Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Ihanaa monikulttuurisuutta vaiko kopelointikulttuuria?

Tämän vuoden puolella julkisuuteen on noussut muutama aihe ylitse muiden. Kaikki ne olivat ensin esillä somen puolella, ja vastaa kohun myötä ne ilmestyivät perinteisen median palstoille, eetteriin ja ruutuihin.

Yksi kohuista on Kölnin tapaus, jossa lähes tuhat pääosin maahanmuuttajataustaista ryösti ja kopeloi väkivaltaisesti satoja naisia. Ja ei vain Kölnissä, vaan myös monissa muissakin Saksan kaupungeissa.

Jos samaan aikaan samalle paikalle kokoontuu paljon ihmisiä samaa tarkoitusta varten, niin jonkun sitä on johdettava. Sitä ei kukaan voi kiistää.  Ei edes suvaitseva rikosylikomisario Thomas Elfgren.

Lähes kaikilta maahantulijoilta passi ja muutkin asiapaperit ovat "hukassa", mutta älypuhelimet ovat visusti tallessa. Siksi on perusteltua arvioida Helsingin poliisin tavoin, että Helsingin kokoontuminen oli ennalta suunniteltu ja organisoitu.

Helsingin poliisi sai aikeista vihiä ja siksi poliisi omalla toiminnallaan pystyi ehkäisemään Kölnin kaltaisen rikossuman. Kiitos siitä.

Tämä on kuitenkin vasta pientä verryttelyä sen rinnalla, mitä tulevaisuus tuonee tullessaan. Siksi ymmärrän kansalaisten selvän enemmistön huolestuneisuuden.

Minäkin olen hyvin huolestunut. Pidän nimittäin todennäköisenä, että tilanne vielä tämän vuoden aikana tulee huomattavasti kärjistymään. Pidän myös todennäköisenä, että katuja valvovat joutuvat vasemmistoanarkistien väkivaltaisten hyökkäysten kohteeksi esim. Helsingissä aseman liepeillä.

...............

Savolaiset taitavat sanallisen ilmaisun täsmällisesti. Ihanan monikultuurisuuden ohella siellä puhutaan nyt myös kopelointikulttuurista. Tässä näyte Savon Sanomista http://blogit.savonsanomat.fi/mita-sita-tyhjaa/kopelointikulttuuri/

...............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Ennen oli tullimies Nikolai Kopeloi, mutta nyt sen hoitaa Hassan Hässi.

Reijo Tossavainen

Kölnin poliisi paikallisti 31 uudenvuodenyönä asemalla varustettua kännykkää pakolaisasuntoloista. (Pertti Rönkkö, Berliini)

Reijo Tossavainen

Kertoisiko joku, miksi viimeaikoina ei ole järjestetty "pakolaiset tervetuloa" tilaisuuksia?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Reijokin on aloittanut suuren hyökkäyksen ihmiskuntaa vastaan. Uutisessa joka löytyy Ylestä kerrotaan, että myös jenkkejä ja sakemanneja epäillään Kölnin tapauksessa. Tämän kaiken Reijo hyvä jätät kuitenkin kertomatta ja syyttelet vain sitä mitä sinun mielestä kannattaa syytellä. Onko tuo oikeudenmukaista?

Media on ristiriitainen Kölnin tapauksessa, jos luet avaukseni niin siellä vaikkapa Sirpan kommentti ja Ylen uutinen ovat suuressa ristiriidassa. Kumpaa sinä uskot Ylen hallintoneuvoston entisenä jäsenenä Sirpan erittelemätöntä tietolähdettä vai Ylen uutista joka löytyy omasta kommentistani?

http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209568-co...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari,tarkoitatko tätä erittelemättömällä kommentillani, jonka perustin IL:n kirjoitukseen rikosilmoitusten tehdystä määrästä? http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016010720925541_...

"Poliisi oli voimaton rötöstelijöiden suuren määrän vuoksi: paikalla oli satoja ihmisiä. Yhteensä Kölnissä on tehty jo 121 rikosilmoitusta uudenvuodenyöltä. Samanlaisia ahdisteluhyökkäyksiä tehtailtiin uudenvuodenyönä myös Hampurissa, Düsseldorfissa ja Berliinissä. Hampurissa rikosilmoituksia on tehty yli 50, muissa kaupungeissa muutamia."

"Kölnin poliisi on toistaiseksi tunnistanut vain kolme epäiltyä. Yhteensä 16 epäiltyä on pystytty erottamaan turvakameroiden videokuvista, mutta heistä valtaosan nimet eivät ole viranomaisten tiedossa. Kenellekään ei ole luettu syytteitä.

