Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalainen väkivaltaisen hyökkäyksen kohteena

Heikki Tamminen on salolainen kaupunginvaltuutettu ja perussuomalaisten kansanedustajan ja perussuomalaisten europarlamentaarikon avustaja. 

Tamminen joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi, kun häntä kuristettiin. Näin Tamminen kuvailee tapahtumaa:

"Mies kysyi, mitä teen työkseni. Kerroin. Kerroin myös, kenen avustaja olen. Mies kysyi, olenko perussuomalainen. Kerroin olevani. Sen jälkeen hän tarttui kurkkuun ja puristi huutaen saatanan natsi! Ensimmäinen kerta, kun koen poliittista väkivaltaa. Se lienee sitä vasemmistolaista parempaa väkivaltaa."

Tammisen kimppuun käytiin, kun hän oli kertomassa työstään ja kannattamastaan puolueesta. Hyökkääjä kertoi olevansa vasemmistolainen.

Heikki Tamminen on tehnyt väkivaltaisesta hyökkäyksestä rikosilmoituksen, ja Salon poliisi tutkii tapausta. Tapahtumalla on todistajia.

Äskettäin perinteisten valemedioiden päätoimittajat julkaisivat hurskastelevan julkilausuman, jossa he korostivat suomalaisen median "hyvyyttä". Siksi kysyn nyt heiltä julkisesti, miksi asiasta vaietaan perinteisessä valemediassa?

Vertailun vuoksi kerrottakoon tapauksesta, jossa perussuomalaisten kansanedustaja tietämättään joutui samaan valokuvaan moottoripyöräjengiin kuuluvan henkilön kanssa. Tästä syystä iltapäivälehti repi isoja otsikoita!

Jos blogissa mainitussa tapauksessa kuristaja olisi ollut perussuomalainen puolueaktiivi ja hyökkäyksen kohteena vihreä tai vasemmistolainen kansanedustaja, niin median huuto olisi kuulunut kaukaisimpaan korpeen saakka! Kaikki itsensä suvaitseviksi ja muita paremmiksi ihmisiksi ylentäneet olisivat paheksuneet väkivaltaa. Helsingin Sanomien kuplatoimitus olisi kutsunut väkeä mielenosoitukseen äärioikeiston väkivaltaa vastaan!

Mutta kun...

..............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Reijo Jokela

Kannattaisiko hieman odotella? Voi käydä "Lipposet".

Reijo Tossavainen

Onko medialla tapana odotella poliisitutkimusten valmistumista ennen jutun julkaisemista?

Reijo Jokela

Tuohan on klassinen mutqu-puolustus. Kannattaako kuitenkaan ottaa riskiä "Lippposista" menemällä asioiden edelle. Nythän on olemassa vain jokin twiitti asiasta.
"Salon poliisi tutkii tapausta". Onko tästä vahvistettua tietoa?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #4

Kiinnikäyminen ja kuristus on varmistettu.

Reijo Tossavainen

Perinteisten valemedioiden päätoimittajien julkilausumassa todetaan mm., että "kun tietoja pyritään tahallisesti hämärtämään tai vääristelemään, puutumme siihen omissa medioissamme".

Blogissa kuvattu tapaus on jyrkässä ristiriidassa hurskastelun kanssa.

Reijo Jokela

Kävi tuolla teidän lehtenne sivuilla. Uutinen tästä tapauksesta on kirjoitettu 2.3. Vieläkään tietoa rikosilmoituksesta ei ole vahvistettu.
Aika säälittävää faktantarkistusta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko kukaan hämärtänyt tai vääristellyt? Tuon kaltaiset nujakat huomioidaan yleensä korkeintaan paikallislehdessä 3-4 rivin notiisilla. Kritiikkisi pitäisi siis kohdistua Salon Seudun Sanomiin, mutta en pitäisi sitäkään kovin suurena huolimattomuutena vaikkeivät raportoisi. Toki tuon esitetyn vertauksen perusteella voisi olettaa pahoinpitelijän olleen eduskuntapuolueen puolueaktiivi ja uhrin kansanedustaja, jolloin asia luonnollisesti kuuluu valtakunnanmedian etusivuille. Kuvailtu tapaus ei kuitenkaan ole tällainen. Hurskastelua en tässä yhteydessä näe, mutta marttyyriutta kylläkin.

p.s. Selvitettäköön varmuudeksi, että tuo marttyyrius viittaa blogistiin, ei uhriin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Tuon kaltaiset nujakat huomioidaan yleensä korkeintaan paikallislehdessä 3-4 rivin notiisilla."

