Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Maahanmuutto näkyy rikollisuutena ja levottomuuksina

Poliisiammattikorkeakoulun tekemä tutkimus kertoo huolestuttavasta ja paikoin lohduttomasta tilanteesta maahanmuuttopolitiikassa.  Tämän ikävän tosiasian kertoo nyt myös Helsingin Sanomat, joka yleensä kertoo vain monikulttuurisuuden ihanasta ja rikastuttavasta vaikutuksesta. 

Tutkimus kertoo, että ar​ki näkyy esimerkiksi rikollisuutena ja levottomuuksina vastaanottokeskuksissa. Tutkijat toteavat, että "turvallisuusulottuvuuden puute näkyy mm. kasvaneena asuinalueiden segregaationa (sosiaalisena eritytymisenä), eri lähtömaista tulleiden välisinä eriarvoisuuksina ja toisen maahanmuuttajasukupolven hyvinvointivajeena ja turvattomuuden kokemuksena."

Tutkijat myös kertovat arjen todellisuudesta Etelä- ja Keski-Ruotsissa. Siellä on jo 55 aluetta, joissa paikallinen rikollisverkosto aiheuttaa merkittävää turvattomuutta. Esimerkiksi joillekin alueille palokunta suostuu lähtemään vain poliisisaattueen turvaamana!

Eihän tässä mitään uutta ole. Me maahanmuuttokriittiset olemme puhuneet tästä jo pitkään, mutta puhe on mennyt kuuroille korville.

Tutkijat varoittavat, että ”on selvää, että mikäli hallitsematon maahanmuutto jatkuu yhtä runsaana vuosia, ei yksikään valtio Euroopassa kestä sitä yhteiskuntarauhan vaarantumatta. Ruotsin suurten kaupunkien kehitys -- on tästä esimerkki.”

Jos tunnustamme arjen tosiasiat, niin meillä on vain yksi järkevä vaihtoehto: rajojen sulkeminen "pakolaisilta". Sen jälkeen voimme ottaa suoraan pakolaisleireiltä todellista turvaa tarvitsevia henkilöitä niin paljon, kuin katsomme yhteiskuntamme rahkeiden kestävän.

Päivä päivältä olemme yhä lähempänä tuota tavoitetta. Sinä ennen liian moni saa otsaansa rasistin, fasistin ja uusnatsin leiman.

................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Reijo Jokela

"Jos tunnustamme arjen tosiasiat, niin meillä on vain yksi järkevä vaihtoehto: rajojen sulkeminen. Sen jälkeen voimme ottaa suoraan pakolaisleireiltä todellista turvaa tarvitsevia henkilöitä niin paljon, kuin katsomme yhteiskuntamme rahkeiden kestävän. Päivä päivältä olemme yhä lähempänä tuota tavoitetta".

Onko rajojen sulkeminen persujen TAVOITE?

Reijo Tossavainen

Väärinkäsitysten välttämiseksi: Rajoja ei tule sulkea heiltä, joilla on asianmukaiset matkustusasiakirjat. Rajat tulee sulkea kansanvaellukselta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kiitos ja kumarrus heille jotka liittivät meidät EU: hun ennen kun persuja näkyi.

Hullujen päivät sanoi Donner kun maalaiset tunkivat Stokkalle. He rinnastavat meidät mamuihin.

Reijo Tossavainen

Kerran kävi päinvastoin. Kehä III:n sisäpuolelta tulleet uskaltautuivat periferiaan eli Kuopioon saakka. Kaupunkia he eivät tunteneet, joten joku heistä uskaltautui kysymään alkuasukkaalta:
- Jos minä menen tuonne päin, niin onko siellä Kuopion tori?
- Kyllä se siellä on, vaikka et minisikään, valisti alkuasukas.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Saattoi olla sama alkuasukas joka arveli ettei Afrikkaan ole pitkä matka, koska yksi mustamies käy polkupyörällä Savon Sellulla töissä.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #7

Se tapahtui kuulemma Kallansiltojen kohdalla. On myös huomattava, että silloin ei vielä kuukletettu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minä kysyin kerran "meneekö tämä tie Maaningalle". Fillariinsa nojaava ukko raapi päätään ja totesi: "Eehä tie mäne minnee, tiehä pyssyy paekoellaa!"

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #10

-Mitä siinä pyöritte?, kysyi poliisi Ìisalmen torin laidalla viidettä kertaa ohi ajavalta mopomieheltä
-Kauanko sitä Iisalmessa viipyisi jos suoraan ajaisi?

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Jospa järki vihdoin saavuttaisi päättäjät.

Toimituksen poiminnat