Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Suomea ei saa islamisoida! Maassa maan tavalla.

Suomalaiset ovat rakentaneet tätä maata ja sen kulttuuria jo satojen vuosien ajan. Sellaiseksi, jonka meidän sukupolvemme ja aikaisemmat sukupolvet ovat meille hyväksi kokeneet.

Nyt muut tulevat ja sanovat, että "väärin rakennettu". Sitä en voi hyväksyä.

Esimerkkinä olkoon Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar. Suomen Kuvalehdessä hän sanoo meille suomalaisille, että "virret eivät kuulu suomalaiseen kulttuuriin".

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/joulu-sk512010/?shared=5427-aa49785d-4

Jos tämä Hajjarin "virsikielto" hyväksytään, niin mitä sen jälkeen? Tiedämmehän varsin hyvin muslimien näkemykset esimerkiksi naisen asemasta ja demokratiasta. Pitäisikö meidän joustaa suvaitsevaisuuden nimissä niissäkin asioissa?

Minä en mene sanomaan Hajjarille ja samalla kaikille muslimeille, että koraani ja siihen liittyvät asiat eivät kuulu esimerkiksi Hajjarin synnyinmaan Syyrian kulttuuriin. Muslimeilla on täysi oikeus harjoittaa omissa maissaan uskontoaan kaikilta osin sillä tavalla kuin he sen parhaaksi katsovat. Meidän ei pidä siihen puuttua millään tavalla.

Mutta älköön Hajjar eikä kukaan muukaan tulko meille sanomaan, mikä kuuluu suomalaiseen kulttuuriin.

..................

Suvivirren laulaminen on monien koulujen kevätjuhlissa lopetettu, jotta "ei loukattaisi". Silloin toimitaan suvaitsemattomasti ja loukataan perinjuurin suomalaisten enemmistöä ja suomalaista kulttuuriperinnettä.

Maassa maan tavalla. Siksi tämä virsi laulettakoon edelleen ja siitä jääköön kauniit muistot itse kullekin:  "Jo joutui armas aika ja suvi suloinen" https://youtu.be/ZPUrdCpec2g

..................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (116 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Moni suomalainenkin on kyllästynyt jeesusteluun, jokainen uskontokunta toimikoon tavallaan. Kristinuskoa on ylläpidetty osana suomalaista kulttuuria pakolla, luonnollinen osa se ei ole. Suomalainen kulttuuri on sitä mikä on syntynyt täällä, ainakin pitäisi olla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kaikki kulttuurit, paitsi jotkut eristyksissä eläneet yhteisöt ovat saaneet vaikutteita mista kulttuureista.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Aivan, siksi voi ihmetellä Tossavaisen paniikkia.

Martti Kovala Vastaus kommenttiin #13

Jos Tossavainen ei halua "alistua islamin edessä", kysymyksessä ei ole paniikki, vaan aivan normaali terveen järjen käyttäminen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #68

Onko joku yrittänyt alistaa?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #68

Kyllä sitä sanotaan paniikiksi jos ylireagoi olemattomaan, jopa kuviteltuun uhkaan.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #89

Yle: "Ruotsin hallitus on arvioinut, että tulijoiden runsaus aiheuttaa vakavan uhkan yleiselle järjestykselle ja maan sisäiselle turvallisuudelle, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT."

Jopas jotakin. Ruotsissakin pää on otettu pensaasta ja nähdään tosiasiat.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #93

Eli tuo on se, mitä tarkoitat islamisaatiolla? Määrittelit sen melko huonosti avauksessa jos tuo siihen sopii.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Moni suomalainen on Markku Likitalo todella kyllästynyt jeesusteluun, mutta siihen jeesusteluun, mitä esitetään nykyisin puhekielessä kiroilun omaisesti.

Eiköhän vielä suurin osa Suomen kansaa hyväksy Raamatun mukaisen "jeesustelun".

Mitä on se suomalainen kulttuuri, joka on syntynyt pelkästään täällä? Eukonkantoko?

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Onko tuo perustelu sille, että kaikkien suomalaisten on otettava osaa kristillisiin menoihin.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #58

Kuka on ja koska sanonut, että kaikkien suomalaisten on otettava osaa kristillisiin menoihin??!!?

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #64

Hyväksyä pitää jeesustelu ja jeesustelemattomuus, kakakukko ja sahti sekä ukko ylijumala on suomalaisia esmes

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #64

Näihin kuuluvat mm. oppivelvollisuuttaan suorittavien oppilaiden lukukauden päätösjuhlaan liittyvät virrenveisuut ja joissain kouluissa jopa joulukirkko. Pienissä kouluissa ei välttämättä edes järjestetä vaihtoehtoa.

Edes se, että noista saattaa voida ilmoittautumalla voida päästä pois ei riitä. Vakaumustaan ei tule joutua ilmoittamaan julkisesti, koska se tekee oppilaasta silmätikun ja johtaa kiusaamiseen jne.

Koululaitoksellamme ei ole mitään oikeutta harjoituttaa uskontomenoja oppilailla.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #90

Jos silmätikuksi joutuminen noin pelottaa, niin helpompaa on sitten vaan mennä kavereitten mukana, vaikkei uskoisikaan. Suurin osa niistä kavereistakaan ei oikeasti enää tuossa iässä usko. Ottaa koko asian itselle vaikka vieraan kulttuurin oppimisena. Eikös se suvaitsevaisuus ja laajakatseisuus ole juuri sitä.

Minusta joulukirkko ja suvivirsi kuuluvat suomalaiseen traditioon, siinä kuin vappu, uusi vuosi, ja juhannuskin. Kirkkoon kuuluvana pakanana ne olivat aina sellaisia hihittely ja irvailutilaisuuksia samoin kuin päivänavauksetkin, missä joku luki kommunistista manifestia ja toinen raamattua. Sittemmin kirkosta eronneena ja myöhemmin hinduksi kääntyneenä (mutta edelleen pakanana), pidän edelleen joulukirkkoa ja suvivirttä kouluun kuuluvana, mutta hihittely ja irvailutilaisuuksina, ja sellaisina pysykööt.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #97

"Jos silmätikuksi joutuminen noin pelottaa, niin helpompaa on sitten vaan mennä kavereitten mukana, vaikkei uskoisikaan"

Ja on täysin väärin, että joku joutuu tällaisen valinnan tekemään. Koulukiusaaminen on vakava asia, eikä pidä jättää yhtään tilannetta, jossa koululainen joutuu miettimään vakaumuksensa ja kiusaamisen välillä.

