Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kumpi vääristelee/puhuu totta: Hesari vai Ilta-Sanomat?

"Eikä Ruotsissa ole no go -alueita. Poliisi on määritellyt 53 aluetta, joilla rikollisuus vaikeuttaa asukkaiden arkea. Näistä 15 alueella on erityisen pahoja ongelmia, muun muassa huumekauppaa ja radikalisoitumista. Tämä ei tarkoita, ettei tavallinen kansalainen voisi kulkea kortteleissa. Sen voi käydä helposti itse toteamassa."

Näin ruusuisena tilanteen näkee toimittaja Elina Kervinen tänään Helsin Sanomissa. http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005064087.html

"Raportin perusteella eteläisessä ja keskisessä Ruotsissa on 15 aluetta, joilla poliisin on vaikeaa tai lähes mahdotonta suoriutua sille annetusta tehtävästä."

Tämä lainaus on puolestaan Ilta-Sanomista. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000005023866.html

Edellä on esimerkkejä siitä, että omilla valinnoillaan media/toimittaja voi ratkaisevasti vaikuttaa siihen, millaisen kuvan lukija saa jostakin asiasta. Toimittaja/media siis päättää ketä haastetellaan, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä tehdään. Se tarkoittaa myös sitä, että toimittaja/media päättää ketä ei haastatella, mitä ei kysytä ja mitä ei haluta kertoa.

Median on sanottu toimivan kuin sopulilauman. Tänä päivänä media käyttäytyy kuin hyeenalauma. Kun joku toimittajista keksii jonkun kohteen, niin pian koko porukka kaluaa kohteen niin, että jäljelle jää vain kasa luita.

Mediassa on vallalla kulloinkin vain yksi totuus. Jälkeenpäin arvioiden useimmat noista totuuksista ovat osoittautuneet vääriksi. "Hyvänä" esimerkkinä siitä on median taistolaisvuodet. Pitkälti samankaltainen tilanne on nykyisen punavihreän paatoksen aikana.

Viime aikoina on paljon puhuttu "totuuden jälkeisestä ajasta". Silloin on vakuutettu, että perinteinen media on puhunut aina totta. Aiheesta kirjoittaa hyvin kansanedustaja Sampo Terho. http://www.sampoterho.net/?p=3758

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Eikö Hesarin toimittaja voisi todistaa väitteensä käymällä kävelyllä joistakin näistä kiistanalaisista alueista?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ruotsin poliisin mukaan ei no go alueita ole. Niissä on vain vaikea toimia ja tehtäviin lähdetään suuremmin voimin.

https://www.youtube.com/watch?v=l-pG4oiih3A

Näitä uutisia on aika paljon. Mutta eipä yle esim. niitä meille kerro. Jokainen tekee vetää tietenkin omat johtopäätöksensä. Mutta meidän tiedoitusvälineemme eivät todella ole luotettavia. Se on ainakin fakta.

Ruotsin väestörakenne ainakin muuttuu seuraavien vuosikymmenten aikana. Mikäli kehitys jatkuu nykyisenä ns kantaruotsalaiset jäävät vähemmistöasemaan. Tällä hetkellä maahanmuuttaja taustaisia on noin kaksi miljoonaa. Heidän syntyvyytensä on kasvussa ja vuosittain tulee noin 100 000 lisää.

Väkiluku nousee 10 miljoonasta 15 miljoonaan.

Samoin yhteiskunnasta tulee miesvaltainen.

Onko tämä huonoa vai hyvää kehitystä?

Reijo Tossavainen

Poliisin toki on toimittava "virallisen totuuden" mukaisesti. Käytännön tosiasiat ovat toiset.
http://www.express.co.uk/news/world/713032/Sweden-...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juuri tulleen tiedon mukaan suomalaisia ei synny enää 2050.
Nyt jo jo kuoli enemmän kuin syntyi.

Eli Suomi muuttu maahanmuuttajista enemmistö.

Mikä tähän on vaikuttanut? -03-15 /-15-19 Kepu,kok,/Ps tekemät leikkaukset ja työttömyys.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

No joka tapauksessa Suomessa perässä tullaan. Eikä meillä ole käytettävissä Ruotsin resurseajakkaan ja olemme kaikessa kakkosluokan alisuorittaja vertailussa. Todennäköisesti tässäkin asiassa tulokset tulevat olemaan huonommat.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Toimittajat käyvät "no go" alueilla päivänvalolla, eivät yön pimeydessä, jolloin Mordorin örkit nousevat koloistaan.

