Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Rajapuomi avattakoon vain todellisessa hädässä oleville!

"Yli miljoona ihmistä, joista suuri osa nuoria miehiä, on tullut Eurooppaan etsimään turvallisempaa tulevaisuutta. Suomeenkin on tullut kymmeniä tuhansia ihmisiä ja lisää olisi tulossa. Hyvää ei kuitenkaan riitä rajattomasti. Me pystymme auttamaan vain heitä, jotka pakenevat todellista hätää."

Näin totesi presidentti Sauli Niinistö avatessaan Yhteisvastuukeräyksen.

Näkemys poikkeaa mukasuvaitsevan median näkemyksestä. Mitenkähän nyt saivarrellaan, kun presidentin selkokielinen arvioi yritetään mitätöidä?

Kansalaiset ymmärtävät presidentin puhetta ja arjen tosiasioita paremmin kuin toimittajat. Yhdeksän kymmenestä on samaa mieltä kuin presidentti.

Vielä viime syksynä mukasuvaitsevat antoivat ymmärtää, että maahanmuuton rajoittamista vaativat ovat rasisteja, fasisteja ja uusnatseja. Sen jälkeen tilanne on mennyt parempaan suuntaan, sillä nyt useimmiten vain mielenosoituksissa maahanmuuton rajoittamista vaativat saavat leimakirveen jäljen otsaansa.

..................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Punavihreä Yle käy epätoivoista taisteluaan. Tänään on kuulemma ollut aamutelkkarissa itse Astrid Thors!

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Ehkä tässäkin asiassa kertaus on opintojen äiti:

Kenen asialla ollaankaan, jos haluaisi heikentää YLE:ä tai murentaa YLE:n uskottavuutta?

Lainaus:
"Jos hieman suorempaan sanotaan, niin käynnissä on informaatiosota ja YLE on suuri osa meidän raskasta (puolustus)aseistustamme. Siksi hallituspuolueiden kaavailema YLEn supistaminen olisi Suomen turvallisuuden kannalta huono uutinen.

YLE on tärkeä sen vuoksi, että meihin yritetään jatkuvasti vaikuttaa vihalla, pelolla ja valheilla. Luotettu uutisorganisaatio, joka pystyy monella tasolla käsittelemään usein hyvin kiistanalaisia tapahtumia ja kehityskulkuja, on siksi niin tärkeä."

Totta kai (YLE:nkin) tekemisiä tulee voida arvostella. Systemaattinen maton vetäminen YLE:n alta ei vaikuta loppuun saakka mietityltä toiminnalta.

Onkohan se edes isänmaallista, kun tarkemmin ajattelee?

Reijo Tossavainen

Ylen asema pitää säilyttää vahvana. Kuitenkin niin, että nykyistä huomattavasti suurempi osa ohjelmista ostettaisiin ulkopuolisilta alan toimijoilta kilpailutuksen jälkeen. Näin vältettäisiin punavihreiden propagandapesäkkeiden synty.

Myös Ylen johtopaikoilla tarvitaan "kierrätystä", koska nykyisellään tilanne ei ole heidän hallinnassa.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Ok. Tahdot ilmeisesti sanoa, että YLE ei kerro oman maailmankuvasi mukaisesti asioita. Jos ymmärsin oikein.

Jos pitäisi korjata, on hyvä miettiä että onko YLE rikki?

Vaikuttaa siltä, että ei ole. "Don´t try to fix if it ain't broken".

Koska silloin ongelmat saattavat olla "korjauksen" jälkeen isompia.

Lainaus:
Kaikille lienee jo selvää, että elämme epävakaita aikoja. Käytännössä se tarkoittaa, että ikäviä asioita voi tapahtua paljon suuremmalla todennäköisyydellä kuin ennen. Siksi erilaiset yhteiskunnan turvallisuutta takaavat instituutiot ovat nyt avainasemassa. Poliisin, Puolustusvoimien, Rajavartioston ja pelastuslaitosten ohella yksi tämän maan turvallisuudesta huolehtivista instituutioista on Yleisradio.

Mitä jos onkin niin, että tällä hetkellä YLE:n suunnan muuttamiseksi laitetaan kovaa painetta, koska YLE kertookin puolueettomasti maailman asioista.

On hyvin mahdollista, että jos itse on vahvasti jotain mieltä, silloin puolueetonkin voi tuntua "väärältä". Siinä ei itsessään ole mitään väärää. Se on täysin inhimillistä. Eli ihan täysin ok. Siinä on toisinaan vaan kova hinta maksettavana:

Jos vaikka startupyrittäjänä minulla olisi oletus, että "ihmiset kyllä ostavat talvellakin jäähilemehua". Silloin olisi suuri riski sille, että hakisin juuri tätä oletustani vahvistavaa tietoa. Netissähän on käsityksiä asiasta kuin asiasta. Puolesta ja vastaan. Tästä olemme varmaan samaa mieltä.