- - -
"Minusta joulukirkko ja suvivirsi kuuluvat suomalaiseen traditioon, siinä kuin vappu, uusi vuosi, ja juhannuskin"

Sinusta. Miksei tämän pitäisi olla kaikkien itse valittavissa? Kirkko järjestää varmaan mielellään joulukirkkoja, eikä sinne tarvitse koululaitoksen ketään rahdata.

Mitä tulee juhannukseen ja vappuun, kuten jouluunkin, niihin vuodenaikoihin on aina sijoittunut juhla ilman kristinuskoakin. Ja voi sijoittua jatkossakin. Ne, jotka haluavat kristityn juhlan, pyytäköön sitä seurakunnilta. Koululaitoksen tehtäviin ei kuulu osallistujien haaliminen uskonnollisiin tilaisuuksiin.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #105

"Sinusta. Miksei tämän pitäisi olla kaikkien itse valittavissa?"

Tietenkin se on kaikkien itse valittavissa. Kenenkään ei ole pakko mennä sinne v¤%&n joulukirkkoon. Ihan samoin kuin ei ole pakko juoda itseään apinaksi vappuna tai juhannuksena. Silti vappu ja juhannus kuuluvat suomalaiseen traditioon.

Kuten hyvin tiedät, joulu on paljon kristinuskoa vanhempi juhla. Jo pelkkä nimikin sen kertoo. Ja joulun viettoon Suomessa on satojen vuosien ajan kuulunut joulukirkko. Sinne mentiin reellä tapaamaan tuttuja, kuuntelemaan uutisia, ja ottamaan (krapula)ryypyt kirkkopihalla. Isoisäni jopa osti ja myi hevosia. Kristillinen puoli joulukirkosta on aina ollut toisarvoinen asia.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #112

"Kenenkään ei ole pakko mennä sinne v¤%&n joulukirkkoon"

Valitettavasti on. Ei kaikissa kouluissa ole mitään vaihtoehtoa kyseiselle aktiviteetille ja silloinkin kun poisjääminen on mahdollista, se tarkoittaa melkein yksin kouluun jäämistä vaikka päättäjäispäivän tulisi olla yhteinen juhla.

Opetuslain mukaan peruskoulutuksen pitäisi olla tunnustuksetonta, joten ei ole mitään perustetta kristillisen sisällön olla edes vaihtoehtona. Uskonnollisten yhteistapahtumien järjestämisen tulisi kuulua uskontokunnille, ei julkiselle koululaitokselle.

- - -
"Kristillinen puoli joulukirkosta on aina ollut toisarvoinen asia"

Kristillinen puoli MISTÄÄN kirkosta ei ole toisarvoinen asia. Ymmärrän kuitenkin, mitä tarkoitat ja moni sen osaa ottaakin tuolla tavalla. Mutta ei ole mitään syytä MIKSI se pitäisi pystyä sivuuttamaan joutavana.

Se, mitä Suomessa on "kuulunut" tapoihin uskonnon pakkovallan takia, ei ole perustelu millekään. Jos kirkkoon ei olisi ollut lainmukainen pakko kuulua, samat perinteet olisivat yhteisöllisiä tapahtumia, markkinapäiviä, talvipäivänseisauksen yms ympärillä. Tai saattaisivat silti olla kirkkoon liittyviä, mutta sillä ei ole pätkääkään merkitystä itse aiheeseen - virsien laulaminen ei tee kenestäkään suomalaista eikä sen laulamatta jättäminen aiheuta minkäänlaista islamisaatiota.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Anas Hajjar puhuu järkeviä joulujuhlista ja muutenkin ihan suvaitsevainen mies. "On sanottu, että kuvaelmat ja virret kuuluvat suomalaiseen kulttuuriin. Ei. Ne kuuluvat kristinuskoon." Varmasti myös moni kantasuomalainen jakaa tässä asiassa Hajjarin mielipiteen. Mutta haastattelijan kysymykset ovat johdattelevia, ihan kuin hän yrittäisi lypsää tietynlaisia vastauksia.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... haastattelijan kysymykset ovat johdattelevia, ihan kuin hän yrittäisi lypsää tietynlaisia vastauksia."

- Eipä hän muuten journalisti olisikaan.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Mielenkiintoista huomata että kirjoituksesi ovat alkaneet seurata tietyn nettilehden julkaisuja ensin tarina löytyy sieltä ja sitten se onkin täällä.

Naisen asemaan liittyen, että jos Suomesta löytyy suomalaisia jotka toivovat naisille, joiden mielipiteistä he eivät pidä, raiskausta, puhumattakaan että esittävät sitä raiskaus toivoita presidentin puolisolle, niin on vaikea kehua kuinka Suomessa pidetään naisten oikeuksista huolta.

Ilmeisesti tälläiset väkivallan toivomukset tai voisiko sanoa suorastaan kehoitukset toisia kohtaan eivät ole ongelma eräille vaan suurimmat ongelmat löytyvät vuosien takaisesta haastattelusta jossa sanotaan että:

"On sanottu, että kuvaelmat ja virret kuuluvat suomalaiseen kulttuuriin. Ei. Ne kuuluvat kristinuskoon."

Käyttäjän MarjaJylh-saario kuva
Marja Jylhä-saario

Jokainen uskontokunta toimikoon tavallaan, hmm? Kristinuskoa pakolla? Islamiinko ei kuulu "pakkokäännytykset Eikö jokaisen ole nykyaikana oikeus uskoa mihin haluaa tai olla uskomatta? Ennemmin puhuisin joulujuhlista perinteenä, johon kylläkin liittyy kristityillä Jeesuksen syntymä, onko siitä luopumisessa nähtävissä jonkinlainen "hyöty" ja miksi?

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

On erikoista kun kristityt kuvittelevat jotakin vietävän heiltä pois, jos kaikkien ei-kristittyjen ei pidäkään juhlia samoja juhlia. Kaikki suomalaiset eivät ole kristittyjä ja se vähemmistö joka ei ole kristitty pakotetaan itselle vieraisiin seremonioihin. Silti minä en vie sinun joulujuhlaasi pois, eikä kukaan muslimi sitä tee.

