todeta. :(

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Markku Toivonen, täyttääkö tämä kannanotto väkivaltaan yllyttämisen tunnusmerkit ?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #38

Vastenmielisiin mielipiteisiin perehtyminen aluperäismateriaaliin tukeutuen ei täytä yllyttämisen tunnusmerkkejä. Mummo virkkaa ja inkontinentti Suomi - uutisointi on valikoivaa ja väritettyä.

Käyttäjän NikoSiironen kuva
Niko Siironen

Hassua. Kovassa elää sepuste, että Li olisi noin sanonut. Kukaan ei vain vielä ole näyttänyt sitä haastattelua, jossa näin olisi Li sanonut. Li ja Sanna Marin puhuivat "kohuhaastattelussa", että vasemmistolainen väkivalta on erilaista kuin oikeistolainen. Mut onhan se paljon kivempi levitellä tämmöstä valhetta.

Mitä tulee kenenkään väkivaltakehoituksiin, itse vasemmistoliittolaisena tuomitsen sellaiset toimet KAIKKIEN osalta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Aijai.. Selkeitä yksittäistapauksia. Ei saa yleistää. Sehän olisi rumaa ja asettaisi koko vasemmiston ideologian outoon valoon. Eikä sellainen olisi kivaa, eikä sopivaa vallankumouksellisille tavoitteille.

70 luku kutsuu meitä.

Käyttäjän MitroJismaelYnsini kuva
Mitro Yönsini

Herra Tossavainen voisi kyllä reilusti myöntää, että Li Andersson juurikin painotti ettei vasemmistolaisen tekemä väkivalta ole parempaa, vaan yleensä erilaista. Tällaista tahallista herjausta kuulee konservatiiviselta oikealta useinkin Vasemmistoliittoa kohtaan.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Miksi Arhinmäelle pitäisi soittaa?

vaikka Kaveri ns. vasemmalla onkin niin eihän ole kuitenkaan vasemmistopuolueen jäsen, tai oli hän muutaman kuukauden ja totesi että se ei ole hänen juttunsa, kuten tuossa videossa hyvin ilmenee.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Tossavaisella taitaa olla aiheet vähissä kun yhden vatipään harhat riittävät blogi-kirjoitukseen.
Ei voi muuta sanoa kuin voi voi ja entinen toimittaja vielä!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei kyse ole pelkän yhden vatipään harhoista, vaan jotkut vasemmistolaiset ovat aina kannattaneet poliittista väkivaltaa.

Mika Lehtonen

Käypä sanomassa samaa tuonne persuja yleistävään terrorismiblogiin, joka jostain syystä saa olla näkyvillä vaikka on selkeää vihakirjoittelua. Ai niin, mutta eihän sinne voikaan kommentoida muut kuin samaa mieltä olevat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Veikko Virta, tunnetko itsesi myötäloukkautujaksi ?

Käyttäjän LauriKorhonen kuva
Lauri Korhonen

Voisiko joku virkistää muistian miten menikään se juttu, kun joku halusi taistella monikulttuurisuutta vastaan? Minulle jäi mielikuva, että siitä nousi hirveä kohu ja puheenjohtajaa myöten vaadittiin asian tuomitsemista ja henkilön erottamista jne.

Julkisesti tappamisen hyväksymisen yhtenä keinona vastustajista eroon pääsyyn ei siis tässä tapauksessa ole kuitenkaan mikään mainittavan arvoinen juttu, koska puoluekanta erisuuri kuin perussuomalaiset?

Reijo Tossavainen

Niin vasemmiston kuin usein muidenkin tahojen puheissa puhutaan taistelemisesta jonkin asian puolesta. Tarkoittaa siis sitä, että tehdä työtä/toimia jonkun asian puolesta. Niin myös Olli Immonen.

Sen sijaan tappaminen on tappamista.

Lisäksi arvelen, että uusina tulokkaina tänne Uuden Suomen puheenvuoroon yllä kommentoivat Lauri Korhonen ja Mika Lehtonen voivat olla tekaistuja henkilöitä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Itse en näe tuossa puhuttavan mitään "poliittisen vastustajan taposta" – väkivalta ei tietenkään merkitse vain tappamista.

Tuosta puuttui hieman ehkä oleellista kontekstia: «...sitä on kuitenkin joskus pakko käyttää, kun tilanne kärjistyy tarpeeks pitkälle. Näin on ainakin tähän mennessä työväenluokan taistelun historiassa osoittanut, että väkivaltaa on aina ollut pakko jossain vaiheessa käyttää.»

Mitä ihmettä Ravattinen tarkoittaa lauseella "on aina ollut pakko jossain vaiheessa käyttää"? Ravattinen on tässä tyystin harhainen, koska Suomessa työväenluokka nousi valtaan poliittisesti. Ainoana kerta, kun väkivallankäyttöön ryhdyttiin, se johti vasemmiston kannalta katastrofiin.

