Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Vasemmiston punavihreä anarkismi tuo ääniä Perussuomalaisille

Vihreät ja Vasemmisto ovat kommunistien perillisiä. Ajan myötä sekä aatteet että vaatteet ovat siis vaihtuneet. Vasemmiston osalta nykylinjana on punavihreys, jota leimaa myös jonkinlainen anarkismi. Aivan samoilla sanoilla voi luonnehtia myös Vihreitä.

Vasemmiston ongelmana on kannattajakunnan kaksijakoisuus. Itä- ja Pohjois-Suomessa on ollut vanhastaan ns. korpikommunisteja, siis ihan oikeita työläisiä. Heidän määränsä on ajanmittaan huvennut, mutta yhä heidän osuutensa on hyvin merkittävä puolueen kannalta.

Arhinmäki tietää, että puolueen mahdollinen tulevaisuus on eteläisen Suomen kaupungeissa, pääosin kehäkolmosen sisäpuolella. Sinne keskittyy myös Vihreiden kannatus. Samojen henkilöiden suosiota hamuavat jossakin määrin myös Kokoomus, SDP ja Keskusta.

Valitessaan punavihreyden Vasemmisto ja Arhinmäki pyllistää Itä- ja Pohjois-Suomen perinteisille kannattajille. Siitä seuraa, että perälauta alkaa vuotaa entistä kiivaammin. Samaan aikaan Keskusta valitsi citykepulaisuuden. Näin varmistui Perussuomalaisten vaalivoitto kyseisillä alueilla.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki haluaa haastaa Perussuomalaiset. Hän vaatii, että Perussuomalaiset tuovat julki oman ohjelmansa. Se on helppo ja mieluinen tehtävä erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa. Siellä voidaan todeta esim. se, että Perussuomalaiset kannattavat hallittua maahanmuuttoa ja Vasemmisto hallitsematonta. Siellä voidaan kertoa sekin, että punavihreys tuo hankalia rajoituksia maaseudun ihmisten elämään. Siellä voidaan kertoa sekin, että Vasemmisto kannattaa pakkoruotsia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

Näin on!

Tämä plokikirjoitus todistaa osaltaan, että monet PERSUT ovat vanhoja kansandemareita. Aikamoinen soppa nämä PERSUT ovat. Vanhat kansademarit roomalaiskatolilaisen Soinin paimennettavana.

Reijo Tossavainen

Perussuomalaisiin on tullut uusia kannattajia eniten kepun ja demareiden joukoista. Perussuomalaisten kannattajien keskuudessa on työväestön osuus kaikkein suurin. Perussuomalaiset on siis "työväenpuolue".

Kokoomuksen äskeisen puoluekokouksen pakkoruotsia (Katainen), sukupuolineutraalia avioliittoa, uskonnon opetuksen kieltoa ja EU:n liittovaltiokehitystä tukevat päätökset aukaisivat perälaudan myös siellä. Ja kuten ylempänä totesi, nyt myös Vasemmiston perälauta on avautunut.

Reijo Tossavainen

Kun yllä puhun Kokoomuksen perälaudan avautumisesta, niin sen vaikutukset näkyvät jo käytännössä. Gallup-lukemat värähtivät yllättävänkin rajusti alaspäin.

Reijo Tossavainen

Ay-konkari ja demari Matti Putkonen on jäämässä eläkkeelle. Kauppalehden haastattelussa puolueiden samankaltaistuminen suututtaa miestä, joka sanoo tehneensä kaikkensa suomalaisen työn puolesta. Demareiden uusi rakkauden kuorruttama politiikka saa ankaran tuomion.

- Rakkaus on hieno asia, ja se on ollut työväenliikkeessä aina esillä. Mutta tällainen viherrakkaushumppa ei tuo leivänkannikkaa työttömien pöytään. Suomessa on paljon perheitä, joilla ei riitä rahaa ruokaan, ja demarien pitäisi tehdä töitä tämän asian eteen.

Itse arvioin, että Putkonen kohdisti sanansa myös vasureille, vaikka puhui vain demareista.

Allu A (nimimerkki)

Minulle Soini tuo mieleen puujalkavitsejä höläyttelevän peräkammarin teinipojan Savon perukoilta. Tossavainen, mistä löytyy Timo Soinin maahanmuuttokriittisiä kannaottoja. Tuntuu siltä, että kaveri yrittää olla jotain muuta kuin oikeasti on.

Urpilainen ja Arhinmäki kuuluvat siihen pieneen city-lipilaarien piiriin, joka on noussut valtaan kaikissa muissa puolueissa kuin persuissa ja krisuissa. On hyvä, että city-lipilaareille on nousemassa vastavoimaa myös asianomaisissa puolueissa. Se ei valitettavasti vielä seuraavissa vaaleissa pääse pintaan, mutta aktiivinen äänestäjäkunta vanhenee koko ajan, ja se tulee yhä konservatiivisemmaksi.

