Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Teemu Selänne mukasuvaitsevien suvaitsemattomuuden kohteena

Vielä puolisen vuotta sitten järjestettiin mielenosoituksia, joissa toivotettiin kaikki maahantulijat avosylin tervetulleiksi tänne armaaseen isänmaahamme. Innokkaimmat menivät jopa Ruotsiin kertomaan kuinka Suomeen pääsee ja kuinka avokätisiä me olemme heitä kohtaan.

Sen jälkeen vettä on virrannut Tornionjoessa ja samalla arjen tosiasiat ovat paljastuneet kaikessa ankeudessaan. Enää kaikki ei ole ihanaa monikulttuurisuutta.

Monet näkemykset ja teot, jotka vielä puolisen vuotta sitten olivat rasismia, eivät sitä enää ole. Kaikki eivät kuitenkaan halua ottaa päätään pois pensaasta.

Taistelu arjen tosiasioita vastaan alkaa saada jo surkuhupaisia piirteitä. Esimerkkinä olkoon ajankohtainen Teemu Selänne.

Teemu otti kantaa maahanmuuttoon ja sen ikäviin lieveilmiöihin tavalla, jonka suurin osa suomalaisista allekirjoittaa. Ja tuota Teemun näkemystä kannattaa päivä päivältä yhä suurempi osa suomalaisista.

Mutta mitä teki media ja muu mukasuvaitsevaisto? Se käynnisti raivokkaan Teemun mustamaalauskampanjan. Ei ole sallittua, että joku on eri mieltä kuin "me suvaitsevat"!

Pari esimerkkiä:

Kauppalehti kirjoitti, että nyt kärsi Teemun "brändi". No sitä se teki, mutta vain mukasuvaitsevien silmissä. Muiden silmissä kävi päinvastoin.

Helsingin Sanomat penkoi Teemun twiittaukset pitkältä ajalta läpi. Mitään erityistä sieltä ei kuitenkaan löytynyt, mutta lehti julkisti lukuisia Teemun melko henkilökohtaisia twiittejä hyvin ilkeästi ja ylimielisesti kommentoiden.

...................

Jos haluat, että muutkin lukevat tämän blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Teemu taitaa olla oikein Äijä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä, Kannisto. Oikein Äijä + merkillä.

Reijo Tossavainen

Sebastian Tynkkysen erinomainen kommentti tapaus Selänteestä:
http://sebastiantynkkynen.com/2016/01/27/leijona-a...

Risto Laine

Teemu Selänne on aito sen suhteen, että hän monikulttuurisempi kuin monet ja sitten menee sanomaan tuollaista "ei-tiedostavaa" ;)

Heikki Tapani

Tämä Teemu on joku joka ei ole nähnyt kälviää kauempaa... niin tai sitten se pelkää kun mamut varmaan vie sen naiset, vai....tai sen työpaikan... eikä koskaan ole ollut ulkomaalaisen kanssa... ja onhan se itsekin maahanmuuttaja!

Itse jos olisin saanut varakkaan turvapaikan jostain kaliforniasta, nauraisin makeasti tällä suomen uppoamiselle. Valitettavasti mulla ei ole tätä mahdollisuutta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Itse jos olisin saanut varakkaan turvapaikan jostain kaliforniasta, nauraisin makeasti tällä suomen uppoamiselle. Valitettavasti mulla ei ole tätä mahdollisuutta."

Onhan siellä Kaliforniassakin omat mamu- ongelmansa. Kaikki mamut eivät ole upporikkaita jääkiekkotähtiä. Kenties Teemullakin on siellä Kaliforniassa palveluksessaan jokunen mamu, tiskaamassa, pyykkäämässä, siivoamassa, laittamassa puutarhaa kuntoon, putsaamassa uima-allasta, tai puunaamassa autotallin sataa autoa.

Kyllä kai Teemu tuntee nämä mamu-ongelmat.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Selänteeltä harkitsematon twiittaus. Vai onko se oire siitä että eläkeläinen tyhjien päivien täytteeksi pyrkii politiikkaan. "Kansallissankarina" lätkäfanit varmaan äänestäisivät hänet seuraavissa vaaleissa eduskuntaan. Jokikinen puolue kilpailisi hänen ehdokkuudestaan. Mutta mikä on substanssi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kenties Teemu on saanut jo kiekkotienistinsä niin tarkkaan sijoitettua, että kansanedustajan duuni olisi tarpeen perheen elättämiseksi.

Reijo Tossavainen

Heikki Mäkinen ei ilmeisesti ole Heikki Mäkinen. Siksi pysyttele toisaalla.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Asuessani Yhdysvalloissa, minäkin ihmettelin sitä tapaa, jolla Suomessa olisi pitänyt asioista keskustella, sillä se poikkeaa niin paljon vanhojen länsimaisten sananvapauskulttuurien keskustelumoodeista.