Näinhän se on, jos kyseessä on nobody. Siinä Tossavainen on kyllä minusta oikeilla jäljillä, että eräiden puolueiden edustajien avustajiin kohdistuneena juttu olisi jo valtakunnallista etusivun kamaa, ja marttyyriudesta puhujat leimattu poliittisen väkivallan kannattajiksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Niinpä, puhut siis monikossa. Tulkitsin blogistin tarkoitushakuisesti vinoutetun vertausesimerkin marttyyriutena, en oikein osannut nähdä sitä poliittisen väkivallan kannattamisena vaikka tapauksia seuraisi kuinka paljon. Et ehkä huomannut käyttämiäni termejä "pahoinpitelijä" ja "uhri", itse en osannut niitä lukea poliittisen väkivallan kannattamisena. Kiitos palautteestasi. Pääsee liian usein unohtumaan että pitäisi ilmaista asiansa selkeästi, ettei synny väärinkäsityksiä. Nyt en nähtävästi osannut niin tehdä.

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Morjesta Reijo! Minun on pakko kertoa vuoden 2011 eduskuntavaalien aikana olleesta vaalitilaisuudesta, jossa olin kaverini kanssa esittelemässä Muutos-puolueen syntyä ja toimintaa. Kesken puhettani salin takaa pomppasi mies pystyyn ja alkoi huutaa kurkku suorana: " Te saatanan lahtarit ja sortajat tapatte öisin Seutulan metsiköissä ihmisiä aseilla kuoliaiksi!" Karjaisin jotain "miten suomalainen mies voi tuollaista paskaa suoltaa", pakkasin salkkuni ja lähdin välittömästi kävelemään talosta.

Rauhoituttuani aloin tajuta, mihin kaikkeen politiikassa voi joutua. Tajusin myös , että kuten normaalissa elämässäkin, politiikassakin löytyy melkoinen määrä ns. häiriköitä, joiden kanssa on jotenkin selviydyttävä. Poliitikoilla kyllä näyttää olevan paksu nahka siihen. Itse olen herkkänahkaisempi.

Toisaalta juuri tästä häiriköinnistä on tehty sananvapauden kahlitsemisen käyttövoima. Toisin sanoen yhden häiriköijän teko vetäistään suurin otsikoin jonkun tekijä- tai viiteryhmän kontolle ja tehdään jopa kansainvälinen uutinen ikään kuin tämän tapaisia liikkeitä Suomi olisi täynnä.

Poliittinen eliitti on tehnyt ns. orwelliläisen "uuskielen" omien valtapyrkimyksiensä mukaisesti. Se on asettanut itsensä tavallisten kansalaisten yläpuolelle ja tukkii tekemänsä lain voimalla toisinajattelijoiden suut ja käyttää tässä valtamediaa apunaan. Olemme vaivihkaa siirtyneet totalitaariseen valtioon, joka vie kansalaisiaan EU:n johdolla kuin pässiä narusta "tuhon tielle".

Reijo Jokela

En epäile kertomustasi, mutta toisaalta en kyllä lähtisi noilla tiedoilla tuosta asiasta ulkopuolisena julkisuuteen revittelemäänkään vaikka se sopisikin agendaani. Saattaapi nimittäin helposti käydä niin, että onkin itse perättömän tiedon levittäjä ja silloin kyllä JSN-median arvostelulta putoaa pohja.
Lisätäänpä tähän korjaus. Osoituksena minäkeskeisen maailmankuvani pienuudesta tulkitsin tuon kommentin olevan osoitettu minulle. Kun sitten vaivautuu blogistin etunimenkin lukemaan, niin ei voi kuin tuntea suurta häpeää siitä kuinka oman perseen ympärillä voivat ajatukset pyöriä.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Nykyään on unohtunut sana "asialinjalla"! Tämä oli Veikko Vennamon käyttämä termi. Meillä liikaa arvostetaan ihmisiä, joilla menee hyvin ja heitähän nykyisin on eniten siellä vasemmalla laidalla.
Perussuomalaiset ovat huolissaan väliinputoajista ja ymmärrän vasemmiston huolen siitä, että fiksut ihmiset uskaltavat tulla heidän omimiinsa asioihin sotkeutumaan. Rehellinen karva paljastuu!!!

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Hulluja on monenlaisia.

