Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Miksi hyssytellään vastaanottokeskusten ongelmia?

Vastaanottokeskuksiin on ollut jo yli 1200 maahantulijoista johtuvaa poliisihälytystä. Se on todella paljon. Järkyttävän paljon.

Suomalaisista johtuvia hälytyksiä on alle 10. Se on todella vähän, jos vertailukohtana on 1200 hälytystä.

Entä mediajulkisuus? Muutamasta suomalaisten tihutyöstä tai sen yrityksestä on kirjoitettu palstametrejä enemmän kuin maahantulijoiden aiheuttamista yli 1200 hälytyksestä!

Entä muu poru? Useimmat yhteiskuntamme isokenkäiset ovat vähintään kerran "järkyttyneinä" paheksuneet suomalaisten aiheuttamia ongelmia. Hyvä niin.

Mutta miksi medialla, poliitikoilla ja virkamiehillä on käytössä "äänenvaimennin" silloin, kun asialla ovat maahantulijat?

Tällaisesta yksipuolisesta asennoitumisesta on ainakin yksi ikävä seuraus: vastakkainasettelu lisääntyy suomalaisessa yhteiskunnassa. Se ei ole kenenkään etujen mukaista.

..................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Odinin soturit eivät ole aiheuttaneet poliisille minkäänlaisia ongelmia. Silti heistä on kirjoitettu enemmän kuin maahantulijoiden aiheuttamista ongelmista. Miksi?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Tämä on nyt kyllä ihan sinun mutuasi. Kyllä minä muistan nähneeni lukuisia uutisia ja blogikirjoituksia vastaanottokeskusten hälytyksistä, sekä näihin liittyvää nettikeskustelua, jossa on uhattu tappaa turvapaikanhakijat ja raiskata suvakit. Eli nämä sinun äänestäjäsi ovat aihetta omalla tavallaan myös esillä pitäneet.

Toinen juttu on sitten tämän 1 200 tehtävän kontekstointi. Mikä on normaali poliisin tehtävämäärä, jonka yli 30 000:n lähinnä nuorista miehistä koostuvan ihmisen joukko aiheuttaa keskimäärin kahdeksassa kuukaudessa? Minulla ei ole tästä hajuakaan, eli vähän vaikea sanoa onko tuo 1 200 paljon vai vähän vai normaalia.

Ja kun puhutaan poliisin saamista "tehtävistä", niin jo ihan Poliisit-tv-sarjaa katsomalla voi todeta, että useimmat poliisin tehtävät ovat luonteeltaan varsin vähäisiä järjestyksen ylläpitotehtäviä, joihin useinkaan ei liity mitään varsinaista rikosta. Osa tehtävistä osoittautuu kokonaan vesiperiksi ja niin edelleen.

Odinin sotureihin kuuluvat henkilöt yksityishenkilöinä ovat kyllä aiheuttaneet poliisille ongelmia, heistähän monilla on väkivaltarikostaustaa. Mutta mukava tietää, ettei väkivaltarikollisten partiointi kaduillamme arvoisaa kansanedustajaa häiritse, tämä rauhoittaa mieltäni suuresti.

Ps. Eli kun "valtamedia" juuri uutisoi tästä 1 200:sta ilmoituksesta, niin tämä on "hyssyttelyä"? Mitä ihmeen hyssyttelyä se on kun asian voi lukea perinteisistä uutislähteistä?

Reijo Jokela

Laita nyt muutama esimerkki siitä, että joku uhkaa raiskata suvakin.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

"Odinin sotureihin kuuluvat henkilöt yksityishenkilöinä ovat kyllä aiheuttaneet poliisille ongelmia, heistähän monilla on väkivaltarikostaustaa. Mutta mukava tietää, ettei väkivaltarikollisten partiointi kaduillamme arvoisaa kansanedustajaa häiritse, tämä rauhoittaa mieltäni suuresti."