Jukka Mäkinen

"Kaikki suomalaiset eivät ole kristittyjä ja se vähemmistö joka ei ole kristitty pakotetaan itselle vieraisiin seremonioihin."

Ketään ei pakoteta itselle vieraisiin uskonnollisiin seremonioihin, niistä saa jäädä pois. Sen sijaan kaikki koululaiset pakotetaan ruotsitukseen, multikulturalismiin, feminismi-"tasa-arvoiluun", jne. Niistä ei saa jäädä pois ilmoittamalla.

Sepetius Kangas

uskonnoista
Suomessa saa harrastaa sitä uskontoa jonka haluaa. Tai saa olla vaikka ateisti. Sen pitäisi Tossavaisenkin tietää Islaminkammoisuudessaan. Ei Kristinusko ole parempi kuin muutkaan. Useissa uskonnossa jumalakin on. Vaikka sitä ei muuta todisteita kuin sairaat ajatukset uskovien päässä. Olen elämässäni joutunut tekemisiin monien uskontojen ja uskonlahkojen kanssa aina Täällä suomessa olleen kartanolaisuuden ja körttiläisyyden välillä. Varsinaisista uskonnoista olen seurannut uskonnoista olen joutunut seuraamaan ateistisuudesta Buddhaan kaikkia en edes moista äkkisiltään. Minulla on tietty kuvan uskonkiihkoilijoista en edes sitä kehtaa sanoa, mutta mitenkään erikoista viehättävyyttä en niistä löydä. Mielestäni ihminen tulkoon onnelliseksi uskossa siinä kaikki. Uskontoihin liittyvä erilaiset hihhulilaisuudet on asia erikseen. Niitä hoitaa taas kansoilla olevat lait. Jotka nekään eivät kaikkea hyväksyntääni saa.

Ruhtinatar Ayla

Pitäsköhän Markku Likitalon ja Juhani Pertun muuttaa Syyriaan ta Iraniin.
Suomi kuuluu Kristukselle. Hänen nimessään täällä on rukoiltu ja maata siunattu satojen vuosien ajan. Abrahamin siunaukset kuuluu kristityille, mutta kirouksenkin päälleen helposti saa. Valinta on meidän. Islam levittää mennessään ja tullessaan vain tuhoa, on se sitten maltillista tai radikaalia.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Suomi kuuluu suomalaisille. Kristukselle kuuluvat vain ne, jotka pyydettäessä lausuvat uskontunnustuksen.

Jukka Mäkinen

"Suomi kuuluu suomalaisille."

Suomi kuuluu myös suomenruotsalaisille, saamelaisille, ja suomenromaneille.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomalainen kultturi alkoi muodostumaan jo tuhansia vuosia ennen kuin kristiuskosta ollut tietoakaan. Suomalaisen kulttuurin juuret loivat ihmiset jotka tätä maata alkoivat asuttaman. Kristiusko on tuontitavaraa Lähi-idästä ja virrenveisuu on oleellinen osa kristinuskoa, tosin vasta pari-kolmesataa vuotta vanha traditio.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Suomalaiset ovat rakentaneet tätä maata ja sen kulttuuria jo satojen vuosien ajan"

Suuren osan tästä ajasta olemme olleet kirkon pakkovallan alla ja kulttuurin rakentuminen heijastelee sitä.

Millä hemmetin perusteella pitäisi hoivata niitä orjankahleiden arpia? Virrenveisuu ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin vaan pelkästään niiden kulttuuriin, jotka tunnustavat uskontoa johon niiden laulaminen kuuluu.

Jukka Mäkinen

Häh, virrenveisuu, runonlaulaminen on vanhaa esikristillistä perinnettä. Kirkko vaan laittoi omat sanansa, toi osan melodioista ulkoa. Verbaalimmat jannut on aina tehneet omat sanoituksensa, yleensä kyllä pilkkavirsiä tai sitten niitä isojen poikien juttuja.

Olis kyllä kenties komeempaa lopettaa koulu suvivirren sijaan Isontalon Anttiin tai Levanteriin, mutta siitähän vasta riemu repeäisi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuka muuten aikoo islamisoida Suomen?
Mitä sitten luterilaisiin virsiin tulee, niin niillä on globaali merkitys. Ei niitä voi omia pelkästään suomalaisuuteen!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ilmeisesti se on jonkinlainen joko/tai -asetelma. Jollei koulujen päättäjäisjuhlassa ole pakko laulaa kristittyjä virsiä, seuraa islamisaatio.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Jos ei suomalainen kulttuuri kristinuskon kera kiinnosta, lähe ihmeessä menemään. Ihme kommentteja, tulee tänne selittämään mikä kuuluu, mikä ei suomi-kulttuuriin. Huomaa että islami todellakin on valloittajauskonto. Heitä ei kaivata, potku persuksiin ja menox.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#14:

Kaikkien niiden suomalaisten, joiden "suomi-kulttuuri" on eri kuin sinun, pitää lähteä menemään?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tossavainenhan jo muutti roomalaiskatoliseen maahan, terve menoa.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #19

Tossavainen ei ole muuttanut Suomesta minnekään. Käy tosin ulkomailla kuten useimmat muutkin suomalaiset.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #22

Titetääkseni herra Tossavainen asuu pitkiä aikoja Espanjassa, ja kantaa sinne suomalaisten veronmaksajien kustantaman eläkkeensäkin, voidaakseen sieltä käsin haukkua suomalaisia milloin mistäkin asiasta.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #24

Juurihan kateellisten toiveesta johtuen verotusta muutetaan niin että kaikista eläkkeistä maksetaan veroa sekä Espanjaan että Suomeen. Tuplaverotusta sitten siistitään, jos siistitään, korjaamalla veron määrää ja palauttamalla liikaa verotetun.
Tosin, sitähän ei vielä ole testattu miten se toimii, joten suomalaisen verokarhun ahneuden tietäen voi olla että vastaisuudessa eläkeläiset maksavat tuplasti verot.

Toinen tietysti tuossa väitteessä pielessä oleva on "veronmaksajien kustantama eläke", sillä ainakin itse saamassani työeläkeyhtiön lapussa lukee että se perustuu allekirjoittaneen maksamiin eläkemaksuihin (tai työtulosta rokotetun, miten vain) eikä suinkaan siihen että miten paljon suomessa maksetaan veroja.

