Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Hallituksen on nautittava ay-pomojen luottamusta?

K.J. Ståhlberg ja kumppanit lähes sata vuotta sitten demokratian eli kansanvallan pelisääntöjä laatiessaan ajattelivat, että tasavallan hallituksen pitää nauttia eduskunnan enemmistön luottamusta.

Nuo ajat ovat olleet ja menneet.

Nyt on otettu uusi askel demokratian kaidalla polulla. Hallituksen on nautittava ay-pomojen ja toveri Eero Heinäluoman luottamusta.

.............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Panokset kovenevat: Elinkeinoelämän keskusliiton tj. Jyri Häkämiehen mukaan yhteiskuntasopimuksen mukaisia työehtoneuvotteluja ei voi aloittaa, ellei SAK:n ole enemmän liittoja lähdössä neuvottelemaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tosiaan Tossavainen, hallituksen on nautittava eduskunnan luottamusta, tuohan on selvä asia, mutta jos hallitus haluaa rakentaa yhteiskuntasopimusta, jonka maksumiehenä toimivat palkansaajat, on luonnollista, että sen on myös nautittava palkansaajien luottamusta jotta yhteiskuntasopimus saadaan aikaan.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Niin.. lomautukset ja yritysten alas ajohan ei näy mitenkään duunarin pussissa.
Joskus on pakko maksaa jottain joskus jotain saisikin, ei aina voi olla vain se joka ottaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Palkansaajat muiden muassa ovat antaneet valitsemalleen eduskunnalle mandaatin neljäksi vuodeksi. Niin kauan kuin hallitus nauttii eduskunnan luottamusta, kyse on kansan hallituksesta eikä mikään yksittäinen järjestö saa ottaa valtaa sen yli.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

EK:n kaveri Mikael Pentikäinen, saatuaan potkut HS:n päätoimittajan paikalta, tietää: luottamusta joko on, tai sitä ei ole.

Olisiko auttanut jättää julkaisematta koepalloksi tarkoitettu juttu EK:n piirissä toimivasta herrojen Keskiviikkokerhosta joka ei salli naisjäseniä, eikä sen kokouksista pidetä pöytäkirjaa?

Sellaista sanottiin näkymättömän käden vallankäytöksi, mutta nykyisin yhä useampi ei pidä siitä, että häntä pidetään tyhmänä; että kaikkea ei kerrota.

Eikä ihmisen pidä alistua pelinappulaksi, ei edes tullakseen kutsutuksi takaisin herrojen sisäpiiriin, kuten Pentikäiselle on tapahtunut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Persut taitaa pysyä mieluummin ek:n kumppanina, siellä rahat pyörii, toisaalta äänet taitavat mennä lähinnä kokoomukselle.

Reijo Tossavainen

Saatanan tunarit! Vai miten se Kekkonen aikoinaan sanoi...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kekkonen sentään oli Suomen ja suomalaisten puolella vaikka pitikin hyvät suhteet vuorineuvoksiin. Silloin rakennettiin hyvinvointivaltiota mitä nyt puretaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kysyn kun olen pöhkö, että olisiko järkee sellaisessa menettelyssä, että hallitus antaisi työmarkkinaosapuolten tehdä sopimuksensa ensin ja sitten hallitus ryhtyisi tekemään valtion talouteen vaikuttavia päätöksiä? Hallitus ei taida olla vastuussa työnantajien palkanmaksukyvyistä. Hallitus on vastuussa valtiontaloudesta. Luulisin, mutta en tietysti varma ole......

Reijo Tossavainen

Ei taida onnistua, sillä ay-satraapit haluavat päättää maan asioista, myös niistä jotka eivät niille kuulu.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

En oikein ymmärrä, että Suomen hallituksen tulee luoda houkuttimet ay-satraappien saamiseksi yhteiskuntasopimuksen taakse. Eikö noiden houkutusten laatiminen kuuluisi Häkämiehelle?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Saatanan tunarit" kyllä ja ne saatanan tunarit löytyvät kolmen SSS:n hallituksen sisältä, kun alistuivat EK:n käsikassaraksi kirjaamalla "pakkolait" hallitusohjelmaan. Kallista aikaa ja turhaa työtä tuon kirjauksen myötä on heitetty hukkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämänkö takia nyt ei osa liitoista ole mukana?

Miksi naisvalatainen JHL hyväksyy, ja naisvalainen PAM ei?

Politiikkaa vai tyhmyyttä?

Haluan nähdä sen liittokohtaisen neuvottelun, kun PAM neuvottelee ''paremmista'' ehdoista, voin lyödä vaikka mitä vetoa, että kylmää kyytiä tulee, kauppa kun käy tällä hetkellä Suomessa niin hyvin.

Siperia opettaa.

Kalervo Kyyrönen

Menehän pyörittelemään Herburgerille pizzoja ja paistamaan hampurilaisia senjälkeen voit verrata palkoja

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olisiko osasyynä, että JHL:n työtekijät tekevät täysiä työpäiviä, täydellä palkalla, PAM:a jäsenistöstä suurin osa on osapäiväisiä työntekijöitä ja joutuvat kitkuttamaan juuri siitä syystä pienellä palkalla, toimeentulon rajamailla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ehkäpä näin on, mutta niin heikko liitto on PAM, että ei siellä ole sellaista lakkoasettakaan tiedossa, että siitä työnantajapuoli pelästyisi. Heikot on eväät mitään parempaakaan saada, mielestänä tämä ratkaisu olisi se pienempi paha, vaikka se kirpaiseekin.

Jollei mitää sopimusta tule, seuraa siitä aivan varmasti vielä isompia leikkauksia pienipalkaaisille ja köyhille, voittajaa ei tällä tavalla kuitenkaan löydy.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Eikös Sipilä hallitusta esitellessään korostanut nimenomaan luottamusta?! No onko hallituksen toiminta herättänyt sitä? Ministerit kärähtelevät aggressiivisesta verosuunnittelusta, muunnellun totuuden puhumisesta eduskunnalle sekä televisiossa Suomen kansalle ja hallitus kunnostautuu tekemiensä päätösten perumisessa. Nyt sitten ihmetellään luottamuksen heikkoutta!
Pitäisikö kysyä pääministeriltä, että miten meni noinniinkun omasta mielestänne?

Kalervo Kyyrönen

Tyhmä kun on niin täytyy kysyä osaisko joillakin vastausta. Olen ihmetellyt miksi AINA se työntekijä ja vielä pienipalkainen sekä heikommassa talodellisessa asemassa joutuu maksajan osaan.

Toimituksen poiminnat