Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Mukasuvaitseville riemuvoitto?

EU-maiden välisen Dublin-sopimuksen mukaan "turvapaikanhakijat" voidaan palauttaa siihen maahan, jossa heidät on ensin rekisteröity.

Nyt Helsingin hallinto-oikeus on päättänyt, että "turvapaikanhakijat eivät saa Unkarissa asianomaista kohtelua" ja siksi palautukset Unkariin on keskeytetty.

Suomeksi sanottuna päätös tarkoittaa, että mukasuvaitsevien juristien mielestä Unkarissa maahantulijoita ei riittävästi hyysätä.

Aivan uskomatonta sinisilmäisyyttä. Pää ei ole enää pensaassa. Se on työnnetty pohjamutiin.

Mitä tämän jälkeen?

http://areena.yle.fi/1-3065664#autoplay=true

..............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Korruptio hyödytti rikkaita

Rikkaat ja mahtavat roomalaiset hyödynsivät mielellään oikeusjärjestelmän heikkouksia hyötyäkseen itse köyhän kansanosan kustannuksella. Reettori Libaniuksen mukaan oli normaalia, että rikkaat eivät kaihtaneet täysin perättömiäkään syytöksiä havitellessaan esimerkiksi jonkun köyhän maanviljelijän hedelmällistä maapalstaa.

"Jos köyhä ei alistu painostukseen, tarvitaan vain sana tai kaksi, ja sotilas ilmestyy pihalle kahleiden kanssa. Köyhä pidätetään ja heitetään tyrmään", Libanius valitti.

Cicero taisteli korruptiota vastaan

Joskus rahamiehet edistivät asiaansa lahjuksilla, mutta sekään ei aina ollut tarpeellista. Jos toinen oikeusjutun osapuolista kuului yläluokkaan, hän saattoi olla melko rauhallisin mielin, sillä yläluokkainen valamiehistö harvoin äänesti vertaisiaan vastaan.

Cicero pani vuonna 70 eaa. koko maineensa peliin saadakseen tuomituksi häikäilemättömän entisen kuvernöörin Gaius Verreksen. Tämä oli syyllinen kaikkiin syytöksiin, mutta Ciceron piti toimia viekkaasti ja viisaasti saadakseen hänet tuomituksi läpikorruptoituneessa oikeusjärjestelmässä.

http://historianet.fi/sivilisaatiot/rooman-valtaku...

Reijo Tossavainen

Media rakentaa maahanmuutolle myönteistä mielikuvaa, esim. lapioidaan lunta median paikallaolon ajan. Tässä "ylenanti" tältä päivältä http://yle.fi/uutiset/rajalla_vasyttiin_vihaan/866...

Arre Kougappi

Tämä on älytöntä. Turvapaikanhakijat pitää palauttaa välittömästi Dublin-sopimuksen nojalla siihen lähtömaahan mihin ensimmäiseksi on rekisteröity. Nyt joku vihertävä liberaalikommunisti on päättänyt toisin.
Toiseksi tämä huoraaminen ja pyllistäminen Brysselin suuntaan pitää lopettaa. Venäjän välittömään läheisyyteen 10 m rajalta, tarkastuspiste/koppi (3000 euroa maksava) ja Venäjältä tulevat turvapaikanhakijat välittömästi palautettava takaisin puomin toiselle puolelle. Edes miehitystä ei tarvitse lisätä rajalle. Tämä ei sen vaikeampaa. Nyt käydään aivan turhanpäivästä keskustelua, venäläisten kanssa, ymmärtämättä, että venäläiset näkevät nykyiset suomalaiset päättäjät poliittisina huorina ja tulevat kiristämään näitä. (Stubb, Sipilä, Orpo ja kumppanit) Punavihreä media ei uskalla tehdä sellaista analyysiä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikä tässä hallinto-oikeuden kannassa on huolestuttavaa, on se kun Unkari kuitenkin on EU:n jäsenmaa. Miksi jäsenmaata epäillään asiallisesta käyttäytymisestä turvapaikanhakijoita kohtaan? Onko kyseessä kuitenkin aatteellinen erimielisyys?

Voiko ylipäänsä asiallinen kohtelu tulla kyseeseen päätettäessä Dublin palautuksista?

Eero Mattila

Helsingin hallinto-oikeus on politisoitunut kuten koko Suomen oikeuslaitos. Päätökset perustuvat enemmän poliittiseet harkintaan kuin lakiin. Ollaan melkoisten haasteiden edessä kun kansalaisten usko oikeuslaitoksen kykyyn toimia romahtaa... siinä ei sitten auta enää poliittinen suojatyöpaikkakaan.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Lukekaa tässä nimeonomaan lainsäädännön ongelmista, kun kriisin aikana lait tulkitaan sidosryhmien etujen mukaisesti:

http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211933-...

https://sibilpolitical.wordpress.com/2016/02/15/la...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Mukakriittisten mielestä olisi varmaan riemuvoitto lähettää maahanmuuttajat keskitysleireille.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Unkari mainittiin tuossa aiemmin. Tässä Unkarin leireistä tietoa.

Syyriassa vaikuttaa tosiasiallisesti olevan jo kyse kansanmurhasta.

Toivottavasti kehityskulku Euroopassa pysyy pois siltä kurjalta tieltä. Toivottavasti me kaikki osaamme pysyä pois siltä tieltä.

Jonkinlaisia merkkejä on kyllä jo tuon listan neljännestä askelmasta. Uskon, että kehityskulku voidaan vielä katkaista.