Niiden taustoja on kuitenkin todistettu. Europol on varoittanut, että jopa 30% hakijoista voivat olla AQ, AQI, Al-Nustran, IS:n (ISIS) tai ISF:n palveluksessa tai työtehtävissä. Ja hyvin todennäköistä, että mukana on myös Baath hallituksen strategisesta sodanjohdosta jäseniä. Nämä ovat juuri ne , jotka katoavan maan alle ja luovat soluja maissa.

Koko vastakkaisasettelu on turha, jos media ei voi näyttää materiaalia varsianisista vastaanottokeskuksista taikka maahanmuuttokriittisten toiminnasta. Jos ihmisillä näytettäisiin totuus arkisesta elämästä vaikka videolla voisi tilanne olla toinen. uitenkin kaikki maahanmuuttopoliittisesti liittyen on salamyhkäistä. Joten siinä on jotain mätä.

Totuus puskee kuitenkin kaiken läpi. Kyllä molemissaä "leireissä" tehdään yliampumisia. Mutta se johtuu siitä, että oikeanlaista kuvaa ei näytetä meille. Vastaanottokeskusten työntekijöillä on tiukka salassapitovelvollisuus kaikesta.

Reijo Jokela

"Mutta mukava tietää, ettei väkivaltarikollisten partiointi kaduillamme arvoisaa kansanedustajaa häiritse"
Samanlaiset rikolliset saavat kuitenkin toimia kansanedustajina, häiritseekö se sinua?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Löysinpä uutisen, jonka mukaan poliisilla on Helsingissä tyypillisenä viikonloppuyönä noin 300 tehtävää. Vastaanottokeskusten aiheuttamat tehtävät vastaavat siis kahdeksan kuukauden aikana neljää Helsingin viikonloppuyötä. Onko tämä nyt sitten niin kauhean paljon?

Lähde: http://www.hs.fi/kaupunki/a1454816237173

Reijo Jokela

Tehtävä ja hälytys taitavat olla eri asioita.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti Vastaus kommenttiin #17

Tulkitsen kyllä itse, että tarkoitetaan samaa asiaa. "Hälytys" ei liene mikään poliisin virallinen kategoria. Poliisi laskee toimintaansa tietääkseni tehtävinä ja rikosilmoituksina.

Ps. Erään tilaston mukaan poliisilla oli vuonna 2014 Suomessa 1 050 000 "hälytystehtävää". Vuorokautta kohti tämä tarkoittaa 2 870 tehtävää. Jos kun reilu kymmenesosa tehtävistä on Helsingissä, ja eniten tehtäviä tulee juuri viikonloppuöinä, kuulostaa 300 per yö sopivan tähän. Oletan siis, että sekä Tolvanen että Hesari puhuvat "hälytystehtävistä". Linkki: http://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_j...

Reijo Jokela

"Suomalaisista johtuvia hälytyksiä on alle 10".
Jos tarkoitat, että nämä kymmenen hälytystä ovat tulleet suomalaisista johtuvista syistä vastaanottokeskuksiin, niin tuo on kyllä järkyttävän paljon. Siis meillä on yli kymmenen idioottia, jotka ovat menneet tahallaan häiriköimään alueelle, johon heidän ei ole mikään pakko mennä.
Toistan tuon yllä esittämäsi kysymyksen MIKSI?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Siis meillä on yli kymmenen idioottia, jotka ovat menneet tahallaan häiriköimään alueelle, johon heidän ei ole mikään pakko mennä.
Toistan tuon yllä esittämäsi kysymyksen MIKSI?"

Jokaiseen esimerkiksi Suomen turvallisuuspolitiikkaa koskevaan uutiskeskusteluunkin löytyy alta aikayksikön yli kymmenen idioottia, jotka tekevät parhaansa trollatakseen pilalle mahdollisimman pian lupaavasti alkaneen asiallisen keskustelun.

SIKSI, että sellainen nyt vain sattuu olemaan maan tapa näinä aikoina.

Luvut 1200 ja 10 kai kuitenkin edustavat eri suuruusluokkia blogissa tarkoitetussa asiayhteydessä?

