Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perinteinen media valehteli ja sensuroi seksuaalista väkivaltaa

Uudenvuodenyönä Saksan Kölnissä, Hampurissa ja useilla muillakin paikkakunnilla oli liikkeellä lukuisia ulkomaalaisten miesten ryhmiä, jotka ryöstelivät ja kävivät härskisti naisiin käsiksi. Yksin Kölnissä noin 500-1 000 miehen teoista on jätetty tähän mennessä jo noin 120 rikosilmoitusta.

Mutta mitä tekee media, jonka pitäisi kertoa asioista objektiivisesti ja neutraalisti?

Esimerkkinä olkoon mukasuvaitsevien äänenkannattaja, "koko kansan" Yle, joka rohkeni kertoa asiasta vasta eilen eli kuusi päivää tapahtumien jälkeen. Ja miten kertoi! Illan pääuutisissa toimittaja Dan Ekholm vähätteli tapahtumaa parhaansa mukaan kertoessaan mm., että "ulkomaalaisten epäiltyjen joukko ahdisteli useita naisia".

Yle valehteli, sillä näitä joukkoja oli useita ja useissa kaupungeissa, ei vain yksi ulkomaalaisten epäiltyjen joukko ja vain Kölnissä. Edelleen Yle valehteli, että kohteena oli "useita naisia", vaikka pelkästään Kölnissä rikosilmoituksen tehneitä on jo noin 120. Kaikki eivät ole vielä tehneet rikosilmoitusta ja ilmeisesti osa katsoo parhaaksi jättää sellaisen tekemättä. Tämä naisten joukko on Ylen mukaan "useita naisia".

Avoin kysymys Ylen toimivalle johdolle ja Ylen hallitukselle: Miksi Yle pimitti tietoa? Miksi Yle ei kertonut asioista niinkuin ne olivat, vaan vääristeli?

Yle on tässä vain yhtenä esimerkkinä perinteisen median toiminnasta. Tälläkin kertaa tapahtumat "huomattiin" vasta sen jälkeen kun some oli niistä kertonut, ja somen puolella asiasta oli syntynyt kovaa keskustelua.

..........

Lisäys: Yle on nyt herännyt. Tänään, viikkoa myöhemmin se uutisoi, että Helsingin asematunnelissa oli 1000 maahanmuuttajaa, jotka olivat valmistautuneet Kölnin kaltaiseen toimintaan.  http://yle.fi/uutiset/poliisi_vahvistaa_kolnin_hairinta_uhkasi_tapahtua_myos_helsingissa__1_000_turvapaikanhakijaa_asematunnelissa/8576615

..........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Niko Sillanpää

Pimittäminen lähti liikkeelle Saksasta sekä viranomaisten osalta että mediassa, joista ZDF on jo joutunut pyytämään anteeksi yleisöltä alkuperäistä päätöstään olla uutisoimatta.

Uutisointi kävi kuitenkin välttämättömäksi, kun tilanne levisi käsiin vapaassa tiedonvälityksessä eli netissä.

Sama mentaliteetti vallitsee tunnetusti Suomessakin. Kaikki asiat totuudesta lähtien on uhrattavissa kansainvälisen suojelun ja turvapaikanhakuoikeuden pyhyyden edessä.

Kevään loppuun mennessä tämän vuotisen kansainvaelluskauden alkaessa puolet lienee valittu kansakunnassa laajemmissakin riveissä ja konflikti on lopulta väistämätön, jos politiikka ei muutu.

Reijo Tossavainen

Suomessa mediat eivät pyytele anteeksi. Vain korvat hieman punottavat...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Ei niillä korvat punota. Ne loukkaantuvat ja suuttuvat kun jäävät kiinni.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Yleltä pitää poistaa kaikki valtion ja veronmaksajien tuet.
Toimikoot omillaan, tuottakoon sellaisia ohjelmia joista joku haluaa maksaa.
Niitä ei tosin paljon löydy.
Ei Yleä kaikkine verovaroilla ylipalkattuine johtajineen tänä päivänä tarvita mihinkään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Eikö Yle saa mitään anteeksi päätettyään televisioida nuorten MM-jääkiekon, ja onnistuttuaan Pikkuleijonien tukemana projektissaan jokseenkin täydellisesti?