On siis hyvin mahdollista, että painottaisin hakuja niihin suuntiin, jotka vahvistavat oletuksiani, että kyllä varmaan se jäähilemehun myynti olisi talvellakin kannattavaa. (Jos siis en tuntisi termiä "confirmation bias".)

Ja kuinka paljon se lisää mahdollisuutta koko touhun onnistumiselle? Taitaisi käydä juuri päinvastoin.

Teen paljon työtä ajatuksella, että pystyn näkemään omien ennakkokäsityksiäni vahvistavien oletusteni "lävitse" .

Tällaista tapaa ajatella toivon Suomessa paljon enemmänkin.

Se vaikuttaa olleen itselleni yksi tärkeimmistä asioista oppia: Vain tasapainoisen tarkastelun kautta saadaan aidosti laajemmin hyödyttäviä asioita tehtyä. Vaikkapa Suomea ja suomalaisia laajasti hyödyttäviä asioita.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #12

Ymmärsin väärin. Ylellä "koko kansan yleisradioyhtiönä" on erityinen velvollisuus harjoittaa objektiivista ja neutraalia journalismia. Ei siis minkään erityisen suunnan mukaista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Millä ihmeen konstilla pystyisi jo rajalla erottamaan todellisessa hädässä olevat muista?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Hädän käsite pitää määritellä nykyistä täsmällisemmin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Onhan aika tarkoin määritelty millä perusteella turvapaikka myönnetään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siitä kyse onkin, että pian niitä ei päästetä rajalle asti, vaan ohjataan muualle, tästä Stubb juuri tänään puhui, että on saatava joku muu järjestelmä, tai ihmiset ovat pulassa, kun maat sulkevat rajojaan.

Niin ja tässä kohtaa on turha vedota kansainvälisiin sopimuksiin, niitä ei noudata enää Unkari, Romania, Makedonia, Itävalta jne....

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Millä tavoin Unkari ei noudata kansainvälisiä sopimuksia?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #8

Se Unkari oli virhe, mutta poikkeus vahvistaa säännön. :) Eli asia ei varmaan tuosta mihinkään muutu, vaikka jättää Unkarin pois.

Eli ne kansainväliset sopimukset ovat melko lailla paperia, kun rajalla alkaa olla ruuhkaa.

Reijo Tossavainen

Alexander Stubb viime syksynä twiittasi, että "monikulttuurisuus on rikkautta. Ei minulla muuta." Ja mukasuvaitsevat hymisivät tyytyväisinä.

Nyt hymy alkaa hyytyä. Arjen tosiasioita ei voida loputtomasti kiistää.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

" Me pystymme auttamaan vain heitä, jotka pakenevat todellista hätää."

Näin, humanitaarinen viisumi on ratkaisu tähän ja pakolaisten lennätys suoraan kriisialueilta Suomeen, jolloin ihmissalakuljettajille jää vähemmän mahdollisuuksia rikastua toisten hädällä. Pakolaiskiintiö tulisi nostaa välittömästi 15 000:een ja kehitysyhteistyömäärärahoitus 0.7 prosenttiin bktl:sta - tästä rahasta ohjattaisiin suurin osa pakolaisleirien ylläpitoon...

Reijo Tossavainen

Antikainen: "Humanitaarinen viisumi on ratkaisu tähän ja pakolaisten lennätys suoraan kriisialueilta Suomeen, jolloin ihmissalakuljettajille jää vähemmän mahdollisuuksia rikastua toisten hädällä. "

On mukava huomata, että toveri Antikainen on tässä asiassa tullut samoille linjoille perussuomalaisten kanssa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Onko kukaan perussuomalainen ehdottanut pakolaiskiintiön nostamista 15000:teen?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #15

En ottanut kantaa määriin, vaan periaatteeseen.

Rajapuomi on pidettävä kiinni kansanvaellukselta. Sen sijaan todellisessa hengenvaarassa olevia on autettava resurssiemme puitteissa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21

Lukumäärää ei tulisikaan määrittää. Pakolaisia olisi otettava sen mukaan kuin hädässä olevia on. Suomen asettama 1050 pakolaisen vuosittainen raja ei ole tätä päivää.