Reijo Jokela

Kyllä näin on, mutta rehellisyyden nimissä on kyllä täydellisen eri asia, että VOKissa majoitetut tappelevat keskenään, kuin että täydellisen ulkopuolinen lähtee erikseen tuonne harjoittamaan lainvastaisuuksia. Miksi kohdistaa raivonsa niihin, jotka eivät ole syyllisiä? Jos kerran pitää riehua, niin eikö olisi toivottavaa, että riehuminen kohdistuisi sitten sinne missä tällanen tilanne on päästetty tapahtumaan?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sinänä olet mielestäni oikeassa siinä, että vastaanottokeskuksissa ilmenevistä järjestyshäiriöistä ei ole tarpeen vaieta ns. poliittisen korrektiuden nimissä, vaan näiden häiriöiden syyt tulisi selvittä ja pyrkiä parantamaan muutoinkin VOK:n funktionaalista turvallisuutta.

"19.1.2016 mennessä vastaanottokeskuksiin kohdistuneita iskuja on tiedossa 17, joista neljä on polttopulloiskuja. Lisäksi on ollut erilaisia ilkivallantekoja."

http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Erilaisia ilkivallantekoja" ei siis edes tilastoida...

Risto Laine

Toimittaja Pertti Rönkön havaintoja saksanmaalta facebook sivusto antaa erinomaista tietoa. Herää kysymys, miksi suomen media on hiljaa kun taas saksalaiset mediat eivät ole.
https://www.facebook.com/pertti.ronkko?fref=ts

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Montako hälytystehtävää poliisille tulee yhteensä vuosittain?

Mutta syksy oli vaikea kun piti kymmenkertaistaa vastaanottokapasiteetin. Keskuksia perustettiin kiireellä, henkilökunta oli vastapaökattua ja tilat olivat ahtaat. Nyt tilanne on helpottumassa kun hakijoiden määrä laskenut huomattavasti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Poliisille tulee aivan riittävästi hälytyksiä vuodessa ilman näitä muukalaisten aiheuttamia hälytyksiä. Jos Rosengren ymmärtää: ne ovat huomattavana lisänä poliisien hälytystehtävissä, ja poliisilla olisi siis ollut tähän mennessä yli 1200 hälytystä vähemmän ilman siirtolaisten tuloa.

Mikä ihmeen vimma on ryhtyä tässäkin asiassa puolustelemaan häiriköivien ulkomaalaisten tekemisiä? Näihin maahantulijoihin liittyvät hälytystehtävät ovat lisäksi laadultaan huomattavasti vaikeampia kuin normaalit hälytystehtävät asioiden luonteen vuoksi. Niihin liittyvät kielivaikeudet, joukkojenhallintatehtävät, uhkailut, jne. Ne ovat myös pitkäkestoisia. Poliisiasemat ovat ollet täynnä ulkomaalaisia turvapaikkaan liityvien haastatteluiden takia, nyt ne siirtyvät 1.3. Maahanmuuttovirastolle (joka on huono asia, mutta helpottaa poliisin normaalien tehtävien hoitoa).

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voi myös kysyä, että mikä vimma Tossavaisella on päivästä toiseen toistaa samaa mantraa ilman, että häneltä tulisi konkreettisia ehdotuksia miten turvapaikanhakijoiden aiheuttamia ongelmia pitäisi ratkaista. Tossavaisen kohdalla taitaa olla vaikeaa niellä sitä tosiasiaa, että persuista on tullut heidän itsensä lanseerama "takiaispuolue" Tossavainen myötäilijöineen pyrkivät vastakkaiasttelun vahvistumiseen, onneksi suurin osa kansalaisista tämän ymmärtää ja tuhahtaa halveksivaisesti tälläisille yrityksille.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Poliisilla on kertomansa mukaan 1 050 000 hälytystehtävää vuodessa. Eihän se 1 200 nyt ihan olematon määrä ole, mutta aika pieni osa kokonaisuudesta. Eli voisi myös kysyä, mikä ihmeen vimma joillakin ihmisillä on jatkuvasti mesota häiriköivistä ulkomaalaisista?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27

"Multietnisyys useimmissa Afrikan maissa pahentaa jo vallitsevia jännitteitä ja pelkoja, jolloin konfliktien välttäminen on lähes mahdotonta". Kofi Annan Dagens Nyheterissä toukokuussa 1998

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #27

Yle: "Ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksista on ollut 24 prosenttia."