Teoreettisena oikeutuksena väkivallan käytölle voi pohtia, olisiko Saksan kansallissosialismin nousu 30-luvulla oikeuttanut poliittisen väkivallan, sikäli kun se johti demokraattisen järjestelmän korvaamiseen hirmuvallalla. Tosin sikäli kun vasemmiston poliittista väkivaltaa tuolloin pienimuotoisesti ilmeni, kansallissosialistit vain saivat siitä oikeutuksen vasemmiston tukahduttamiseen.

Ravattisen kommentti siitä, että "aina joku jossain kuolee" on kyllä käsittämättömän välinpitämätöntä ihmishenkien objektisointia.

Jukka Mäkinen

"sikäli kun se johti demokraattisen järjestelmän korvaamiseen hirmuvallalla."

Tavallisen kuuliaisen saksalaisen kannalta natsien aika ei suinkaan ollut mitään hirmuvaltaa. Heillä meni itse asiassa aika hyvin aina vuoteen -43 asti. Toisinajattelijoille asia oli melkoista hirmuvaltaa, mutta niinhän asianlaita on nyky-Suomessakin.
Ole samaa mieltä makthavareiden kanssa niin saat kaikkea kivaa, mutta jos olet eri mieltä, et kuulu meihin, vaan olet meidän vastustaja, ja sinut nitistetään.
Kaikki alkaa aina sananvapauden rajoittamisesta, ja päättyy sitten mihin päättyy. Hetken ravistellaan päätä ja ihmetellään sukupolven parin verran, että mitenkäs tässä näin pääsi käymään, ja sitten sama sykli alkaa uudestaan.
Ihminen on niin typerä olento ettei sen yhteiskunnallinen muisti riitä juuri kolmea sukupolvea kauemmaksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Dikdatuurit on aina luotu väkivallalla ja ylläpidetty väristä riippumatta.

Reijo Tossavainen

Asiasta hieman toiseen ja vinkkinä muillekin:
Joulun alla olen yleensä tukenut SPR:n keräystä. Sain vastaanottokeskukset. Nyt annoin roponi Pelastusarmeijalle. Sain hyvän mielen ja avaimenperän.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Näitä SPR:n liittyviä vinkkejä tuntuu tulevan kuin liukuhihnalta. Eipä silti jos arvot eroavat tarpeeksi niin miksi sinne rahaa pitäisi laittaa vain laittamisen vuoksi.

Tässä voisi todeta yhtä pitävän lausahduksen sain PS:n hallitukseen ja tuhansien pakolaisten vyöryn rajojen yli.

Reijo Tossavainen

Arveletko, että perussuomalaiset aiheuttivat pakolaisten vyöryn? Ei nyt sentään...

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #30

Samalla tosiasialla kuin avutuksen antaminen SPR:lle toi vastaanottokeskukset.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Aika agressiivinen oli myös moontv.fi:n facebook -sivun ( https://www.facebook.com/moontvfi/ ) ylläpitäjäkin eilen tuosta ohjelmasta kertovan päivityksen kohdalla. Mm. kiroilua ja muuta vastaavaa.

Aamuun mennessä kaikki ohjelman kommentit olivat kadonneet. Edustikohan ylläpitäjä koko MoonTV:n kantaa?

Eilisestä päätellen mainittu media ei juuri eroa muista netin roskajulkaisuista.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ravattinen ei kuulemma ole vasemmistoliiton jäsen, mutta väliäkö hällä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jaa, että vielä niinkin. No ei se herra Reijon menoa nähtävästi haittaa.

Reijo Tossavainen

Kuulemma on antanut jäsenkorttinsa pois. Anarkismiin kun ei kuulu jonkun puolueen jäsenyys. Se ei kuitenkaan estä Ravattisen toimintaa vasemmiston ryhmässä PAMissa.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #31

Ketähän muita tuohon PAMin vasemmiston ryhmään kuulukaan?

Niin muuten miten niin kuulemma jäsenkortin antanut pois, itse hän sen sanoi linkkaamassasi videossa, mistä tulee mieleen alustuksen otsikko.

Reijo Tossavainen

Ravattisen puheista en ole havainnut Hesarin sivuilla minkäänlaista mainintaa. Sama tilanne on muuallakin.

Todellakin on syytä kysyä, mitä virkaa tällaisella yksipuolisella medialla on? Siis medialla joka vaikenee valikoidusti ja nostaa tikun nokkaan valikoidusti kaluten viimeisenkin luun.

Sinulla arvoisa lukija on tässäkin asiassa "yksi ääni". Voit peruttaa lehden/lehdet, jotka syyllistyvät ala-arvoiseen journalismiin.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Niin onhan se ihmeellistä että kansanedustajan kommentteja joista seuraa vielä usein "sori" "kävi vahinko" kommentti nousee useammin otsikoihin kuin kaverin joka on ollut tähän asti mister nobody.

