Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Hyysääminen on lopetettava!

Euroopassa herätään maahantulijoiden aiheuttamaan ankeaan arjen todellisuuteen. Enää ei olla rajoilla avosylin sanomassa: Tulkaa meille, kyllä me teitä hyysäämme!

Esimerkiksi Tanskassa aiotaan periä varakkaimmilta maahantulijoilta korvaus heille tarjotuista palveluista. Toki aikomuksena ei ole repiä kultahampaita suusta, eikä takavarikoida älypuhelimia ja tabletteja.

Tanskassa otetaan siis niiltä maahantulijoilta, joilla on. Siitä huolimatta media ja mukasuvaitsevaisto huutaa kurkku punaisena: Kuinka sydämetöntä! Rasismia!

Media ja muu mukasuvaitsevaisto on ollut työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmin ja muidenkin perussuomalaisten kimpussa, kun olemme ehdottaneet samantyyppistä ratkaisua myös Suomeen.

Arvostelijoilta unohtuvat arjen tosiasiat. Esimerkiksi se, että jos toimeentullakseen suomalainen hakee yhteiskunnalta jotain hänelle tuiki välttämätöntä tukea, hänen omaisuus ja vähäiset tulot vähentävät annettavaa tukea.

Maahantulijat eivät voi olla etuoikeutetussa asemassa. Kuten Teemu Selänne sanoi: Hyysääminen on lopetettava!

.................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Mediakohu on sana, jota on käytetty paljon viime aikoina. Media on nostanut siis mediakohun milloin mistäkin aiheesta. Joskus ihan pienestäkin.

Viimeisin mediakohu syntyi Teemu Selänteen twiittauksesta. Jos Teemu olisi ollut samaa mieltä kuin mukasuvaitsevat, kohua ei olisi syntynyt. Mutta kun Teemu julkesi olla eri mieltä. Ei niin voi olla, ei niin saa olla.

Mediakohun nostattaminen on median vallankäyttötapa. Siis punavihreän politiikan puolustamista ja edistämistä.

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Odotan mielenkiinnolla 'työmies' Matti Putkosen kannanottoa raiskausasiaan!

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Hyysäämisen on loputtava. Kyllä. Tämä tulee ulottaa myös eläkkeisiin. Kun ihminen on eläkkeellä, ei hän ole yhteiskunnalle enää mitään muuta kuin menoerä. Mielestäni on hyysäämistä, että eläkettä maksetaan sen mukaan mitä ihminen on tienannut työelämänsä aikana. Kansalaiseläke - kaikille sama eläke pitäisi olla ehdottomasti Suomen käytäntö. Tällä keinoin suomen rahahuolet katoaisivat hyvin nopeasti. Tämä myöskin lopettaisi jatkuvan rahahyysäämisen, josta mm. entiset kansanedustajat useimmiten - täysin epäarvoisesti nauttivat.

Pekka Iiskonmaki

Persulainen on purkamassa Venäjälle asetettuja pakotteita ja palkaksi saamme mamuja Venäjältä. Nehän nauraa meille Venäjällä ja nimittävät meitä tsuhniksi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kokonaisuutta ajatellen rikollisuus on kuitenkin pienempi taakka kuin taloudelliset ongelmat. Minimaaliselle keskustelulle jää nämä tylsät
työllisyysasteen, työttömyysluvut jne. jotka vaikuttavat kymmenien vuosien
päähän. On se tietysti edistystä sekin että edes vuotuiset miljardiluokan
suorat vastaanottomenot otetaan lööppeihin, vaikka soisi, että joku koittaisi
ajatella vähän pidemmällekin.