Uhrit ovat kuvailleet tekijöitä ulkonäön perusteella "arabeiksi tai pohjoisafrikkalaisiksi". Poliisi vetoaa yleisöön, jotta saisi silminnäkijähavaintoja tapahtumista."

Loput luettavissa IL:n kirjoituksesta yo. linkistä.

Tässä toinen IL:n kirjoituksista asiaan liittyen; http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016010820929741_...

"31 kuulustellusta yhdeksän on Algeriasta, kahdeksan Marokosta, viisi Iranista ja neljä Syyriasta. Epäiltyjen joukossa on lisäksi kaksi Saksan kansalaista, irakilainen, serbi sekä amerikkalainen."

Tuskinpa kaikki ovat rikosilmoitusta tehneet, joten todellinen seksuaalisen härinnän määrä ei liene tiedossa. Etenkin kun samaa on uutisoinnin mukaan tapahtunut muillakin paikkakunnilla kuin Kölnissä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #17

Saksalaismedioiden mukaan rikosilmoitusten määrä liki 200.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Voihan olla, että osa ilmoituksista on niiden saksalaisten tekosia. Voitko Sirpa käsi sydämmellä vakuuttaa, että ne kaikki olivat mamuja?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #21

Ari missäs minä olen sanonut että kaikki ovat mamuja? Arvaillakaan en uskalla kun en ole ollut edes paikanpäällä. Pakko on luottaa vain paikanpäältä tuleviin uutisointeihin.

Mutta onkos sinulla tietoa ettei noin olisi, vai miksi heität tuollaisen kysmyksen minulle?

Edit; DWN nettilehden mukaan "Sisäministeriö on selittänyt liittovaltion poliisin tunnistaneen joukosta epäiltyjä, joista yhdeksän oli algerialaisia, kahdeksan marokkolaista, neljä syyrialaista, viisi iranilaista, irakilainen, serbialainen, amerikkalainen ja kaksi saksalaista."
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01...

Joten näkyypä olleen tuon uutisoinnin mukaan kaksi saksalaista.

Niin ja tässä linkissä on kirjoitus jossa kerrotaan Saksan uutisoinnista tapauksiin liittyen; http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01...

Hieman samoja piirteitä näyttäisi olevan niin siellä kuin täälläkin uutisonnin suhteen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Sirpa yrittää nyt luikerrella pois otsikon alta, jota on kuitenkinkommenteillaan tukenut. Se on tietysti hyvä, että järki palaa edes hetkittäin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #24

Olet mahdoton tulkitsija. Tukenut kommentillani? Tietääkseni olen kommentoinneissani kertonut vain siitä miten tapauksista on uutisoitu.

Järjen kanssa näillä kommenteilla ei ole otsikon kanssa sen enempää tekemistä minulla kuin luultavasti sinullakaan. ;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #25

Nyt sanoit sen itse, järjellä ja komenteillasi ei ole yhteyttä;)

Kommenttisi tukeutuvat vanhoihin tietoihin, tietoihin joihin luottanut poliisipäällikkö joutui eroamaan. Sumeilematta jaat sellaista tietoa, mikä on epämääräistä, eli kun jo tiedetään, että mukana oli myös saksalaisia, niin jätät sen tarkoituksella kertomatta ja leimaat alkuperäisen uutisoinnin mukaan koko joukkoa maahanmuuttajiksi tai pohjoisafrikkalaisen näköiseksi.

Et selkeästi edes halua tietää mitä tapahtui oikeasti, vaan yrität pysytellä siinä uutisessa joka on sinun omalta kannaltasi kaikkein lähinnä sitä jota haluat ajatuksinesi tukea.

Voit aivan vapaasti noin toimia, mutta minusta se on kiemurtelua asian edessä. Sen asian jota ilmeisesti kuitenkin pyrit selvittämään itsellesi. Et ilmeisesti halua kuulla kuin oman tulkintasi totuudesta, minä en kuitenkaan nyt voi tukea sitä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Kommenttisi ei oikeastaan vaatisi enää mitään lisäkommenttia puoleltani. Niin jos ei ole minun niin ei sinunkaan kommenteillasi järjellä mitään tekemistä, näköjään.

