Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Liikenneverkon kunnostamiseen jättipanostus

Olin viime vaalikaudella eduskunnassa ollessani mukana parlamentaarisessa liikenneverkon korjausvelkatyöryhmässä perussuomalaisten edustajana. Pitkän vääntämisen jälkeen työryhmä sai aikaiseksi yhteisen suunnitelman.

Nykyinen SSS-hallitus on päättänyt, että pahoin rapistuneen liikenneverkon kunnostamiseen panostetaan lähivuosina poikkeuksellisen paljon, 600 miljoonaa euroa.

Olen tänään julkistettuun suunnitelmaan ja päätökseen erittäin tyytyväinen. Erityisesti siksi, että se on kansantalouden kannalta erinomaisen järkevä ainakin kahdesta syytä.

Ensinnäkin öljyn hinta on nyt poikkeuksellisen alhaalla. Nyt samalla euromäärällä saadaan päällystettyä paljon enemmän kuin vaikkapa parisen vuotta sitten.

Toiseksi jos tie pääsee liian huonoon kuntoon, se joudutaan peruskorjaamaan, jolloin kustannukset ovat huomattavasti isommat. On laskettu, että kunnossapidosta väärin säästetty euro aiheuttaa kolmen euron vahingon.

Tässä korjattavista kohteista tarkempaa tietoa http://www.liikennevirasto.fi/liikennejarjestelma/korjausvelkaohjelma#.V...

................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Onhan tuo hyvä alku, mutta kyllä autoilijoilta kerättävistä useista miljardeista veroeuroista enemmänkin voisi käyttää autoilijoiden hyväksi. Valitettavasti autoilu on havaittu hyväksi keinoksi kerätä rahaa yhteiskunnalle. Varmasti nytkin hallituksessa mietitään, että miten autoilijoita voitaisiin verottaa enemmän.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Koko liikkumisen idea, käytäntö ja sen tarve pitäisi määritellä täysin uudestaan. Liikenne siirrettäköön hyperlooppeihin, etätyöt verkkoihin oikeesti, asunnot maan poveen, ja porkkanaa kasvaan katolle. Nykytilanne, ihmisiä ja metallia sekaisin liikkumassa toistensa aistien varassa, so. täysin absurdi järjestelmä. Kukapa haluaisi kuolla toisen vapaan liikkumisen tarpeesta, kun jollain kellä vaan Tossavaisella sattuu se paskempi päivä ;O

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Autoilijat maksavat 8 mrd veroja vuosittain, Vitsinä tuota voi pitää kun katsoo tiestön kuntoa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jännevirran sillan toteutus on kiitettävä ja perusteltu. Nykyinen silta alkaa olla jo melkoisen romuna.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kirkkonummi-Karjaa rataosuuden käytettävyyttä varmistetaan 10 miljoonalla eurolla, mutta samaan aikaan radan käyttämistä ehkäistään lakkauttamalla osuudella vielä tässä kuussa liikennöivä Y-juna.

Toimituksen poiminnat