Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Suomalaisia ei hyysätä, maahantulijoita kyllä!

Minä ja moni muu on kovasti ihmetellyt, että mistä sikisi itseään suvaitsevina ja muutoinkin hyvinä pitävien ihmisten into auttaa maahantulijoita lähes kaikin mahdollisin keinoin. Innokkaimmat menivät jopa Ruotsiin opastamaan Suomeen tuloa ja kertomaan mitä kaikkea hyvää täällä on heille tarjolla.

Sitä hyvää on tarjolla: asunto ja muut tykötarpeet sekä aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala. Edes siivota ei tarvitse. Ja mikä myös tärkeää; he saavat yllin kyllin ymmärtäväistä päänsilitystä.

Missä nämä "hyväsydämiset" ihmiset aikaisemmin olivat? Olihan meillä silloin ja on edelleenkin yli 7000 suomalaista koditonta? Miksi he eivät ole järjestämässä heille asuntoa sekä aamiaista, lounasta, päivällistä ja iltapalaa?

Yhä useampi suomalainen on leipäjonoissa. Esimerkiksi Helsingin Myllypurossa on päivittäin 600-800 ihmistä, jotka joutuvat kärvistelemään tuulessa ja pakkasessa ja yli kilometrin pituisessa jonossa jopa 1,5 tuntia.

Suomessa on kymmeniä tuhansia yksinasuvia vanhuksia, jotka saavat kerran päivässä lämpimän aterian. Miksi nämä "hyväsydämiset" ihmiset eivät ole järjestäneet heille aamiaista, lounasta, päivällistä ja iltapalaa? Tai vaipanvaihtoa ja ulkoilutusta?

Miksi?

................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Aikaisemmin avustin säännöllisesti mm. Suomen Punaista Ristiä. Viime jouluna tein poikkeuksen. Annoin tukeni Pelastusarmeijalle.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kyse on kaiketi ihan arvovalinnoista, asenne mm Suomalaisia työttömiä kohtaan on halveksiva ja syylistävä Suomessa. Yksinkertaisesti asianähdään niin että Suomalaisen huono-osaisen asiantila esim työttömyys, kodittomuus tai syrjäytyneisyys on yksinomaan omaa syytä ja velvoitetaan selviytymään itsenäisesti ilman tukea (tai hyysäystä). Päällesaatetaan vieläpä valittaa sitä että työttömiä, opiskelijoita tai vanhuksia elätetään yhteiskunnan verovaroista. Osa syyllinen koventuneeseen asenneilmaan on median joka on puolivahingossa, saadakseen myyntituloja ja seuraajia, on vaikuttanut Suomalaisten suhtautumiseen huono-osaisiin joista on tehty syntipukki Suomen taantumaan kuin Juutalaisista Natsi-Saksassa. Vielä onnrksi puuttuu että esim työttömiä suljettaisiin keskitysleireille.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomalaisen ihmisen tulevaisuuden vertaaminen juutalaisten kohtaloon ei todellakaan ole perusteeton.

Läntisen ihmisen ominaisuuksista yhtä on sanottu globaaliksi: pyrkimystä kohti yhä suurempaa henkilökohtaista vapautta.

Siis rohkeutta peliin!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hyviä pointteja! Onko muuten mitään yhteyttä sillä, että 70-80% rikoksiin syyllistyvistä on Pohjanmaan kihlakunnassa suomenkielisiä enemmistön väestöstä ollessa ruotsinkielisiä, sen kanssa että yksi arvovaltaisimmista kenraalisuvuista on erikoistunut toimittamaan kauppohin oranssikahvaisia puukkoja ja kirveitä? Sopisivatko oranssikahvaiset sakset symbolisoimaan sotakommunismia sirppi ja vasara asetelmana?