Ruotsin no-go alueiden asukkaista ehkä noin 90% on niitä tavallisia kansalaisia, joille on osunut huono onni saada koti nimenomaisesti örkkien asuttamalta vyöhykkeeltä.

Ruotsissa toisaalle muuttaminen on nykyään käytännössä mahdotonta, joten muuallekaan ei voi mennä ellei ole rahaa ostaa asuntoa.

Örkkien lukumäärä sen sijaan kasvaa kuukausi kuukaudelta ja jo nyt ne kykenevät hiljentämään tavallisten kansalaisten äänet aiheuttamalla pelkoa ja sekasortoa.

Jossain vaiheessa örkkejä on niin paljon, että voimiensa tunnossa ne ryhtyvät vyörymään myös omien alueidensa ulkopuolelle.

Tarkkasilmäisimmät kulkijat voivat havaita niitä jo nyt Slussenin ja Sergelstorgetin varjoisissa loukoissa.

Jopa kuuluisat Slussenin sissit ovat hampaattomia örkkien laajentaessa reviiriään.

Reijo Tossavainen

Maahantulijat keskittyvät samoille nurkille. Se on ymmärrettävää monestakin syystä.

Ruotsissa ja muuallakin keskittyminen johtaa siihen, että kantaväestö muuttaa ongelmien vuoksi muualle. Näin keskittymiskierre vain vahvistuu.

Suomessa voimallinen maahanmuutto on niin tuore ilmiö, että keskittymiskehitys on pääosin vasta tulossa. On mitä ilmeisintä, että Suomessakin koetaan sen seurauksena samanlaisia ongelmia kuin muuallakin. Ei ole mitään syitä nähdä, että kehitys meillä olisi poikkeava.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Koska viimeksi ostit halpatuotteen? Koska viimeeksi ostit kahvia,kaakaota,suklaata tms.?

Katsoppa ajatuksen kanssa tässä oleva video.

Näät miten maailman rahaeliitti on tämän pakolaisvyöryn saanut aikaan.

http://yle.fi/vintti/ohjelmat.yle.fi/ulkolinja/vel...

https://www.youtube.com/watch?v=SeEOousciB8

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK. Tiedä itekkään koska tää kansa joutuu pakolaiseks?
Nää kahjot on jo kai pohjavedetkin ,metsät ja kansan omaisuuden myyneet jo sijoittajille ja ulkomaalaisille pörssiyrityksille.

Mitä väliä kun niillä kait on jo itellä Bambu-maja Panamassa ja rahat jo siellä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Asuukohan pääministeri Göran Löfvén joillakin noista ongelma-alueista?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mediassa on vallalla kulloinkin vain yksi totuus. Jälkeenpäin arvioiden useimmat noista totuuksista ovat osoittautuneet vääriksi."

Nykyisin muotisana on myös vaihtoehtoinen totuus ja se on peräisin, mistäpäs muualta kuin amerikoista ja se on syntynyt Trumpin vaalikampanjan melskeissä, sitä en tiedä kenen toimesta.

Minä edustan varmaan tässä blogissa ns. vaihtoehtoista totuutta, enkä usko että se täällä kelpaa, mutta saahan sellaista esittää, kun on tämä sananvapauskin vielä voimassa, toisin kuin itänaapurissa.

"Hyvänä" esimerkkinä siitä on median taistolaisvuodet. Pitkälti samankaltainen tilanne on nykyisen punavihreän paatoksen aikana."

Kyllä niitä pahoja alueita on ennenkin Suomessa ollut, ainakin puheiden mukaan.

Kun maalaiset muuttivat kaupunkiin, minä muiden mukana, niin heidän asuttavakseen rakennettiin halpoja asuntoja, kerrostaloalueille joita on myös nukkumalähiöiksikin nimetty. Näillä alueilla sanottiin olevan kaikenlaista epäsosiaalista käytöstä ja rikollisuutta, asukkaat kun olivat juuriltaan irti repäistyjä ja heille vieraassa ympäristössä.