Reijo Tossavainen

Keskitysleireistä puhuminen on hyvin epäasiallista ja epä-älyllistä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kärjistäminen on joskus välttämätöntä kun puhutaan mukakriittisten kanssa. Jopa sellainen huomaa, että keskitysleirille lähettäminen ei ole suotava ratkaisu, mutta nyt ilmeisesti epäkelpoihin oloihin lähettäminen kuitenkin olisi - missä menee raja?

Kerro sinä, missä menee raja hyväksyttäviksi oloiksi, joihin sivistysvaltio voi ihmisiä lähettää ja minä käytän sitten sitä keskitysleirin sijaan.

Reijo Tossavainen

Maailmassa on noin 60 miljoonaa pakolaista. Heidän auttamiseen YK:lla on käytettävissä saman verran rahaa kuin mitä Ruotsi käyttää Ruotsiin tulleiden hyysäämiseen.

On äärimmäisen epäoikeudenmukaista, että tilanne on tämä. Se on seurausta vain ja ainoastaan siitä, että mukasuvaitsevaistolta on mennyt kyky hahmottaa kokonaistilanne. Oma tunne suvaitsevana hyväntekijänä on tärkeämpää kuin 60 miljoonaa hädänalaista.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Taas vaihteeksi täysin ilman lähdeviitteitä. Puhutko sinä omasta päästäsi vai ovatko nämä löpinäsi ihan oikein? Tämän takia käytetään lähdeviitteitä, ettei lukijan tarvitse vain luottaa sinun tietämykseesi tai nähdä vaiva tietojen esiinkaivamiseksi, vaikka sinä olet sen jo tehnyt - sillä olethan sinä itse tarkastanut väittämäsi, etkä vain heitä hatusta?

Reijo Tossavainen

Mitenkähän Ala-Olla pystyy lukemaan sanoma-, ym. lehtiä, kun niissä ei ole linkkejä? Tai katsomaan televisiota?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #12

Kyllä niissä yleensä on ja jollei ole, on kyse kelvottomasta lehdestä. Lähdeviite ei ole sama asia kuin linkki, vaikka se varsinkin nettikeskustelussa onkin kätevä lähdeviitteen muoto.

Ymmärrän vastauksestasi että ET tarkistanut itsekään tietoja kun et kerran vieläkään pysty vahvistamaan kertomaasi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #13

Tossavainen lienee poiminut tietonsa Max Jussilan asiantuntevasta lurituksesta. Jussila on litaniansa kirjoittanut varmuuden vuoksi ainakin viiteen us-blogiin ja uutiseen kommentiksi:

http://annikalapintie.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211...

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

http://www.uusisuomi.fi/comment/687097#comment-687097

Litanian alkulähde, josta Jussilakin on asiantuntemuksensa sanasta sanaan kopioinut, on Yrjönperskeles -niminen maahanmuuttajavastainen blogi:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2016/02/he.html

Jussilan kommenteissa esiintyvää Yrjönperskeles -blogin fraasia on ansiokkaasti levitetty ympäriinsä. Se löytyy samanlaisena, täsmälleen sanasta sanaan identtisenä ainakin kolmestakymmenestä blogikommentista ympäri nettiä, kertoo Google. Kyllä Tossavaisen tiedoille lähde löytyy. Ymmärrettävästi hän ei, tällä kertaa, halunnut linkkiä laittaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Suomessa on demokraattiselle maalle tunnusomainen vallan kolmijako-oppi käytössä. Kolmijaon periaate on, että lainsäädäntövalta, tuomiovalta ja toimeenpanovalta on erotettava toisistaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vallan_kolmijako-oppi

Lainsäätäjä säätää lait ja lainsäätäjästä irrallaan oleva oikeuslaitos käyttää olemassa olevan lain mukaisesti tuomiovaltaa. Lainsäätäjän ei tule arvostella tuomiovaltaa käyttävää tuomioistuinta, jonka tehtävänä on lainsäädäntövaltaa pitävästä riippumatta toteuttaa olemassa olevaa lakia.

Kun väität entisenä kansanedustajana hallinto-oikeutta politisoituneeksi, murennat oikeuslaitoksen uskottavuutta. Entisenä kansanedustajana käytöksesi on halveksuttavaa, istuvalta se olisi tuomittavaa.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

#15 Ei Tossavaisella ole entisenä kansanedustajana ja nykyisenä vapaana kansalaisena kuvittelemiasi moraalisia esteitä. Höh.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

a) Tossavainen on entinen kansanedustaja.
b) Tossavainen on edelleen aktiivinen poliittinen toimija.

Näihin seikkoihin perustuen Tossavaisella on sinua ja minua suurempi vastuu lausunnoistaan ja yhteiskuntarauhan horjuttamisesta.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Kyse on työvoimasta! Turha kiertellä asiaa. Halutaan pitää halpa työvoima maahaan keinolla millä hyvänsä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Oletko sinä oikeasti sitä mieltä, että Helsingin Hallinto-oikeus tekisi päätöksiään sillä perusteella, että saamme halvan työvoiman pidettyä maassa?

Et usko, että Unkarin turvallisuustilanne ja maahanmuuttajiin kohdistamat toimet olisivat vaikuttaneet päätökseen. Oikeuslaitoksemme siis mielestäsi kantaa huolta siitä, että maassa täytyy olla halpaa työvoimaa??

Väitteesi on pöyristyttävä! Toivottavasti pystyt sitä jollain tavalla perustelemaan ja todistamaan, ettet tempaissut väitettäsi ihan hatusta.

Toimituksen poiminnat