Reijo Jokela

Tuo työllisyysastekeskustelu on muuten siinä mielessä mielenkiintoista, että yksikään virkamies/poliitikko ei muistuta tästä tilastojen vakioinnista, kuten rikostilastojen kohdalla. Miksiköhän muuten tästä asiasta ei ikinä "viralliselta" taholta huomauteta? Nytkin poliisitarkastaja muisti kertoa jo rikostilastojen julkistamisen yhteydessä vakioinnista, (aivan aiheellisesti). Kuitenkaan en ole ikinä havainnut näiden huoltosuhde/työllistymiskeskustelujen yhteydessä yhdenkään viranomaisen edes maininneen vakiointia. Jokainen voi itse päätellä johtuuko tämä siitä, että noissa tapauksissa vakiointi vain rumentaisi lukuja.
Koomista, että tuosta tilastojen "väärästä" tulkitsemisesta ollaan viralliselta taholta kovinkin huolissaan ja kuitenkin jatkuvasti syötetään julkisuuteen itse tällaista väärään tulkintaan (vertailukelvottomat luvut) tietoa.

Esimerkiksi tuossa rikostilastojen julkistamisesta 25 turvapaikanhakijaa epäiltynä raiskauksista. Tämän jälkeen poliisiylijohtaja suhteutti luvun raiskausilmoitusten kokonaismäärään ja loi tällä tavoin harhakuvaa. Nimittäin vertailukelpoinen lukuhan olisi ollut ne tapaukset joissa tekijän/epäillyn tausta on selvillä, eikä kokonaismäärä. Nimittäin tuolla selvittämättömien joukossa voi olla myös turvapaikanhakijoita.

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Lukekaa hyvä artikkeli googlamalla "eero timgren tuntee islamin".

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Enää ei olla rajoilla avosylin sanomassa: Tulkaa meille, kyllä me teitä hyysäämme"

Eikä olla koskaan sanottu. Kukaan, missään vaiheessa tätä ei ole ollut riemusta kiljumassa että tänne tulee turvapaikanhakijoita. Ne, joita sanot 'hyysääjiksi' ovat VAIN huolehtineet kansainvälisten velvollisuuksiemme täyttämisestä ja sivistysvaltion humanitaarisesta velvollisuudesta.

Yrität jälleen tehdä vastakkainasettelua ja teet 'vastapuolesta' olkiukon.

- - - -
"Kuten Teemu Selänne sanoi: Hyysääminen on lopetettava!"

Niin. Teemu on sinunkaltaistesi lietsomisen takia harhaluulossa, että hyysätään. Se, mitä Teemu vaati, oli käytössä oleva menettely. Se, että sinun ja muiden vihakkien takia osa kansasta luulee ettei raiskaus tai muut rikokset olisi oleskelulupahakemuksen hylkäysperuste, on häpeä.

Reijo Jokela

Maahanmuuton parissa toimivien firmojen tuloskehityksestä voi myös päätellä sen, että eivät aivan kaikki tahot ole kauhean pahoillaan olleet tästä kansainvaelluksesta. Suomen nopeimmin kasvava bisnes, joten on kyllä uskottavaa olettaa, että kyllä joku riemustakin kiljuu.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ja nämä harvat oikeuttavat Tossavaisen puheet?

Suomen nopeimmin kasvava bisnes? Tässäkö kuuluu nyt nauraa? Tottakai bisnes, jota ei ole ennen ollut olemassa, on kasvava. Mistähän sinä muuten tuon väitteen revit? Osaatko jollain tapaa laskea, mitä kulujen jälkeen on kenellekään jäänyt käteen?

Reijo Tossavainen

Innokkaimmat hyysärit menivät Pohjois-Ruotsiin vastaanottamaan sinne saapuvia pakolaisia. Siellä he kertoivat miten Suomeen pääsee, ja mitä kaikkea hyvää siellä on tarjolla.

Jos maahantulijat ennen tänne saapumista tulivat useiden turvallisten maiden läpi, niin on syytä kysyä, että miksi. Vastaus on kiistaton: täällä heidät otettiin avosylin vastaan.