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Yle voi lähettää mitä haluaa kunhan ei tee sitä verovaroilla.
Ei verorahoilla toimiva "yritys" tarvitse anteeksiantoa mistään.
Siirtyköön omalle maksukanavalle niitä varten jotka haluavat katsella Ylen pääasiassa surkeita ja yksipuolisia lähetyksiä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Suomessahan suunniteltiin samaa, mutta Helsingin poliisi ilmeisesti pystyi estämään tapahtuman. Yle ei tietenkään uutisoinut aiheesta.
Ns epätyypilliset mediat kyllä tekivät oikeat johtopäätökset heti, kun Suomessa kerrottiin pidätetyn ihmisiä "juopottelun suunnittelusta". Jos se olisi ollut oikea syy, olisi 80% suomalaisista pitänyt pidättää ennen uuttavuotta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos kaupungissa on meneillään aseistettu pankkiryöstö, silloin asiasta uutisoidaan ja ihmisiä varoitetaan, vaikka asian tutkiminen olisi kesken ja syyllisiä ei olisi vielä tuomittu.

Jos sääennuste lupaa myrskytuulta huomiseksi, siitäkin uutisoidaan ja asiasta kerrotaan, vaikka huomisen virallisia ja lopullisia tuulennopeuslukemia ei vielä olisi käytössä.

Osa kansalaisista haluaa lukea vain Totuuden Ministeriön hyväksymiä ja vahvistamia vanhoja uutisia ja osa haluaa pysytellä ajan hermoilla silläkin uhalla, että joku uutinen voi tarkentua myöhemmin. En näe mitään ongelmaa siinä, että molempia kohderyhmiä palveltaisiin, vaikka sinä näetkin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Asiasta uutisointi on ollut täysin moitteetonta. Kölnin asioista kiinnostunut voi lukea saksalaisia uutisia lisäksi.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Suomen Uutisten toimitus oli tietääkseni joululomalla 6.1. asti, eikä sivuille tullut käsittääkseni yhtäkään uutista mistään aiheesta tauon aikana.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jo on hulppeat joululomat. Kurkkasin joitain muita puoluelehtiä, ja ne ovat olleet aktiivisina halki jouluajan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Hesarille täytyy antaa pisteet. Sillä on aihe yhä netin puolella pääuutisena ulkomaanosastolla ja juttu on ihan hyvä. Kai perinteinen media odottaa jotain Reutersin tms. lausuntoa muiden kaupunkien osalta ennenkuin 'uskaltaa' omaa uutta juttua tehdä.

Reijo Tossavainen

Hesarin sensuuriosasto on ollut uudenvuoden lomalla, koska lehden linjasta poikkeava uutinen on lipsahtanut läpi. Toki HS reagoi myös myöhään, vasta sitten kun some oli tehnyt siitä uutisen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"Sisäministeri Petteri Orpo (kok) vahvistaa Ylelle, että keskusrikospoliisilla (KRP) oli tiedustelutietoa, jonka mukaan uudenvuodenaattona Kirkkonummella pidätetyt turvapaikanhakijat olisivat yllyttäneet vastaavanlaiseen häirintään kuin Saksan Kölnissä."

Jos olisi aikaa ja energiaa pitäisi etsiä ja kuunnella mitä se Orpo nyt oikein sanoikaan, mutta mediatarkkailijan korvaan ainakin sana 'häirintä' on vähättelevä.

Reijo Tossavainen

Saksassa kyse oli törkeästä väkivallasta ja ryöstelystä, ei mistään häirinnästä. Orpo on muun mukasuvaitsevaiston kanssa samaa mieltä. Kaikkea ei kielletä, mutta asioita kaunistellaan ja vähätellään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Unohdin jo koko asian kunnes sain postiini linkin ohjelmaan, kiitoksia.

http://areena.yle.fi/1-3172011

Kuten haastattelusta voi kuulla sisäministeri Orpo vain vastailee kysymyksiin
jotka juontajana Olli Seuri esittää ja siis juontaja käyttää sanaa häirintä. Orpon harkinnassa toki oli ettei tarttunut käytettyyn sanaan jonka johdosta sana häirintä siirtyi seuraavan jutun tehneen toimittajan sanavalinnaksi.

Eli. Se on YLE toimittajineen joka käyttää vähättelevää sanaa häirintä ilmeisesti ainoana länsimaana asian suhteen.

http://yle.fi/uutiset/helsingin_poliisi_kolnin_hai...

