Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kuulitko mitä presidentti Niinistö sanoi?

Katselin ja kuuntelin uutisia. Havaitsin, että presidentti Sauli Niinistö puki sanoiksi sen, jota olen yrittänyt eri tavoin tuoda julki. Sitä samaa ovat korostaneet maahanmuuttokriittiset.

Presidentti Niinistö nimittäin sanoi, että kysymys ei ole Irakin ja Syyrian sotatilanteen aiheuttamasta muuttoliikkeestä. Kyseessä on lähinnä kansanvaellus.

Ehdotus medialle ja muulle sinisilmäiselle mukasuvaitsevaistolle: Tunnustakaa arjen tosiasiat. Älkää valehdelko. Teitä ei enää uskota.

............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin painakaa oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Rohkenen lainata tähän kokonaisuudessaan entisen kansanedustajan ja ay-johtajan, Risto Kuisman Facebook-päivityksen:

Maahanmuuton kyseenalaistajat ovat eri ryhmä kuin rasistit, vaikka maahanmuuton vastustajien joukossa on, kuten muissakin ryhmissä, rasisteja. Tunnen suuren joukon maahanmuuton vastustajia, mutta en tunne heidän joukossaan yhtään rasistia. Maahanmuuton kannattajat käyttävät "rasisti -leimaa" hillitäkseen hallinnasta ryöstäytyneen maahanmuuton atvostelua. Suomen päättäjät, pääministeriä myöten, olivat aivan ulalla, kun ilmiö alkoi. Olen vastaanottanut kaksi ihmisoikeuspalkintoa
rotusorron ( apartheidin ) vastustamisesta 1980-luvulla ja yhden kansainvälisen ihmisoikeuspalkinnon 2009 Etelä-Afrikassa rasismin/apartheidin vastustamisesta. Sain aikanaan rotusorron vastustamisesta monta tappouhkausta ja olin mm poliisin Karhu -ryhmän suojeluksessa, joten tiedän, mitä se rasismia on todellisuudessa.

Reijo Tossavainen

Kokoomuksen Verkkouutiset kertoo toisen mielenkiitoisen näkemyksen:

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman viittaa Facebook-päivityksessään poliisin tiistaiseen tiedottamiseen uudenvuodenyön seksuaalirikoksista Helsingissä.

– Itse ilmiössä ei ole mitään hyvää, mutta poliisi ansaitsee täyden tunnustuksen siitä, että se hätääntyneiden monikulturistien julkisesta painostuksesta huolimatta on alkanut tiedottaa avoimesti ja epämiellyttävää totuutta peittelemättä, Wille Rydman kirjoittaa.

– Neuvostojärjestelmä romahti, kun glasnost mahdollisti sen toteamisen, ettei keisarilla ollut vaatteita - avoin tosiasioiden tunnustaminen auttakoon myös tämän päivän ideologisten huijausten paljastamisessa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Luitko mitä Ilmari kirjoitti? (12.1.2016 klo 9:10/Suomen schengen-raja vuotaa-blogin kommenttiketjussa):

Eräs seikka, mikä pani miettimään on se tosiasia, että niin Raja-Joosepin kuin Sallan rajoilla on Venäjän puolella "välipuomi" ja tiukka ennakkotarkastus (nimimerkki: kokemusta on). Sallan kohdalla Kuolajärvellä ja Raja-Joosepin rajalla keskellä korpea. Jostain ihmeen syystä juuri Murmanskin rajavartiosto (Мурманский пограничный округ) laskee sellaisiakin matkustajia läpi, joilla ei ole schengen-viisumia...Sehän herättää monenlaisia ajatuksia ja epäilyjä.

Vastaavaa ilmiötä ei ole (vielä) näkyvissä Vartiuksen eikä Värtsilän kohdalla, jotka ovat Petroskoin Карело - Финский пограничный округ:in vastuulla. En ole myöskään kuullut vastaavia ongelmia Imatrasta, Nuijamaasta tai Vaalimaasta, jotka ovat Pietarin Ленинградский пограничный округ:in vastuulla.

(mahtaako pressa lukea US-blogistania? vrt. Niinistön mainitsema "maksullinen saatehenkilö")

Reijo Tossavainen

Kyllä presidentti pidetään näissä asioissa ajan tasalla.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Adjutantit ja lehdistöpäällikkö lukevat siis US-blogistania ja hyvä niin.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #25

Kyllä presidentillä ja muilla UTVA:n jäsenillä on muut henkilöt ja kanavat käytössä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Minä en muuten Herra Reijo tunne yhtäkään mukasuvaitsevaksi haukkumaasi jotka eivät tietäisi, että tulijoiden joukossa on myös ihmisiä jotka eivät turvapaikkaa tule saamaan. Mutta ettehän te kuuntele, pakko vain päästä kailottamaan.