Suomi on vanha itsesensuurin maa, jossa moni on henkisesti yhä pysähtyneisyyden ajan ja etenkin 1970-luvun lumedemokratian ja vaikenemisen vanki, eikä uskalla ajatella vapaasti ja ilmaista itseään rohkeasti ilman tuon selkäytimessä yhä elävän pelon varjoa.

Tuo aika langettaa edelleen pitkiä varjoja kulttuuriimme, ja se näkyy siinä, että kernaasti polarisoidaan asiat vanhaan tapaan mustavalkoisesti. Ongelman esittäjä saa ikään kuin ikikuluneen poliittisen version 2.0, kuten vanhan syytöksen: "oletko neuvostovastainen".

Nyt tilalla on esim. sana "rasisti" tai "natsi". Sellaista keskustelua harvemmin tapaa muualla yhtä älyttömässä muodossa kuin Suomessa. Sananvapauden ymmärryksessä tämä on nuori kulttuuri.

Muistakaamme, että Teemu Selänne on asunut yli 20 vuotta rapakon takana, eikä ole suomalaisten kaanonien uhri, vaan olettaa, että asiasta kuin asiasta voi keskustella. - Nyt hän taitaa jo tietää, millaisia täällä ollaan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Muistakaamme, että Teemu Selänne on asunut yli 20 vuotta rapakon takana, eikä ole suomalaisten kaanonien uhri, vaan olettaa, että asiasta kuin asiasta voi keskustella. - Nyt hän taitaa jo tietää, millaisia täällä ollaan?"

Teemu on siis saanut vieraita kansainvälisiä vaikutteita ulkomailla.
Miten se mahtaa sopia perussuomalaisuuteen?

No sopiihan Laura Huhtasaarenkin kansainvälisyys perussuomalaisuuteen.
Mutta missä ovat ne takametsien miehet, ne kansan syvät rivit?

Kyse ei taida ollakaan mistään kansallisesta perussuomalaisuudesta, vaan kansainvälisestä arvonservatiivisuudesta, joka ottaa mittaa kansainvälisestä liberalismista.

Siellä valloissa esimerkiksi miljonääri Trump näyttää innolla keräävän ääniä amerikkalaisilta punaniskoilta, eli arvokonservatiiveilta, joiden elämänkatsomus lienee sukua Suomen persujen elämänkatsomukselle. Sitten siellä amerikoissa kyllä löytyy myös liberaaleja, jotka seisovat Obaman ja Clintonin edustaman maailmankatsomuksen takana. Teemu on tainnut kuunnella Trumpin puheita siellä Kaliforniassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eihän Teemu, yhden kirjan lukenut mies, mitään keskustele, vaan meni hölmöyttään "peukuttamaan" Valavuoren viestiä ja uskon, että harmittelee tekoaan kuten Sipilä luvatessaan asuntonsa-

Reijo Tossavainen

Mihin tosiasiaan Granlund perustaa väitteensä harmittelusta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kun joku kertoo uskovansa jotain oletan itse että hän nimenomaan ei perusta sanomaansa tosiasiaan. Mikä sai Tossavaisen olettamaan että usko perustuisi tosiasiaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä voisi ihan aiheellisesti kysyä, että kuka vitun Teemu Selänne?

Reijo Tossavainen

Jussi Halla-aho:

"Toinen syy on Selänteen persoonassa. Hän on koko uransa, yli 20 vuotta, ollut nimenomaan mukava mies."

Kunnes hän meni vaatimaan kovia rangaistuksia raiskauksista. Mukava mies ei sellaisia vaadi.

Seuraavaksi kolumnistit ja pääkirjoitustoimittajat ryhtynevät käsittelemään sitä, että oikeastaan Selänne oli ihan paska jääkiekkoilija.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Olin rasisti (olen vieläkin) kun sanoin afrikkalaisia mustiksi. Sitten tuli presidentti Obama, joka sanoi olevansa musta. Ja kas. Ihmistä saikin taas sanoa mustaksi jos oli ihonväriltään musta.

Reijo Tossavainen

Obama käyttää usein ilmaisua afroamerikkalainen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olin rasisti (olen vieläkin) kun sanoin afrikkalaisia mustiksi"

Se onkin rasistinen yleistys, sillä Afrikassa on sekä valkoisia että mustia afrikkalaisia ja paljon sellaisia jotka ovat jotain siltä väliltä.

Siinä ei mielestäni ole mitään rasistista jos sanoo mustaa afrikkalaista mustaksi, mutta yleistäminen on, koska perusteeton yleistäminen on rasismin tärkein piirre.

