Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Mediavallankumous on nyt tosiasia! Siksi kolminkertainen eläköönhuuto!

Pari edellistä viikkoa ovat osoittaneet todeksi sen mitä olen odottanut ja jopa toivonut. Some on nyt lopultakin ottamassa johtavan roolin "infosodassa".

Joulun jälkeen on kohistu aiheista, jotka ovat saaneet alkunsa somen puolelta. Muutamaa aihetta perinteinen media tapansa mukaisesti aluksi hyljeksi, koska ne eivät sopineet niiden agendaan. Lopulta some osoitti voimansa, ja perinteisen median oli otettava lusikka kauniiseen käteen.

Esimerkkinä olkoon Kölnin, ym. kaupunkien kähminnät ja ryöstelyt. Meni useita päiviä ennenkuin perinteinen media "tiesi" tapahtumista.

Ja mitä sitten kertoi! Olkoon tästä esimerkkinä Yle, joka Hesarin ohella on pahin tiedon pimittäjä ja vääristäjä. Aluksi Yle puhui vähätellen muutamasta henkilöstä Kölnissä, vaikka pelkästään rikosilmoituksia on tehty jo yli 500. Eilen Yle kertoi rajuista ja laajoista vastamielenosoituksista, vaikka kyseessä oli melko pienen ryhmän rähinöinti, jos vertailukohtana on aiempi ryöstely ja kähmintä.

Perinteinen media sitä kumartavien muiden tahojen kanssa syyttää somea valehtelusta.

Kyllä. Somen puolella jaetaan myös yksipuolista näkemystä. Samalla pitää kuitenkin huomata, että somessa jaetaan myös sellaista tietoa, mistä perinteinen media vaikenee.

Myös perinteinen media vääristelee, suodattaa ja jättää kertomatta asioita. Se on mielestäni valehtelua. Jopa pahempaa valehtelua, sillä keskivertolukijalta se jää usein huomaamatta.

Punavihreä media ja sitä tukeva mukasuvaitsevaisto ovat käyneet taisteluun somea vastaan. Voin ilmoittaa, että tuo taistelu johtaa päinvastaiseen tulokseen. Kohun seurauksena yhä useampi kiinnostuu somesta ja hakee sieltä tietoa.

Some on voimakkaassa kehitysvaiheessa. Tulevaisuudessa se on huomattavasti nykyistä monipuolisempi ja  laadukkaampi.

...........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Valtamedian toimittajat ovat "mamukriitikoiden" vihollisia myös Saksassa. Die Weltin toimittaja sai eilen natsit kimppuunsa, kun teki muistiinpanoja Tatjana Festerlingin puheen aikana.

Satojen hulinoitsijoiden "katupartiot" sytyttivät rakennuksia palamaan ja rikkoivat näyteikkunoita vasemmistolaiseksi leimatussa Connewitzin kaupunginosassa Leipzigissa.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article1508...

Reijo Tossavainen

Syynä lienee Die Weltin tapa uutisoida.

Sinällään vastakkainasettelun kärjistyminen on erittäin vakava asia. Erityisesti siksi, että nykytilanne on lievä odotettavissa olevaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Bild-Zeitungin mukaan eilisessä mellakassa oli kysymys siitä, että "jalkapallofanit" hyökkäsivät Connewitzissa sijaitseviin Roter Stern (punatähti)-jalkapalloseuran tiloihin. Kosto turvapaikanhakijoille? Ovatko die Welt-lehden uskollisimpia lukijoita? Toivon, että ihan kaikkea tästä saksalaisesta "keskustelukulttuurista" ei tarvitsisi Suomeen tuoda.

http://www.bild.de/regional/leipzig/randale/schwer...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Tossavainen itse tässä blogissaan 10.1. suosittelee Die Weltin tapaa uutisoida, että ”Das Phänomen "taharrush gamea" ist in Deutschland angekommen“ (Die Welt 02:14, 10.1.).

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Olet aivan oikeassa. Kiva täällä somessa on seurata myös viriävää presidenttikisaa. Jos meillä olisi sydäntä, kysyisimme kuka tai ketkä ovat olleet ideoimassa Petri Hirvimäelle sähköjäniksen roolia vähän Aleksander Stubbin tapaan?