Pääministeri näytti mallia lupaamalla talonsa maahantulijoiden käyttöön. Alexander Stubb twiittasi: "Monikulttuurisuus on rikkautta. Ei minulla muuta." Tällaiset asiat olivat käyttökelpoisia mainoksia, kun rikolliset värvärit myivät ja myyvät edelleen matkojaan. Nyt ovat ennakkomyynnissä ensi kevään ja kesän matkat...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kuten sanoin, 'hyysärit' tekivät juuri sitä, mitä meidän kansainvälisten velvoitteittemme mukaan pitääkin. He tekivät sitä, mitä humanitaarinen sivistysvaltio tekee.

- - - -
"Jos maahantulijat ennen tänne saapumista tulivat useiden turvallisten maiden läpi, niin on syytä kysyä, että miksi. Vastaus on kiistaton: täällä heidät otettiin avosylin vastaan"

Väärin. Oikea vastaus on: He USKOIVAT, että heidät otettaisiin täällä avosylin vastaan, he USKOIVAT että Suomi on hyvä maa. Toisilla taas oli täällä sukulaisia tai tuttuja. Vastaus ei ole millään tavalla kiistaton ja vastauksia on useita.

Risto Laine

Tuosta humanitaarisesta velvoitteesta onkin tullut nyky muotoinen Busines. Joka niemen notkossa on matkailu-alan yrittäjiä, jotka haistoivat helpon rahan.
Meidän maamme Politiikkojakin näyttäisi olevan alalla ja ainahan se helppo raha kelpaa, varsinkin kun se tehdään jokun "velvoitteen" nimissä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Totta kai markkinataloudessa humanitaarisista velvoitteista, kehitysavusta ja kaikenlaisesta hyväntekeväisyydestä tehdään bisnestä.

Rainer Salejärvi

Turvapaikanhakijakriisi on saavuttanut huippunsa vuoden 2015 loppupuolella ja vuoden 2015 loppupuolella hallituksessa oli matkassa myös Perussuomalaiset. Miten tässä näin pääsi käymään ?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Lindström ei ehdota mitään uutta asiaa. Täältä voit herra Reijo tavata itsekkin asian: http://www.pakolaisneuvonta.fi/?lid=66

"Turvapaikanhakija voi hakea vastaanottorahaa (vastaanottolaki 19 §) ihmisarvoisen elämän kannalta välttämättömän toimeentulon turvaamiseksi ja itsenäisen selviytymisen edistämiseksi, jos hän on tuen tarpeessa eikä voi itse turvata toimeentuloa. Turvapaikanhakijan käytössä olevat tulot ja varat vaikuttavat tuen määrään."

"Turvapaikanhakijan on itse kustannettava vastaanottorahalla tai muilla omilla tuloillaan ruokansa, vaatetuksensa ja esimerkiksi liikkumisensa."

Mielestäni on aivan turhaa kyniä omaisuus jo rajalla pois kun joutuu kuitenkin elättämään itsensä omilla rahoillaan.

Reijo Tossavainen

Eilen otsikko Hesarissa:
Ministeri Lindström seuraisi Tanskan mallia: ”Turvapaikan­hakijoiden omaisuuden takavarikoiminen fiksu idea”

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Mistäs lähtien sinä Hesaria olet uskonut?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #15

Minä uskon ministeri Lindströmiä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miksi ihmeessä se omaisuus pitää takavarikoida jos joutuu kuitenkin elää täällä omilla varoillaan jos niitä on? Mä en näe tässä nyt mitään järkeä? Halloota! Onks siellä ketään?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"Miksi ihmeessä se omaisuus pitää takavarikoida jos joutuu kuitenkin elää täällä omilla varoillaan jos niitä on?"

Turistina saa elää omilla rahoillaan, tai näin oikeastaan velvoitetaan.

Reijo Tossavainen

Pitää muistaa ja huomata, että maahantulijat ovat lähtömaidensa parhaiten toimeentulevaa väkeä. Heillä on varaa maksaa usein jopa tuhansia euroa matkastaan.