Reijo Tossavainen

Kommentista kuultaa katkeruutta. Väärässä olemisen havaitseminen ja tosiasioiden tunnustaminen on tiukka paikka.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mikä on katkeruus? Katkera siitä että en ole koskaan ollutkaan väärässä?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Presidentti Niinistö puuttui haastattelussa Venäjän kautta tulevaan maahanmuuttoon. Venäjän kautta ei tosiaankaan kulje Syyrian sodan liikkeelle ajamat ihmiset, vaan tässä joukossa on ollut muun muassa tämä Venäjällä kuoliaaksi paleltunut intialaismies.

Tiedän kyllä sinun hokeneen jo kauan, että turvapaikanhakijoiden joukossa on elintasosurffareita. Itse en edelleenkään pidä nimityksistä, joilla hädänalaisten ihmisten avuntarvetta vähätellään. Tämän "kansainvaelluksen" mukana kulkee edelleen ihmisiä, joilla on hätä. Intialaismiehen paleltuminen hengiltä aiheutti - paitsi Suomen presidentin ulostulon - myös sen, ettei intialaismiehen turvapaikkahakemusta koskaan saatu käsittelyyn. Hänen osaltaan emme koskaan saa vastausta, olisiko hän ollut turvapaikan tarpeessa. Avun tarpeessa intialaismies kiistämättä olisi ollut.

Turvapaikkakäsittelyn tulee edelleen olla yksilöllinen. Turvapaikkakäsittelyssä tulee huolellisesti selvittää jokaisen tulijan osalta, onko turvapaikan myöntämisperuste olemassa.

Leimaaminen ei hyödytä ketään.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Tiedän kyllä sinun hokeneen jo kauan, että turvapaikanhakijoiden joukossa on elintasosurffareita. Itse en edelleenkään pidä nimityksistä, joilla hädänalaisten ihmisten avuntarvetta vähätellään."

Osa tulokkaista sanoo tämän itse aivan suoraan TV-kameran edessä: he ovat täällä etsimässä itselleen parempaa elämää. Sillä ei ole mitään tekemistä suojelun tarpeen kanssa, jonka pitäisi olla turvapaikan peruste. Hätähän siinä tulee kenelle tahansa jos rahat loppuvat, mutta se ei edelleenkään ole turvapaikan peruste, ja näin on aivan hyvistä syistä.

Katsopas tähän blogiin linkitettyä graafia väestöpyramideista:
http://hannumononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20211...

Jos arvioit Afrikan väestökehitystä ja toisaalta Suomen noin kahden miljoonan työssä käyvän työvoiman kantokykyä, mikä on ennusteesi suomalaisten kyvystä ratkaista afrikkalaisten ongelmat, joko ottamalla heidät tänne asumaan tai lähettämällä heille Suomen elintasoon verrattuna puuttuvaa rahaa? Kyllä, afrikkalaiset kuten kaikki muutkin maapallon vähäosaiset ansaitsevat inhimillisen myötätunnon, mutta matematiikan takia kaikkea ei voi maksattaa suomalaisilla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Osa tulokkaista sanoo tämän itse aivan suoraan TV-kameran edessä: he ovat täällä etsimässä itselleen parempaa elämää."

Yhtään vähättelemättä sitä, mitä poimit tulijoiden puheista, parempaa elämää on myös se, ettei joudu ammutuksi eivätkä lapset joudu pakotetuksi ISIS-taistelijoiksi. Yhdellä maahnamuttajan sanomalla lauseella ei voi häivyttää mahdollisuutta, että turvapaikkaehdot voivat tämän kyseisen sanojan osalta kuitenkin täyttyä.

Turvapaikkakäsittelyä ei edelleenkään käydä täällä US:n nettikeskustelussa. Jokaisen turvapaikkahakemus käsitellään muualla, viranomaisen toimesta, harkintaa käyttäen. Mikä onkin hyvä, muutenhan useita sodan uhreja karkotettaisiin ties mihin Tossavaisen ja Monosen siviilituomioiden perusteella.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sedällä näyttää olevan vilkas mielikuvitus.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #12

Ylläpito on onneksi ollut valppaana ja mielikuvituksen ja henkilökohtaisuuksien värittämä kommentti on poistettu.