PS. lisäsin blogiin kappaleen "Perustettaisiinko rauhanoppositio?" muillekin luettavaksi kuin presidenttiehdokkaille.

http://ronkko.blogspot.fi/

Reijo Jokela

"että 70-80% rikoksiin syyllistyvistä on Pohjanmaan kihlakunnassa suomenkielisiä enemmistön väestöstä ollessa ruotsinkielisiä",
Oikeasti juttu menee niin, että 70-80%:ssa pohjanmaan oikeuksissa käsiteltävissä jutuissa käsittelykieli oli suomi.
Siis luvussa ovat mukana ne joilla papereiden mukaan virallinen äidinkieli on ruotsi, mutta ovat valinneet juttunsa käsittelykieleksi suomen.
Missään ei ole puhuttu tuosta asiasta mistä sinä puhut, että rikoksiin syylistyneistä olisi 70-80% suomalaisia.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kiitos, joskin minusta pääpointti on nuo puukkojunkkarit, jotka ovat taluttaneet Soinin Dianapuiston laidalle.

Reijo Tossavainen

Presidentti järkytti itseään hyvinä pitäviä ihmisiä, kun hän arvioi, että hyvää ei riitä kaikille.

Olemme joutuneet tekemään arvovalintoja. Joudumme tekemään niitä jatkossakin.

Minkälaisia arvovalintoja teemme, se riippuu meistä suomalaisista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ensimmäisen virkkeen taustaa en ymmärtänyt, olikohan hänen arvionsa kenellekään uusi asia, mutta en myöskään pidä itseäni erityisen hyvänä ihmisenä. Muuten kommentti osuu kyllä naulan kantaan, arvovalinnoista on aina kyse yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, ja yleensä yksityisessäkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Blogistin kysymyksenasettelu on väärä, vaikka hän ongelmia ja tarpeita tunnistaakin oikein. Olisiko näkökenttää rajanneet silmälaput?

Vähän laajemmin katsottuna herää ihan muita kysymyksiä. Miksi hyväsydämisiä auttavia ihmisiä on niin vähän? Miksi me kyynikot, ostettuamme hyvän itsetunnon lahjoituksella, vetäydymme oman elämämme aurinkovarjon alle, kritisoimaan miten muut auttavat väärin tai liian vähän? Miksi emme tunne enempää myötätuntoa niitä avuntarvitsijoita kohtaan, jotka kuitenkin tunnistamme? Miksi uskomme auttajien kritisoimisen johtavan paremmin hyvään yhteiskuntaan, kuin heidän kehumisen? Miksi on niin paljon helpompaa kritisoida kuin kehittää?

Miksi?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Nyt ollaan mielestäni siinä asian ytimessä.Hyvä kommentti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Uskon, että samat ihmiset, jotka haluavat auttaa todellisia turvapaikan hakijoita, haluavat auttaa myös heitä, joilta puttuu asunto, tai vaikkapa päivittäinen ravinto. Itsekkäät ovat asia erikseen. Sivistys, varsinkin sydämensivistys, on se joka panee auttamaan, eikä sitä auttamishalua voi rajata yhteen ihmisryhmään, vaan se on kokonaisvaltaista auttamista, autetaan heitä jotka apua tarvitsevat.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Max "..kritisoimaan miten muut auttavat väärin tai liian vähän? Miksi emme tunne enempää myötätuntoa niitä avuntarvitsijoita kohtaan, jotka kuitenkin tunnistamme?"

En uskoisi, että enemmistöllä on varsinaisesti myötätunnon puutetta, mutta kun kritisoijat kokevat kohteiden joukossa olevan liikaa niitä, jotka eivät apua oikeasti tarvitse. Leireillä ovat ne kaikkein kurjemmassa asemassa olevat perheet, joilla ei ole varaa maksaa ihmiskauppiaiden palkkioita.

Itse kuljen täällä Tapiolassa lähes päivittäin kahden nuoren Romaniasta kotoisin olevan naisen ohitse, jotka ovat jo vuosia istuneet samalla paikalla sateessa ja tuiskussa kerjäten. Minun on enää hyvin vaikea mennä heidän ohitseen ilman, että annan jonkun kolikon pahvimukiin. "Silmäpeliyhteys" on syntynyt ja koen nyt voimakkaasti, että yhtä hyvin minä voisin olla tuossa heidän asemassaan. Elämä on niin sattumankauppaa.