Rikkaimmat muuttivat heti pois nukkumalähiöistä, siis heti kun saivat riittävästi rahaa jotta muutto olisi mahdollista.

Niinhän minäkin tein, muiden mukana muutin pois nukkumalähiöstä, mutta minun käsitykseni lähiöistä on erilainen. Ne eivät ole kovin viihtyisiä paikkoja, mutta ainakaan itse en koskaan kokenut oloani turvattomaksi, vaikka huhut liikkuivat.

Olen sitä mieltä että on hyvä että on olemassa paikkoja missä voi asua pienemmälläkin rahalla. Sellaisia paikkoja ovat lähiöt. Kun sieltä on tunkua pois ja maine on huono niin se tietenkin alentaa kiinteistöjen arvoa edelleen ja niihin on entistä helpompi päästä asumaan, vaikka rahaa ei paljon ole. Vaikka maine on huono ovat ne silti ihan turvallisia paikkoja asua.

Huonomaineiset asuinalueet ovat siis minusta tervetulleita ja niitä saisi olla enemmän, koska ne tarjoavat asumismahdollisuuksi köyhälle väelle.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Minä elin lapesena hyvin köyhässä ja ongelmaisessa perheessä. Köyhyyttä ja työttömyyttä ylläpitämään on hyvinvointiyhteiskunta rakenettu ylläpitämään.
Ei siinä ole mitään hyvää eikä mukavaa. Niistä ongelmista ja koemastani syrjinnästä esim kouluissa koen vieläkin ongelmia.

Vaihtoehtoisen todellisuutesi antaa sinulle vain mielerauhaa ja ylemmyden tunnetta mikä näkyy helposti.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Evakon lapsena muistuu mieleeni mitä mummo ja äiti kertoi heidän kohtelusta.Vaikka oli oman maan kansalaisia.
Etenkin maatalojen isäntien jotka joutui luovuttamaan maata karjalaisille.
Vielä -70 luvullakin oli yleistä halventava nimittely Evakko.

JK.Unohtui itseltä Torpparilaki-18.Millä nuo oli saanut tilkun maata .Niitähän suurinosa nykyhetken maatilayrittäjistä on.Torpparien sukujuurta.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Skånska dagbladetissa oli pari viikkoa sitten juttu, jossa eläkeläiset valittivat, etteivät uskalla enää käydä kaupassa itse, vaan lähettävät jonkun naapurin. Uskoo näitä Hesarin uutisia ken tahtoo. Eikä nämä ampumiset Malmössä enää rajoitu edes yöaikaan, pari viikkoa sitten ammuttiin 16-vuotias bussipysäkille klo 18.00. Sääliksi käy poliisia, joka on toisaalta virallisesti hyväksytyn politiikan, toisaalta rikollisen todellisuuden, paineessa, joka päivä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tilastojen mukaan Suomessa henkirikosten määrä on Suomessa noin kaksinkertainen väestöön suhteutettuna Ruotsiin verrattuna. Mutta sääliksihän meidän ruotsalaisia käy ...

Käyttäjän TapioTuomisto kuva
Tapio Tuomisto

Eihän tässä persuhihhuleilla pitäisi olla enää mitään ongelmaa kun superpopulisti Trumpin avustajat ovat lanseeranneet uuden termin "vaihtoehtoinen totuus" alternative truth..hihhulipersut ovat jo pitkään Suomessa tätä taktiikkaa käyttäneet..eli Tossavainen ja muut persut voivat aina huoletta valita mieleisensä totuuden ja viimekädessä oman totuutensa pää-äänenkannatajansa - MV-lehden Ilja Janetskinilta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

MV-lehden 'suosio' on täysin ansaitsematon ja johtuu ainoastaan laatumedian heikohkosta tasosta. Janetski käyttää häikäilemättä hyväkseen kaikki laatumedian kompuroinnit.
Kuluttajan kannalta huolestuttavaa on että nämä mediat lähestyvät toisiaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Monet videot ja uutiset kertovat totuuden Ruotsin ongelmalähiöistä, vääristelyt ovat todistetusti valtamedialta lähtöisin. Totuutta tässä asiassa ei tarvitse vääristellä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toimituksen poiminnat