Ei kaikkien hörhöilijöiden tekosia ole syytä politisoida.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ja tämä kommentti tilanteessa jossa hörhöilijöiden tekosia on jo pidempään käytetty ihan surutta poliittisina lyömäaseina.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Milloin tällainen kommentti olisi sitten sopivampi esittää?

Et kai lue tätä yksipuolisesti? Tarkoitan nimittäin kaikkia osapuolia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #20

Luen kommentin siinä mielessä yksipuolisesti, että samantyyppiset kommentit ovat loistaneet poissaolollaan silloin kun hörhöjen tekemisiä on sujuvasti yleistetty koskemaan joitain toisia poliittisia puolueita tai näkemyksiä.

Reijo Tossavainen

Jos asialla olisi ollut persu, niin Kuusi jonkin sortin punavihreänä varmaankin suhtautuisi toisin...

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Väärin arvattu – kaikilta osin...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Se lienee sitä vasemmistolaista parempaa väkivaltaa."

- Tuollaisen lausunnon antaa siis mies, jota on konkreettisesti kuristettu. Minun henkitorveni tuskin kykenisi vastaavaan poliittisesti arvottavaan analyysiin, jos ilma keuhkoista uhkaisi loppua. Vai onko kysymyksessä samaistumista kuvaavan ns. Tukholma-syndrooman versio?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Paikallislehti uutisoi aiheesta oitis.

http://www.sss.fi/2016/03/heikki-tammisen-kurkkuun...

– Kun selvisi, että olen Halla-ahon avustaja, mies suuttui ja alkoi solvata minua. Pian hän kävi käsiksi ja puristi kurkustani. Mukanani oli kaveri, ja saimme aika äkkiä hänet irti. Mies jatkoi solvaamista vähän aikaa ja poistui sitten ravintolasta, Tamminen kertoo.

Printtiversiossa tarkemmin. Mies itse kertoi olevansa vasemmiston edustaja. Todistajaa löytyy. Vaikea keksiä mitä tässä voisi olla epäselvää ja miten muuten Tammisen olisi tullut toimia. Tammista on häiriköity myös muilla tavoin onko sitten sama henkilö ollut kyseessä tai ei on poliisin asia. Näistä kommenteista päätellen ilmeisesti vasemmistolainen sekopää on jo käsitteen tasolla mahdottomuus eli ilmeisesti kyseessä oli joukkohallisunaatio tai jokin muu todennäköisempi tapaus.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Poliittisten mielipiteiden vuoksi hyökkääminen on aina väärin. Hyökkääjä ei toiminut yhteiskunnan arvojen mukaan.

Aitoa keskustelua ei eri toimijoiden välillä voi syntyä, jos keskustelussa joutuu ottamaan huomioon pelon, että toinen osapuoli voi käyttää väkivaltaa, uhata kotirauhaa tai aiheuttaa likakampanjan, jossa toimijan asiaan liittymättömiä yksityiselämää koskevia tietoja kaivellaan. Uhkailemalla eikä väkivallalla yhteiskuntaa rakenneta.

Ikävintä asiassa on, että Tamminen on joutunut poistumaan ravintolasta. Väärin käyttäytynyt häirikkö olisi tullut poistaa ja mielellään pidättää.
EDIT: Näin ei Tammisen kertoman mukaan lopultakaan ollut ollut. Häirikkö oli itse poistunut ravintolasta. Parempi niin!

Kiitos Reijo, että nostit tämän kaikille tärkeän asian esiin. En pidä keskustelussa esitetyistä vihjailuista, joissa esitettyä tapausta epäillään. Rikollisten piirteiden karsiminen tulee asettaa aina jokaisen ryhmän toiminnassa etusijalle. Se tulee pitää kirkkaana ilman uhrin motiivien selvittelyä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Koko Suomi on täynnä uhreja ja puolestaloukkaantujia. Milloin mistäkin asiasta pitäisi sanoutua irti, mieluiten oikein joukolla. Kaikkeen on keksitty tuo ärsyttävä "nollatoleranssi", joka on yhtä kulunut kuin kaikkialla näkyvä "rasisti". Sopuleina mennään, kuka Rajat kiinni -liikkeessä, kuka Meillä on unelma -touhussa, mutta legendan mukaisen vuorenjyrkänteen yli joka tapauksessa. Kaikesta nousee kohu ja minnihiirimäinen itku ja parku on jokapäiväistä, milloin kenekin puolesta ja milloin ketäkin vastaan, tietysti mieluiten niitä vastaan, joiden moraali ei säteile ihan samalla tavalla kuin "toisten".