En tosin tykännyt 15 000:n henkilön rajastakaan: meidän on otettava pakolaisia vastaan oman vastaanottokapasiteettimme puitteissa. Kapasiteettia on koko ajan kasvatettava, mutta ensin tulisi hoitaa nyt tulleiden turvapaikanhakijoiden palautukset. Suuri osa kapasiteetistamme on nyt toissijaisessa käytössä, joudumme majoittamaan tuhansia henkilöitä, jotka eivät ole turvapaikkaa saaneet.

Ulkoministerimme ei ole asiaan saanut ratkaisua vieläkään. Palautussopimuksen tekemisen viivästyminen pitää tulppaa paikoillaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on ihan sama nostaako Suomi prosenttejaan, kyllä se hiukan isompia rahoja ja tahtoa vaatii, Turkkiin on kohta luvattu 3 miljardia, eikä mitään tapahdu.

Paskapuhetta on maailma täynnä, taitaa olla Euroopalle helpompi sulkea rajat ja jättää ihmiset kuolemaan.

Turkki ja Kreikka on kuin Palestiina ja Israel, ne ei tee mitään yhdessä pakolaisten eteen, ja taitaa Turkki päästää pakolaisia sinne ihan piruuttaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Miten suljet Välimeren?
Ihan piruttaanko Turkki on päästänyt pari miljoona pakolaista maahan?
Nythän se väliaikaisesti sulki rajansa Uusilta Syyriasta tulevilta pakolaisilta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #17

En pysty sulkemaan vaikka mieli tekisi :)

Aivan sama mitä tehdään, mutta jos olet sitä mieltä, että näin voi jatkua, niin vetoa voisin lyödä, ettei varmasti jatku.

Turkki on ottanut paljon, enhän minä sitä kieltänyt, mutta onko Turkki estänyt pakolaisten jatkamisen Eurooppaan, niinkuin EU on pyytänyt ja EU on antamassa 3 miljardia rahaa ja muita etuja, ei toimi sen tulemme näkemään.

Pakolaiset olisi johdettava asiallisiin pakolaisleireihin, jota kaikki kannattavat, mutta puheeksi se jää taas kerran, sitten kun taas isoin vyöry läpi Kreikan kohti Saksaa alkaa, silloin on se ratkaiseva hetki. Saksalaiset eivät enää niitä kaikkia ota, ja silloin menee rajat kiinni. Kreikka, Italia ja Turkki on sitten täysin kusessa ja ihmisä kuolee kuin kärpäsiä.

Mitenhän sitten täällä puheenvuorossa vedotaan kansainvälisiin sopimuksiin :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #19

Turkin viranomaisille ilmeisesti laiton liikenne on hyvä bisnes.
Minusta ei alun alkaenkaan olisi pitänyt suvaita moista pöyristyttävää meriliikennettä, ihmetyttää EU:n tähänastinen välinpitämättömyys. Minusta Nato voisi avustaa Turkin rajavesillä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Rajat ovat tänään mitä ovat. Mutta onko kansainvälisissä sopimuksissa maininta, että valtio joka on säästänyt kansalaisilleen sosiaaliturvaa tulee sen koskea täysimääräisenä kaikkia maailman kansalaisia?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eihän muut EU-kansalaisetkaan saa mitään sosiaaliturvaa. Sääntöjen mukaan ei tarvitsisi edes päästä maahan sellaisia jolla toimeentulo ei ole turvattu oleskelun ajaksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Turvapaikkaoikeuteen kehitetyt liitännäisoikeudet, joita ei välittömästi sodan jälkeen esimerkiksi Geneven sopimuksen osalta osattu edes kuvitella, ovat ne suurimmat kummallisuudet ja kuluerät. Vastaanottajavaltion velvollisuus järjestää asuminen, terveydenhuolto, ruokailu, jne. määräämättömäksi ajaksi, siis huolehtia turvapaikanhakijan taloudellisesta tukemisesta alusta lähtien ja siihen saakka, kunnes henkilö poistuu tai poistetaan maasta (jos mahdollista).

Entä turvapaikanhakijan oikeudet joilla itse suojelun kanssa ei ole mitään tekemistä: oikeus valita maa, josta turvapaikkaa hakea, oikeus saada asiansa käsitellyksi, vaikka henkilöllisyydestä ei olisi minkäänlaista varmuutta, oikeus perheenyhdistämiseen, jne. Näitäkin on melkoinen luettelo.

