Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Monikulttuurisuus ei ole rikkautta. Se voidaan nyt sanoa ääneen.

"Ei ole rasismia todeta, että naisen aseman suhteen kulttuurinen etäisyys pohjoismaiden ja islamilaisen maailman välillä on valtava. Sen verran meillä pitää olla oman kulttuurimme ja historiamme kunnioitusta, ettemme ala pokkuroimaan sivistymättömyyden ja takapajuisuuden edessä."

Näin totesi Turun Sanomissa Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja ja poliittisen historian professori Markku Jokisipilä. http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/845598/Aasiasta+Afrikkaan+jatkuu+M...

Presidentti Sauli Niinistö käsitteli samaa aihetta, mutta sanansa toisin asetellen. Myös hän oli todella huolissaan Euroopan ja eurooppalaisen kulttuurin puolesta. Presidentin mielestä nyt on tekojen aika. Kansanvaellus on saatava hallintaan.

Valtiopäivät avannut Niinistö puhui harvinaisen suorasanaisesti maahanmuuton ongelmista.

"Eurooppa ei pitkään enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta. Sietorajan ylittyminen romahduttaa arvojärjestelmäämme. Käy niin, että pyrkimys hyvään tuottaa kaikille pahaa", Niinistö sanoi.

Molemmat herrat vaativat arjen tosiasioiden tunnustamista. Aivan sitä samaa ovat vaatineet perussuomalaiset. Aivan sitä samaa minäkin olen kerta toisensa jälkeen vaatinut.

Aikaa ei ole hukattavissa. Kevät on  jo kolmen kuukauden kuluttua. Nyt ovat ennakkomyynnissä ensi keväänä alkavan uuden sesongin matkat. Ja ellei rajoja suljeta, jäämme kansanvaelluksen jalkoihin.

.............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Tähän saakka mukasuvaitsevien mielestä kaikki rajojen sulkemista vaatineet ovat olleet fasisteja, rasisteja ja natseja.

Entä nyt, kun presidenttikin on kertonut arjen tosiasiat? Joko leimakirves on aika piilottaa?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Miten Tossavainen vastaa kysymykseensä? Leimaamalla ja nimittelemällä?

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Kaikki Suomen rajat kiinni välittömästi.
Ellei nykyinen hallitus saa sitä aikaan välittömästi, niin erotkoon ennen kuin äänestäjät heidät erottaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Rajat heti kiinni, ettei herra Reijo pääse tänne takaisin Teneriffalta.

Reijo Tossavainen

Rajat kiinni tarkoittaa käytännössä, että passi (joskus myös viisumi) kädessä voi rajan ylittää kuka tahansa. Jopa Taru-neiti/rouva ilman nälvimistä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toivottavasti Tossavainen nyt selvittäisi ensin itselleen mitä monikulttuurillisuudella oikein tarkoitetaankaan, Suomihan on jo nykyjään monikultturinen maa. Kansanvaeluksella ja monikulttuurisuudella ei ole mitään tekemistä keskenään.

Reijo Tossavainen

Ehkäpä Granlund selvittää saman asian niin monelle muullekin, jotka ovat sanoneet, että maahanmuuton/pakolaisten/turvapaikanhakijoiden/kansanvaelluksen mukana tuleva monikulttuurisuus on rikkautta. Esimerkiksi A Stubb, Liisa Jaakonsaari, Ville Niinistö, Paavo Arhinmäki...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Anteeksi vaan Tossavainen, enpä ole lukenut tai kuullut yhdenkään luettelemasi henkilön väittävän, että juuri kansanvaellusuus olisi monikulttuurisuutta, päinvastoin, se on inhimillinen tragedia yksilön tasolla, monikultturillisuus on aivan muuta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ruotsissa feminismi on yhtä suosittua, kuin perussuomalaisuus Suomessa. Syy on se, että Ruotsissa ei ole poliittisesti korrektia sanoa mitään kielteistä maahanmuuttajista, ja niin ruotsalaisten on vaikea tehdä eroa kantaruotsalaisten ja maahanmuuttajien välillä. Mutta ruotsalaiset vetävät tämän rajan "meihin" ja "heihin" feminismin avulla. Ruotsalaiset korostavat olevansa feministejä ja maailman johtavia sukupuolten tasa-arvon kannattajia, ja kun kaikki tietävät, että maahanmuuttajat eivät ole sukupuolten tasa-arvon suurimpia kannattajia, niin jako "meihin hyviin ja tasa-arvoisiin kantaruotsalaisiin" ja "ei niin hyviin, ei niin tasa-arvoisiin maahanmuuttajiin" voidaan tehdä.

