Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Komissio: maahantulijoista 60 % elintasopakolaisia

Selvä enemmistö EU-alueelle viime joulukuussa "turvapaikanhakijoina" tulleista ihmisistä saapui elintasosyistä, arvioi EU-komissio. Arvion mukaan noin 60 prosentilla EU:hun tulleista ihmisistä ei ollut oikeutta turvapaikkaan, vaan heidät pitäisi komission mukaan palauttaa takaisin lähtömaihin. Edellä oleva tieto on Helsingin Uutiset -lehdestä.

Suomessa kaikki on toisin, sillä myönteisen päätöksen on viime aikoina saanut noin 60 prosenttia. Suomen linja on myös muihin pohjoismaihin ja jopa Ruotsiin verrattuna huomattavasti löysempi.

Maahantulijoiden koostumus ei poikkea merkittävästi esimerkiksi Ruotsiin tulleista. Silloin jää jäljelle vain yksi vaihtoehto ja yksi johtopäätös: Suomen linja on liian löysä.

Vastuu Maahanmuuttoviraston toiminnasta on sisäministeri Petteri Orpolla.

................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Rainer Salejärvi

Sikäli,kun maahanmuuttovirasto on tähän mennessä käsitellyt yhteensä 7466 vuotta 2015 koskevaa turvapaikkahakemusta ja näistä ainoastaan 1879 on päätynyt hakijan kannalta myönteiseen lopputulokseen, niin kysymys siitä, että mihin perustuu väite, jonka mukaan "Suomessa kaikki on toisin, sillä myönteisen päätöksen on viime aikoina saanut noin 60 prosenttia"

1879 edustaa 25 prosenttia 7446:sta, ei 60 prosenttia.

Siinä olet aivan oikeassa, että pääosa, eli 75 prosenttia, maahansaapuneista turvapaikanhakijoista on tullut maahan jostakin muusta syystä, kuin siitä, että heillä olisi turvan tarve.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Mutta heidän annetaan systemaattisesti jäädä maahaan. Tämä on törkeä rikkomus ulkomaalaislaissa.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

No eikö ole Reijo aivan selvä, että tässä noudatetaan Kataisen 2008 kultasääntöä "2 miljoonan maahanmuuttajaan vuoteen 2020 menneessä" keinolla millä hyvänsä. Ajatus on velkannuttaa Eurooppaa , jotta IMF alkaisi lainaamaan valtioille "pelastuspaketteja" , johon sitoisi valtion finanssipolitiikka suoraan FED:iin. Suomen kannattaisi nytten ostaa öljyä halvalla Turkista ja mahdollisuuksien mukaan ammeta kultaa maahaan.

Reijo Tossavainen

Kataisen keino "rikastuttaa" maatamme näyttää etenevän hyvin...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Soini ei saane aikaiseksi niitä palautussopimuksia mm. Irakin ja Afganistanin kanssa?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Eipä varmaankaan saa.
Noiden takaisinottosopimuksien tilanne on kokonaisuutena aivan kammottavan huono. Suomella on kahdenväliset takaisinottosopimukset olemassa Viron, Latvian, Liettuan, Bulgarian, Romanian, Sveitsin ja Kosovon kanssa. Paljon olisi siis tekemistä...

Jos olisin Soini, ottaisin maheollisimman pikaisesti työnalle sopimusneuvottelujen käynnistämisen Libanonin kanssa.
Oma veikkaukseni on että se romahtaa, eikä välttämättä mene pitkään..

EU-tasolla tilanne on hieman parempi, syytä juhlaan ei kuitenkaan ole.

"Tällä hetkellä EU:lla on takaisinottosopimus seuraavien valtioiden ja alueiden kanssa: Hongkong, Macao, Sri Lanka, Albania, Venäjä, Ukraina, Makedonia, Bosnia ja Hertsegovina, Montenegro, Serbia, Moldova, Pakistan, Georgia, Armenia, Azerbaidžan, Turkki ja Kap Verde.
....
Parhaillaan EU:lla on neuvottelut takaisinottosopimuksesta meneillään Marokon ja Valko-Venäjän kanssa. Meneillään olevien takaisinottosopimusneuvottelujen lisäksi unionin neuvosto on hyväksynyt joulukuussa 2014 neuvotteluvaltuutuksen Tunisian osalta.
....
Afganistanin osalta Suomella tai Euroopan unionilla ei siis ole takaisinottosopimusta. Takaisinottoa koskevasta pöytäkirjasta on käyty neuvotteluja useiden vuosien aikana, ja Suomen ja Afganistanin välisiä neuvotteluyhteyksiä pyritään parhaillaan tiivistämään ulkoasiainministeriön johdolla. Hallituksen 11.9.2015 hyväksymien maahanmuuttopoliittisten toimenpiteiden mukaan Suomen tulee solmia kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden osalta palautussopimukset Irakin ja Afganistanin kanssa muiden Pohjoismaiden tavoin. Vapaaehtoisia paluita Afganistaniin on tapahtunut viime vuosien aikana muutamia kymmeniä. Pakkopalauttaminen muun muassa Afganistaniin on ollut Suomen viranomaisista riippumattomista syistä vaikeaa." -Sisäministeriö maahanmuutto-osasto 20.11.2015

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Jos tulevat maahamme elintaso pakolaisina niin se on ymmärrettävää mikäli saavat töitä ja elättävät itsensä ja perheensä työnteollaan, ei sosiaaliturvalla.
Jos eivät tähän pysty, niin maasta pois.

Kim Pihl

Siten Komissio on myös rasistinen natsidiktatuuri ?

Toimituksen poiminnat