Vertailun vuoksi: Ruotsin Migri esittää tulijoiden määristä kolme ennustetta, A, B ja C. A:n mukaan tulijoita olisi vuonna 2016 jälleen 140 000, näistä yksintulevia lapsia 27 000, B:n mukaan luvut ovat 100 000 ja 18 000 ja C-vaihtoehdon mukaan 70 000 ja 12 000. Koska Ruotsi on nyt jo kertakaikkisen täynnä, ja kun uusia vastaanottokeskuksia perustetaan jo 50 kappaleen viikkovauhtia, niin kuinkahan moni näistä päätyy Suomeen?

Yksi euro on n. 9,4 Ruotsin kruunua. Migrin oman laskelman mukaan tulijoiden "integraatioon" vuosina 2016-2020 tullaan tarvitsemaan rahaa 418 MILJARDIA kruunua, joka vastaa 44,3 MILJARDIA euroa. Kotouttaminen, perheenyhdistäminen, jne.

Tuo rahamäärä on yhtä suuri kuin se, jonka Yhdistyneet Kansakunnat on budjetoinut KAIKKIA MAAILMAN 60 MILJOONAA pakolaista varten.

Näiden lukujen, vaikka eivät suoranaisesti koskekaan Suomea, tulisi herättää lisää keskustelua. Todella kylmääviä ne ovat.

http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ff...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä sellainen turvapaikka olisi jos jätettäisiin ihmiset kadulle kuolemaan?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vastaanottopalveluita ei anneta kuin 30 päivää sen jälkeen kun kielteinen turvapaikkapäätö on tullut, jos ko. henkilö ei ole tehnyt hakemusta avustetusta vapaaehtoisesta paluusta. Onko näitä ihmisiä jäänyt kadulle kuolemaan? Suurin osa viime vuonna tulleista on ministeriön mukaan muita kuin turvapaikkaan oikeutettuja.

Mutta: "Vastaanottokeskuksen johtaja voi päättää, että henkilölle annetaan vastaanottopalveluja 2 ja 3 momentissa säädettyjen määräaikojen estämättä kohtuullinen aika erityisen henkilökohtaisen syyn vuoksi." Ei hyvänen aika!

Nuo Ruotsin luvut eivät näytä hätkähdyttävän ketään.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #31

Mitä mielestesi pitäisi tehdä niille joita ei onnistuta palauttamaan?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #32

Siihen minä en osaa vastata, vaikka se minusta suurin huolenaihe on. Kyllä pääsyn maahan pystyy vielä jollain tavoin estämään, mutta palauttaminen maahan, joka ei ota vastaan on astetta vaikeampaa. Se vaatisi ainakin saumatonta kansainvälistä yhteistyötä esimerkiksi niin, että kaikki avustukset otetaan pois niiltä mailta, jotka eivät ota vastaan Suomesta karkoitettuja. Kun kehitysavusta suurin osa kuitenkin menee näiden maiden diktaattoreiden ja näiden sukulaisten taskuihin, niin tässä saattaisi olla insentiiviä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #33

Eurooppaan pääsyn estäminenkin vaatisi yhteistyötä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Maahanmuutto tulisi saada pois rikolisliigoilta ja mafiosoilta yk;n järjestöjen haltuun,se olisi ensiaskel epätoivoisten venematkojen lopettamiseksi!
Venäjän osalta fsb tekee samaa mitä rikollisjärjestöt eteläeuroopassa,-kuppaa hädänalaisilta viimeiset ruplat eikä edes takaa eteenpäinpääsyä !

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niinpä, mutta kun rikollisen toiminnan on annettu eskaloitua tällaisiin mittoihin sen lopettaminen ei ole kovin yksinkertaista.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kun Kreikan apupaketti piti viimeksi ratkaista, Timo Soini myönsi isojen poikien sanoneen, että Nato-veljeä ei jätetä.

Portin sulkemisessa pakolaisilta voi käydä samalla tavalla. Ei heitä jätetä sotatantereelle kuolemaan eikä Nato-maihin kitumaan, vaan taakkaa joudutaan jakamaan.

Pysyvä ratkaisu voi syntyä vain sodat lopettamalla.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Rönkkö,

Sodat ei lopu kun jäljet siivoo sotaan osallistumattomat. Johan Lipponenkin (pääministerimme) aikoinaan lupasi vanhemmalle Bushille, että Suomi ottaa sitten osaa jälkihoitoon jos Irakiin menette.

Nyt sitten hoidetaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Lopetetaan raha, niin sodatkin loppuvat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No Turkki se päästää turvapaikanhakijoita eteenpäin ja jälki on rumaa joka päivä.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016020821088468_...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Natoa vingutaan jo apuun, taitaa olla paskat housuissa Merkelillä.

http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/20160208210...

Toimituksen poiminnat