Totean vain että jos et osaa lukea aiempiin kommentteihini liittämien linkkien kirjoituksia, joista tuo asia olisi selvinnyt, niin en voi mitään. Syytellä kuitenkin näytät osaavan hyvin herkästi. En ole misään kommentissani todennut että kaikki olisivat olleet mamuja nuo Saksassa rikoksiin syyllistyneet. Näytä se kommentti jossa noin olen kirjoittanut! Jollet tuota pysty osoittamaan jakelet kommenteillasi väärää tietoa. Ei hyvää tapaa kommentoimisissasi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Enemmän apua, todellakin, olisi mikäli Tossavainen jne. ja Tossavaisen keksimät "mukasuvaitsevaiset" alkaisisivat yhteistyöhön (edes väliaikaisesti ja/tai puolittain), mutta eihän se voi tapahtua koska politiikka ja oma-ego ja narsismi.? Muistelen hämyisesti etten ole itsekään ollut moisista vaikutteista immuuni. Yhteistyön puolikkaaseenkaan ei voi ryhtyä koska kyseessä on ilkimys... tai niin lapseni sanoisi ja selittäisi asian mitä aikuiset selittävät sitten miten vain. Pitikö aikuisissa olla mahdollisuus parempaan selitystodellisuuteen.... etenkin, kun jopa lapseni joskus puolustelee ns. "ilkimyksiäkin" eli löytää heistäkin hyviä ja puolusteltavia puolia.... harvemmin poliittiset vastustajat löytävät toisistaan hyviä puolia (ilman tulevia hyötynäkökohtia).

Ehkä me kaikki vain ansaitsemme toisemme ja mennään helvettiin (kuvaannollisesti) sen takia.... tai ehkä ei... kai sitä pitää jotain toivoa elätellä. Ja "joka oma puoli" selitellään parhain päin ja "vastapuoli" väärinpäin... ja kylvetään omassa erinomaisuudessamme...

Mikäli yhteiskunta vain jakaantuu lukuisiin itseriittoisiin porukoihin, niin päin sitä itseäänhän tämä tulee about automaattisesti menemään ja kokemukset jäävät myös jälkipolvillemme, jos sattuvat pysymään hengissä järjellisen ajan. Eli "no-hätä"... vai miten menikään ja sekin on sarkasmia ellette käsittäneet. Ja nyt lukemaan lisää suvakeista/rasisteista, eli ah, kuinka maailmastamme onkin tullut yksinkertaista SOMEn ansiosta. Osa on pahoja tai naiiveja tai yksinkertaisia tai rasisteja tai millon mitäkin. Ja teistäkin moni on ansiokkaasti mukana ja minä joskus myös :D :( .. aivan sama kai.. jatketaan.. kai.. vai lopetetaanko, joskus?

No onneksi tässä voi edes suht koht "normaalia" elämää jatkaa "SOME"n ulkopuolella. SOME on monesti sekaisin kaikkine omine tavoitteluineen ja pätemisineen...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Janitskinin Barcelonan kustannuksiin osallistuminen mitävittua(mv-lehti) mainostukseen liittyen on kyllä super-isänmaallista ;) (VITSI mikäli et vielä ymmärrä somea/hymiöitä) Mies viimein löysi rahasammon Suomen kautta ilman verojen maksamista ja siitä pitänee kai "onnitella". Rahan saanti mikäli on ratkaiseva tekijä, niin Janitskin ei todellakaan ole ollut luovuttajatyyppi eli kapitalistiselta kannalta ihan vaikuttavaa... useat ajautuvat janitskinin yritysten jälkeen työttömyystilastoihin, leipäjonoihin, kaulakiikkuun tai vastaavaan.. tiedossa on ... mutta tämä mieshän ei vain luovuta. Sarasvuo ja/tai Napoleon Hill tyylisten kirjojen lukijat lienevät tyytyväisiä.. miksipä ei? Häkellyttävää (no jaah) silti ollut huomata mm. blogisti-Tossavaisen ylistävän kyseistä "miestä" .. No Barcelona ei liene niin kummoinen paikka loppupeleissä ja naurussa lienee pitämistä tai naurulle ei ole juuri loppua.
http://www.image.fi/image-lehti/mita-vittua-ilja-j...

"Totuudenpaljastajia" on ISISläisistä, Al-Qaidaan ja vapaamuurarisalaliittolaisiin, 9/11 ja kuusalaliittoteoreetikoihin, jne. jne. aina se joku osuu kohdalleenkin kun tarpeeksi monta tuhatta salaliittoa latoo nippuun... väkisinkin.

......YLEstä taas voi olla montaa mieltä... itsekään en monista piirteistä pidä. Pakko kriisitilanteita (sodat/luonnonkatastrofit/onnettomuudet/jne.) varten kuitenkin pitää vähintään tiettyjä valmiuksia eli siinä ainakin YLEllä tai vastaavalla on paikkansa.... maalla on pakko olla valmiudet tiedottaa vaaratilanteista välittömästi suurimmalle osalle kansalaisistaan.

Käyttäjän kokko1987 kuva
Jani Kokko

Oli hyvä, että poliisilla oli tiedustelutietoon ja ongelmat pystyttiin ehkäisemään. Noin hallituspuolueenedustajalta voisin kysyä, että mitä maahanmuuton suhteen pitäisi tässä tilanteessa, jotta uudenvuoden kaltaisilta tilanteita voitaisiin? Ja millä tämä sitten kustannetaan?