Kaikkein köyhimmät ja usein myös vaikeimmassa asemassa muutoinkin olevat joutuvat jäämään kotiinsa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Pitääkö vaan hyväksyä, että rikollisliigat määrävät ketä tänne tulevat?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Arvostelijoilta unohtuvat arjen tosiasiat. Esimerkiksi se, että jos toimeentullakseen suomalainen hakee yhteiskunnalta jotain hänelle tuiki välttämätöntä tukea, hänen omaisuus ja vähäiset tulot vähentävät annettavaa tukea."

Hieman on huonomuistisuutta myös blogistilla, enkä tarkoita lainauksessa olevaa possessiivisuffiksin puutetta.

Omaisuus ei aina vaikuta toimeentulotukeen, asunto ja työvälineet eivät kuulu huomioon otettavaan omaisuuteen. Jos jotain toimeentulotuen hakijan omaisuutta pitää ruveta realisoimaan, päätöstä tästä eivät tee sosiaaliviranomaiset, vaan siihen vaaditaan hallinto-oikeuden päätös.
http://www.sotesi.fi/sotesi/liitetiedostot/editori...

Vuoden 2015 alussa voimaan tuli laki, jonka mukaan vähäinen määrä ansiotuloja ei leikkaa toimeentulotukea. (Ja tämä lakihan säädettiin siis Tossavaisen ollessa kansanedustaja; nukkuiko hän äänestyksissä?) Tällaista etuoikeutettua ansiotuloa voi olla vähintään 20 prosenttia ansiotuloista, kuitenkin enintään 150 euroa.
https://stm.fi/documents/1271139/1427700/Kuntainfo...

Tossavaisen esittämän lainauksen vastapainoksi voimme varmaan käydä myös Twitterin 140 merkin maailman ulkopuolella katselemassa Teemu Selänteen ajatuksia: "Hädänalaiset turvapaikanhakijat ansaitsevat turvaa Suomesta. Turvapaikanhakijoita kohtaan minulla ei ole mitään vastaan." Ehkä hänen valjastamisensa ihan jokaisten vihavankkurien eteen ei ole toimiva ratkaisu.

Reijo Tossavainen

Tukimuotoja on hyvin monenlaisia, ei vain toimeentulotuki.

Esimerkkinä yhteiskunnan välistävetämisestä vaikkapa vanhus, joka joutuu vanhainkotiin. Yhteiskunta ottaa hänen eläkkeestä, siitä kaikkein pienimmästäkin, pääosan itselleen. Vanhukselle jää vain muutamia kymppejä omiin tarpeisiinsa.

Jukka Nieminen

"Esimerkkinä yhteiskunnan välistävetämisestä vaikkapa vanhus, joka joutuu vanhainkotiin."

Hyvä Reijo! Viimeinkin asiaa. tästä tuli mieleen vastaava keskustelu kun aikanaan toimin vaksina miesten yömajassa. Siellä eräs asukki marmatti kanssa tästä käteenjäävän osuuden pienuudesta. Olin samaa mieltä. Kyllähän raavaan miehen pitää saada asua ilmaiseksi ja syödä vastikkeetta mitä pöytään on katettu. luonnollisesti veronmaksajat kustantaa myös terveyshoidon ja vaatteet ym mitä ikinä mieli tekee. omat rahansa voi käyttää vaikka viinaan.

mikä ettei tämä päde vanhainkoteihinkin jossa pitää saada olla vain ja ainoastaan veronmaksajien 100% maksamina. ei muuta kun veroäyriä ylöspäin ja hommat suttaantuu.

lisää epäkohtia?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tuen saajan kannalta lienee yhdentekevää, mikä on hänen saamansa tuen nimi. Toimeentulotuki on olennainen sen vuoksi, että se on se viimeinen turva. Siksi blogistin arviot tuen saamisesta eivät pidä paikkaansa, mistä hän lienee samaa mieltä, koska ei kirjoituksensa virheellisiä väitteitä ruvennut puolustamaan millään muulla kuin piiloutumalla epämääräisen "monenlaisuuden" taakse.

