Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Suomessa satoja Isis-aktivisteja

Saksan sisäinen turvallisuuspalvelu BfV on esittänyt irakilaisista ja syyrialaisista turvapaikanhakijoista uusia uhka-arvioita, jotka ovat paljon suurempia kuin mitä pakolaiskriisin alussa arvioitiin.

BfV:n arvion mukaan Saksassa on jo 8 350 taistelun karaisemaa Isis-aktivistia, joista 430 on valmiina terroritekoihin millä hetkellä hyvänsä. Näistä 360 oleskelisi Berliinissä. Saksassa poliisivalvontaa onkin tiukennettu kaikkialla. Asiasta uutisoi Suomessa mm. Iltalehti. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016020221051092_ul.shtml

Määrä on hämmästyttävän suuri. Lienee kiistaton tosiasia, että noin suuresta joukossa on niitä, jotka ovat valmiit jatkamaan taistelua myös Saksassa. Tähän mennessä terroristit ovat aktivoituneet lähinnä Ranskassa.

Saksan sisäisen turvallisuuspalvelun arvion pohjalta voidaan vetää johtopäätöksiä myös Suomen tilanteesta. Tänne tulleiden joukossa on suhteessa saman verran Isis-aktivisteja. Siis useita satoja.

Pää pensaassa lymyävien mukasuvaitsevien mielestä monikulttuurisuus on rikkaus. Kehotan kuitenkin heitäkin palaamaan arjen todellisuuteen ja näkemään suomalaisiin kohdistuvan uhkan. Se on todellinen, sillä jo yksi yksittäinen Isis-taistelija voi saada aikaan todella pahaa.

Toiveeni on mitä ilmeisimmin turha. Heräämme vasta sitten kun ensimmäinen terroriteko on tapahtunut. Sen päivämäärä ja kuolonuhrien määrä ei vielä ole tiedossamme.

............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Reijo Tossavainen

On arvioitu, että "jonain päivänä voimme herätä kasakan nauruun".

Sitä ajankohtaisempi uhka tulee toisaalta, sillä ajan mittaan yhä useampi tulee heräämään minareetista kuuluvaan huutoon. Ja ei vain huutoon.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Olen elämässäni herännyt erinäisiin äänenlähteisiin. Mukaanlukien kirkonkellojen kilkatus ja minareetista kaikuva rukouskutsu. Molemmat ovat harmittaneet yhtä lailla keskeyttäessään unen.

Sitä en pysty ymmärtämään, mitä tekemistä rukouskutsuun heräämisellä on ISIS-taistelijoiden kanssa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Totta puhut, senkin mooses.ISIS uhkaa palauttaa osan Espanjaa islamilaiseksi mitä se on aikanaan satojen vuosien ajan ollutkin. Tänne vaan lumen maahan turvaan.

http://www.theguardian.com/world/2016/jan/31/islam...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Suomessa pitäisi järjestää koko maan laajuinen ulkoilmakonsertti. Konserttivieraat ja heidän matkatavaransa kun voidaan tutkia perusteellisesti ilman, että syyllistytään ihmisoikeusrikkomuksiin. Jos ei koko maahan, niin ainakin Tornioon joku yhtye soittamaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomessa tuskin alkaa paukkumaan, koska terroristikin tarvitsee paikan, jossa lymytä turvassa maailman (ts. viranomaisten) pahuudelta, silloin kun ei itse ole tekemässä kolttosia.

Suomi on lintukoto, jonne tunnetusti on päässyt niin päänkatkojat kuin aivan tavalliset perheen päätkin. Eikä täällä juurikaan perään huudella kun ei ole edes vaivauduttu ottamaan selvää mistä kukakin tulee.

Ilman MV-lehden laajan lukijakunnan myötävaikutusta moni kurkunleikkaaja saattaisi leikata paraikaa kurkkua lapsiemme leipien päälle jossain päiväkodissa vapaaehtoistyön puitteissa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

50 päätttäväistä terroristia riittää päästämään helvetin irti Suomessa ja muutama automaattiase ja vähän muoviräjähdettä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vaikuttavatko nuo yksittäistapausaktivistitkin ehkä siihen turvallisuustilanteeseen, johon pääministerimme viittaa brittiläisessä mediassa, ks. Finnish Prime Minister's Charity Overpromised, Underdelivered? http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211099-f...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyi Saksa.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/nahles_andrea...

Suomessa kun esittäisi tällaista, niin taitaisi palstatila lehdissä loppua. Ja jos esittäjä olisi persu, vaadittaisiin kaikkia tekemään selvä pesäero rasismiin. :)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tällainen systeemi on jo meillä käytössä. Kotoutumistuki alenee, mikäli kotoutumistoimenpiteisiin ei osallistuta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei taida kuitenkaan kielen oppiminen olla pakollista :)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #10

Kielikursseilla on käytävä, jos ne on kirjattu kotoutumissuunnitelmaan. Muuten vähenee tuet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #11

Kaikki on siis hyvin, hienoa, että Vasemmistokin on hallituksen linjauksiin tyytyväinen. :)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #13

Eipä tämä nykyisen hallituksen ansioihin lukeudu.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Tänne tulleiden joukossa on suhteessa saman verran Isis-aktivisteja. Siis useita satoja."

Mihinkähän tuokin olettamus perustuu? Kalifaattia rakennetaan yhtä todennäköisesti Torniossa kuin Berliinissä? Ei mitään järkeä.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Näköjään ihmisillä on paljon irrationaalista vihaa, eikä järki paljon päätä pakota...
Mekin voisimme perustaa valkoisen kalifaatin Suomeen, emme hyväksyisi tänne kuin niitä valkoisia - koska uskonto näkyy yleensä ihonväristä (Sarkasmi varoitus)

Toimituksen poiminnat