Nyt näiden turvapaikkaa hakevien hätä on monella yhtä suuri kuin näiden romanilaisten naisten, mutta miksi heidän autoissa ja teltoissa asumisestaan ei puhuta mitään. Ovatko he nyt jo liian tavanomaisia kuin suomalaisetkin leipäjonolaiset, vai mistä se sitten johtuu. Pitäisikö näiden nuorten naisten myös osata lausua tämä avainsana pakolaisuuteen pääsemiseksi?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

kaija, ei noille mainitsemillesi romanialaisille naisille ole annettu oikeutta sanoa "aysulum", sillä Romania on eu-jäsenmaa, joten heillä ei ole turvapaikkaoikeutta toisesta jäsenmaasta. Ei oikeutta pakolaisuuteen. Ihan sama koskee suomalaista toisessa jäsenmaassa. Tuo oikeus kuuluukin siis vain eu:n ulkopuolelta tuleville.

Nyt hyysätään eu:n jäsenmaissa taikasanan voimalla ulkopuolelta tulevia, vaikka ei niin hädässä olisikaan. On melkinpä unohdettu pakolaisleireillä olevat, jotka olisivat suurimmassa tarpeessa pakolaisstatuksen saamiseen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Niinpä Kaija, osoitat kommentillasi miten vaikeaa on auttaa "oikein". Itsekin valitset hyväntekeväisyytesi kohteeksi ne hyväosaiset romanialaiset, joilla on auto ja varaa matkustaa Suomeen. Hyvin inhimillistä, mutta argumenttisi lyövät toisiaan korville, niin että soi. Joudut myös tuohon blogistin ilkkumaan kastiin, kun siellä kohta valmistuvan metron toisessa päässä olisi ollut niitä omiakin maanmiehiä avun tarpeessa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Max "Hyvin inhimillistä, mutta argumenttisi lyövät toisiaan korville, niin että soi."

Olipa aika suoraviivaisesti sanottu, mutta unohdit mainita, että minä en ole vastaan näitä oikeita hädässä olevien auttamista, vaan ihan päinvastoin. Ja tässä olen suomalaisten enemmistön kanssa samalla linjalla, myöskin presidentin ja useimpien EU:n maiden kanssa. Saksassakin on jo ilmoitettu maita, joista tulevilla ei ole hätää omassa maassaan ja heidät palautetaan.

En nyt ihan ymmärrä kantaasi, että minä jotain ihmisryhmää ilkkuisin? Minähän juuri haluan auttaa niitä, joilla on suurin hätä ja kaikkia maailman köyhiä emme voi kuitenkaan näillä suomalaisten keräämillä verorahoilla auttaa. Sen tiedät itsekin, mutta kunhan vain saat purkaa yleistä kiukkuasi edes johonkin:)

Mitä tulee näihin romanilaisiin naisiin, jotka mielestäsi ovat hyväosaisia ja vain ihan lystikseen istuvat tuolla jäisessä maassa tuntitolkulla. Vuosia sitten minäkin olin sitä mieltä, että heille ei pitäisi antaa rahaa, mutta nähtyäni muutaman surkean dokumentin heidän mahdollisuudestaan tehdä oikeaa työtä, niin sääli on noussut pinnalle. Suomalaisiin työttömiin heitä ei voi edes verrata, koska meillä kuitenkin sosiaaliturva kattaa välttämättömät asiat.

Joten romanit pitäisi rinnastaa muihin pakolaisiin, jos ajatellaan heidänkin olevan inhimillisiä ihmisiä, vaikka heidän maansa kuuluukin EU:hun. Romania on saanut apua heidän asemansa kohentamiseen, mutta senkin rahan käyttö taitaa mennä vain korruptoituneen johdon taskuun. Mitä tulee heidän vanhoihin autoihinsa, niin se on myös useamman koti, koska he eivät ole pakolaisia, joille tarjotaan lämmin yösija ja ateriat. Matkustuskin on omalla autolla halvempaa, koska "ei ole sijaa majatalossa."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

Saanko pyytää, että et kerro minulle mitä ajattelen. Vastauksesi perusteella sinulla ei ole asiasta aavistustakaan. Suosittelen tekstin lukemista uudestaan, jos se vaikuttaa oudolta! Kysy toki selvennystä, tai kerro miten sinä kirjoittamani tulkitsit, kunhan et pistä sanoja suuhuni etkä arvaile ajatuksiani. Annan avuksesi pari kommenttia. Blogisti ilkkui "itseään hyvinä pitäviä ihmisiä" jotka hänen mielestään auttavat vääriä ihmisiä (ei suomalaisia). Kun kutsuin auttamiasi kerjäläisiä "hyväosaisiksi romanialaisiksi" käytin suoraan sinun argumentointiasi, koskien pakolaisleirillä olijoita vs. turvapaikanhakijoita täällä. Miksi olisin kirjoittanut romanialaisista, jos tarkoitukseni olisi ollut tarkastella hyväosaisuutta Suomessa?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #22