Kannattaisi Roposenkin hiukan perehtyä asioihin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #29

Suurten ikäluokkien eläkkeet maksetaan nimenomaan tämänhetkisistä eläkemaksuista, jotka käytännössä ovat sama asia, kuin vero.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto Vastaus kommenttiin #35

"Suurten ikäluokkien eläkkeet maksetaan nimenomaan tämänhetkisistä eläkemaksuista"

Mikä se 130 miljardin euron eläkerahasto on ? Se jonka suuret ikäluokat ovat keränneet. Onko se pantattu valtion velkojen katteeksi, jotta siitä ja sen korkotuotoista ei voida eläkkeitä maksaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #39

Sillä meinaataan investoida ylimääräisiin moottoriteihin.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #73
Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #81

Nykyisellä rahoitus/hoitotasolla maamme tiestö rappeutuu eli huononee. Korjausvelka on jo peräti noin 2,5 miljardia. Ja uuttakin pitäisi rakentaa.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #35

Eläkerahastoihin on kertynyt peräti 180 miljardia euroa eli 3,5 kertaa valtion budjettia suurempi summa. Ei niitä maksuja ole kerätty juuri nyt töissä olevien rahoista, vaan pääosin pidemmän ajan kuluessa.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #63

Onhan siellä niitä, mutta alun perin se eläkemaksu oli monta kertaa nykyistä pienempi. Ne eläkerahat myös loppuu kesken jos sitä ei saada lisää. Onko ihme että pelätään ettei meidän ikäpolvi mitään eläkerahoja näe.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2013/08/23/pank...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #24

Miten Pekka Roponen Tosavainen on haukkunut tässä blogissaan suomalaisia??
Hän arvostelee mainitun imaamin puheita, joissa arvostelun aihetta toki näyttää olevankin.

Kyllä on todella käsittämätöntä, jos maassamme aletaan rukkaamaan lakeja ja tapoja maahanmuuttajien tahdon mukaan epäsuomalaisiksi.
Ja näyttää siltä, että tänne muuttaneet islaminuskoiset ovat kaikkein suvaitsemattomampia muita uskontoja kohtaan. Ja myöskin ateisteja kohtaan. Uskottomistahan he paljolti juuri uskonnossaan puhuvat.

Kyllä suomalaiseen kulttuuriin kuuluu yhä tänäkin päivänä vahvasti myös uskonto. Ja yleisesti luterilainen sellainen. Sitä älköön "imaamien" sallittako meiltä pois ottaa. Ei puheissa, eikä teoissa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #41

Anas H. on suomalainen imaami.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #60

Taitaa olla, mutta minä kirjoitin ja tarkoitin, että luterilaista uskoamme, jonka piiriin suurin osa kansaa tavalla tai toisella vielä kuuluu, ei ole syytä islamistisen uskon johtajien tehdä millään lailla kyseenalaiseksi; ei Suomessa asuvien varsinkaan. Uskomme perusteita kyseenalaistaa. Elleivät itse ja uskontonsa täysin asettaudu samanlaisen arvostelun alaiseksi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #41

Jos tarvitaan imaami sanomaan ettei kenenkään pidä joutua virsiä laulamaan, jollei luterilaista uskoa tunnusta - lisää imaameja tänne ja vikkelään.

Eikä siinä ole mitään epäsuomalaista, että täällä vallitsee uskonnonvapaus. Nimenomaan uskonnonvapaus on yksi olennainen ominaisuus joka Suomea määrittelee.

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund Vastaus kommenttiin #19

18.9.2010 US-blogikirjoituksessaan otsikolla "Köyhät muuttakaa Espanjaan" Tossavainen kehoittaa vähävaraisia suomalaisia muuttamaan pois Suomesta.

Entinen kansanedustaja Tossavainen on yhtä uskottava kuin puolueensa. Tuossa kirjoituksessa hän kehoittaa maastamuuttoon elintasosyistä.

En tiedä onko hän sisäistänyt puheidensa ristiriitaisuuden vuosien mittaan, mutta on hyvä, että jäi pois valtakunnanpolitiikasta. Savitaipaleella hän vielä vaikuttaa, lähinnä vain kirjoittelemalla paikallislehteen. Toivon terveyttä eläkepäiville aurigossa!

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #30

Kun ottaa huomioon millainen hintataso Suomessa on verrattuna melkein minne tahansa muualle, niin kyllä sitä joutuu parikin kertaa miettimään että muuttaisiko jonnekin missä eläminen on merkittävästi edullisempaa kuin himoverotetussa Suomessa.
Aivan kuten itsekin joutui miettimään, kun totesi ettei tulotaso enää riitä siihen että selviäisi sekä veloista että elämisestä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Miten kristinuskoa maailmalle aikoinaan levitettikään, no miekoilla ja keihäillä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Taloudellisilla pakotteilla myös.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Otsikosta olen blogistin kanssa aivan samaa mieltä. Suomea ei saa islamisoida. Uhka vain on keksimällä keksitty. Vaikka MV-lehti onkin kertonut tilastoja hieman väärin tulkiten, että "Suomessa syntyy Euroopan eniten muslimeja".

[En ota kantaa mv:n tilastolähteen luotettavuuteen, sillä asia ei ole penkomisen arvoinen, kun vääristely tulee jo heti kättelyssä: mv:n repostelema tilasto kuvaa hedelmällisyyslukua]

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Hajjarin pointtia voisin näin ortodoksina täsmentää vielä:

Virret eivät kuulu kristinuskoon. Noin yleisesti ottaen, sen paremmin kuin suomalaisuuteenkaan. Ne kuuluvat luterilaisuuteen. ;)

Reijo Tossavainen

Kristinusko on ollut ja on edelleen keskeinen osa suomalaisuutta. Ne, jotka eivät ole olleet kristittyjä, ovat hyväksyneet tämän tosiasian. Suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä on ollut puolin ja toisin.

Tänä päivänä monien kantasuomalaistenkin mukaan suvaitsevaisuus tarkoittaa sitä, että meidän pitää sopeutua muualta tulevien kulttuureihin, kuten "ei virsiä, ei naisten tasa-arvoa".

Olen samaa mieltä kuin esim. Timo Soini, Sauli Niinistö ja moni muu suomalainen, että "maassa maan tavalla".