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Johtunee osittain siitäkin, etteivät kaikki turvapaikanhakijat tosiasiallisesti ole majoittuneet vastaanottokeskuksiin, vaan nuoria miehiä saattaa asua esimerkiksi yksittäisen täti-ihmisen luona useampikin.
Muutenkaan joihinkin asumuksiin kohdistuvien hälytystehtävien määrää ei tietenkään pidä verrata muihin hälytystehtäviin yleensä, vaan muihin asumuksiin kohdistuviin hälytystehtäviin.

Reijo Jokela

"Montako hälytystehtävää poliisille tulee yhteensä vuosittain"?
Ja miten tämä nyt sitten liittyy yhtään mihinkään?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Viime kesänä, ennen tulijaruuhkaa, kirjoitin, että ei ole tervettä sulloa raavaita nuoria miehiä vastaanottokeskuksiin, eri kulttuureineen ja seksuaalisine paineineen. En syytä tulijoita. Syytän kylään kutsujia jotka vieraansa naapureidensa(veronmaksajien) hoitoon jättävät.
Tässä ollaan. Älkäämme tehkö enään samaa virhettä. Perustakaamme rajavartiolaitos. Asunnottomia ja työttömiä on omasta takaa. Miksi pitää tuottaa EKn vastakkainasettelua lisäävää toivomaa, työvoimareserviä edelleen kohta puolimiljoonaisen työvoimareservin lisäksi?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Odottakaapas, kunhan alkaa kertyä kielteisiä oleskelulupapäätöksiä ja haluttomia maasta lähtijöitä.

Ei ole koskaan ennenkään käynyt poliisia kateeksi, mutta kevätkesästä alkaen heidän työuupumusriskinsä kasvaa todella merkittävästi, ellei SSS-hallitus saa aikaan henkilöstövahvuuden lisäämistä vaan pelkästään hukkaa edelleen siihen tarjolla ollutta aikaa.

Reijo Jokela

Nuo kielteiset päätökset ja kesä ovat varmasti jokaisen poliisin märkä päiväuni.

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Vastaanottokeskusten ongelmia ei hyssytellä - koska niitä ei ole.
Kyllä esim. naapuri Laitilan vastaanottokeskuskesta alkoi levitä hurjia huhuja jo lähes ennen kuin siellä oli yhtään maahanmuuttajaa - valetta kaikki.
Ketä hyödyttää?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Poliisijärjestö varoittaa vastaanottokeskuksista - "Tietoon on tullut tilanne, jossa..."

http://www.talouselama.fi/uutiset/poliisijarjesto-...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

On myös todettava, jotta Suomessa on paikkoja, jotka tarjoavat suojaa turvapaikkaa vaille jääneille, eikä minun tietääkseni niissä ole ollut ongelmia.

Reijo Jokela

Eikös tuollainen ole rikollista toimintaa?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ovatko Pelastusarmeijan yömajat rikollista toimintaa?

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #29

Käsittääkseni ovat jos tietoisesti suojelevat laittomasti maassa oleskelevia ja estävät näin lain toteutumisen. Voi olla, että jollakin ihmeellisillä tulkinnoilla se ei olisi, mutta sen kyllä pitäisi olla.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Maahan on lampsinut tuhansia kulkijoita joiden olinpaikkaa ei tiedetä. Näitä sitten autellaan jollain tasolla, tietämättä edes tulijoista yhtään mitään.

Jostain syystä tulee taas mieleen Epun laulun sanat

"Uraani halkeaa. Ja tuottaa lamppuun valkeaa. Mutta millään muilla mailla. Kuin Suomella se ei oo riskiä vailla "

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Rajat kiinni niin ongelmat ratkeavat automaattisesti.

Toimituksen poiminnat