Mistä on peräisin väite muutamasta kympistä? Maksu on tuloista enintään 85 prosenttia nettotuloista, vanhukselle jää kuitenkin käyttöönsä vähintään 105 euroa kuussa.
http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/sost...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tämän yhden ja saman asian jauhaminen ei kyllä Suomea lamasta nosta. Ymmärrän kyllä miksi Suomen ongelmien kokonaisuuden kannalta varsin vähäpitoista asiaa, turvapaikanhakijoita, persujen taholta pyritään pitämään esillä, muuta kun ei ole esittää. Mielenkiinnolla seurasin torstaista A-talk ohjelmaa ja kuinka persujen ryhmänjohtaja Sampo Terho oli täysin pois tolaltaan, no toki se on ymärrettävää, ei kaikkien vaalilupausten syöminen ja kannatuksen puolittuminen muutamassa kuukudessa hyvältä maistu,

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kuka kuuntelee?

Olli Immosen visio oli hänelle syötetty kopio Suomen pakkovenäläistämisen vastustajien ajalta yli sadan vuoden takaa.

"Haaveissamme on vahva, rohkea kansakunta joka voittaa tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus. Tämä ruma kupla jossa viholliset elävät, pian purskahtaa miljooniksi palasiksi. Elämämme kietoutuvat hyvin ankaralla tavalla. Nämä ovat päiviä, jotka ikuisesti jättävät jälkensä kansamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko taistelutovereihini. Me taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden todellisen Suomen kansan puolesta.Voitto on meidän."

Siihen aktivistikampanjaan liittyvät nimet Eugen Schauman, Ernst Tandefeldt ja Lennart Hohenthal, siis Suomen historian tunnetuimmat poliittiset murhamiehet.

Jos tuo "visio" olikin siinä ajassa käypää valuuttaa, niin ei lainkaan nyt kun elämme täysin erilaisessa ajassa jossa haetaan modernin maailman ratkaisuja.

Me tämän päivän suomalaiset olemme luku- ja kirjoitustaitoisia miltei jokainen, vaikka se oudolta väitteltä tuntuukin esim. sdp:n kohdalla, koska heille näyttää riittävän että yksi tohtori Erkki Tuomioja hallitsee molemmat taidot.

Kansanmies Immosta käytettiin yllytyshulluna höynäyttämällä ottamaan omiin nimiinsä likipitäen suora käännös ehkä itsensä Eugen Schaumanin käyttämästä tekstistä.

Ei kai enää ihan tosissaan uskota että turvavartijana toiminut Olli olisi itse pystynyt niin sofistikoituneeseen englanninkielen, kuin mitä julkaistiin yön tunteina? Ennen kuin häneltä ehdittiin kysellä, hänet lähetettiin muutaman viikon lomalle kaukomaille!

Wikipediasta löytyy paljon materiaaalia suomenruotsalaisista aktivisteista. Kuka muuten rehvastelikaan sinikeltainen kravatti kaulassaan Ukrainan kriisin tiimellyksissä? Mihin henki olisi hävinnyt, mutta miksi he eivät ota omiin nimiinsä?

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Suomen isoin ongelma on rakenteellinen koruuptio, joka vaikuuttaa politiikan polarisointiin ja epäloogisuuteen maahanmuutto- ja geopoliittisesti.

Suomen suurin syy maahanmuuttajien vastaaottamisen laittominkin keinoin on nillä (varsinkin ne jotka varmasti saavat kielteisen päätöksen) rahastaminen SPR:n , Luona Oy, oikeuslaitoksen, sosiaaliviraston, Terveystalon , Kirkkoavun, asianajajatoimistojen, tulkkauspalveluiden sekä kuljetuspalveluiden kautta.

Se on kuin korvaisi kansantaloudellisesti roskaruoan (aikaisempi kokoomuksen johdannaiskauppojen sekoilut) pelkällä sokerilla (nykyinen maahanmuuttopolitiikka) Oikea syy on rakenteellinen korruptio varsinkin kuntatasolla.

Tässä raportti:

https://sibilpolitical.wordpress.com/2016/01/30/ha......

Toimituksen poiminnat