Kun jako kantaruotsalaisten ja maahanmuuttajien välillä halutaan tehdä, niin se myös tehdään. Se tehdään etsimällä yhä hienompia ja hienompia eroja kantaruotsalaisten ja maahanmuuttajien välillä, ja näistä pienistä eroista sitten tehdään suuri asia, eli suuri feminismi.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Lopettaisitte kansallisomaisuutemme myymisen ulkomaisille sijoittajille. Veronkiert... aggressiivisiin verosuunnittelijoihin kohdistettu vihan lietsomisenne olisi paljon oikeutetumpaa.

http://plommer.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211209-kan...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Presidentti Niinistöllä oli painavaa sanottavaa kaikille asianosaisille ja jokainen löytää puheen sisällöstä jotain omien tuntemusten kanssa hyvin resonoivaa. Yksi viesteistä koski haukkumista ja nimittelyä, jota on esiintynyt aivan liikaa. Tuostakin voisi ottaa opikseen ja nimitellä vähemmän, eikö totta Tossavainen?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Aluksi Tossavaisen pitäisi määritellä "suomalainen" - Ottaen huomioon, että Suomeen on on tullut porukkaa aina Jääkaudenlopuilta lähtien; aluksi Mustanmeren pohjoisrannikolta, Siperiasta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Virosta ja muualta Euroopasta tänne on vuosisatojen aikana tullut porukkaa ja todisteet löytyvät myös kielestämme, missä on lainasanoja kymmenistä eri kulttuureista, jotka ovat jääneet sanavarastoomme vuosisatojen kuluessa - Joten mitä tarkoittaa "suomalainen"?

Reijo Tossavainen

Laukan kommentista tuli mieleeni vanha sanonta, että "jo muinaiset roomalaiset, jne."

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Eli et kykene määrittelemään mitä "olla suomalainen" tarkoittaa, ei se mitään. En uskonut hetkeäkään, että edes yrittäisit :)
Huvittaa vain, kun et huomaa kuinka usein itse käytät argumenttia "jo muinaiset roomalaiset jne." mutta vain silloin kun se sopii sinun blogisi aiheeseen :D

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomalainen on joko

-sellainen jonka kaveri on aina suomalainen joka huutaa ja vastaa kun ei kysytä jne.

-tai sellainen joka haluaa kokea olevansa nykyaikainen läntinen ihminen; omia rajojansa rikkovia, uusia maailmoja suunnitteleva eurooppalainen. (Onhan näitä valtionkamreereja nähtykin.)

Perussuomalaiset ovat Dianapuistoon päästyään kahden vaiheilla; luottaako Helsingin herroihin jotka kyllä tietävät että kaksikulttuurisuus on rikkautta, vaiko omien aistien välittämiin havaintoihin ja uskaltaa katsoa muuttuvaa Suomea uusin silmin.

Pekka Paananen

Monikulttuurisuus=moni ongelmaisuus johon lamassa rypevällä maalla ei ole varaa.
Ongelma alueet idioottimainen maahanmuutto, kaiken tappava verotus, autoilijan/muun verotettavan/kupattavan ja rikollisten/rikollisuuden välinen vääristymä. Noissa kun käytettäisiin maalaisjärkeä olisi ehkä mahdollista saada uusia innovaatioita esille ja vientiin. Sitten kun nousu on päällä ja oma kansa työssä olisi aikaa miettiä onko varaa "rikastuttaa kulttuuria" hallitulla maahanmuutolla. Nyt haalitaan vain paskaa, paskassa taloustilanteessa niin eihän siitä muuta synny kuin paskaa lisää ja jossain vaiheessa se läikkyy paljun yli eli vaihe jossa Hölmölä nyt on.

Toimituksen poiminnat