Presidentti Kennedy sanoi että "Ich bin ein Berliner" vaikka ei ollut. Olen kuullut että oli irlantilaista sukujuurta.

Voi kai Obama sanoa itseään mustaksi, vaikka on vaalea. Monet hyvin vaaleat henkilöt väittävät olevansa mustia, olen kuullut, en tiedä miksi. Onko se vähän sama asia kuin jos väittäisi mustaa valkoiseksi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Siinä ei mielestäni ole mitään rasistista jos sanoo mustaa afrikkalaista mustaksi, mutta yleistäminen on"

Entäs jos yleistää kaikki mustat mustiksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Entäs jos yleistää kaikki mustat mustiksi?"

Enpä tiedä mitä tarkoitat, mutta ehkä voisit tarkoittaa sitä että kaikki mustat eivät suinkaan ole luokiteltavissa samaan kategoriaan. Väri on aivan väärä peruste. Se on vähän sama kuin rinnastaisi mustan pantterin ja mustan hmmm. kissan.

Mustien afrikkalaisten geneettiset erot ovat tutkitusti suuremmat kuin kaikkien Euroopan, Aasian, Australian, Tyynen meren saarien ja Amerikkojen ihmisten väliset geneettiset erot.

Koska Afrikka on alkukoti, siellä on hyvin monen sorttisia mustia, mutta kaikki muut kuin Aflikkalainen väestö polveutuu pienestä Afrikasta Lähi-Itään siirtyneestä populaatiosta.

Lisäksi mustia ihmisiä on myös ainakin eteläisessä Intiassa ja Austraaliassa ja ne kyyluvat siihen samaan ryhmään kuin me eurooppalaiset. Afrikassa on sitten useita muita populaatioita jotka poikkeavat muusta maailman väestöstä, mutta myös toinen toisistaan.

Mutta toki musta kissa ja musta pantteri ovat molemmat mustia.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Vai veti hesari vesiperän. Ihmeellisiä asioita tekevät työkseen siellä. Selänne on ilmeisesti nyt vaarallinen henkilö koko kansakunnalle.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Je Suis Charlie

Tätä huuti porukat tälläkin foorumilla. Nyt sitten joku kertoo oman mielipiteensä ja tuloksena kauhea "somekohu"...
Tiettyä kaksinaamaisuutta havaittavissa...
Kohta vaaditaan Selänteen pelipaidan roijaamista katosta alas ja passin mitätöimistä. Siis mikä vi##u suomalaisia vaivaa?

Kyseessä on Selänne, Suomen paras jääkiekkoilija, kaikkien ihailema ikoni.
Käykö hänelle kuin Tero Vaaralle, yksi lausunto ja ulos eetteristä?
Mutta jos maahanmuuttaja kritisoi systeemiä niin kuka pahoittaa mielensä?

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2016012721026329...

Ja Selänteen viimeisin ulostulo

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2016012721027862...

Helpotan vähän, ei kukaan...

Reijo Tossavainen

Teemu Selänne ilmoitti, että hän itse päivittää Facebook sivuaan. Ilmoitus johtuu siitä, että eilen mukasuvaitseva HS julkaisi laajan jutun, jonka keskeisenä pointtina oli epäily siitä, että joku toinen kirjoittaa Selänteen nimissä.

Jotkut sanovat, että HS on laatulehti. Ei ole, se on enintään MV-lehden tasolla.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Voin sanoa, että Teemua varmasti tällä hetkellä ottaa päähän huomatessaan olevansa perussuomalaisiston sankari. Teiltä jäi vain huomaamatta, että hän tuomitsi rasismin ja ulkomaalaisten vainon. Hänestä hädänalaisia tulee auttaa. Hän ainoastaan halusi jämptimpiä rangaistuksia. Teemu ei liittynyt Der Sturmerin.....anteeksi MV-lehden kiihottamaan lynkkausjoukkoon. Tarkistakaa faktat!

Reijo Tossavainen

Antti Mikkola elää omassa kuplassaan. Hän lähtee kommentissaan siitä, että perussuomalaiset hyväksyvät rasismin ja vainon. Harvinaisen vastenmielistä.

Antti Mikkola ei liene Antti Mikkola, vaan tekaistu trolli. Pysy siksi poissa tästä blogista.

Reijo Tossavainen

Teemu kertoo oman näkemyksensä. Se on kaikkea muuta kuin mitä mukasuvaitsevat ovat antaneet ymmärtää.
http://selanne.com/fi/huoleni-suomesta-ja-turvalli...

Junnu Nulikka

Nyt uusi "meillä on unelma" mielenilmaus näiden Teemun rasististen vihapuheiden takia pystyyn!

Toimituksen poiminnat