Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Vuosi 2016: toivon parasta, pelkään pahinta

Menneestä vuodesta päällimmäisenä on mielessäni maahanmuutto. Ykkösasia se on myös joskus historiaa kirjoitettaessa.

Maahanmuutto ja sen rajuus yllätti, vaikka perussuomalaiset olivat siitä varoittaneet jo vuosia. Hallituksen enemmistöllä oli sormi suussa ja riittävän tehokkaita toimenpiteitä ei haluttu/ehditty ajoissa tekemään perussuomalaisten vaatimuksista huolimatta.

Oltiin liian sinisilmäisiä. Jopa pääministeri Juha Sipilä lupasi oman kotinsa maahantulijoiden käyttöön. Sen parempaa suositusta maahanmuuton puolesta yksikään mukasuvaitseva ei edes unissaan osannut toivoa. Toisena esimerkkinä hallituksen enemmistön kyvyttömyydestä on sisäministeri Petteri Orpo. Hän piti rasismina jopa sitä, että epäiltiin jonkun maahanmuuttajan maahantulon motiiviksi muuta kuin suojelua tarvitseva pakolaisuus.

Toisaalta voitaneen sarkastisesti todeta, että "parempi myöhään kuin ei milloinkaan". Nyt ääni kellossa on muuttunut. Sipilän halusta antaa kotinsa maahantulijoiden käyttöön ei enää puhuta mitään. Myös Orpon otteisiin on tullut hieman käytännön realismia.

Tuo arjen todellisuus on ankea. Ensi vuonna ja sitä seuraavina vuosina tämän vuoden maahanmuutosta aiheutuu noin 1500 miljoonan eli 1,5 miljardin kustannukset per vuosi. Siis lähes 1000 euroa per kotitalous. Suomessa on satojatuhansia ihmisiä, joiden nettotulo on kuukaudessa tuota luokkaa tai pienempi.

Luulen, että lähivuosina erityisesti pienituloiset ymmärtävät homman mielettömyyden, sillä maahantulijoille tarvitaan  pikaisesti jopa noin 30 000 asuntoa. Yhteiskunnan tarjoamien vuokra-asuntojen jonossa he ohittavat useimmiten suomalaiset, jolloin vuora-asuntoa pitkään jonottaneiden työssäkäyvien suomalaisten toiveet asunnosta siirtyvät hamaan tulevaisuuteen.

Entä mistä asunnot maahantulijoille? Tai paremminkin rahat, millä ne rakennetaan. Jos yhden asunnon keskihinnaksi arvioidaan vaikkapa 150 000 euroa, niin 30 000 asuntoa maksaa 4,5 miljardia euroa. Se on hirvittävän suuri summa aikana, jolloin yhteiskunta joutuu jo muutoinkin tekemään erittäin kipeitä leikkauksia.

Monen punavihreän mielestä rahaa saa pankin seinästä ja sähköä pistorasiasta. Arjen todellisuudessa tilanne ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen.

...............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Maahantulijoiden asuttaminen on jättimäinen urakka. Silti siitä ei puhuta julkisuudessa juuri mitään. Erityisesti mukasuvaitsevan median pää on syvällä pensaassa.

Tosiasioita ei koskaan päästä karkuun. Sekin päivä vielä tulee, että ongelmasta aletaan puhua. Ainakin niin tekevät he, joiden edelle maahanmuuttajat asuntojonoissa kiilaavat.

keke keskinen

Meno tulee olemaan kohtalaisen hurjaa vuonna 2016.
Maahanmuutto(turvapaikkaturismi) tulee aiheuttamaan maassamme monia suuria ongelmia vuonna 2016.
Tänä vuonna tuleet turistit ovat jo nyt aiheuttaneet suurta harmia kansakunnalle ja sen kansalaisille.
Vuonna 2016 nämä harmit tulevat olemaan kamalaa katsottavaa, kun turistien oleskeluluvat alkavat loppumaan.

1,5miljardia euroa tulemme maksamaan tämän vuotisesta turismista ja tuohon kun ynnää ensivuoden turismin hinnan, niin puhutaan varmasti summasta joka lähentelee 3miljardia.
Jonkun mielestä tässä on jotain järkeä, minusta tässä ei ole järjen hiventäkään.