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Asia uutisoitiin Suomessa todella nopeasti, poliisi toimi ennaltaehkäisten, ja Helsingin yössä uutta vuotta juhli noin 2000 pakolaista muiden ihmisten seassa, arviolta vähintään 10 000 mamun kanssa.

Kölnissä tapahtunut oli törkeä juttu, sitä ei voi kukaan kiistää. Sen selvittely on meneillään.

Ehkä kannattaisi meilläkin suomalaisten miesten antaa oppituntia näille... no jaa - ehkä sittenkin suomalaisten naisten, sillä tässä pari paikallista esimerkkiä suomalaisten Juhannusjuhlimisesta:
Hälytystehtäviä kirjattiin Jokilaaksojen alueella poliisille 21-24.6.2012 kaikkiaan 568 kappaletta.

Pahoinpitelyrikoksia tuli poliisin tietoon kaikkiaan 21, joista kaksi oli törkeää tekomuotoa sekä yksi epäilty ryöstö.

Eräs juhlija suuttui poistostaan juhla-alueelta niin, että kosto johti tappoyritykseen sunnuntaiaamuna. Keski-ikäinen mies yritti ajaa tauolla olevien järjestyksenvalvojien päälle, mutta osui mäntyyn. Hänet oli aikaisemmin yöllä poistettu alueelta ja alkoholilla epäillään olevan osuutta asiaan.

Juttua tutkitaan muun muassa tapon yrityksenä ja törkeänä rattijuopumuksena.

Rattijuoppojakin riitti. Rattijuopumuksia ja törkeitä rattijuopumuksia kirjattiin kaikkiaan 26.

Kalajoen festivaalialueella suoritettiin myös huumausainevalvontaa ja käyttörikoksia kirjattiin 10 kappaletta.

Juhannusaattona poliisipartio sai kello 23 tiedon Kalajoen Tuomipakkaintiellä tapahtuneesta raiskauksesta. Nuori vuonna 1994 syntynyt tyttö kertoi tulleensa raiskatuksi teltassa. Tyttö kuljetettiin tutkimuksiin sairaalaan.

Poliisi otti raiskauksesta epäillyn miehen kiinni lauantain vastaisena yönä Kalajoen särkiltä. Epäilty on vuonna 1992 syntynyt Oulun seudulta kotoisin oleva mies.

Juhannusaattoyönä poliisi joutui lisäksi useisiin pahoinpitelyihin Kalajoen hiekkasärkillä.

Muun muassa varttia vaille kaksi poliisipartiolle ilmoitettiin pahoinpitelystä Hiekkasärkillä. Poliisi nappasi paikalta kiinni vuonna 1994 syntyneen nuoren miehen, joka oli riitaantunut toisen nuoren miehen kanssa. Mies oli lyönyt riitakumppaniaan, jonka johdosta uhri oli kaatunut maahan. Tekijä oli myös potkinut maassa maannutta miestä.

Poliisipartion ottaessa tekijää haltuunsa, harasi tämä poliisia vastaan. Poliisi joutui ottamaan miehen haltuun ja raudoittamaan kuljetuksen turvaamiseksi.

Noin viitisen minuuttia myöhemmin poliisille ilmoitettiin epäillystä pahoinpitelystä Hiekkasärkien camping-alueella. Poliisipartio kävi noutamassa paikalta nuoren 1993 syntyneen nuoren miehen, joka oli riehaantunut humalassa. Mies oli lyönyt toista nuorta miestä useita kertoja kasvoihin.

Tähän mennessä Kalajoen juhannusfestivaalien aikana poliisi on myös puuttunut noin 40 huumausaineen käyttörikokseen sekä kahteen huumausainerikokseebn.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Olisko samanlaista tilastoa suomalaisten riehumisesta tältä uudeltavuodelta?

Jostain syystä YLE on salannut ne sadat suomalaisten nuorten miesten tuhatpäiset joukot jotka ovat kokoontuneet ahdistelemaan, raiskaamaan ja ryöstämään?

Eero Mattila

Toivon mukaan joku YLEN hallintoneuvostossa herää.
- YLEn uskottavuus alkaa olla mennyttä. On ikävää, jos uutisointia täytyy epäillä tarkoitushakuisuudesta tai jonkun ideologian tukemisesta.

