Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kukkahattuisten vaatimus "pakolaisten" sukulaisten hyysäämisestä vastuuton

Hallitus valmistelee hallitusohjelmansa mukaisesti ja erityisesti perussuomalaisten vaatimuksesta tiukennuksia maahantulijoiden sukulaisten Suomeen tuloon.

Parin päivän ajan media on käynyt kampanjaa hanketta vastaan. Esimerkiksi eilen asia oli Ylen tv-uutisten pääuutisena tavalla, joka oli kaukana objektiivisesta ja neutraalista journalismista. Jutussa ei sanallakaan kerrottu sitä, miksi toimeentuloedellytyksiä halutaan kiristää.

Kerrottakoon tässä arjen tosiasiat. Viime vuonna maatamme "rikastuttamaan" saapui 32 000 maahantulijaa. Heistä aiheutuva kustannus yhteiskunnalle eli veronmaksajille on tänä vuonna noin 1,5 miljardia euroa. Tänä vuonna tulevat on vielä lisättävä tuohon summaan. Ja myös seuraavana vuonna ja sitä seuraavana vuonna. Miljardeja toisensa perään tilanteessa, jolloin valtion talous on rajujen leikkausten tarpeessa jo muutoinkin.

Maahantulijoiden lähtömaissa perhe on hyvin väljä käsite. Siksi "perheenyhdistämisen" nimissä tulee iso määrä erilaisia sukulaisia. Jos arvioidaan, että kukin tänne tulija haluaa tuoda vaikkapa vain kolme henkilöä, niin se tarkoittaa noin 100 000 maahantulijan lisäystä.

Emme vielä tiedä kuinka paljon "pakolaisia" tänä vuonna ja lähivuosina tulee. Jos heitä tulee vaikkapa samaiset 32 000 lisää, niin heidän perheenyhdistämiset tietäisivät jälleen sataa tuhatta uutta tulijaa. Kokonaismäärä olisi siten noin 250 000 henkilöä. Sellaiseen tällä yhteiskunnalla ei ole varaa. Ei todellakaan.

Nyt mukasuvaitsevat kukkahattuporukat vaativat sädekehä pään päällä, että perheiden yhdistämistä ei saa rajoittaa. Sellainen on harvinaisen edesvastuutonta ja ymmärtämätöntä. Pää ei ole enää pensaassa, vaan syvälle pohjamutaan työnnettynä.

...........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Aikomushan on ihan ok. Mutta toteutuksesta näyttää tulevan kaikkea muuta.
Turvisten perheenyhdistämisille ei tule tulorajaa, kunhan tekevät hakemuksen 3kk:n kuluessa myöteisestä turvapaikkapäätöksestä. Eli käytännössä heidän osaltaan mikään ei muutu.
Ainoa tosiasiallinen tiukennus koskee kantisten perheenyhdistämistä, jota tulorajat koskevat aina.
Työtön turvis saa perheensä maahan. Työtön kantis ei saa puolisoaan maahan.

Ensin maahan tuodaan/annetaan tulla kymmeniä tuhansia nuoria miehiä. Seurauksena nuoremmissa ikäluokissa on paljon enemmän miehiä kuin naisia. Tästä seuraa yksinkertaisesti tietenkin se, että yhä isompi osa miehistä jää ilman kumppania. Ilman kumppania jäämisen riski on tilastojen mukaan kaikkein suurin pienituloisilla miehillä. Nyt sitten pienituloisten miesten mahdollisuus saada kumppani ulkomailta torpataan tällä lakimuutoksella.

Samaan aikaan yhtenä suurimpana Lähi-idän ja Afrikan maiden kevottomuuksien syynä pidetään suurta työttömien ja naisettomien nuorten miesten määrää...

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Me täällä kukkahatut päässä kyllä ymmärretään turvapaikanhakijoiden määrän kasvun aiheuttama paine pelisääntöjen tarkastamiselle, mutta hätiköidyillä päätöksillä syntyy tunnetusti ei-toivottuja lopputuloksia. Laki, joka estäisi opiskelijapariskuntien palaamisen Suomeen opintojensa päätyttyä, olisi vahingollinen ja typerä. Siksi kaavailtua muutosta kohtaan on esitetty kritiikkiä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Puhut perättömiä Tossavainen. Perheenyhdistämisen piiriin lasketaan Suomessa kuuluvan ydinperheen jäsenet, ei kaukaisempia sukulaisia.