Turismi tulisi saada loppumaan, jos näin ei tehdä tulee turismi jatkumaan ja lisääntymään.
Maksamme ensi vuonna tämän vuoden turismista 1,5miljardia, vuoden päästä tuo summa on 3miljardia, kahden vuoden päästä 5miljardia. Neljässä vuodessa pääsemme summaan joka tarkoittaa noin 10miljardin menoerää Suomen taloudelle vuosittain, tämä summa tulee jokavuosi lisääntymään, koska turismia emme saa/halua loppumaan, päinvastoin se tulee lisääntymään.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tässä osa Norjan hallituksen 150 sivuisesta 40 kohtaa käsittävästä listasta koskien maahanmuuttoa:

* Pysyvän maassaoleskeluluvan saadakseen pitää maassa olla asunut viisi vuotta aiemman kolmen sijasta

*Oleskelulupa voidaan peruuttaa jos lähtömaassa tulee rauha tai olosuhteet sellaiseksi että turvapaikkaa ei katsota tarvittavan

*Suunnitellaan yksikköä joka voi myöntää tilapäisen oleskeluluvan ilman että lopullista päätöstä turvapaikan oikeudesta on vielä tehty.

*Vaatimus Norjan kielen taidosta ja yhteiskunnan sääntöjen osaamisesta, sekä itsensä elättäminen kolmen vuoden ajan ennen pysyvää oleskelulupaa.

*Kotouttaminen siten että myös 55-67 vuotiaiden pitää opetella norjaa ja yhteiskuntatietoutta.

*Viisumivapautta turvapaikanhakijoille tiukennetaan ja joka ei pysty esittämään tarpeeksi hyvää syytä hakemuksensa käsittelyyn Norjassa, voidaan käännyttää jo rajalla

*Norja voi käännyttää jo rajalla muiden pohjoismaiden kautta tulevat turvapaikanhakijat

*Väliaikaisen turvapaikan saaminen ei oikeuta pysyvän turvapaikan saamiseen eikä perheen yhdistämiseen

*Yksin tuleville alaikäisille annetaan turvapaikka siihen asti kun täyttävät 18 vuotta. Sen jälkeen arvioidaan onko jotain muuta ulkomaalaislakia minkä nojalla turvapaikan jatkamista tai oleskelulupaa voidaan myöntää. Kun alaikäinen on täyttänyt 18 häntä koskee samat säännöt kuin aikuista ja ellei riittäviä syitä ole turvapaikkaan voidaan häntä vaatia poistumaan Norjasta.

*Vaatimus neljän vuoden työskentelystä tai koulutuksesta Norjassa ennenkuin perheen yhdistäminen voi tulla kysymykseen. Lisäyksenä ehdotetaan että perheen yhdistäminen voidaan evätä jos hakija ei ole saanut pysyvää oleskelulupaa ja perheen yhdistäminen on mahdollista siinä maassa mihin perheellä kokonaisuutena katsottuna on vahvimmat siteet.

*Hallitus haluaa ottaa käyttöön maksukortit turvapaikanhakijoille käteisen rahan sijasta, estääkseen rahan lähettämisen ulkomaille

*Turvapaikkaoikeus voidaan estää mikäli on painavia syitä, esimerkiksi riittävät todisteet identiteetistä puuttuvat.

*Valitusaikaa kielteisistä turvapaikkapäätöksistä lyhennetään kolmesta viikosta yhteen viikkoon

*Hallitus ehdottaa muutoksia oikeuteen saada maksutonta oikeusapua ja poistaa oikeuden maksuttomaan oikeusavustajaan karkoituspäätöksissä

Listaa on kopioitu toisaalta suomennettuna norjalaiseta lehdestä.

Lieneenkö Suomella mahdollisuuksia siirtyä tiukentamaan maahanmuuttopolitiikkaansa EU:n jäsenenä ?

Silti- Suomen huoltosuhde on synkkä jo 15 vuoden kuluttua.

Reijo Tossavainen

Tämä Norjan malli pitäisi toimittaa Petteri Orpon työpäydälle. Meidän on siirryttävä norjalaiseen käytäntöön!