Reijo Tossavainen

Ylen ohjelmapolitiikka ei kuulu hallintoneuvoston tehtäviin. Se on hallituksen ja toimivan johdon tehtäviä.

Reijo Tossavainen

Poliisi vahvistaa: Kölnin häirintä uhkasi tapahtua myös Helsingissä – 1 000 maahantulijaa asematunnelissa. (Yle)

Yhteinen kokoontuminen kertoo jo siitäkin, että jossakin on joku taho, joka pystyy ohjaamaan maahantulijoiden toimintaa.

http://yle.fi/uutiset/poliisi_vahvistaa_kolnin_hai...

Reijo Tossavainen

Ennustan, myös myös Helsinkiin muodostuu vapaaehtoispartioita tarkkailemaan mm. asemanseudun tilannetta, koska poliisin resurssit eivät riitä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täytyy ihan rehellisyyden nimessä sanoa, että millaista helvetin porukkaa tänne oikein on tullut, osalla tuntuu olevan mielenkiintoinen näkemys turvapaikasta.

Mitähän tuolla porukalla on ollut mielessä täällä Helsingissä ja tuolla Kölnissä, ei ole varmaan ollut kaikki muumit laaksossa.

Eipä nyt kauheasti ihmetytä, jos tällaisia lukiessaan kiihkeimmät sitten haluaa jotain turvapartioita järjestää ja silloin on ylilyönnit mahdollisia.

Presidentti oli kyllä täysin oikeassa, olemme olleet tosi naiveja.

Reijo Tossavainen

"Presidentti oli kyllä täysin oikeassa, olemme olleet tosi naiveja."

Pikkuhiljaa heräämistä arjen todellisuuteen on tapahtumassa. Tosin liian myöhään. Vahinko on jo tapahtunut.

Perussuomalaiset ovat jo pitkään varoittaneet maahantulijoiden aiheuttamista ongelmista. Meitä ei uskottu, vaan jopa naureskeltiin. Nyt hymy hyytyy.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Osaatko koota listan lukuineen, näitä "maahantulijoiden aiheuttamista ongelmista"?

Itselleni tulee mieleen hyvin pieniä lukuja, pääasiassa vain tätä pelonlietsontaa joka saa tilanteen näyttämään suuremmalta, joten olisi kiva jos joku asioista 'perillä oleva' voisi tehdä jonkinlaisen kokoomalistan.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #31

Hienosti saksalaismedia lietsoo pelkoa vasta viikko tapahtumien jälkeen, sitten kun tuli selväksi että tieto tapahtuneesta leviää kuitenkin somessa... jännästi myös Suomessa kerrottiin noista suunnitelmista VASTA KUN SAKSAN TOUHUISTA OLI JOUDUTTU PUHUMAAN.

Kokoomalistaa on aika paha tehdä, kun esim. Kuopion poliisi alkaa pyytää apua raiskaajan etsinnässä KUUKAUSI raiskauksen jälkeen. Ja samaan syssyyn muistettiin toki että oli myös toinen selvittämätön raiskaus suunnilleen samalta aikaa. Kummankin tekijä puhui englantia, varmaan brittimies siis.

Ruotsissa oli muuten rasistit räjäyttäneet kerrostalon! Marssi rasismia vastaan! Eiku hetkonen, tekijät olikin turvapaikanhakijoita. Marssi rasismia vastaan!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #34

Eli mitään listaa et kykene tekemään vaan suollat muutaman tapauksen ja toivot sen kuulostavan siltä, että kyllä niitä paljon enemmänkin on.

Juuri niinhän minä sanoin tapahtuvan jatkuvasti. Tai puhutaan epäillyistä tapauksista, huhuista tai toistuvasti samoista tapauksista kuin uusina. Enkä minä halua listaa epäillyistä tapauksista, kuten tuo Kuopiosta viittaamasi, vaan todennetuista oikeasti tapahtuneista tapuksista.

http://www.talouselama.fi/uutiset/lehti-tutki-mist...

Suomessa, kuten muuallakin, on ihan fiksua kertoa asioista vasta kun niistä oikeasti tiedetään tarpeeksi. On mediallemme kunniaksi ettei se ruvennut tekemään otsikoita kuulemiensa huhujen perusteella vaan uutisoi vasta kun tiedettiin tarpeeksi.

