Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kreikkalaiset Suomen ja Venäjän rajaa valvomaan? Ei, ei ja ei!

Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) mielestä yhteistyön tiivistäminen ja EU:n yhteisten rajajoukkojen käyttö Schengenin ulkorajojen valvonnassa olisi Suomen kansallisten etujen mukaista. http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/lm_orpo_rajat-46523

Siis esimerkiksi kreikkalaiset Suomen ja Venäjän rajalle ja suomalaiset Kreikan ja Turkin rajalle?

Ei, ei ja ei! Kyllä suomalaisten pitää itse valvoa oman maansa rajoja. Jos siihen eivät riitä rajavartioston, poliisin ja muiden rajaviranomaisten voimat, apuun on kutsuttavat puolustusvoimat.

Yhteinen rajavalvonta on Brysselin ylivaltaa kannattavien ja maamme itsenäisyyttä väheksyvien ja murentavien tahojen vastenmielinen yritys rakentaa liittovaltiota yksi askel kerrallaan.

Jos Venäjän kanssa ei päästä neuvottelutulokseen, meillä on yksi selkeä keino. Rajapuomi on pidettävä alhaalla.

Jos puhe ei auta luvattomiin tulijoihin, on käytettävä muita tilanteen vaatimia keinoja. Lepsuiluun ei ole varaa.

...........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

On tuossa nyt kuitenkin jo pientä positiivista kehitystä havaittavissa. Vielä muutama kuukausi sitten olisi esitetty, että ei valvota rajoja lainkaan, mutta maksetaan venäläisille 3 miljardia, jottei heidän tarvitse lähettää pakolaisia Suomeen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Blogistin huuto kuuluu taivaaseen asti, sanoisi Soini. (kuka siellä kuuntelee?)

Toki lukija voi itse harkita, mitä lukee, mutta alkaa jo kirkuminen riittää aikuiselta mieheltä, vaikka syntyperänsä kolmeen kertaan kieltäisi.

Reijo Tossavainen

Valitettavasti on mahdollista ja jopa todennäköistä, että syntyy tilanne jossa huuto ja kiellot eivät enää auta.

Reijo Tossavainen

Italiaan ja Kreikkaan tullut tänä vuonna jo seitsemän kertaa enemmän pakolaisia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Luku ennakoi valtavaa kansanvaellusta tulevalle keväälle ja kesälle. Eurooppa jää jalkoihin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ja kun pakolainen saapuu tuhansia kilometrejä vaellettuaan Euroopan perukoille kuin tarttuisi viimeiseen oljenkorteen, niin korsi onkin katkaissut itsensä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ai "Eurooppa jää jalkoihin". Hienoa, että blogisti sentään myöntää olevansa Euroopasta huolissaan.

Miksi Eurooppa ei saisi huolehtia omista rajoistaan? Siksikö, että Venäjän uhkaaminen Suomen puolustusvoimilla on jotenkin fiksumpaa?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Petteri Orpon mukaan tarvittaessa Suomi on valmis pyytämän apuun EU:n yhteisiä rajajoukkoja, jos hallitsematon maahanmuuttopaine ulkorajalla kasvaa." - Verkkouutiset
"Suomen intressissä on koko ajan ollut, että ulkoraja toimii. Ja nyt vielä tilanteessa, jossa laittoman maahantulon tilanne Euroopan alueella on monilta osin epävarma" - Sisäministeri Orpo Verkkouutisten mukaan

Olkiukkosi kreikkalaisiin rajavartijoihin oli mauton: Orpo ei sanallakaan, ainakaan lehtitietojen mukaan ottanut kantaa rajavartijoiden kansallisuuksiin. Yhteistyötä erimaiden välillä on syytä korostaa, kaikilla euroopan mailla ei ole ulkorajoja valvottavanaan. Kyllä näidenkin jäsenmaiden, esimerkiksi Ruotsin, joukkoja voitaisiin hyödyntää ulkorajojen valvonnassa.

Suomeen kohdistuu Venäjän tietoisesti aiheuttama uhka. Orpo on oikeassa: euroopan on yhdessä estettävä tämän uhkan toteuttaminen. Samalla tavalla kuin kaikkien, myös Suomen, on kannettava vastuunsa myös etelä-eurooppalaisesta rajavalvonnasta.

"Jos Venäjän kanssa ei päästä neuvottelutulokseen, meillä on yksi selkeä keino. Rajapuomi on pidettävä alhaalla."