Reijo Tossavainen

Tappamisella uhkaaminen on aina vakava asia. Se on yhtä vakava riippumatta siitä, onko henkilöstä aikaisemmin ollut mediassa yhden vaiko viiden palstan otsikoita.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #47

Tappamisella ja väkivallalla uhkaaminen on aina vakavaa, joten olisi aika ihme jos ei sen peukuttamisesta tulisi uutista.

On vain mielenkiintoista huomata että sinua ei kuitenkaan häiritse toisen tahon väkivalta, vaan itseasiassa otat kirjoituksiesi aiheet suoraan heidän sivuiltaan kuten tämänkin jutun avaus.
Magneettimedia, suomen vastarintaliikee ja MV-lehti tuntuvat olevan sinun käyttämäsi lähteet tällä hetkellä, mutta tuo ihan täysin sallittua Suomessa. Tosiasiahan on se että niitä seuraa mitkä tuntee omakseen.

Missä muuten viipyy kirjoituksesi Suomen vastarintaliikkeen väkivallasta? Ilmeisesti heidän tavoitteensa ja toiminta (lue väkivalta) ei häiritse ollenkaan samoin ei sinua häiritse sekään että SPR:ää uhkaillaan, paremminkin päinvastoin.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #48

Väkivalta on aina jyrkästi tuomittavaa ja vastustettavaa. Riippumatta siitä missä muodossa sitä esiintyy ja kenen toimesta.

Perinteinen media ja muukaan mukasuvaitsevaisto ei kirjoita juurikaan toisen laidan väkivallasta. Siksi olen tuonut sitä julki osoittaakseni tilanteen tosiasiallisuuden.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Vielä pitäisi tietää mikä tyyppi tämä herra Ravattinen on? Onko se oikeasti niin tunnettu immeinen, että siitä pitäisi isot otsikot tehdä? Mä en ole koko tyypistä kuullut ennen herra Reijon blogia.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

T.E;"Onko se oikeasti niin tunnettu immeinen, että siitä pitäisi isot otsikot tehdä?"

Ihan noin sivuhuomautuksena ja toivottavasti ilman mitään uhriutumiskommentteja tulee mieleen muutamakin PS-puoolueen varavaltuutettu, tahi joku muu yhtä "korkealla" hierarkiassa ollut, josta revitty kohtuulliset otsikot ja usein vielä ihan etusivullakin.
Vaikka täällä Usarissa alkaa nämä em puolueen jäsenet jo tulla tutuiksi, niin ihan noin syvää tuntemusta ei itselläni ainakaan ole.
Olen siis itse sitä mieltä, että melko vatipää saa olla, jos ei myönnä jonkunlaista "valikoivuutta" näiden uutisjulkaisujen kohdalla.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #40

"Afrikkalaisille miehille pakkosterilisaatio" Onhan se ikävää jos kansalle kerrotaan mitä varavaltuutettu ajattelee eri asioista.

Tottakai on valikoivuutta ja se menee yhteiskunnallisen aseman mukaan. tuostakin sterilisaatiosta tehtiin uutisjuttu ja jos on niin että tuota juttua ei olisi saanut julkaista niin miksi ihmeessä sitten noita ajatuksia pitää julkaista areenalla jossa on lukijoita? Uutisiin tuosta olisi päässyt ihan minkä muunkin puolueen vastaava edustaja.

Tunnettu tosiasia on että jos poliisi, pappi tai opettaja, syyllistyy rikkeeseen niin se on aina uutinen(otsikoissa on kummasti ammatti mainittuna), mutta esim. hitsarin kohdalla sama teko ei sitä aina ole.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #42

J.S;"Onhan se ikävää jos kansalle kerrotaan mitä varavaltuutettu ajattelee eri asioista. "

Edellinen kommenttini oli tarkoitettu vain vertailuksi ja jonkunlainen esimerkki siitä että maassamme harjoitetaan kokolailla valikoivaa uutisointia.
En ottanut millään muotoa kantaa siihen, että onko mahdollisen sterilisaation ehdottaminen monilapsisille mamuille jotenkin huonompi/parempi idea kuin polittisen vastustajan päiviltä päästäminen..jokainen saanee tykönään arvottaa näitä ehdotuksia ja omien mieltymystensä mukaan.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Näyttää vahvasti siltä, että US:n blogi on tarkoitettu ainoastaan ja vain niille jotka ovat samaa mieltä US:n toimittajien ja päättäjien kanssa.
US hyväksyy poliittisen väkivallan käytön niiltä, jotka ovat heidän kanssaan samaa mieltä, mutta antavat varoituksen ja poistavat kirjoituksen jos vastataan samalla mitalla.
On varmaan turha odottaa US:lta vastausta tähän. Todennäköisesti he poistavat tämänkin, sillä poliittinen väkivalta, jopa kuolemalla on hyväksyttävää, mutta vasta kritiikki poistetaan??????????????????????+

Toimituksen poiminnat