Tosiasioihin perustuvia väitteitä saa harvoin kuulla, ainoastaan parhaalla mahdollisella moraalilla höystettyjä "argumentteja". Ohessa HS:n tänään julkaisemia lukuja 8. - 17. marraskuuta viime vuodelta Eurobarometri-kyselystä:

Suomalaista 96% haluaa rajoittaa EU:n ulkopuolelta tulevaa maahanmuuttoa.

64 prosentilla suomalaisista on kielteisiä tuntemuksia maahanmuutosta EU:n ulkopuolelta.

Kysyttäessä mitkä ovat EU:n kaksi suurinta ongelmaa, 56 prosenttia vastanneista mainitsi maahanmuuton. Toiseksi tuli julkisen talouden tila, jonka mainitsi 30 prosenttia vastanneista.

En tiedä, missä on ääripää, mutta pian tulee pää vetävän käteen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ehdottoman tuomittavaa ja toivottavasti kapakkaillan tapahtumat jatkuvat poliisin tutkinnassa.

Salossa on monilla asiat huonosti, kaupunki on retuperällä. Heikki Tamminen on salolainen kuntapäättäjä ja kapakkaan mennessään hän todennäköisesti kohtaa sitä huonovointisuutta. Asia on todella hälyttävä jos poliitikkoon käydään kiinni.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Pitääkö poliisin heti itse tiedottaa, kun rikosilmoitus on tehty? No ei. Sovimme, että itse vastaan mahdollisiin kysymyksiin. Rikosilmoitus on tehty torstaina aamupäivällä käymällä paikan päällä asemalla (Salo).

Voi sieltä kysyä itsekin, jos ei usko.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Hienoa, että asianomistajakin osallistuu pohdintaamme, kiitos. Kysynpä siis omaa mielipidettäsi, tuohon blogistin ihmettelyyn valtakunnallisen median "vaikenemisesta". Olisiko mielestäsi tapaus pitänyt uutisoida esimerkiksi Maikkarin televisiouutisissa, Ylen valtakunnallisissa radiouutisissa tai Hesarissa?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Se olisi uutisoitu maikkarin ykkösuutisena jos tapahtuma olisi mennyt toisinpäin ja se olisi uutisoitu jos kyseessä olisi ollu vaikka Tammisen rasistiseksi tulkittavissa oleva facebook - päivitys se olisi uutisoitu aikamonessa muussa tapauksessa mutta nyt väkivaltaosuus meni paikallisuutisoinnin tasolla ja paskaposti, vihaisa sellainen, jopa mahdollisesti tekoihin johtava, ei kiinnosta ketään kun kohteena on perussuomalainen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #25

Juuri näin. Jos tilanne olisi ollut päinvastainen niin mäly olisi ollut mahtava ja puolueen johtohenkilöitä olisi vaadittu irtisanoutumaaan vaikka mistä,Halla-aho olisi kaivettu euroopasta kommentoimaan ja olisi kyselty "missä Soini" ja irvistelty että taitaa olla Australiassa karkumatkalla. Näin se on tasapuolista tämä laatumedia, eikä kerro asioista mitenkään vihjailemalla.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

En ota itse kantaa siihen, kuinka paljon minulla tai tapauksella on media-arvoa. Tapaus kyllä on tietääkseni melko harvinainen. Eipä ole puolueen vuoksi tarvinnut ennen tuollaista sietää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26

Poliittisten motiivien yleisyyttä en osaa arvioida. Itselleni sattui takavuosina lähes identtinen tapaus, jossa tekijänä oli valtakunnallisen televisiokanavan juontaja. Kokemus oli hyvin epämiellyttävä. Teit täysin oikein tehdessäsi rikosilmoituksen. Itse kaduin jälkeenpäin etten sitä tehnyt, kun sain lukea ettei se ollut kyseiseltä ääliöltä mikään yksittäistapaus. Blogistin vaatimuksiin nähden on ironista, että jätin ilmoittamatta säästyäkseni julkisuudelta.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Ps. en joutunut poistumaan ravintolasta. En tehnyt mitään väärää. Mies poistui itse hetken kuluttua.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hyvä asia, Heikki. Luettuani toisen kommentin, tulin väärään johtopäätökseen.

Häirikön tulikin poistua. Toivottavasti saa myös rangaistuksen teostaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tuollainen käytös ei ole hyväksyttyvää missään nimessä. Toivottavasti poliisi tutkii asian ja toivottavasti Tammisen päivä ei mennyt pilalle.

Toimituksen poiminnat