Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

"Turvapaikanhakijoita" ei haluta Helsinkiin. Rasismia!

Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden muuttoa pääkaupunkiseudulle pyritään jarruttamaan. Maahanmuuttovirasto ohjeisti noin kuukausi sitten vastaanottokeskuksia, että pääkaupunkiseudulle muuttoa ei tulisi tukea taloudellisesti muualta Suomesta.

Käytännössä vastaanottokeskukset eivät anna pääkaupunkiseudulle muuttavalle vuokravakuuksia, ellei hänellä ole siellä valmiina opiskelu- tai työpaikkaa. Normaalisti vastaanottokeskus antaa vuokravakuuden maksusitoumuksena, jos asiakas on itse tuloton ja varaton.

Edellä oleva on lainausta Ylen uutisesta.

Mitenkäs se nyt menikään? Eihän tästä ole kuin vähän aikaa, kun mukasuvaitsevaisten taholta heilutettiin heti rasismikorttia, kun haluttiin rajoittaa maahantulijoiden vapaata liikkuvuutta.

Ja rajoituksia on juuri muutosta Helsinkiin, joka on punavihreän mukasuvaitsevaisuuden pahin pesäpaikka tässä maassa! Miksi näin Paavo Arhinmäki, Dan Koivulaakso, Veronika Honkasalo, Emma Kari, Anni Sinnemäki ja Pekka Sauri? Miksi siellä kuplassanne hyväksytte rasismin?

Muistakaamme myös, että Alexander Stubb osoitti suurta viisautta arvioituaan, että "monikulttuurisuus on rikkautta, ei minulla muuta".

..........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina ohesia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ei pitäisi moittia moittimisen ilosta, jos Maahanmuuttovirasto antaa välillä järkeviäkin ohjeita, kuten se tässä tapauksessa teki.

Reijo Tossavainen

Sarkasmi on vaikea huumorin laji.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eihän tässä mitään vapaa liikkumista rajoiteta, kyllä turvapaikanhakija voi vapaasti pääkaupunkiseudulle vapaasti muuttaa, tosin omalla kustannuksella.

Reijo Tossavainen

Pyrkimyksenä on todellakin rajoittaa. Tämä keino on nyt ensimmäisenä otettu käyttöön.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Juuri tätähän persutkin vaativat vuosi sitten. Silloin se oli karmeaa rasismia ja ihmisoikeuksien rajoittamista. Tätähän Tossavainenkin ironisoi.

Käyttäjän LeilaHovatov kuva
Leila Hovatov

Tämä on hyvä uutinen pääkaupunkiseudulle! On oikeus ja kohtuus, että valtio tekee vihdoin jotain järkeviä päätöksiä.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ihme kun talouskasvu ja työvoima ei kelpaa Helsingille. Nyt nämä henkilöt vievät meitä kaikkia hyödyttävän osaamisensa (johon kuuluu mm. osalla arabian luku- ja kirjoitustaito) muihin kaupunkeihin. Lisäksi pk-seudulla jää nyt monta maahanmuuttokurssitusta rahast... pitämättä eli työpaikkoja menetetään.

Saapa nähdä, mikä kaupunki nousee arabien voimalla kukoistukseen, kuten historiassa usein on tapahtunut.

Sirkka Penttinen

Ei mikään kaupunki nouse kukoistukseen, valitettavasti. Ei ole noussut missään muussakaan EU-maassa, kuinka se onnistuisi Suomessa? Pikemminkin päinvastoin, muslimit kerääntyvät suuriin kaupunkeihin kaikkialla EU:ssa, koska saavat lisää joukkovoimaa kaikkinaiseen häiriöntekoon, mellastamiseen kaduilla, autojen polttamisiin ym. riehumiseen, poliisin vastustamiseen ja kivienheittelyyn. Ei näillä aineksilla kukoistusta luoda, ainoastaan hävitystä ja kaaosta.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Sekö on muka suvaitsevaisten mielestä tasapuolista ja oikein ettei maahanmuuttajia päästetä helsinkiin?
Perusteluja, kiitos.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Malmö, Göteborg, Tukholma. Näistä kaupungeista saa lukea jatkuvasti slummiutumisen ongelmista. Hyvä, jos Helsinki ei kuulu tuohon samaan joukkoon.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Hyvä että reagoidaan edes jälkikäteen. Silloin, kun persut vaativat samaa asiaa, niin uuninkannet kolisivat ja loukattiin ihmisten perusoikeuksia. Jännää miten ne asiat muuttuvat, kun löysät on housussa. Tulee mieleen Ruotsin touhu.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ruotsissa muuten reagoidaan.
Östersundin poliisi varoittaa naisia liikkumasta yksin ulkona pimeään aikaan.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/polisen-...

Poliisin tiedote

https://polisen.se/Jamtland/Aktuellt/Handelser/Jam...

Sirkka Penttinen

Ruotsin tilanne on jo huolestuttava, ennen pitkää poliisi varoittaa naisia liikkumasta yksin valoisankaan aikaan...ja jonkin ajan kuluttua ulkona uskaltaa liikkua vain panssariajoneuvolla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sarkasmiko vaikea laji, Tossavainen? Tiedä häntä, mutta ainakin näytät kovasti epäonnistuneesi viestinnässäsi.

Tuskin Arhinmäellä tai kumppaneilla on mitään tekoa maahanmuuttoviraston linjauksessa. Perussuomalaisten kynästä tämä linjaus tuntuu olevan. Ei viraston linjaus ainakaan minua miellytä.

Toimituksen poiminnat