Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Väyrysen ongelmana on Väyrynen

Väyrynen ei ole tyhmä mies. Menneitä vuosia arvioitaessa voidaan kiistatta todeta, että hän on ollut monessa asiassa enemmän oikeassa kuin hänen arvostelijansa Keskustassa tai muissa puolueissa.

Väyrysen ongelma onkin Väyrynen. Hän tietää liian hyvin olevansa oikeassa. Hän on sokaistunut omaan erinomaisuuteensa ja siitä johtuvaan vallanhaluun.

Väyrysen ikioman Kansalaispuolueen valtarakennelma on suorastaan tragikoominen. Puolueen jäseniä ovat kansanedustajat ja europarlamentin jäsenet. Näin ollen puolueella on vain yksi jäsen, Väyrynen, joka päättää kaikista asioista. Jopa Putin voi olla tällaisesta "suorasta demokratiasta" kateellinen.

Tällä kertaa Väyrynen pelaa todella upporikasta tai rutiköyhää. Epäonnistuessaan Väyrysen poliittinen ura tulee päätepisteeseen.

Väyrysellä on kädessään myös vahvoja valttikortteja.

Väyrynen aivan oikein päätteli, että nykytilanteessa hän on Keskustan vaikuttajana lähes täysin ulkona. Ikioman puolueensa avulla Väyrynen on muiden keskustapoliitikkojen silmissä jälleen täysin varteenotettava. Heidän pelkona on tosiasia, että jos Väyrystä ei kuunnella ja kumarreta, hän voi perustaa ihan oikean puolueen, joka rokottaisi ainakin seuraavissa vaaleissa Keskustaa liian kipeästi.

Kansalaisaloite on yksi osa Väyrysen poliittista peliä. Hän tietää, että hallituksessa Perussuomalaiset joutuu tekemään kompromisseja. Oman puolueensa ja kansalaisaloitteensa turvin hän kykenee kurmuuttamaan myös Perussuomalaisia. Toki EU-kriittisiä löytyy muistakin puolueista.

Myös isommat kuviot suosivat Väyrystä. Brittien enemmistö kannattaa tällä hetkellä EU:sta eroa. Kreikan, Suomen ja monen muun maan talous on kuralla. Lisäksi ensi kesänä koemme kansanvaelluksen, jonka rinnalla viime kesäinen oli vasta leikintekoa. Nämä yhdessä voivat johtaa sellaiseen kriisiin, että EU on sen jälkeen aivan toisenlainen.

Siinä tilanteessa Väyrynen voi röyhistää rintaansa ja todeta jälleen kerran, että "mitäs minä sanoin".

................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Normaalisti kilpailevan puolueen perustaja häädetään omasta puolueesta alta aikayksikön. Keskustalla ei siihen kuitenkaan ole nyt varaa. Siksi Sipilän ja muiden keskustapoliitikkojen lausunnot ovat olleet hyvin maltillisia.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Väyrynen ajaa euroeroa, mutta toimii silti EU-kriittisenä.

Perimmäiset kysymykset liittyvät Suomen korkean valtiojohdon ETA-ja EY-/EU-päätöksenteon valtiosääntöoikeudellisiin asioihin eli valtiopetoksiin.
Miksi Väyrynen ei puutu niihin syvällisemmin?

Terveisin

Jorma Jaakkola, Kokemäki (Kok.)
http://jormajaakkola.fi/

Ville Pitkäpiha

Kaikki nyt tukemaan Väyrystä, saadaan keskusta hajoamaan, vaikka ette äänestäisi vaaleissa kuitenkaan sitä.
Kremlin tuella toimiva Väyrysen hanke on unelma höttöä joka kaatuu omaan hulluuteen

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jos Väbän puolueeseen tulee muitakin jäseniä, niin luultavasti juuri Perussuomalaisista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Perussuomalaiset katoaa munattomuuden takia, Soini on hävinnyt pelinsä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ylä-Savon saama presidentillinen mediahuomio säikäytti Väyrysen opettajat varaamaan UKK:n nimen itselleen.

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Muutaman kerran olen yrittänyt tuoda näkemykseni ja ehdotukseni seuraavia vaaleja varten: ainoa mahdollisuus saada laaja rintama poliittiseen vaikuttamiseen ja politiikan muuttamiseen on pienpuolueiden yhdistyminen, perussuomalaisten rippeiden mukaansaaminen ja Paavon kansalaisaloitteen allekirjoittajat sekä Paavon tukijoiden mukaantulo tähän rintamaan.
Mutta eihän tämä näin voi mennä, että Paavo ja kaverinsa ovat vain puolueen jäseniä, muut vain tukijoukkoja.
Olin tekemässä Muutos-puoluetta sen alusta asti. Keräsimme pakkasessa kannattajakortteja, meillä oli hyvä suomalainen ajatuspohja ja innostus asiaan. Mutta rahaa meillä ei ollut eikä tullut. Vain tietis, ja se ei riitä.
Mutta, jos puolue perustetaan, siinä täytyy kaikkien olla samalla arvostus- ja lähtöviivalla, äänestykset käydään sitten myös puolueen sisällä.
Nyt näyttää siltä, että tämä yksinvaltainen näkemys pilaa kaiken ja yhteistä rintamaa ei synny. Mikä nyt eteen, olen puulla päähän lyöty?

Toimituksen poiminnat