Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Media hyväksyy anarkistien poliittisen väkivallan?

"En vastusta poliittista väkivaltaa, en missään nimessä. Se on ihan paikallaan strategian tietyssä vaiheessa, kun sitä on kuitenkin joskus pakko käyttää, kun tilanne kärjistyy tarpeeks pitkälle […] väkivaltaa on aina ollut pakko jossain vaiheessa käyttää, ja valitettavasti joku tulee aina kuolemaan jossain.”

Näin selkokielisesti kertoi näkemyksiään Niko Ravattinen MoonTV:n haastattelussa. Mies on mm. Palvelualojen ammattiliitto PAM:in liittovaltuuston jäsen ja toiminut aktiivisesti vasemmistoliitossa ja anarkisteissa.

Perinteinen media on ollut Ravattisesta hiiren hiljaa. Näin toimiessaan se on osoittanut, että tästä maasta puuttuu media, joka kertoo asiat objektiivisesti ja neutraalisti.

Mielestäni on aivan oikein, että media kertoo polttopulloista ja hyökkäyksistä maahanmuuttajia kohtaan. Väkivalta on äärimmäisen tuomittavaa.

Se on aina tuomittava. Riippumatta siitä missä muodossa sitä esiintyy ja kenen taholta. Siis riippumatta missä muodossa sitä esiintyy ja kenen taholta.

Perinteinen mediamme on tästä eri mieltä. Vaikenemalla Ravattisesta täysin toimittajat hyväksyvät anarkistien väkivallan ja jopa tappamisella uhkaamisen.

Vanhan sanonnan mukaisesti vaikeneminen on hyväksymisen merkki. Niin tässäkin tapauksessa.

Olen tuonut usein esille somen merkityksen. Ilman sitä monissa tapauksissa asioista olisi jäänyt ihmisten mieliin vääristynyt kuva.

Some on vasta kehityksensä alkutaipaleella. Nyt siellä ovat saaneet näkyvän ja kuuluvan jalansijan asiat hyvin kärjekkäästi esille tuovat julkaisut.

Olen kuitenkin varma, että jo lähivuosina tulee runsaasti uusia somejulkaisuja, joista toivottavasti mahdollisimman moni on ns. laatujulkaisu, jolle objektiivinen ja neutraali journalismi on toiminnan kivijalkana.

Lähivuosina perinteisen median puolelta tuhannet toimittajat joutuvat kilometritehtaalle mediamurroksen seurauksena. Monet heistä siirtyvät somen puolelle.

..................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Mistähän tämäkin mielleyhtymä syntyi? Kyllä asia on lööpeissä muuallakin kuin mummo virkkaa -sivustolla.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Eli jos löydän yhdenkin tapauksen joltain vuodelta jossa joku perussuomalainen on sanonut jotain uhkailevaa, ja tämä tapaus on sellainen että sinä ja puoluetoverisi eivät ole siihen puuttuneet, niin kyseessä on poliittisen väkivallan hyväksyminen? Näin täytyy olla jos mediavaikenemispuheesi pitävät paikkaansa?

Oletteko aivan varma, että haluatte lähteä tälle tielle?

Reijo Tossavainen

Kyllähän media huomaa lähes poikkeuksetta kaikkien persujen varavaltuutettujen toimet.

Myös muiden, sillä Immosen tapaus sai jopa aivan valtavat mittasuhteet. Immonen puhui taistelusta, mikä on normaalia kielenkäyttöä monissa yhteyksissä niin politiikassa kuin myös esim. urheilussa. Immonen ei siis puhunut vastustajien tappamisesta. Siitä huolimatta Helsingin Sanomien johdolla masinoitiin mielenosoituksia ja vaadittiin Immosen päätä vadille.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ehkä toimittajat eivät kovin tarkasti seuraa jotain Moon-TV ja jonkun Ravattisen sanomisilla tuskin on huomioarvoa.

Reijo Tossavainen

Tapaukseen reagoitiin somen puolella hyvin laajasti. Teidän, että toimittajat notkuvat oman työnsä ohella myös netissä. Ei siis ole jäänyt huomaamatta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jotkut toimittajat tyytyvät vain referoimaan toisten nettikirjoituksia.
Mutta ei kaikkien henkilöiden sanomiset kiinnosta.
Puoluekumppanisi Huhtasaari taas saa huomiota pelkällä tykkäysklikkauksella.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Kannattaisiko hieman ajatellan enemmän kuin huutaa kovaan ääneen perätömiä sillä jos ei ex-päätoimittaja tiedä miten juttuja lehteen tehdään, niin kuka sitten.