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Ei onnistu ilman EU-soppareiden rikkomista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kuuntelin eilisiltana ex-presidentti Halosen haastattelua. Kiinnitin huomiotani siihen kuinka Halonen ei itse usko että isiksen riveistä soluttauduttaisiin suunnitelmallisesti turvapaikanhakijoiden mukana Eurooppaan. Onko kuinka suurella määrällä ihmisistä maassamme samansuuntainen uskomus? Liian sinisilmäistä uskomusta? http://areena.yle.fi/1-2449643?autoplay=true (kohdasta n. 42:00 alkaen)

Edustaja Ilkka Kanerva on todennut MTV:n kirjoituksen mukaan jihadistien soluttautumisen olevan täysin mahdollista ja vaikeasti havaittavaa. http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/jihad...

HS:n kirjoituksessa on myös todettu yhteyksiä soluttautumisesta olevan mahdollista. "Libyan hallituksen neuvonantaja Abdul Basit Harun perustaa väitteensä laivojen omistajien kanssa käymiinsä keskusteluihin. Harunin mukaan Isis vaatii salakuljettajilta 50 prosentin osuutta tuloista, jotta nämä voisivat jatkaa toimintaansa." http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305955864973

Harrison Koehli on kirjoituksessaan käsitellyt soluttautumisen mahdollisuutta pakolaisten joukoissa.Kirjoituksessa puututaan laajemminkin pakolaisuuden syihin ja vastuullisuuteen.
Tässä linkin kirjoituksessa on mainittu jo soluttautuneista "militanteista";
"Väitetysti kaksi pakolaista on tunnistettu valokuvien perusteella Al Nusra Frontin ja ISIS:n jäseniksi ja pidätetty. Oletettu ISIS:n jäsen väittää, että hän oli itse asiassa Vapaan Syyrian Armeijaan (FSA) yhdistetyn kapinallisjoukon jäsen. Tässä tapauksessahan hänen ei pitäisi olla uhaksi laisinkaan, koska Setä Samuli maksaa hänen palkkansa." https://www.rt.com/news/314788-hungary-migrants-is...

Ja kirjoituksessa kirjoitettuna; "Tässä teille pieni uutispläjäys: "ISIS:n" ei tarvitse soluttautua Eurooppaan. Tietyllä tavalla he ovat jo täällä, koska ISIS on vain erilaisten palkkiosotilaiden muodostama sijaissodan terroristiarmeija, joka hoitaa amerikkalaisten likaisen työn (huolimatta siitä, ovatko yksittäiset rivimies-jihadistit tästä itse perillä vai ei)."
http://fi.sott.net/article/308-ISIS-on-soluttautun...

Ja kaiken lopuksi sitten se suomalaisen median luoma uskomus asiasta eli soluttautumisesta ylipäänsä. Tästä on antanut kuvan IL:ssä Markku Saarinen kirjoituksessaan 11.9.2015 "Täyttä satua" osiossa. "Isisin väitteitä tuhansien terroristien invaasiosta ei siis vielä tue mikään fakta."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091120331514_u...

Iltalehti on kuitenkin noin viikko myöhemmin 21.9 kirjoittanut YLEn lähteeseen viitaten "Yle: Ihmissalakuljettajien liigat soluttautuneet Suomeen - pakolaisia kiristetään". http://yle.fi/uutiset/ihmissalakuljettajien_liigat...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092120392261_u...

Herättää mielestäni paljonkin kysymyksiä toimittajien kirjoituksiensa taustoistamisen vaatimista töiden määrästä. Siis kuinka kirjoitetaan uutisointia hatarinkin tietojen pohjalta antaen omia virheellisiäkin mieikuvia näinkin tärkeästä asiasta kuin rikosllisten soluttautumisista Euroopan eri maihin turvapaikanhakijoiden joukoissa. Onhan tästä epäilyä jo meilläkin, kun on pidätettyinä kaksi henkilöä mahdollisesta terroristijärjestöön kuulumisesta. Lienee jo todistettu ainakin kahden Ranskan terroritekoon syyllistyneen tulleen väärennetyin Syyria passien avulla Kreikan kautta turvapaikanhakijoiden joukossa. Miksi Halonen ei kuitenkaan pidä mahdollisena tätä soluttautumista?

Reijo Tossavainen

Hyviä, erittäin aiheellisia kysymyksiä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kirjoituksessa oli vain "toivon parasta"-osuus, eli että selvitään pelkällä rahalla?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Täällä koto-Suomessa on luettu mm. Kauppalehdestä pääkaupunkiseudulla aluillaan olevasta aivan ennennäkemättömästä rakennusalan boomista. Yksin uusia konsultteja tarvitaan parisen sataa Keski-Pasilan, Kalasataman, Länsimetron ja Lentokentän seudun hankkeisiin.