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Tänä päivänä monien kantasuomalaistenkin mukaan suvaitsevaisuus tarkoittaa sitä, että meidän pitää sopeutua muualta tulevien kulttuureihin, kuten "ei virsiä, ei naisten tasa-arvoa"."

Osaat varmaan rehellisenä suomalaisena kertoa tuohon listaan useamman nimen ja myös osoittaa väittämäsi oikeaksi.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Juuri näin Reijo Tossavainen!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En ole kuullut kenenkään sanovan, että naisten tasa-arvoisuudesta pitäisi tinkiä.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #72

Muslimien käsitys naisen asemasta on aivan erilainen kuin kantasuomalaisilla. Heidän osalta olemme jo tinkineet tasa-arvoisuudesta. Heille suvaitaan sellaista mikä on muilta kielletty/ei hyväksyttyä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #76

Mielenkiintoinen väite. Voit varmaan rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta kunnioittavana suoraselkäisenä suomalaisena miehenä kertoa vastauksen lainauksen alla olevaan kysymykseen.

"Muslimien käsitys naisen asemasta on aivan erilainen kuin kantasuomalaisilla. Heidän osalta olemme jo tinkineet tasa-arvoisuudesta. Heille suvaitaan sellaista mikä on muilta kielletty/ei hyväksyttyä."

Mitä täällä Suomessa muslimien kohdalla suvaitaan mikä on muilta kiellettyä/ei hyväksyttyä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #76

Ei laki erottele uskonnon perusteella.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Kristinusko on ollut ja on edelleen keskeinen osa suomalaisuutta. Ne, jotka eivät ole olleet kristittyjä, ovat hyväksyneet tämän tosiasian. Suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä on ollut puolin ja toisin.

Tänä päivänä monien kantasuomalaistenkin mukaan suvaitsevaisuus tarkoittaa sitä, että meidän pitää sopeutua muualta tulevien kulttuureihin, kuten 'ei virsiä, ei naisten tasa-arvoa'"

Olet siis oikeasti sitä mieltä, että täällä pitää laulaa virsiä, vakaumuksesta riippumatta, jotta kävisi suomalaisesta?

Kulttuuria ei ole MIKÄÄN, mitä tehdään pakolla. Vain vapaaehtoinen virsien laulu voi olla kulttuuria.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Myös Tenka Issakaisen kommenttia voisi vielä täsmentää:

Virret kuuluvat niin sanottuun länsimaiseen kristilliseen kulttuuriperintöön. Luterilaisten lisäksi muutkin protestantit laulavat virsiä, samoin katoliset - tai tarkkaan ottaen roomalaiskatoliset.

Kari Ahveninen

Itse asiassa Hajjarin kommentit ovat hyvin maltillisia ja kohtuullisia, noin imaamin lausumana.

Hiukan siitä kyllä kuultaa läpi ajatus siitä että muslimina ei saa edes ajatella että voisi olla jotain muita uskontoja, kuten alla olevassa siteerauksessa:

"Muslimien kannalta on tärkeää, että he eivät laula mitään, mikä on vastoin heidän uskontoaan. Lapsihan oppii juuri siinä iässä, katsomalla ja kuuntelemalla. Jos lapsi jo erottaa, että tämä on minun uskontoani ja tämä ei, sitten puhutaan ihan eri tilanteesta."

Reijo Tossavainen

Islamilaisuus on suvaitsevimmillaan sitä mitä Anas Hajjar edustaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tämä samainen Anas oli 2010 Sharialain Suomeen tuomisen puolestapuhuja.

http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/51752-suo...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Niin. Nimenomaan tuosta syystähän kristityt ne virret sinne koulujen tapahtumiin haluavat: jotta lapset oppisivat ko. uskonnon. Ja voi mikä poru alkaa kun joku kyseenalaistaa heidän oikeutensa tehdä niin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tässä olisi yksi vaikeampi kysymys..saadaanko me suomalaiset itse islamisoida Suomi? Vai mikä se maan tapa tässä kohtaa on?

Ilkka Huotari

Virsiä ei tosiaankaan tarvitse jättää pois islamin takia. Nyt niin on joissain kouluissa kuitenkin tehty, rehtorin päätöksellä.

Virret voi jättää pois kyllä jos halutaan, mutta se pitäisi tehdä kansan tahdon mukaisesti.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Islam ei ole virsiä pois ajamassa vaikka jotkut niin haluavat asian esittää. Näitä virsiä yms. haluavat pois kouluista lähinnä vain vapaa-ajattelijat.

Tässä kohtaa sanottava että harvat lapset tai heidän vanhempansa niitä virsiä laulavat joulu- tai kevätjuhlissa.

Ilkka Huotari

No jos noin on, niin se on vähän sama asia. Yhden rehtorin ei pitäisi saada päättää asiasta, vaan esim. kunnanvaltuuston tai vastaavan.

En kyllä ole nähnyt syitä sille, miksi kristillisyyttä on vähennetty. Onko tästä selvää tietoa? Eli niiden taholta, jotka näitä päätöksiä ovat tehneet.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #40

"En kyllä ole nähnyt syitä sille, miksi kristillisyyttä on vähennetty. Onko tästä selvää tietoa? Eli niiden taholta, jotka näitä päätöksiä ovat tehneet."

Vähän outo kysymys, siis miten niin vähennetty kristillisyyttä? Niin kauan kuin minä muistan on joulu- ja kevätjuhlassa laulettu vain nuo pari virttä, jotka ovat enemmän perinteisiä lukukauden päätökseen liittyviä juttuja kuin kristillisyyttä osoittavia juttuja.

Kristityt ovat itse vähentäneet kristillisyyttään ilan että joku olisi tehnyt siitä päätöksiä, sehän näkyy siitä että eivät enää käy kirkossa vaan penkit ammottavat lähes tyhjillään. Olet varmaan itse tämän todennut kirkossa sunnuntaisin kirkossa käydessäsi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #47

"Vähän outo kysymys, siis miten niin vähennetty kristillisyyttä? "

Esim. http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/ps_mika_nii...

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #49

Se että jossakin paikkakunnalla on ohjelmaa tuolta osalta supistettu ei osoita että kristillisyyttä olisi suorastaan vähennetty. Tosin ei sellaistaakaan tilastoa löydy joka toiseen suuntaan väittäisi. Vantaa ei kuitenkan ole koko Suomi ei lähelläkään ja varsinkin maaseutu on aina ollut enemmän kristillisiin tapoihin pitäytyvää aluetta.