Mitäs sitten, kun Venäjä lopettaa valvonnan maarajallaan puomien ulkopuolella ja päästää nämä ihmiset jalan raja-aidalle tai jopa avustaa siitä läpi?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Venäjän mediassa on vihjailtu Putinin antavan potut pottuina. EU:n ymmärtämän sodan jaloista on heille paennut miljoonan verran itäukraanalaisia, Puolaan saman verran Länsi-Ukrainasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Seuraavaksi Tossavainen varmaan esittää 1300 km.pitkän muurin rakentamista itärajalle. Kyllä kaikille pitäisi olla jo selvillä, että vain yhdistämällä voimat EU:n alueella tämä palkolaisaalto saadaan edes jonkinlaisen hallintaan. Venäjä tekee kaikkensa, kv.poliittisen asemansa vahvistamiseksi suhteessa EU:n ja siihen eräs keino on turvapaikkahakijoiden hyväksikäyttö EU:n hajanaisuuden lisäämiseksi. Tossavaisen tapaan ajattelevat ovat, kenties tietämättään, Venäjän ja Putinin, ei Suomen asialla.

Reijo Tossavainen

Norjan parlamentissa on tehty lähes yksimielisesti päätös, jonka mukaan maahan ei oteta ihmisiä, joilla ei ole oikeutta suojeluun. Näin ollen he joutuvat lähtemään Norjasta poliittisen tilanteen vakiinnuttua. Norja ei siis aio kotouttaa.

Mielestäni myös meillä pitäisi toimia samalla tavalla.

Asiasta kirjoitti mm. Eija-Riitta Korhola blogissaan http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/201...

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Olen ollut siinä käsityksessä, että eri valtioiden välinen viranomaisyhteistyö rajavalvonnassa on ollut yksi tehokkaimmista keinoista torjua ihmissalakuljetusta, järjestäytynyttä rikollisuutta ja kansainvälistä terrorismia, mutta Tossavaisella on ilmeisesti tästä asiasta jotain uutta ja syvällisempää tietoa, joka kyseenalaistaa tämän yhteistyön mielekkyyden ja tarkoituksenmukaisuuden.
Kirjoituksesta jäi vain epäselväksi, mitä tuo tieto on ja miten ehdotetusta yhteistyöstä kieltäytyminen tehostaisi Suomen rajavalvontaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitä hyötyä ulkomaisista rajavalvonnassa, kyllä suomalaiset rajavartijat osaavat pitää puomin kiinni viisumittomilta tulijoilta jos siihen poliitikoilta luvan saavat.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Puomeja on vain muutamassa kohdassa, metsän läpi on helppo kävellä rajan yli.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Et ole tainnut paljon käveleskellä itärajan läheisyydessä metsissä? Ota nyt ainakin sukset ja repullinen evästä, jos meinaat mennä. Pelkillä varvassandaaleilla voi käydä matka pitkäksi.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Halosella oli tosi hyvät välit Putinin kanssa. SDP:n hallituksessa olon aikana poistettiin maamiinat rajalta. Kuka ja ketkä mahtavat olla vastuussa siitä, että itärajan metsien läpi pääsee kulkemaan surutta?
Ei taida Stubb vielä ollut mukana siinä maailman raharikkaiden "salakokouksessa", jossa muistaakseni Urpilainenkin on vieraillut. Yritetään nyt omin voimin hoitaa naapuruussuhteet niin itään kuin länteenkin!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Daniel Malinen osoittaa edellisen postauksen kommentissaan ettei suomalaisen ihmisen tulevaisuuden vertaaminen juutalaisten kohtaloon todellakaan ole perusteetonta.

Läntisen ihmisen ominaisuuksista yhtä on sanottu globaaliksi: pyrkimystä kohti yhä suurempaa henkilökohtaista vapautta.

Siis rohkeutta peliin taivaaseen huutelun sijaan!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

No 12. Olenkin ihmetellyt, mikä on rajavartiolaitoksen toimenkuva tänään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sudet ja karhut paikkaavat aukot rajalla. Lapsia ei uskalleta lähettää kouluun lähimaillakaan, se olisi kerrottava pakolaisille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suomihan on myös täynnä raiskaajia, kuka tänne uskaltaa tulla. Valtionvelan hirmuisuus on aiheuttanut leipäjonoja nykyisillekin asukkaille...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #18

TEM:in mukaan tänne tulijoista monet eivät osaa lukea eikä kirjoittaa omalla äidinkielelläkään. Muut ovat seuranneet liikenneopasteita Saksaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei nämä turvapaikanhakijat tähän mennessä ole metsiä pitkin tulleet, rajavartijat ovat tervehtineet kohteliaasti kun ovat rajan ylittäneet. Puolustusvoimat meillä on sitä varten jos porukkaa alkaa metsiä pitkin tulemaan. Puuttuu vain poliittinen päätös miten rajalla suhtaudutaan, ei rajalle lisää tervehtijöitä tarvita.

Toimituksen poiminnat