Reijo Tossavainen

Viittaako Rönkkö siihen, että esim. Somaliasta Suomeen on tullut insinöörejä ja arkkitehteja?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Raukat menee merten taa suuta soittamaan, maahanmuuttajia tarvitaan raksoilla ja metsien raivauksissa, kuten niitä tehneet tietävät.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #11

Harrastan hyötyliikuntana metsänraivausta, sulan aikana lähes päivittäin. En ole havainnut metsissä maahanmuuttajia. Vain ahkeria thaimaalaisia marjastajia, mutta he palasivat kotiinsa.

Pekka Iiskonmaki

On totta, että Vuosi 2016 tulee olemaan taloudellisesti huonompi kuin vuosi 2015.

Täytyy kuitenkin muistaa, että vuosi 2016 on taloudellisesti parempi kuin vuosi 2017.

Reijo Tossavainen

Positiivinen (?) havainto, että ensi vuosi on parempi kuin vuosi 2017...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kylläpäs Suomella menee huonosti nyt kun persut ovat hallitusvastuussa. Ei auta kuin valittaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Äänestäjät ovat tehneet saman havainnon, mutta PS roikkuu hallituksessa takiaisen tavoin.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Sotien runtelemista maista lähteneiden turvapaikanhakijoiden valtava määrä yllätti vuonna 2015 koko Euroopan. Suomen tilanne on kuitenkin hyvä suhteuttaa läntiseen naapuriimme, joka on oleellisin verrokkimme.

Suomeen on tullut tänä vuonna turvapaikanhakijoita runsaat 32 000 ja Ruotsiin samaan aikaan 160 000 eli viisinkertainen, siis viisinkertainen määrä. Ruotsiin on tullut pelkästään alaikäisiä ilman huoltajia yhtä paljon kuin Suomeen turvapaikanhakijoita kaikkiaan.

http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/645...

keke keskinen

Tarkoitatko alaikäisillä 17-vuotiaita?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä määritelmä suoraan Wikipediasta: Alaikäinen on ihminen, joka ei ole täyttänyt täysivaltaiselta henkilöltä edellytettyä ikää.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Alaik%C3%A4inen

keke keskinen Vastaus kommenttiin #17

Olenko minä Markku alaikäinen jos niin sanon?
Oletko sinä Markku alaikäinen jos niin sanon?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #17

Miten alaikäisyys on todettu ?

Papereihin kaiketi merkitään haastattelussa maahantulijan itsensä arvio omasta iästään. Suomessa jopa 30-50 vuotiaat ovat ilmoittaneet haastattelussa olevansa alaikäisiä, joka kirjataan ylös paremman tiedon puuttuessa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #21

Uskon, että viranomaiset ovat päteviä ja tekevät parhaansa saatavilla olevan tiedon pohjalta niin Ruotsissa kuin Suomessa.

Reijo Tossavainen

Huusko siis tarkoittaa, että jos Ruotsissa on ongelmia maahanmuuton vuoksi, niin tasapuolisuuden vuoksi niin pitää olla meilläkin... En hyväksy tällaista perustelua tänä vuonna enkä ensi vuonna. Luulen, että yli 90 % suomalaisista on kanssani samaa mieltä. Mutta mediaväkihän elää omassa kuplassaan.

keke keskinen

Onkohan Ruotsissakin semmoisia alaikäisten vastaanottokeskuksia missä 17vuotiaat ja 42vuotiaat asuvat eri huoneissa?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

On hyvä keskustella maahanmuuttopolitiikan sisällöistä, kuten tässä kommentissa on esiin tuotu Norjan esimerkki: http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Joutava höpöttely Sipilän Kempeleen-asuntoon liittyen on aivan eilispäivää. Syyt tulla rauhalliseen Eurooppaan ovat ihan toisaalla eli maailmalla riehuvissa sodissa.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #25

Huusko ei näköjään seuraa somea, jossa uutisoidaan asioista, joilta perinteinen media ummistaa silmänsä. Somessa on kerrottu, että arabiankielisillä nettisivustoilla on käytetty esim. pääministerin tarjoamaa mahdollisuutta esimerkkinä, kun matkoja on markkinoitu.

