Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Trumpilta järkevä kannanotto Syyrian pakolaisongelmaan

Uuden Suomen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen arvostellut Eurooppaa ”hirvittävästä virheestä” pakolaispolitiikassa.

Trump puhui pakolaistilanteesta ABC-kanavan haastattelussa keskiviikkona. Hän ilmoitti tulevansa ehdottomasti perustamaan Syyriaan tai syyrialaisille ”turva-alueita”. Vyöhykkeitä, joihin sotaa pakenevat siviilit voivat saapua odottamaan pääsyä kiintiöpakolaisjärjestelmän piiriin. Tavoitteena on estää turvapaikanhakijoiden suoraa ulkomaihin kohdistuvaa muuttoliikettä, New York Times kertoo.

"Eurooppa on tehnyt hirvittävän virheen päästäessään nämä miljoonat ihmiset Saksaan ja muihin maihin. Siellä on käynnissä katastrofi", Trump korosti haastattelussa.

Mielestäni Donald Trump on täysin oikeassa ainakin tässä asiassa.

Trump on samoilla linjoilla perussuomalaisten kanssa, sillä mekin olemme puhuneet sen puolesta, että pakolaisongelma on järkevintä hoitaa lähellä olevalla turvallisella alueella. Se on ensinnäkin edullisinta/tehokkainta, sillä samalla rahamäärällä minkä yksi pakolainen maksaa esimerkiksi Suomessa, voidaan auttaa useaa pakolaista lähialueella. Ja mikä on myös erittäin tärkeää, lähialueelta on helppo palata kotiin olojen rauhoituttua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

En tiedä sen paremmin perussuomalaisten linjasta, mutta maailman johtavat pakolaisuusasiantuntujat ovat samoilla linjoilla siitä, että ongelma tulis ratkaista pakolaisten lähialueilla riittävän humanitäärisen tason oloissa.

Väestönkasvuun liittyvä köyhyys ja sitä seuraava sekasorto tulisi ratkaista köyhyyden ja siitä versoituneiden sotien alueilla itsessään. Afrikka on läheiseti Euroopan alapuolella ja köyhän maanosan väestö kasvaa 100 miljoonalla joka vuosi, joten tulijoita Eurooppaan kyllä riittää haavemaailan nuorille miehille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Trumpilla alkaa olla hiukan vähemmän kavereita joka päivä. Kohta ei ole kuin Putin jäljellä.

Meksikon presidentti perui vierailunsa ja Ylimmät virkamiehetä lähti ulkoministeriöstä.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170126220006064...

Enpä ihmettele, on tuo niin nolo äijä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Petteri, eiköhän tämä ole tavanomaista hallinnonvaihdokselle.

Se, että Meksikon presidentti on perunut on vierailunsa on sangen odotettua.

Ydinkysymys on kuitenkin se, miksikö maailmanvaeltajat haluavat edelleen pyrkiä Britannian tai USA:n maaperälle, jopa nännejään vilkuttelevien Ruotsin ja Suomen ohi ?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Miksi muuten "America first" -tyyppi mestaroi asioilla Atlantin tällä puolen?

Pakolaisongelmaan kajoaminen noilla "lähialueilla" saisi kansallispopulisteilta nopean ja tylyn tuomion: "Kotimaan asiat ensin kuntoon, ja sitten vasta maailmalle muukalaisia hyysäämään!"

Ai kuinka kiukkuiseksi jälleen tunnenkaan itseni... vihapuhepäästö on todella lähellä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Siellä "lähialueilla" on viisi miljoonaa syyrialaispakolaista, Yhdysvaltoihin on tullut alle 20 000.

Reijo Tossavainen

Saksa käyttää nyt pakolaisten auttamiseen Saksassa yli 20 miljardia euroa vuodessa. Summa on noin 40% Suomen valtion budjetista.

Yli 20 miljardia riittäisi hyvin kaikkien jo nyt lähialueilla kurjissa oloissa olevien "hoitamiseen".

Toimituksen poiminnat