Luin uudestaan ja todella tuon ilkkumisen kohdalla luin liian huolimattomasti, jotta olisin sen oikein ymmärtänyt. Anteeksi Max.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26

Kaikin mokomin, sattuuhan näitä. Selvennänpä nyt vielä varmuuden vuoksi että se auttamattomuus, josta kirjoitin kommentissa #6 koski siis niitä blogitekstissä mainittuja avuntarvitsijoita.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #27

Kiitos Max. Ei ole ensimmäinen kerta kun luen liian nopeasti ja huolimattomasti. Minulla on kiireisen eläkeläisen huono tapa siinä, että voin laittaa perheelle ruokaa ja samalla käyn täällä Puheenvuorossa lukaisemassa jonkun blogin ja vastaan nopeasti ihan saman tien.

Tosin näin lukihäiriöisenä minun pitäisi muutenkin kiinnittää enemmän huomiota omaan tekstiini, mutta tämä kiire ja sanomisen paljous häiritsevät minua yksinkertaisesti ihan liikaa:) Hyvä kun korjasit asian.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Aika moni nainen seuraa äidinvaistojaan Tapiolassa varoen, ettei kukaan näe jos antaa lantin köyhälle, vaan hymyilee mieluummin Alexander Stubbille toivoen että vastahymy olisi merkki omalle lapselle kansainväliseen hommaan.

Semmoinenkin on ihmisluonne. Kokonaan eri asia on sitten se että suomenkieli on virallisesti tasa-arvoinen kaikkien muiden EU-maissa puhuttavien kielten kanssa. Jostain syystä Stubb ei sitä huomaa korostaa, vaan lupaa Westendin koululaisille toisella kotimaisella että heitä ei jätetä.

Reijo Tossavainen

Mainittu A Stubb twiittasi viime syksynä näin: "Monikulttuurisuus on rikkautta. Ei minulla muuta."

Arvelen, että näistä Stubbin lausumista lauseista jälkimmäinen on totta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jörn Donner kävi itsenäistyvässä Virossa tarjoamassa Suomen mallista kaksikulttuurisuutta jossa venäjänkielellä olisi samantyylinen asema kuin ruotsilla Suomessa

Virolaiset päättivät kuitenkin kuunnella Lennart Meriä, jonka mukaan Viro on paikka jossa vironkieli on turvassa, Ruotsissa ruotsinkieli, Venäjällä venäjänkieli jne. Siis samaa linjaa mitä vanhat EU-maat ovat Etelä-Euroopasta lähtien rakentaneet. Eihän EU ole mikään siirtomaavalta jossa käytettäisiin vain yhtä isännän kieltä. Mutta pitäkää vaan persut suut supussa ettei tule lähtö Dianapuistosta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Monikultturisuus on rikkaus, mutta monikultturisuudella ja terrorismilla ei ole mitään tekemistä keskenään, terrorismi on rikollisuutta, monikultturisuus ei. Mielummin moni-kuin monokulttuurisuus.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Miksi se ei ole ollut monikulttuurisuutta että Suomessa on hämäläisiä, savolaisia, pohjalaisia, kainuulaisia, suomenruotsalaisia, saamelaisia, virolaisia, venäläisiä, thaimaalaisia, turkkilaisia, somaleja, nigerialaisia, suomenromaneja, ja Helsinkiläisiä. Sensijaan monikulttuurisuutta saakin vain kun maahan otetaan syyrialaisia, afgaaneja, irakilaisia ja iranilaisia. Kovin on kummaa. Ja eikös sitä pitäisi hävetä että ollaan yhtenäiskulttuuria vaatimalla tehty vahinkoa mm saamelaisille.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Heikki "Aika moni nainen seuraa äidinvaistojaan Tapiolassa varoen, ettei kukaan näe jos antaa lantin köyhälle.."