Rauhattomuutta ja sotia on ollut jatkuvasti. Nyt väki on lähtenyt liikkeelle, kun rajavalvonta eteläisen Euroopan maissa ei ole toiminut. Toinen syy on sinisilmäisissä "refuges wellcome" -asenteissa.

Suomessakin oli jopa refuges wellcome -mielenosoituksia. Innokkaimmat menivät Pohjois-Ruotsiin opastamaan Suomeen tuloa ja miten Suomessa pitää toimia, jotta saa kaikki yhteiskunnan tarjoamat ilmaispalvelut.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #27

Uskon enemmän tilastoja kuin somea. Ruotsiin on tullut vuonna 2015 siis viisinkertainen määrä turvapaikanhakijoita verrattuna Suomeen. Sipilän tarjouksella näyttäisi olevan isossa kuvassa nollamerkitys, kun ottaa vielä huomioon, että Suomea väkiluvultaan vähän pienemmän Norjan turvapaikanhakija-arvio kuluneelle vuodelle on varsin sama kuin Suomessa.

http://in.reuters.com/article/europe-migrants-norw...

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #31

Vastasit kommenttiin kuin poliitikko eli kommentoimatta itse kommenttia...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On syytä muistaa, että tuosta oletetusta 1,5 miljardista palautuu osa takaisin valtion kassaan esim. alv:n muodossa. Suomen talous kaatuu jos on kaatuakseen tai nousee jos on noustakseen muista syistä kuin turvapaikanhakijoista. Suomi elää viennistä ja ellemme saa vientiteollisuuttamme jaloilleen niin turvapaikanhakijoiden kustannukset ovat ns."pähkinöitä" pitkässä juoksussa. Tämä hallitus on toheloinnut omalla osamattomuudellaan työmarkkinat umpikujaan. Miksi EK palaisi neuvottelupöytään, kun hallitus, jo ennen kuin ns. "yhteiskuntasopimus" neuvottelut olivat edes alkaneet toi julkisuuteen "pakkolait" jonka sisältö on kuin EK:n "märkä uni" Mikäli hallitus toimisi nyt viisaasti, se peruttaisi pakkolakiehdotuksensa ja tällä toimella se pakottaisi EK:n takaisin neuvottelupöytään. Suomi tarvitsee nyt pitkäaikaista työmarkkinaratkaisua jolla menetetty kilpailukyky saadaan takaisin sillä viennistä me tulevaisuudessakin hyvinvointimme kuten myös turvapaikahakijoiden kustannukset rahoitetaan.

Reijo Tossavainen

Nykyinen hallitus yrittää tehdä sen, mikä edellisiltä hallituksilta jäi tekemättä galluplukujen pelossa. Sitä vaikeuttaa demareiden edelleen jatkuva vastuullisuuden puute. Edelleen demareilla gallupluvut menevät tämän maan ja kansan hyvinvoinnin edelle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mitä vastuullisuutta löytyy persujen toiminnasta. Persut rakensivat vaalitulouksensa lupauksilla jotka rakentuivat tyhjän päälle ja nyt tämä petos on kansalaisille selvinnyt ja se näkyy gallupeissa. Demarit ovat kantaneet vastuuta täsä maassa yli 110-vuotta ja kantaa vastaisuudessakin.

Reijo Tossavainen

Joskus demarit ovat kantaneet vastuuta kunniakkaasti, mm. sotien vaikeina aikoina.

Viime vuosina tilanne on ollut päinvastainen. Nykyinen Rinteen-Heinäluoman klikki vähät välittää Suomen ja suomalaisten tulevaisuudesta. Tärkeintä on gallupluvut.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Se, millä röyhkeydellä nykydemarit ottavat itselleen kunniaa edellisten demarisukupolvien ansioista, on nykydemariutta omimmillaan.

Eikö yhtään edes hävetä?

Demaripuolue kuoli vuosikymmen sitten. Tilalle tuli joukkio duunaria vihaavia narsistisia ihquilijoita, jotka kahmivat itselleen valtaa ja vaurautta yhteiskuntaa tuhoamalla ja turmelemalla. Jos edelliset 100 vuotta demarit olisivat toimineet, kuten viimeisen vuosikymmenen, Suomi olisi jo aikaa sitten palannut kivikautiseksi banaanivaltioksi, jolla ei ole merkittävää banaanintuotantoa. Sillä tiellä ollaan nyt.

Suomen rakentaneet demarit != nykydemarit.