Perheenyhdistämisen tulorajat koskisivat myös kantaväestöä, joten puolueesi on mukana eväämässä mahdollisuuden perhe-elämään niiltä, joilla on pienet tai keskisuuret tulot ja ulkomaalainen puoliso.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Karo, tässä ote ulkomaalaislajista:

115 §
Oleskeluluvan myöntäminen kansainvälistä suojelua tai tilapäistä suojelua saaneen muulle
omaiselle
Oleskelulupa myönnetään pakolaisen, toissijaisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneen
taikka tilapäistä suojelua saaneen ulkomaalaisen

------muulle omaiselle kuin perheenjäsenelle,-----

jos oleskeluluvan epääminen olisi kohtuutonta sen vuoksi, että asianomaisten on Suomessa
tarkoitus jatkaa aikaisemmin viettämäänsä kiinteää perhe-elämää tai että omainen on täysin
riippuvainen Suomessa asuvasta perheenkokoajasta. Jos hakijan katsotaan vaarantavan yleistä
järjestystä, turvallisuutta, kansanterveyttä tai Suomen kansainvälisiä suhteita, suoritetaan kokonaisharkinta
114 §:n 2 momentista ilmenevällä tavalla.
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

https://sibilpolitical.wordpress.com/

Reijo Tossavainen

Suomen kansalaisten osalta kriteerit voivat olla löysemmät.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei sillä ole juuri väliä, rajoitukset kohdistuvat joka tapauksessa ensisijaisesti Suomen kansalaisiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomen kansalaisten osalta kriteerit voivat olla löysemmät."

Kuka muuten keksi ottaa myös suomalaiset näiden rajoitusten piiriin?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #10

Kyseessä kun on Perussuomalaista huippuosaamista ja lain tuntemusta niin näinhän se menee.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Tämä taitaa olla jo menneen talven lumia. Venäjän turviskauppiaat toimittavat kokonaiset perheet jo valmiina Suomen rajalle. Suomessa hakemuksensa peruneet irakilaiset taas ovat ilmoittaneet menneensä vain hakemaan perheensä mukaansa, ja tulevat varmaan sitten jotain kautta uudelleen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos ulkoministerin suhteet pelaavat Venäjän suuntaan, hän voisi edistää naispuolisten ukrainalaispakolaisten pääsyä Suomeen oikaisemaan sukupuolijakaumaa. Sieltä löytyisi paljon kristittyjä, joita Soini mielellään hyysäisi.

Reijo Tossavainen

Ukrainalaiset ovat ahkeria ja työntekoon valmiita. Se on nähty monena kesänä suomalaisilla mansikkapelloilla. Ilman heitä mansikat olisivat jääneet poimimatta.

Ehkäpä Yle ja/tai HS löytää ensi kesänä jostakin muualta tulleen maahantulijan, joka poimii mansikoita median paikallaoloajan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ilmeisesti muutkin kuin minä ovat googlettaneet hakusanalla "Ukrainian women".

Juha Merisaari

Joudumme lähikuukausina / vuosina ratkaisemaan onko meidän oltava huolestuneita suomalaisista ja suomalaisesta elämäntavasta enemmän kuin islamilaisten valtioiden kyvyttömyydestä ratkaista mitään itse aiheuttamiaan muulla kuin väkivallalla. Kaiken takana on erimieliset tulkinnat Mohammedista ja Allahista, kuka sanoi mitä ja missä ja mitä tarkoittaen.

Nämä Mohammedin ja Allahin suojeluksessa olevat ihmisraukat ovat valmiita kuolemaan taistellessaan toisiaan vastaan. Epäilijöille voin kertoa, että taistelut eivät lopu edes Suomessa kun riittävästi islamilaisia saapunut tänne. Muutama uusi moskeija edes auttaa tätä kehitystä. Paikalliset imaamit ovat pelkkiä nollia omien käsitystensä kanssa islamista. Koraanikoulun opit eivät unohdu kun niitä on 4-5 vuotiaasta alkaen kuullut ja oppinut. Tässä taistelussa suomalaiset, sivulliset uhrit eivät ole minkään arvoisia, vääräuskoiset joutavat kuolemaan, kuollesssan heistä tulee islamilaisia ja ihminen pelastuu. Näin ainakin opettaa ruotsissa elävä imaami. Kuten tiedämme sota on julmaa ja raakaa. Eihän meille ole edes tullut Syyrian pakolaisia. Valtiosta joka on / oli kenties oli koko islamilaisen maailman valtioista lähinnä länsimaista "sivistyskäsitystä".

Taoudellisesti lähestymme resurssiemme "tappia" jolloin kenelläkään ei ole enää epäselvää mikä lopputulos. Jos joku luulee että, 100 000 - 200 000 uutta "suomalaista" ei tunnu missään, erehtyy. Jossakin tulevaisuudessa on kaikki poliisivoimamme ja puolustusvoimien resurssit käytössä sisäisen turvallisuuden ylläpidossa.

Tällä hetkellä voimme olla mitä mieltä tahansa omasta laistamme ja kansainvälisistä sopimuksistamme, ovatko ne velvoittavia tai ei tulee olemaan lähikuukausina / -vuosina aivan yhden tekevää. Voima ratkaisee.

Toimituksen poiminnat