Niin tätähän ei ole olemassa
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145137544827...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Tuo Ilta-Sanomien juttu ilmestyi nettiin tänään kello 12:45. Tossavaisen teksti julkaistiin kello 13:22. Todennäköisesti Tossaivaisen tekstiä tehtiin ennen kuin juttu oli julkaistu. Kyseessä oli kuitenkin "joulun alla" tapahtunut "yksittäistapaus". Kovin nopeasti tämä ei uutiseksi asti siis päätynyt.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Selitys se tuokin on.
Jään silti odottamaan kyseisen videon (youtube) kommenttien kommentointia alustajalta sillä eikös se niin ole että hiljaisuus niistä ole sama kuin että ne hyväksyisi.
Itse en tosin tuota mieltä ole, koska kaikkea ei vain ehdi maailmasta löytämään ja niitä komentoimaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

En nyt tiedä, onko välttämättä positiivinen ilmiö, että ihmisillä on aikaa lukea ensin uutinen yhdestä julkaisusta ja sitten kelloa katsellen odotella, milloin sama uutinen ilmaantuu muihin julkaisuihin. Joko langettavan pitkä viive on määritelty?

Reijo Tossavainen

Olen käynyt eri tiedotusvälineitä läpi, ja ainoa jonka olen havainnut reagoineen on Ilta-Sanomat. Sekin vain netin puolella.

Juha Salmelle totean, että arvelen tietäväni yli 30 vuoden alalla toimimisen jälkeen kuinka lehtiä tehdään.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Sinälläänhän Ravattisen lausunto on asiayhteydestä irrotettuna täyttä totta. Aina joskus ja jossain päädytään sotatoimiin tai sisällissotaan. Se ei tietenkään ole kivaa tai toivottavaa, mutta joskus välttämätön paha.

Oleellista tässä on, että asiayhteydessä Ravattinen nimenomaisesti liputti ns. oman käden oikeutta - eli näki fasisminvastaisen taistelun oikeutettuna, ja ilmeisesti itsensä täysin päteväksi arvioimaan, mikä on fasismia ja siten oikeutetusti voimatoimien uhri.

Itse puolestani en pidä mukavana ajatusta, että Ravattinen #fuckcapitalism #anarkisti #luokkasota twiitteineen olisi tuomari ja pyöveli.

Twitter- ja instagram-tilit ovat muuten deletoidut, mutta googlen välimuistista löytyy. Ilmeisesti on niinsanotusti menty itseen, tai todennäköisimmin on tullut sanomista. En sitten tiedä, palveleeko kenenkään etuja, että Ravattisen anarkomarkoilu ja perseily on nyt sitten piilossa yleisöltä - tuskin käsityksiään on vaihtanut.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Todennäköisesti kyseinen herra saa PAMista potkut kunhan vuosi vaihtuu ja asian mukaiset kokoukset pidetään ja hyvä niin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Yleisesti ottaen en pidä ollenkaan asiayhteydestä irrotettujen lausumien uutisointeja "tämä kannattaa jotain"-tyylisesti. Tässä kyseisessä tapauksessa sitaatti oli asiayhteydestä irrallaan siistimpi kuin alkuperäisessä yhteydessä.

En sitten tiedä, missä vaiheessa maailma meni sellaiseksi, että pitää kieli keskellä suuta miettiä, miten jonkin asian muotoilisi, ettei joku paskamaha toimituksessa tai eduskuntasalissa keksi sanoa siitä jotain typerää.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #14

Tässä kohtaa on minun pakko todeta että jos minä omassa työssäni rupeaisin toisia ihmisiä nimittämään muka-alkuisella sanalla niin tuskinpa ilman puhuttelua esimieheltä selviäisin ja jos jatkasin seuraisi varoitus ja siitä sitten irtisanominen.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #15

En tiedä, mihin muka-sanaan viittaat. Tällä sivulla en sellaista nähnyt.

Aika ilmeistä avausviestistäsi oli, että sinulla ei taida olla kovin lämpimät välit Tossavaisen kanssa, joten oletan kyseessä olevan jokin juttu jostain aiemmasta yhteydestä. Se, että Ketola tykkäsi kommentistasi, kertoo minulle, että sympatiani ovat kiistassanne seitsemänkymmentäprosenttisesti Tossavaisen puolella jo ihan sillä perusteella, että se, mistä Ketola tykkää voi kohtalaisen varmasti sanoa, että huonoa on.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #16

Jaa - oletan asiayhteydestä sittenkin niin, että kuvittelit ilmeisesti minun viittaavan paskamahalla sinuun - ja huonon ilmaisusi ja kirjoitusvirheiden takia viestisi oli hieman epäselvä.

En kyllä viitannut sinuun, vaan ihan yleisesti kaikkiin sellaisiin tahoihin, jotka eivät varsinaisesti tuo mitään argumenttia tai muutakaan sanottavaa pöytään, vaan tarttuvat johonkin yksittäiseen sanaan, siteeraavat irti kontekstista, vääntävät sitaatin haluamaansa muotoon, ymmärtävät tahallaan väärin ja pahansuovasti ja mukaloukkaantuvat kaikenlaisesta. Sellainen moderni mielensäpahoittava trolli siis.

Se, että en tarkoittanut yllä sinua, ei tarkoita, ettetkö sinä voisi olla sellainen olla. En minä sellaista alkaisi ihan näin lyhyen tuttavuuden perusteella esittämään. En ole kuitenkaan nähnyt yhtäkään sinun omaa kirjoitusta ja kommenteistakin vain tässä ketjussa olevat kommentit.

Toimituksen poiminnat