Pitää paikkansa, että monille lantin antaminen on jotenkin noloa, eihän meillä ole tähän kerjäämiskulttuuriin oikein vieläkään sopeuduttu. Olenkin huomannut monien antavan lapselleen rahan, jonka tämä sitten kiikuttaa maassa istuvalle.

Minusta Stubb voi luvata ihan mitä vain ruotsinkielisille lapsille, kunhan jättävät meille suomenkielisille oman valinnan, mitä tärkeimpiä kieliä he itse katsovat tarvitsevansa. Pakkoruotsi ei ole enää tätä päivää kansainvälistyneessä maailmassamme.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Onhan sitäkin ehdotettu että Suomessa pitäisi edistää kerjäämiskulttuuria lakkauttamalla verotus, tulonsiirto ja sosiaaliturva kokonaan ja laittaa esim työttömät kerjäämään almuja elantonsa eteen. Onko se sitten ettistä ja ihmisoikeuksien mukaista on asia erikseen.

Pakkoruotsista voin todeta että sen avulla opin englanninkielen kunnolla vasta yläasteella mutta sen pakollisuus ei ole mikään välttämättömyys. Sen sijaan olisi hyvä säilyttää ruotsinkielen mahdollisuus valinnaisena sekä suomi pääkielenä eli ensimmäisenä äidinkielenä. Mielestäni ei ole Suomessa järkeätehdä englannista tärkeintä äidinkieltä ja vähentää suomen kielen opetusta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Me persaukiset olemme jo tottuneet vuosien saatossa jeesaamaan vanhuksiamme, asunnottomia kavereitamme, rahattomia ystäviämme ilman mitään sankarinstatusta, pyyteettömästi. Se on vähän pakko. Jopa vapaaehtoistyö on tuttu.
Kiva jos herra Reijo sai rauhan sielulleen laittamalla rahnaa Pelastusarmeijalle.

Sitä kyllä ihmettelen suuresti, että työttömältä on karenssin uhalla vapaaehtoistyö kielletty. Itse olen siinä onnellisessa asemassa ettei minulta eläkkeellä ollessani enää kysellä jos menen vaikkapa soppajonoon jakelijaksi.

Reijo Tossavainen

Arvostan suuresti heitä, jotka numeroa itsestään tekemättä auttavat oikeasti avun tarpeessa olevia.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jostain syystä tuo on vaikea uskoa..koska se on näkökulma kysymys tuo "oikeasti avun tarpeessa olevia". Meidän elintasoon nähden lähes kaikki on maailmassa "oikeasti avun tarpeessa olevia". Päätät kuitenkin mieluummin moittia näitä jotka auttavat.Eihän nytkään nämä auttajat ole sankariviittaa kaivannut ja silti heitä haukutaan milloin huoraksi ja milloin miksi muuksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Huomasin sinun peukuttaneen tuota Maxin kommenttia, joka oli minun mielestäni kohtuuttoman ilkeästi sanottu. Mutta täällä nämä tarkoitushakuisesti väärinymmärretyt lauseet ovat arkipäivää, jos kuulut väärään kriittiseen ryhmään:) Eipä silti niihin on jo teidän taholtanne hyvin totuttu, joten en siitä yöuniani menetä.

Vinoilu, vaikka nyt Reijon auttamisista on minusta myös ihan tarpeetonta. Harva edes kehtaa kertoa kuinka paljon on muita ihmisiä auttanut, sillä siitähän saa Suomessa vain leuhkan itsekehujan maineen. Itse koen meidät suomalaiset pääasiassa hyvinkin auttavaisina ja kiltteinä ihmisinä. Ainakin ne, jotka minä tunnen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kaija hyvä, ilkeyttä etsiessään ei juuri muuta näekään. Anteeksi että loukkasin, se ei ollut tarkoitukseni. En minä ilkeyttäni kerro että argumentit kumoavat toisensa tai tai että hyvää tehdessäsi ryhmittäydyt niihin joita Tossavainen ilkkuu. Tarkoitukseni oli vain osoittaa että Tossavaisen haikailemaa oikein auttamista on käytännössä hyvin vaikea, ellei mahdotonta, tehdä.

Reijo Tossavainen

Toin poikkeuksellisesti osittain esille oman auttamiseni, sillä ilman sitä ensimmäinen kommentti olisi ollut, että "miten sinä autat".