Tässä Niikko on täysin oikeassa:
"Selitykseksi ei kelpaa maahanmuuttajalasten lisääntyminen. He tietääkseni eivät joulujuhlien sanomasta loukkaannu. Ei ainakaan se turvapaikkaa hakeva perhe, joka tänä jouluaattona osallistuu jouluaterialle ja joulunviettoon kanssamme. Pikemminkin syy löytyy yksittäisestä kantasuomalaisesta ja päättäjästä itsestään."

Siinäkin olen samaa mieltä että rehtorin oma elämänkatsomus ei saa määrätä näitä asioita suuntaan tai toiseen. Monessa koulussa itse ohjelmasta vastaa, tietenkin valvonnan alla, itse oppilaat, näin varsinkin yläkouluissa ja lukioissa. Jolloin esityksen vaihtuvat. Tossavainen on selvästi erimieltä Niikkon kanssa siitä kuka kieltää virsiä Suomessa.

"Mika Niikko toteaa, että kristillinen kulttuuriperinteemme on jäämässä ahtaalle, jos joulun merkitys poistetaan."

Hmm.. eikö lapsen perheen toiminnalla ole mitään merkitystä kristillisen kulttuuriperinnön vaalimessa sillä on täysin yliarviointia jos kuvitellaan että koulun joulujuhlan tunnin ohjelmaan laitettu seimikuvaelma pitää kristillisen kulttuuriperinnön Suomessa yllä. Ei tosiaankaan pidä.

Seurakunta on se taho joka tätä kristillistä kulttuuriperintöä todella ylläpitää ja yhtenä osana siihen se että seurakuntalaiset ovat mukana sen toiminnassa,jos ei muuten niin käyvät kirkossa sunnutaisin, kuten kunnon kristityn kuuluu.

Seurakunta järjestää paljon jouluun liittyviä tapahtumia joissa tuota kulttuuriaperintöä pidetään yllä ja jotka sopivat hyvin lapsiperheille.
Kävithän sinäkin jossakin seurakunnassa joulun alla tätä kulttuuriperintöä vaalimassa?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Eiköhän suvivirttä vielä lauleta aivan yleisesti koulujen kevätjuhlissa. Ja hyvä niin!
Ja kyllä minä olen virsiä kuullut laulettavan yleisesti myös joulujuhlissa.

Jos ei joku halua laulaa, niin olkoon hiljaa ja antakoon niiden rauhassa laulaa, jotka virsiin haluavat yhtyä. Miksi siitä pitää tehdä numeroa? Ei tätä virsilaulua tarvitse välttämättä fundamentalistiseen uskovaisuuteen liittää.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kyllä, ja vain aitosuomalaisen kansan selvästä tahdosta!

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Siis...hetkinen tarkoitatko että kaikki Suomen kansalaiset eivät ole samanarvoisia keskenään? Toisilla on oikeus äänestää mutta toisilla ei?

Kuka muuten määrittää sen että kuka on aitosuomalainen ja kuka ei?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei uskonnon harjoittaminen pidä päättää enemmistöpäätöksellä.

Reijo Tossavainen

Vähemmistö ei voi estää enemmistön halua uskoa, jos he niin haluavat.

Eikä uskontoa voi harjoittaa jollakin päätöksellä. Se on kunkin oma henkilökohtainen asia. Siis uskoa tai olla uskomatta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #86

Uskonnon harjoittaminen(tarkemmin ottaen harjoituttaminen) ei kuulu koululaitokseen, sen sanoo lakikin. Ei myöskään mihinkään muuhunkaan yhteistilaisuuteen, johon osallistuu erilaisen vakaumuksen omaavia ihmisiä.

Uskontoa voi jokainen harjoittaa, kunhan se ei riko lakia, siihen ei ole enemmistöllä eikä vähemmistöllä mitään sanottavaa.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Suomalaisen yhteiskunnan tulee olla niin sekulaari, että kaikki uskonnot tulevat irrelevanteiksi.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Kristinusko on Suomessa tuontitavaraa siinä missä islamkin. Ennen kristinuskoa suomalaiset palvoivat mm. karhua, joka yhä vieläkin tunnetaan metsän kuninkaana. Toisaalta kristinusko liittyy toki tiivisti suomalaisuuteen, siihen mikä luotiin ja tietoisesti tiettyyn muottiin muokattiin vasta puolitoista vuosisataa sitten. Ei siis satoja vuosia kuitenkaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ei kai uskonnossa sinänsä mitään, mutta sen mukanaan tuomat lieveilmöt taitavat hirvittää. Saksa, Ranska, Ruotsi jne. Sieltä löytyy esimerkkejä Islamistien toimista. Kunniamurhat, naisen asema, silpominen, moniavoisuus jne. Ja btw. Islamin uskossa ei ole maltillisia, tai kiihkouskovia. Kaikilla on sama koraani ja samat säännöt.

Ehkä sekin vaikuttaa, kun nykyään lähes kaikissa terroriteoissa on Islam jollain tavalla edustettuna. Kaikki Islamistit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat usein islamisteja.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

"Kaikki Islamistit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat usein islamisteja."

Jos tuo ymmärretään sanatarkasti, niin sehän tarkoittaa, että ne polttopulloja vastaanottokeskuksiin heittelevät kääntyilevät aina välillä muslimeiksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Saattaahan noin käydäkin. Sen verran sekopäisiä nuo polttopullojen heittäjät ovat...

Jukka Mäkinen

Se tietysti edellyttää, että polttopullon heittelijät olisvat terroristeja.
Eivät oikein täytä terroristin määritelmää.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander Vastaus kommenttiin #101
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #101

Terrorismi: ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, ’aiheuttaa kauhua, pelotella’

Mikä sinun määritelmäsi on?