Loppuun ihan vakava kysymys: Miksi vastasit kommenttiini kun kerran et pysty mitään vastausta antamaan?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kuten tavallista, Tossavainen kertoo, että valtamedia valehtelee, muttei anna mitään lähdeviitteitä, joista lukija voisi tehdä oman arvion.

Tossavainen haluaa sisälukutaidottoman ja tiedonhakuun liian laiskan kansan epäilemään valtamediaa. Mikähän lienee motiivina?

Reijo Tossavainen

Blogissa kerroin, että Ylen illan pääuutisissa. Ala-Olla voisi opetella tiedonhakua.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ja jos sanot YLEn valehtelevan, siihen ei löytyne vahvistusta YLEn uutisista.

Sinä taas voisit opetella lähdeviitteiden käytön. Ei sinua muuten kukaan ota tosissaan. Saisit huomattavasti vakuuttavampaa jälkeä aikaan huomattavasti pienemmällä vaivalla.

Nyt jää pelkästään mielikuva, ettet edes halua kenenkään selvittämän mistä sinä puhut vaan, että he luottaisivat pelkästään siihen mitä sanot.

Reijo Tossavainen

"Turvapaikanhakijatilanne huolettaa suomalaisia – yli 80 prosenttia kokee turvallisuuden heikentyvän"
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/turvap...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Oliko tuolla joku oikea tutkimus vai joku klikkauskilpailu, kuten kolmosen sivuilla usein on(ja joita olet ennenkin käyttänyt 'kansan' mielipiteinä).

Nyt sieltä ei löydy mitään.

Jari Nyberg

Ehkäpä se turvattomuuden liittyy jotenkin myös tähän. Siihen ei tarvita mitään klikkauksia vaan vain myyntitilastoja.

"Turvasumuttimien myynti kasvanut räjähdysmäisesti"
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016010320889670_u...

Mutta annas kun minä arvaan: tuohan luonnollisesti johtuu vain lisääntyneestä katupartioinnista.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #33

Niin. Kyllä tuo liittynee kasvaneeseen turvattomuuden tunteeseen. Se taas ei kerro mitään siitä, onko turvattomuus lisääntynyt. Turvattomuuden tunnetta lisää turvattomuuden lisäksi pelonlietsonta.

Sitä olisin varmaan yrittänyt selvittää Tossavaisen linkistäkin, jos se olisi toiminut. Ja sitä olen muuallakin tässä blogissa kysynyt. Siis sitä, miten tämä turvattomuuden tunne korreloi todellisen turvattomuuden kanssa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Joensuun kaupunki sekä joukko muita joensuulaisia organisaatioita korostavat perjantaina julkaisemassaan kannanotossaan Joensuun olevan monikulttuurinen ja kansainvälinen kaupunki.

– Me allekirjoittaneet tahot olemme seuranneet huolestuneina uutisointia ”valkoista Suomea puolustavan” järjestön katupartioinnista Joensuussa. Uutiset nostavat ikävällä tavalla esille Joensuun 1990-luvun tapahtumat, jotka jättivät jälkensä kaupunkiin, kaupunkilaisiin ja kaupungin maineeseen. Emme halua saman toistuvan, kannanotossa linjataan.

Viihtyisän ja elinvoimaisen kaupungin peruspilareita ovat allekirjoittajien mukaan avoimuus, tasa-arvoisuus ja kaikkia kunnioittava ilmapiiri.

– Jokaisella kansalaisella on oikeus kokoontua ja kulkea kaupungilla, mutta emme halua demokraattiseen ja sivistyneeseen yhteiskuntaamme ääriliikkeiden katupartiointia, kannanotossa sanotaan.

Kannanotossa muistutetaan, että Joensuu vapaaksi pelosta -vetoomuksen on allekirjoittanut jo liki kolme tuhatta ihmistä.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet:
Joensuun kaupunki
Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä
Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä
Itä-Suomen yliopisto
Karelia-ammattikorkeakoulu
Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Joensuun seudun kehittämisyhtiö JOSEK Oy

lähde: Demokraatti-lehti

Reijo Tossavainen
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ei se ole miksikään muuttunut, sinä vain olet rakentanut siitä olkiukon.

Kukaan ei koskaan ole esittänyt, että monikulttuuri sisältäisi laittomuuksia, vaikka ne kuinka liittyisivät muihin kulttuureihin.

Toimituksen poiminnat