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Tossavaisen mielestä Suomessa ei ole sosiaaliturvaa?

Heikkohan se tasoltaan on, mutta onhan se olemassa. Leipäjonoihin eivät ole Persutkaan puuttuneet.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Miksi nämä 'hyväsydämiset' ihmiset eivät ole järjestäneet heille aamiaista, lounasta, päivällistä ja iltapalaa?

Miksi?"

- Siksi, että kukin ihminen voi kohdistaa hyväntekeväisyytensä juuri siten kuin itse haluaa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Jännä, että Tossavaista ei ole kiinnostanut suomalaiset syrjäytyneet ja kodittomat vielä muutama vuosi sitten. Kiinnostus alkoi heti, kun tuli jonkinlainen "uusi kriisi" tai "ihmetyksen aihe" tänne pohjoiseen, missä kesäkin on alle kuukauden mittainen talousuutisten mukaan :D

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tässä on malliesimerkin siitä että, kommentoija ei ole perehtynyt millään lailla asiaa jota hän väittää todeksi!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Selänne, Renny, Kaurismäet, Linus, Karitat ja monet muut ovat lähteneet mamujen luo, eikä täällä pian ole kuin Reijo ja muut persut pelkäämässä mamuja!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Edes siivota ei tarvitse"

Mistähän sinä näitä revit? Ne harvat kuvat, joita olemme VOKeista nähneet ovat olleet nimenomaan arkisissa touhuissa, muunmuassa siivoamassa, olevista turvapaikanhakijoista.

- - - -
"Missä nämä 'hyväsydämiset' ihmiset aikaisemmin olivat? Olihan meillä silloin ja on edelleenkin yli 7000 suomalaista koditonta? Miksi he eivät ole järjestämässä heille asuntoa sekä aamiaista, lounasta, päivällistä ja iltapalaa?"

Vedäpä Tossavainen työhanskat käteen ja ryhdy töihin. Lukemattomat vapaaehtoiset puurtavat päivittäin kodittomiemme ja nälkäistemme auttamiseksi. Jolle itse tee samaa, ei sinulla ole mitään rotia vähätellä niiden panosta, jotka tosiaan tekevät.

Kodittomien eteen tehdään paljon työtä. Mitä sinä olet tehnyt? Otitko asian esiin kansanedustajana ollessasi? Vai jatkatko vaan ratsastamista 'maahanmuuttokriittisen' aallon harjalla?

Reijo Tossavainen

Tässä taannoin maahantulijat innostuivat lumitöistä. Niitä tehtiin niin kauan kuin media oli paikalla. Sitten alkoi väsyttämään.

Yhtään miesmaahanmuuttajaa en ole nähnyt siivoamassa, sillä se ei sovi heidän kulttuurissa miehille.

Olen tehnyt yhtä sun toista. Niistä en tee lukua julkisuudessa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Roomassa ja Kanarialla, kuten useassa turistikohteista, majailee lukemattomia suomalaisia asunnottomia puiden alla pahvialustoilla nukkuen. Liekö saaneet huolenpitoa tai edes sympatiaa?

Olen nähnyt heitä Rooman Trasteveressa pari vuotta asuessani, mutta sulkenut silmäni, joten ei sen puoleen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Siellähän se muinoin minunkin jo edesmennyt armas serkkuni majaili Rooman taivaan alla. Kun rahat loppui ja nälkä alkoi kurnia, niin Suomen Suurlähetystö maksoi matkan kotiin, kunhan ensin varmisti rahojen takaisinsaannin omaisilta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Olin siellä kansainvälisen järjestön palveluksessa.
Aikoessani palata, vuosikymmeniä Roomassa asuneet suomalaiset sanoivat ennemmin puraisevansa syaniditabletin kuin palaavansa. Silloin vielä naureskelin, tänään paljon vähemmän.

Olen kirjoittanut kokemuksistani kirjan. Kuulen mielelläni kommenttejasi:

http://ronkko.blogspot.com

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #39

Heikki "Olen kirjoittanut kokemuksistani kirjan. Kuulen mielelläni kommenttejasi"

Mielenkiintoisia mielipiteitä ja henkilöitä, joista mielellään lukisi enemmänkin.