Reijo Tossavainen

Niemeläinen: Arvelen, että intialaismiehellä ei ollut enää rahaa maksaa viimeistä järjestäytyneen rikollisuuden/korruption vaatimaa maksua. Puomi ei auennut.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tätä minäkin epäilen. Niin taisi epäillä presidentti Niinistökin. Presidentin US:n uutisessa siteeraamin sanoin: "Toisaalta kerrottiin, että hän ei ollut saanut apua, koska ei ollut maksanut itselleen saattajaa. Nämä ovat venäläisten lehtien tietoja. Jos näin on, niin se vähän herättää kysymyksiä, että onko olemassa joku lupajärjestelmä ja maksettujen saattajien järjestelmä? Jos tällainen todella pitää paikkansa, se herättää vakavia ajatuksia."

Presidentti sanoi toki muutakin, mutta Tossavainen löysi uutisesta yhden sanan.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/165790-presidentti...

Reijo Tossavainen

EU:n perustukset huojuvat. Tässä juttu kokoomuksen Verkkouutisista:

Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM:n mukaan Kreikkaan on saapunut tammikuun 18 ensimmäisen päivän aikana meritse yli 31 000 turvapaikanhakijaa. Koko viime vuoden tammikuussa tulijoita oli alle 1500.

Tämän perusteella IOM arvioi, että Kreikkaan tulijoiden määrä saattaa ylittää viimevuotisen, joka oli 853 650 turvapaikanhakijaa.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja eli niin sanottu EU:n presidentti Donald Tusk sanoi maanantaina Strasbourgissa, että Euroopan unionilla on kaksi kuukautta aikaa saada muuttoliike hallintaan.

Tuskin mukaan "maaliskuun Eurooppa-neuvoston kokous on viimeinen tilaisuus saada strategiamme toimimaan tai kohtaamme kriisin, kuten Schengenin hajoamisen"

Niin ikään EU:n komission puheenjohtaja Jean-Clauden Juncker soitti maanantaina hälytyskelloja vapaan liikkuvuuden alueen eli Schengenin puolesta.

– Tänään uhkana on Schengen, huomenna kysytään, miksi meillä pitää olla yhteinen valuutta. Euroopan unionin perusteet ovat uhattuna, emmekä ehkä oikein ole huomanneet sitä, hän sanoi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Hidasta on tiedonkulku presidentille. Kansa jo kauan tiennyt, että kansainvaellus on oppaiden luotsaamaa.

Reijo Tossavainen

Kyllä hän on sen tiennyt, mutta vasta nyt oli sopiva hetki tosiasian kertomiseen.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Tasavallan presidentin Niinistön eilinen haastattelu osoitti, miten suurta huolta Niinistö kantaa mm. Venäjältä tulevien elintasopakolaisten virrasta. Itseäni hätkähdytti Venäjän viranomaisen ilmoitus Norjan aloittamasta maahanmuuttajien palauttamisesta Murmanskiin. Ilmoituksen mukaan Venäjä vastaanottaa palautetut, jos heillä on voimassa oleva oleskelulupa tahi viisumi. Voi vain arvella, kuinka monelta sellainen löytyy. Ilmeisesti Venäjä noudattaa samaa käytäntöä myöskin Suomeen tulleiden pakolaisten suhteen.
EU:ssa suunnitellaan myöskin lakiuudistusta, mikä muuttaisi aivan totaalisesti turvapaikanhakijoiden palauttamisen siihen maahan, missä heidät on ensimmäisenä rekisteröity. Tämä tarkoittaa etteivät esim. Pohjoismaat voi palauttaa tänne tulleita ihmisiä takaisin siihen maahan jossa heidät on rekisteröity. Toivottavasti tämä lakiuudistus ei toteudu.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Miksi tänne tahdotaan tulla?

Korkealla taholla on nähty hyväksi edistää myönteisen Suomi-Finland kuvan syntymistä ulkomailla. Alexander Stubb nimitti Jorma Ollilan johtaman brändityöryhmän sitä varten. Sofi Oksasen tuotantoa on esitelty suurlähetystöjen kampanjoimana eri puolilla maailmaa. Filosofi Pekka Himaselta tilattiin kasvojen kiillotusainetta.

Monella on mielessä Nokian "Connecting people" - mainokset, mutta osakkeenomistajat haluaisivatkin pitää kaiken hyvän vain itsellään!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä, Rönkkö. Maamme on suosittu, kun annamme kuvan maailmanlaajuissesti, että tervetuloa meille. Huomenna kansalaispalkkaa saat maassamme 500 e/kk, Pääministerimme järjestää asuntoja ja SPR järjestää pesää.
Eipä siis ihme, että valtiot Kreikan ja Suomen välillä eivät tunnu turvallisilta. Venäjäkin tuossa itäisellä sivulla on turvaton yhdyskunta.

Reijo Tossavainen

A Stubb: "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei minulla muuta."

Toimituksen poiminnat