Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Et ole enää rasistireppana, uusnatsi tai fasisti!

Viimeistään nyt presidentti Sauli Niinistön puheenvuoron jälkeen voidaan sanoa ääneen, että monikulttuurisuus ei ole pelkästään rikkautta.

Muutos syksystä on melkoinen. Et ole enää rasistireppana, uusnatsi tai fasisti, jos sanot arviosi ääneen.

Alexander Stubb vakuutteli viime syksynä, että "monikulttuurisuus on rikkautta. Ei minulla muuta". Samaa toistivat muut, jotka pitävät itseään suvaitsevina ja ovat omasta mielestään muita parempia ihmisiä.

Kun Teemu Selänne kritisoi maahanmuuttoon liittyviä asioita, hän  joutui välittömästi mukasuvaitsevien teilaamaksi. Jos pääministeri tai ulkoministeri olisi sanonut samaa, heidän kohtalonsa olisi ollut yhtä kolkko.

Presidentti on kansakuntamme arvojohtaja. Kun hän jotakin sanoo, niin se otetaan vakavasti. Hyvä niin.

..............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Vielä viime syksynä sen kaltainen puhe minkä presidentti nyt piti, olisi leimattu rasismiksi.

Puheen hyvä puoli on siinäkin, että yhä useampi ottaa nyt päänsä pensasta.

Samalla moni hiljaa ollut maahanmuuttokriittinen rohkeaa nyt sanoa mitä ajattelee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Haluaisitko vähän avata tällaiselle yksinkertaiselle, miten Niinistön puhe millään tavalla kyseenalaisti tuon Stubbin twiitin?

Reijo Tossavainen

Kun Stubb loihe lausumaan mainitut sanansa, niitä vain harvat rohkenivat krisoimaan. Ja ne jotka kritisoivat, leimattiin heti rasistireppanoiksi, fasisteiksi ja uusnatseiksi.

Toki Niinistö ei puhut Stubbista. Silti hän kyseenalaisti stubbilaisen näkemyksen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ehkäpä, taisimme lukea eri puheen. Pitikö Niinistö eilen kaksi puhetta, siinä jonka luin ei tuota asiaa sivuttu sanallakaan?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Rasisti on edelleen reppana ja naistoimittajaa verbaalisesti ja myös kevyen fyysisesti tönivä miesryhmä näennäisesti naisrauhaa puolustavassa mielenosoituksessa on kansallinen häpeäpilkku-reppanaryhmä. Mitä sitten tulee mainittuun puheeseen, niin tasavallan presidentti Sauli Niinistö mainitsi tärkeimmäksi ensisijaiseksi toimeksi tosiasioiden tunnustamisen :

"Parasta on tunnustaa tosiasiat, ja parasta, että tunnustuksen antaa EU ja ryhtyy yhteisen rajavalvonnan, muuttoliikkeen hidastuttamisen ja nopeutettujen käännytysten tielle ja sitä kautta raivaa turvan tilaa pahimmassa hädässä oleville."

Mikä tarkoittaa kehitysyhteistyömäärärahoituksen tuntuvaa nostamista, pakolaiskiintiön kasvattamista monikertaisesti nykyisestö 750:stä, EU-valtioiden tiiviimpää yhteistyötä liittovaltiomaisesti, tuntuvampia toimia muukalaisvihamielisyyden, rasismin ja sen sellaisen ennaltaehkäisyyn, monikulttuurisuuskasvatuksen valtavirtaistamista kaikkeen opetukseen ja koulutukseen ja näiden lisäksi ainakin välttämättömien terveyspalveluiden saatavuuden takaamista paperittomille henkilöille lakisääteisenä kuntien velvoitteena...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Varaudu Reijo siellä Teneriffalla että palattuasi tänne lomailemaan mamuista on opittu tykkäämään. Ollaan ylpeitä koska kieltämme kilvan opiskellaan ja meistä kaikin tavoin pidetään. Eletään ihmisiksi, kuten sielläkin. Ei läntinen ajattelu kehity pohjoisessa, vaan etelässä. Niin se on aina ollut.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tossavainen ei ole vieläkään ymmärtänyt, mitä monikulttuurisuudella tarkoitetaan. Saati käsittänyt ettei kukaan vaadi että epäkohtiin ei puututa tai ettei sellaisia ole.

Kannattaako sitä omaa ymmärtämättömyyttä oikeasti toitottaa julki? Vai onko tämä niitä vanhoja juttuja, joiden mukaan vale muuttuu totuudeksi kunhan sitä tarpeeksi toistetaan.

Sinne suuntaan epäilemättä. Tossavainen yrittää saada muutettua olkiukkonsa yleiseksi käsitykseksi totuudesta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kerropa ihmeessa, missä tämä monikulttuurisuus on onnistunut? Ruotsissako?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Missä minä olen väittänyt, että se olisi onnistunut jossain?

Ei se onnistu, koska Tossavainen kaltaisineen tekee kaikkensa estääkseen ihmisiä edes ymmärtämästä mitä sillä tarkoitetaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ihminen ei tykkää siitä että häntä pidetään tyhmänä, että kaikkea ei kerrota kun väitetään aidon asian olevan osoite Dianapuistossa ja Coca Cola Light Hakaniemessä.

Epätietoisuus valtaa mielen. Uudestisyntyminen onkin läntisen ajattelun mahdollistama uusi alku. Asioita alkaa katsomaan uudella tavalla luottaen omien aistien välittämiin havaintoihin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Täällä Espoossa tunnetaan lestadiolainen seurakuntapastori Seppo Särkijärvi hyvin aktiivisena Facebook-vaikuttajana. Ex-kansanedustajana hän propagoi avoimesti kaksikulttuurisuutta rikkautena, mutta onhan teillä perussuomalaisissakin Yliopiston kouluttama dosentti samalla asialla: niille lisää joilla jo on.

Luukkasen Artolle kehut rehellisestä ilmoituksestaan tulosta politiikkaan pelastamaan Timo Soinin.

Toimituksen poiminnat