Pekka Iiskonmaki

#6
Maapallolla on liikaa väkeä. Suomen ei kannata tuhota itseään sillä. Voimme ottaa muutaman tuhat vuosittain ja työperäisesti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Lähes kaikilta maahantulijoilta passi ja muutkin asiapaperit ovat "hukassa", mutta älypuhelimet ovat visusti tallessa. Siksi on perusteltua arvioida Helsingin poliisin tavoin, että Helsingin kokoontuminen oli ennalta suunniteltu ja organisoitu.

Samaa mieltä että suunniteltu on, mutta onko missä suunniteltu. Se sylttytehdas voi olla missä tahansa. Ottaisitko siihen kantaa jos sinulla on tietoa missä se sylttytehdas piilee?

Tapauksen johdosta Kölnissä on epäiltynä myös saksalainen ja amerikkalainen "pääpukareita" ei ole ilmoitettu löytyneeksi missään, joten, jos sinulla on tietoa niin nyt on hyvä heittää se ensimmäinen kivi! Ai niin sinähän olet jo niitä kiviä viskonut kotvan aikaa jo!

Kölnin poliisipäällikkö on jo erotettu perusteettomien mediapohjaisten tietojen todesta ottamisen johdosta.

http://yle.fi/uutiset/kolnin_poliisipaallikko_syrj...

Eikö ex-kansanedustaja erota oikeaa tietoa huhupuheista?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Reijo puhuu asiaa!

Onhan tässä uutisessa mainittu myös maahanmuuttajat sakemannien ja jenkkien lisäksi.

http://yle.fi/uutiset/saksan_sisaministerio_kolnin...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ja päivän salakuljetusuutisen takana oli ruotsalainen. Ja huumeteini puukottaja ei ollutkaan 17v vaan 25v. Ja niin edelleen paras ehkä odottaa lisätietoja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri noin Mikko, mihinkään ei voi enää luottaa, ei edes itseensä saati Tossavaiseen. Ja lopullinen totuus selviää Kölninkin tapauksessa vasta kuukausien ehkä vuosien jälkeen, jos silloinkaan.

Mutta näiden epämääräisten tietojen perusteella ex-kansanedustaja Reijo Tossavainen voi määritellä kokonaisen kulttuurin kopeloijiksi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #13

Kun tuntomerkeiksi sanotaan 'arabin ja afrikkalaisen näköinen' voihan alla piillä vaikka hyvin naamioitunut persu. Ja kun parin nyt pidätetyn taskusta löytyi lappu iltaa varten,jossa oli lueteltu saksaksi pari lausetta arabian kielisin viittein 'nain sinua, tapan sinut, isot tissit' voihan tämä olla viaton rakkausruno vaimolle. Mene ja tiedä.

http://www.bild.de/regional/koeln/sex-uebergriffe-...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #14

Yksi runo.
Selvä yksittäistapaus, ei saa yleistää.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Pekka Iiskonmäki sanoi sen mitä itsekkin ajattelen. Suomeen saa tulla jos on tulossa töihin ja rakentamaan yhteiskuntaa.

Missä on muuten "pakolaiset ovat tervetulleita" tukikonsertit ja mielenosoitukset.

Luulen, että suurimmalla osalla hyödyllisiä idiootteja (jotka aikoinaan halusivat kommunismin, nyt islaminuskon Suomeen) on olo, että höynäytetäänkö mua.

Hyödyllisen idiootin on vaikea myöntää se tosia-asia, että esim. nuivat ovat olleet koko ajan täysin oikeassa.

Faktoihin elämänsä perustavasta ei tule hyödyllistä idioottia joka marssii taistolaisten tai islamilaisten riveissä. Hyödyllisen idiootin osa on varattu naivisteille (etenkin vihreät), jotka ovat menettäneet aikaa sitten kosketuksen ihmisten arkeen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onko tämä se eurooppa mihin on tähdätty?
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3390168/Mi...

Vieläkö TEILLÄ ON UNELMA?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Poliisin kommentit alkavat olla aika huolestuttavia tästä kulttuurista:

"Lapsia ja naisia ahdistelevat turvapaikanhakijat ovat Helsingissä vakava ongelma, poliisi kertoo."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145221649385...

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Ei ole vihreitä naivisteja täällä ylistämässä "monikulttuurisuutta"?? Missä ne nyt luuhaavat.

Vieläkö nämä punaviherpellet uskottelevat itselleen, että länsimaiset arvot ovat sovitettavissa islamilaisen taikauskon kanssa?

Toimituksen poiminnat