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Eräs entinen Nokian aikainen työkaverini tuntee Stubbin isä Göranin ja on siltä pohjalta ollut useamman vuoden huolissaan mitä tavallisesta perheestä lähtöisin olevalle Alexanderille suomalaisen politiikan pimeyden voimien syleilyssä lopulta käy?

Ns. toisinajattelijoiden (Havel, Kundera) teksteistä on luettu kulttuurin sivistystasoa voitavan arvioida sillä perusteella miten ihmisarvo näyttää tavallisten ihmisten silmissä toteutuvan yhteiskunnan vaikuttajayksilöiden kohdalla.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jaahas Heikki - taisin kirjoittaa tänään blogin juuri niille, jotka salaliittoa epäilevät. Päättele itse -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2098...

PS - Reijo on siellä jotain mielenkiintoista ehkä sinullekin?

Tässä median haastamisessa ollaan samassa veneessä mutta kylläkin täysin eri lähtökohdista - ainakin vielä tällä hetkellä.

Reijo Tossavainen

Muistelen, että taannoin erään tutkimuksen mukaan noin 90 % suhtautuu maahantulijoihin kriittisesti.

Jos media ja muu mukasuvaitsevaisto leimaa kriittiset rasisteiksi ja natseiksi, niin siitä seuraa vain tilanteen kärjistyminen.

Toki joukossa on muutama ääri-ihminen, mutta koko joukon leimaaminen koetaan hyvin kielteisenä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kun ihminen alkaa rikkoa omia rajojaan ja ryhtyy sunnittelemaan uusia maailmoja (Kunderan määritelmä läntisestä ihmisestä) esim. lähtemällä ulkomaille hän saattaa havaita sielläkin yksilöt hyvin erilaisiksi toisiinsa verrattuina, kuten oli myös omassa laspuudessa Sonkajärvellä, jolloin ei muu auttanut kuin lähteä pakoon ns. pillupoliiseja.

Toinen juttu sitten on nämä huntupäiset ym. jotka ovat tulossa rehentelemään omalla vetovoimallaan mikä monen osalta yhä perustuu jossakin pilven reunalla istuvaan auktoriteettiin.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Media ei helpolla muutu. Samanhenkisiä suositaan. Sopivuus kulkee pätevyyden edellä nykyään jopa Yleisradiossa:

""Ylen uutistoiminnan päällikkö lähetti Pressiklubissa terveisiä toimittajaopiskelijoille: ”Parhaat tyypit valikoituvat parhaisiin medioihin riippumatta siitä, mitä opiskelee. Tehkää hyvä elämä ja tulkaa sitten lopulta meille töihin.”"

Lainaus on kirjoituksestani Turun Sanomissa pari vuotta sitten:
http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/562760/Yle...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Pienikin askel eteenpäin on tietysti positiivista, mutta aika paljon on matkaa siihen, että asioista voitaisiin keskustella kuten vaikkapa Sveitsissä. Siellähän armeijan ylipäällikkö sanoi viime vuonna suurin piirtein suoraan, että p:aa on tulossa niskaan ja siihen kannattaa heti varautua. Suomessa sanottaisiin, että ampukaa tähystäjä ja laittakaa silmät kiinni - jos siis aiheesta edes keskusteltaisiin julkisesti.

"Er erinnert an die Situation rund um die beiden Weltkriege im vergangenen Jahrhundert und rät der Schweiz, sich zu wappnen."

http://www.schweizamsonntag.ch/ressort/politik/wie...

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/12...

Reijo Tossavainen

Mukasuvaitsevien toimittajien ja päivystävien dosenttien mielestä vain heillä on oikea näkemys kaikkiin asioihin, esimerkiksi juuri nyt ajankohtaisiin kähmintään/lääppimiseen ja katupartiointiin.

Sipilältä ja Soinilta ei ole tullut heille mieleistä lausuntoa, joten siitä kova julkinen määkiminen.

Toimituksen poiminnat