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander Vastaus kommenttiin #107

Tuosta se määritelmä lähtee. Nuo murhapolttajat herättävät kauhua, ja se on varmasti heidän tarkoituksensa. Terrorismista puhutaan erityisesti silloin, kun toiminnalla on jokin poliittinen tarkoitus.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander Vastaus kommenttiin #108

Todettakoon vielä, että henkilön pelkkä olemus ei riitä tekemään hänestä terroristia. Jotkut pelkäävät kuollakseen turvapaikanhakijoita, vaikka nämä eivät olisi tehneet mitään.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #108

Ja meinaat ettei vastaanottokeskuksiksi aiottujen rakennusten polttamisen tarkoitus ole poliittinen? Aika ilmiselvä tarkoitus on vaikuttaa siihen, ettei vastaanottokeskuksia perustettaisi.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #107

Niinpä.
Kuka pelkää neljän polttopullonheiton vuoksi? Ei suomalaiset. Ei turvapaikanhakijat. Kenties joku jolla on tuottava vokkibisnes menossa pelkää sen loppumista, ja joku persupoliitikko joka voi menettää kannattajansa. Suvaakithan oikeasti hurraavat kun jotain noin kamalaa tapahtuu.

Sen sijaan koko maassa pelkäävät suomalaiset naiset ja koulutytöt. Eivätkä he perlkää polttopulloja.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #111

Ei terrorismin määritelmään sisälly vaatimusta sen toimivuudesta.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kunniamurhat, naisen asema, silpominen ei liity islamiin. Moniavioisuus tietyltä osin mutta sitä harjoitetaan myös muualla. Hyvin harva muslimi on islamisti. Muslimeja on tapamuslimeja, harrasuskovaisia, fundamentalisteja ja kaikkea siltä väliltä.

http://www.thedailybeast.com/articles/2015/01/14/a...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#67

Niin, varmaan tulkintoja on monia. Yllä olevat esimerkkeinä Muslimien tavoista ja maailmankatsomuksesta, joiltain osin. Ylipäänsä ollaan aika kaukana länsimaisen demokratian arvoista. En usko, että esim. Lapsiavioliitot saavat suurta kannatusta. Sharia laista puhumattakaan.

""

Tyttöjen ympärileikkausta ei löydy Koraanista, mutta sen lievemmille muodoille löytyy puolustavia tulkintoja. Islamin oppineet tuomitsevat suuret ympärileikkaukset, mutta lievempien toimenpiteiden kohdalla näkemykset eroavat.[27]

Mikäli halutaan pukeutua säädyllisesti, niin yleensä käytetään vain hiukset peittävää huivia. Joissakin kulttuureissa mennään pidemmälle ja halutaan peittää kaula ja hartiat hijabilla. Mikäli halutaan peittää vielä kasvot käytetään niqabia. Pitkää huntua nimitetään yleensä jilbabiksi, jota voidaan käyttää yhdessä niqabin kanssa. Kaikkein äärimmäisin pukeutumisasu on koko vartalon peittävää kaapu burka.[30]

Seksuaalisuutta pidetään positiivisena viettinä, ja siihen osallistuvien osapuolten tulisi olla keskenään naimisissa. Islamilaisissa maissa suositaan varhaista avioliittoa, sillä sen ajatellaan varmistavan tyttöjen neitsyyden. Sen sijaan homoseksuaaliset, esiaviolliset ja avioliiton ulkopuoliset suhteet ovat kiellettyjä. Suhtautuminen masturbaatioon vaihtelee.[29]

( Kunniamurhat ovat islamin uskossa kiellettyjä, mutta käytössä kuitenkin islamistisissa maissa. )

Monissa islamilaisissa maissa, varsinkin syrjäseuduilla, harjoitetaan rinnakkain kolmea oikeudellista näkökantaa: maallista lakia, islamin lakia ja perinteistä heimolakia. Äärimmäistapauksissa islamin lakia on tulkittu jyrkästi oikeuttamaan heimoperinteet, vaikka jotkut heimoperinteet ovat jopa islamin lain vastaisia. Jyrkimpiä ilmiöitä tavataankin alueilla, joissa vallitsevat vanhakantaiset heimotavat kuten Afganistanissa ja Saudi-Arabiassa.[11]

""

Wikipedia / lainaukset

Ja täällä myös näkemyksiä.

https://aikapommi.wordpress.com/

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #74

Lapsiavioliitot ja tyttöjen sukupuolielinten silpoaminen on laissa kielletty.
Ruotsissa on kieletty esikouluopettajilta kasvojen peittäminen, niqabia ei saa käyttää töissä koska se haittaa työtä.
Maassa noudatetaan maan lakeja, mutta kaikkia maan tapoja ei tietenkään tarvitse noudattaa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #74

Naisten silpominen esiintyy vain tietyillä alueilla pääosin Afrikassa. Tapa on vanhempi kuin kristinusko tai islam mutta monet iskovat että se on osa uskontoa. Sen takia esimerkiksi kristityt papit vaativat että perheet silpovat tyttäriään. Huivit kanssa ollut yleisiä monissa kulttuureissa. Lapsiavioliitot myös yleisiä kaikkialla. Länsimaissa luovuttiin lapsiavioliitoista satakunta vuptta sitten.

Mikään noista ei siis ole mikään uskontoon sidottu asia vaan liittyy paikalliseen kulttuuriin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #79

Mikään noista asioista ei liity nykyiseen Eurooppalaiseen ihmisarvoja kunniottavaan kulttuuriin. Islamistisissa maissa nota tapoja harrastetaan yleisesti, yhteiskunnan ja myös Muslimien hyväksymänä. Sieltä tavat tulevat tulijoiden mukana. Valitettavasti. Haluttiin me, tai ei. Maan lakien ja kulttuurin kunnioittaminen lienee jokaisen maahantulijan perusvelvollisuus.

Btw. Suomeenkin esitettiin 2010 Suomen lain rinnalle Sharia lakia. Mm ssa Kimmo Sasi kannatti ajatusta, pitäen sitä okien hyvänä. Mahtoikohan kysyä Benin mielipidetttä, ennen kommenttia ?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010112612771042_u...

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #79

Pikkutyttöjen ympärileikkaamista tapahtuu koko muslimimaailmassa. Olen itse ollut kyseistä seremoniaa seuraamassa Indonesiassa. Paikalliset kristityt, buddhalaiset, hindut tai muut ei-muslimit eivät sitä harrasta. Kaikkea muuta kivaa ne kyllä keksivät, korvien tai kaulan venytystä, hampaiden viilausta, tatuointeja etc.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #102

Hindut/buddhalaiset eivät harjoita silpomista mutta juutalaiset, kristityt ja muslimit (+luonnonuskontoja harjoittavat) kylläkin. Suurin osa muslimeista ei silvo tyttölapsia mutta niillä alueilla missä se on yleistä sekä kristityt että muslimit harjoittavat sitä. Kysehän on perinteestä joka on vanhempi kuin kristinusko ja islam. Hindut taas harjoittavat paljon lapsiavioliittoja mutta myös kristityt ja muslimit.