Reijo Tossavainen

Yle kertoo tänään, että junalla Pohjois-Ruotsiin saapuvia turvapaikanhakijoita vastaanottamassa ei enää ole vapaaehtoisten Refugees Welcome -ryhmää. Nyt he saavat omin neuvoin jatkaa matkaa Suomeen.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

On vuoden 2015 loppuyhteenvedon aika.

Hallitus on ollut monessa asiassa haukkaamassa liian suurta palasta kerrallaan (esim. yhteiskuntasopimus). Ei härkääkään syödä kertalotaisulla, vaan pieninä mureina palasina.

Jo nyt paitsi työmarkkinajärjestöt niin myös maan hallitus ovat olleet tukkanuottasilla keskenään. Eikä ”pakkolaitkaan” kuulosta yhtään sen paremmilta. Lopulta päädytään jälleen perinteeksi käyneeseen alv:n korotukseen, mikä kohdistuu ennen muuta keski- ja pienituloisiin. Rakenteita ei korjata eikä turhaa sääntelyä pureta. Uuden parkkikiekon väljempi normi jäi tällä saralla saavutukseksi. Eli kaikki säilyy ennallaan. Maakuntaveroakin jo kaavaillaan. Onhan 100 %:n verotukseen vielä matkaa.

Sitten on vielä kehnosti valmisteltujen ”päätösten” luoma karma, jonka seurauksena päätöksiä vatuloiden perutaan. Peruutellen maaliin pääsy vie aina enemmän aikaa kuin eteenpäin ajaen.

Eurokriisi, Suomen alati jatkuva taloussakkaus, pakolaiskriisi... Mitä vielä? Ainakin monelle paikkakunnalle saadaan pakolaiskriisin myötä myös asuntopula. Vaikka maan talous sakkaa pahasti, asuntojen hinnat vuokrineen jatkavat paikallisesti nousuaan näillä alueilla.

Mutta milloin edes pohja saavutettaisiin Suomessa? Siihenkin menee vielä kotvasen aikaa.

Jotta sellaista hyvää uutta vuotta 2016!

Reijo Tossavainen

Matkailu on kausiluonteista, sää vaikuttaa. Nyt Tornioon vähän tulijoita. Kevätsesongin matkat nyt ennakkomyynnissä.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Täytyy myöntää, että ihmettelen itsekin sitä, mistä yhtäkkiä saadaan noin miljardi euroa peliin matuiluun ilman, että mistään heikennetään.

Reijo Tossavainen

Jos johonkin annetaan, niin jostakin pitää ottaa. Ja kun velkaa ei oteta lisää tämän takia, niin se on pois muista suomalaisille suunnatuista palveluista. Siis noin 1000 euroa per ruokakunta per vuosi.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Näinhän se toki on, mutta velkaakin otetaan edelleen Suomessa ruhtinaallisesti lisää. Ulkomailla sijoituksilla on sentään jossakin sentään hyvä tuotto - ainakin sopivissa naissa.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Ehdotus: Suomeen ei oteta yhtään pakolaista millään syyllä ennen kuin kaikilla suomalaisilla on asunto, työpaikka tai turvattu toimeentulo.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Reijo - huomaan ilokseni että pääsen kirjoittamaan täällä. Hienoa! Ja hyvää uutta vuotta!

Reijo Tossavainen

Toivon, että kommentoit jatkossa vain blogin aihetta. Ei esim. linkityksiä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Taitaa olla paras, että en kommentoi ollenkaan silloin kun oma blogini on omaa ajatteluasi vastaan ja haluaisin alustaa ja alla linkki siihen.

Jos tajuat kokonaisuuden että olen tasapuolinen kestäisit kyllä tuon. Olen myös joissain asioissa samaa mieltä edustamasi puolueen kanssa - mm. se että EU nykyisellään byrokratiana on ongelmallinen koska se vahvistaa suomalaista ylipolitisoitumista.

Mutta minä lähden parhaasta visiosta ja kysyn ovatko Halla-Ahot ja kumppanit iskeneet nyrkkiä pöytään ja yrittäneet MUUTTAA sitä Unionia uuden vision kautta?

Oma kirves ei ole vielä kaivossa. Myöskin ensin on pystyttävä muutamaan Suomea koska nyky-Suomi ei toimi oli se EU:ssa tai ei...

Toimituksen poiminnat