Luin ensin vain muutaman näytesivun ja nyt tilasin koko paketin. Vauhtia näyttää riittävän ja saa nähdä riittääkö se myös loppuun asti.:)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #56

Kiitos Kaija! Presidenttiehdokas Petri Hirvimäki pyysi täällä US-blogissaan minua mukaansa kustantajansa luo, joka kirjoituttaisi "hurmoristisen savolaisen" kirjani uudelleen! En mene. Onhan noita taivaalle huutelijoita nyt nähty!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Roomassa ja Kanarialla, kuten useassa turistikohteista, majailee lukemattomia suomalaisia asunnottomia puiden alla pahvialustoilla nukkuen. Liekö saaneet huolenpitoa tai edes sympatiaa?

Olen nähnyt heitä Rooman Trasteveressa pari vuotta asuessani, mutta sulkenut silmäni, joten ei sen puoleen.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

On häpeä, että meillä on ylipäätään kodittomia, mutta kukapa eduskunnassa heidän asiaansa ajaa? Kodittomat ovat ensisijassa kaupunkien ongelma. Miksi maaseudun ihmisiä hyysätään kun heillä on kaikilla isot kodit? No, ei vaineskaan, mutta ei asiaa auta se jos maahanmuuttajat sysätään kadulle vaan kaikille pitää löytää koti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Maajusseja täällä Suomessa paapotaan, kaikkien tukien lisäksi maksamme verorahoista heidän eläkkeistäänsä osan, reilut 500 milj. vuodessa niihin verorahoja uppoa.

Reijo Tossavainen

Maataloutta tuetaan ei vain Suomessa, vaan muissakin maissa. Ellei tuettaisi, elintarvikkeiden kauppahinnat olisivat paljon korkeammat.

Suomessa maatilat ovat kannattavuuskriisissä. Suuri osa on konkurssin partaalla. Johtuu pitkälti siitä, että kauppa on keskittynyt kahdelle suurelle, jotka käytännössä sanelevat hinnat. Halpuuttaminen on revitty viljelijöiden selkänahasta.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Maataloutta tuetaan ei vain Suomessa, vaan muissakin maissa. Ellei tuettaisi, elintarvikkeiden kauppahinnat olisivat paljon korkeammat"

...ja verot pienemmät.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #49
Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Ihalainen kerran erehtyi vaatimaan maajussien eläkkeiden laittamista samaan tasoon kuin mitä on muillakin, varsinkin hänen silloisella omalla porukallaan. Jostain syystä tämä vaade jäi yhteen kertaan.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

”Mä olen suomalainen, en perussuomalainen. Mutta mun mielestä kun Suomessa kerran asutaan, niin suomalaiset pitää laittaa aina etusijalle. Niin muutkin tekevät! Toimittajat sanovat siihen, että ‘ai perussuomalainen’. Ei, vaan suomalainen, saatana! Mun mielestä joka helvetin poliitikon pitäisi valvoa oman maan etuja. Ei näin pienen maan pidä yrittää parantaa koko maapalloa.”

Vesa "Vesku" Jokinen, Klamydia-yhtyeen nokkamies

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ikävä kyllä olen tuntenut monia kodittomia. Osa heistä
ovat olleet täysalkoholisteja jotka eivät ole edes osanneet asua yhdessä paikassa,osa aivan itse raha-asiansa ryssineitä ihmisiä jotka yksinkertaisesti eivät ole maksaneet niitä tärkeimpiä laskujaan. Viimeinen on tämä ilman omaa syytään asunnottomaksi joutuneet MT-potilaat joille omaa asuntoa ei tunnu löytyvän kirveelläkään, viimeksi viime kesänä majoitin tällaisen henkilön kotiimme ja jouduin toden teolla taistella uuden asuntonsa eteen.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Voisihan tuohon lisätä sukupuolittuneet asuntomarkkinat esim naisen on helpompi saada vuokra-asunto kuin meidän miesten mikä lisää meikäläisten riskiä jäädä kodittomiksi. Naisia pidetään rauhallisempina asujina ja huolellisempina vuokranmaksajina, ja jotkin yksityiset eivät siksi edes vuokraa asuntoa miehille vaan laittavat ehtoihin että vuokralaisen tulee olla nainen.