Jollain on vähän vääristynyt maailmankuva ja kuvittelee että maailma jakaantuu kahteen osaan: länsimaat (=kristityt) ja kehitysmaat (=muslimit). Näinhän ei ole vaan suuri osa kristityistäkin asuu kehitysmaissa ja aika pieni osa maapallon ihmisistä asuvat länsimaissa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #104

"Suurin osa muslimeista ei silvo tyttölapsia mutta niillä alueilla missä se on yleistä sekä kristityt että muslimit harjoittavat sitä."

Nyt puhut omiasi.
Indonesiassa, missä on maailman suurin muslimipopulaatio, ainoastaan muslimit harrastavat tyttöjen ympärileikkausta, ja tapa on tullut nimenomaan islamin myötä. Mitä fanaattisempia muslimit alueella ovat, sen voimakkaampaa on painostus silpomiseen. Ennen islamin tuloa saarille ympärileikkaukset olivat tuntematon tapa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #110

Tällä kertaa kyllä sinä puhut omiasi. Keneltä sinä luulet muslimien oppineen ympärileikkauksista? Jep, kristityiltä ja juutalaisilta.

En tosin tiedä pitääkö väitteesi Indonesian tilanteesta paikkansa, mutta Afrikan kristityissä valtiossa harrastetaan tyttöjen ympärileikkaamista aivan samalla innolla kuin Afrikan muslimimaissa. Esimerkkinä vaikka Etiopia.

Ja ainakin Egyptissä(noin 15% kristittyjä) noin 97% tytöistä ympärileikataan ja sitä tekevät aivan samaan malliin niin muslimit kuin kristitytkin.

Eikä kummankaan pyhissä kirjoissa ole sanaakaan tyttöjen ympärileikkaamisesta.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Tossavaisen mainitsema suvivirsi on esimerkki virrestä, joka sopisi hyvin myös muslimin veisattavaksi. Ainakin ne kaksi tai kolme ensimmäistä säkeistöä, jotka kouluissa yleensä veisataan, ovat täysin yleismonoteistisia.

Tietääkseni suvivirren veisaamista vastustavat ovat ihan muita kuin muslimeja. Lähinnä kai ateisteja tai sekulaarihumanisteja, sitä fundamentalistista sorttia.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tipatonta tammikuuta ei kannata viettää, sillä muslimiturvapaikanhakijoita tulee sitä tahtia, että vuonna 2039 he ovat enemmistö, ja Suomeen säädetään kieltolaki uudelleen. Kannattaa nyt juoda, kun vielä voi.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

joo, kristinusko on tuontiuskonto ja vaikuttanut Suomessa muutamia satoja vuosia, mutta kyllä se minun aikajanallani on pitkä aika kulttuuriperimää.

En kuulu itsekään kirkkoon ja suomalaiset ovat pääosin maallistuneita tapakristittyjä, joille virret ovat nykyään lähinnä kauniita ja hyviä "biisejä", osa vanhaa kulttuuria kansanlaulujen tapaan.

Kauniista virsistä voi nauttia ihan kulttuurisena ja nostalgisena elämyksenä. Joulun aikaan kuuntelin harva se päivä hartaita jouluvirsiä, vaikka agnostikko olenkin.

Maalaisjärjen käyttö on suotavaa ja vastaantulo puoleen väliin kaikilta osapuolilta. Lauletaan kevät- ja joulujuhlissa sekä muutama perinteinen juhlaan sopiva virsi, että jotakin vapaamuotoisempaa. Tosin voi olla että nykyvanhemmat alkavat olla jo vieraantuneita virsistä, jolloin ne jäävät luonnostaan pois. Eikä asiasta tarvitse sen kummenpaa numeroa tehdä.

Reijo Tossavainen

Pres. Sauli Niinistö: "Maahanmuutto ei koskaan voi tarkoittaa sitä, että keskeiset arvomme, demokratia, tasa-arvo ja ihmisoikeudet kyseenalaistetaan.”

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Aivan niin! Ja uskontomme, oli se itsekullakin mikä onkin. Ja nimenomaan maahanmuuttaneiden ja muuttavien taholta kyseenalaistettuna.

Jari Nyberg

Ja islam kyseenalaistaa nuo kaikki. Mutta eipä se näytä näitä meidän heinähattujamme haittaavan.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Kyllä noita tasa-arvo ja ihmisoikeuksia kyseenalaistetaan ihan omin voimin, ei siihen mitään Islamia tarvita.

Jos haluaa tietää että kyseenalaistaako itse tasa-arvon niin vastaa seuraavaan kysymykseen että suhtautuuko kaikkiin ihmisiin lähtökohtaisesti samalla tavalla, hänen ihonväristä, uskonnosta, kielestä siihen mitään vaikuttamatta vaiko ei. Jos nuo tekijät vaikuttavat asenteisiin niin silloin kyseenalaistaa tasa-arvon.

Reijo Tossavainen

Yle: "Ruotsin hallitus on arvioinut, että tulijoiden runsaus aiheuttaa vakavan uhkan yleiselle järjestykselle ja maan sisäiselle turvallisuudelle, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT."

Jopas jotakin. Ruotsissakin pää on otettu pensaasta ja nähdään tosiasiat.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Maassa maan tavalla tai maasta pois, vaikka väkisin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Halla-Ahon ennustama tiukkeneva rajojen kontrollointi on nyt jo Tanskan ja Saksan rajalla. Halla-Aholla on ennustajan tai valtiomiehen kykyjä. Pakko myöntää. Olisiko edes mestarismies Soini osannut tällaista ennustaa ? Kovin on ollut hiljaista uuden takin kätköissä.

SVT n uutinen

http://www.svt.se/nyheter/live/sverige-infor-id-ko...

Jukka Mäkinen

Kyllä tämä minulle kelpaisi suvivirren rinnalle, tyttökin on niin nätti.
https://www.youtube.com/watch?v=rPgRn6EclOg

Toimituksen poiminnat