Sitten on vielä huutava pula edullisista vuokrayksiöistä eli niin kutsutuista sinkkuasunnoista kun asuntomarkkinat ovat keskittyneet rakentamaan ennemmin omistus ja omistusoikeusasuntoja kun niistä saaparemman tuoyon kuin vuokra-asunnoita ja eivät ole yhtä suuri "riskitekijä" mitä lie sillä sitten tarkoittavat.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Olen otsikon kanssa täysin erimieltä sillä jo tämän viikon aikana on työpaikallani hyysätty useamman henkilön voimin ihan suomalaisia henkilöitä, suunniteltu ja mietitty miten he voisivat ottaa elämästä kiinni.
Jos olisn töissä sossussa niin silloin tuon voisi jotenkin ymmärtää mutta kun en ole ja kuitenkin noihn juttuhin menee uskomattoman paljon työaikaa ja rahaa palaa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Eipä tähän voi kuin heittää vääristyneen mielikuvan köyhyydestä, nimittäin meille usein kerrottiin peruskoulu aikanani (2003-2012) että Bangladeshissa halpatyöntekijä saa palkakseen päivittäin suunilleen euron millä juuri ja juuri saa ostettua yhden leivän, sen sijaan Sumalainen työtön saa kuukaudessa n. 650 euroa jolla saisi jo Bangladeshissa monta leipää. Niihän sitä tietty saisi vaikka Suomessa leipä onkin kalliimpaa mutta Bangladeshin slummeissa asuminen on vedettömissä, vessattomissa ja lämmittämättömissä röttelöissä jopa ilmaista. Jospa joillekkin tämä oppi on purenut ja he ajattelevat että Suomalaisilla kaikki on hyvin kun olemme hyväosaisia globaalilla mittapuulla. Unohtuu vain yksi asia, Suomi ei ole Bangladesh vaikka toisen auttaminen on tärkeää ettäsuotavaa olisitten autettava kotimainen tai ulkomainen.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Tossavainen puhuu asiaa sekä kokonaisuudesta että myös muutamasta detaljista jotka pistivät silmääni pitkässä kommenttiketjussa.
Todella kuvottavaa nähdä TVssä näytöksiä "lumitöistä". Somalit heittelevät lunta päättymistä uusilla Kolilla ja lapiolla jo muutama vuosi sitten.
Nyt irakilaiset alkaisivat lunta (2 cm) päät yhteen kolisten. Täyttä teatteria.
Suomen maatalousyrittäjät ovat pääosin pulassa kun EU jakaa tukia Puolalaisille, Baltian maille jne. suurtilojen perustamiseen. Ja maataloustuet menevät Suomen osalta Wahlroosille, Herlinille jne. Muissa maissa esim. Englannin kuninkaallisia.
Eilisessä uutisissa todettiin että VOKin kulut ovat SUORINA kustannuksina € 1200/nuppi kuukaudessa + epäsuorat lisäksi. Miten on suomalaisten pienituloisten, joita on monesta ryhmästä? He maksavat sentään koulunsa itse, pääosin.
Toinen asia on moraalinen puoli. Suomen nuoret "pakolaismiehet" vs. naiset, lapset jne. leireillä ja sodan jaloissa. Kuukausittainen ruokaraha $ 14 per nuppi jos sitäkään.
Muusta haitasta, vaaroista jne. Suomessa ja Euroopassa puhumattakaan.
Suomi on todellinen HÖLMÖLÄ suuren osan Euroopasta tehdessä itsemurhaa sen kanssa. Putin on mielestäni viisas ja hyvä strategi ja kansansa manipuloija vaikka kaikesta muusta hänen kanssaan suurin osa ihmisistä onkin eri mieltä. Minä mukaan lukien.

Matti Taskinen

Avustusjärjestöille rahaa syytämällä ei tilanne korjaannu, rahat menee " kuluihin"
hyvä jos kohteeseen jää 2% varoista, pakolaisia elätetään verovaroin , jokainen kansalainen halusi tai ei osllistuu siihen.On todella väärin että oman maan kansalaiset jätetään ilman asuntoa ja riittävää toimeen tuloa, Sehän olisi rasismia jos pakolaisia kohdeltaisiin niin kun Suomalaisia varattomia.
Sitäpaitsi jos auttaa toisia oikeasti , ei siitä oteta palkkaa.

Toimituksen poiminnat