RT: Toteaisin vain, että Soini otti ensimmäisenä käyttöön termin "maassa maan tavalla".

Kalevi Wahrman (nimimerkki)

Demokraattisille kansalaisjäriestöille, ihmisille ja puolueille

Liittokokouksessaan 12.6.2010 Suomen Työväenpuolue STP käsitteli laajan yhteistyön merkitystä ja välttämättömyyttä nykyisen kovan uusliberalistisen yhteiskuntapolitiikan murtamiseksi.

Elämme pariin vuosikymmeneen pahinta yhteiskunnallisten erojen ja vastakkainasettelujen aikaa. Työttömyys on tällä hetkellä hieman yli puolen miljoonan luokkaa. Samaan aikaan teollisuuttamme ja työpaikkojamme siirretään ulkomaille. Yhteiskunnan peruspalvelut yritetään ihmisten vastustuksesta huolimatta ulkoistaa t. yksityistää ja siirtää suuren pääoman voitontavoittelun välikappaleeksi. Kevään työtaistelut viimeistään osoittavat miten Elinkeinoelämän Keskusliitto (EK) pyrkii muuttamaan työehtoja tavoitteenaan työn entistäkin suurempi voimaperäistäminen ja tätä kautta voittojen maksimointi. Vakavia ovat hyökkäykset tärkeää demokraattista oikeuttamme- lakko-oikeutta vastaan. EK hajotti kolmikannan, irtisanoutui tulopoliittisesta sopimusjärjestelmästä, hajotti työehtosopimusneuvottelut liittoihin, jonka tuloksena keväällä käytiin useita lakko- ja muita työtaisteluita. Tämän tuloksena EK ja hallituspiirit vaativat nyt lakko-oikeuden alasajoa ja lakkosakkojen korottamisia. Uusliberalistisen politiikan tuloksena pankkien ja finanssilaitosten aiheuttama maksukriisi on sysätty velaksi valtioille, jotka yrittävät selvitä ongelmistaan palvelujen, palkkojen, eläkkeiden yms. leikkauksilla.

Mutta tämä kaikki ei näytä riittävän. Monet keskeiset poliittis-taloudellisen eliitin edustajat ajavat maatamme yhä syvemmälle kansainvälisen valta- ja sotilaspolitiikan pelinappulaksi ja yhä kiinteämmin lähemmäksi Nato-jäsenyyttä. Pääomapiirit ikään kuin valmistautuvat siihen tilanteeseen, että poliittisin keinoin ei enää kyetä ongelmia ratkaisemaan, vaan joudutaan ottamaan käyttöön sotilaalliset keinot.

Kaikkien näiden kärjistyvien "perinteisten" ongelmien rinnalle on viimeisten vuosikymmenien kuluessa noussut kysymys ympäristömme tilasta, asumiskelpoisuudesta, jota raaka yltiöpainen kulutus ja kova markkinatalous uhkaavat.

Meillä on ainakin kolme isoa tehtävää edessämme: Tulee luoda kaikille ihmisille turvalliset ja kelvolliset elämisen olosuhteet. On poistettava ihmisiä ja kansoja uhkaavat sotilaallisen konfliktin uhat ja mahdollisuudet. Ja tämä kaikki tulee voida tehdä niin, että ihmisten sosiaalinen ja taloudellinen hyvinvointi turvataan siten, että se harmonisoidaan yhteen ympäristömme hyvinvoinnin kanssa.

Vuosikymmenten kokemus osoittaa, että ne voimat, jotka haluavat yhteiskuntapolitiikkaan todellista muutosta, eivät irrallisina ryhminä kykene suoriutumaan tästä tehtävästä. Tarvitaan muutokseen kykenevä poliittinen voima, yhteistyöjärjestö, rintamapuolue, joka ottaa tehtäväkseen uusoikeistolaisuuden murtamisen ja yhteiskunnan demokratisoimisen. Tällaisella poliittisella järjestöllä tulee olla yksi yhteinen tehtävä: on kehitettävä sellainen poliittinen voima, joka kaataa nykyisen kovan yhteiskuntapolitiikan.. Tällaista poliittista voimaa, yhteistyötä, tarvitaan vaihtoehdoksi uusliberalismia, suuren pääoman EU-projektia toteuttaville eduskuntapuolueille. Samanaikaisesti sen tulee kyetä torjumaan rasistiset-, äärioikeistolaiset- ja äärinationalistiset pyrkimykset muuttaa kriisiytyvää yhteiskuntapolitiikkaa yhä taantumuksellisempaan suuntaan. Edellä mainitun tyyppisillä populistisilla suuntauksilla kyllä on ensi vaiheessa kannatusta. Kokemus kuitenkin osoittaa, että nämä voimat eivät ole missään kyenneet luomaan vaihtoehtoa kovalle oikeistolle, vaan päinvastoin johtavat loppukädessä yhä kovempaan oikeistopolitiikkaan.

Yhteiskuntapolitiikkaa on muutettava. Suomen Työväenpuolue esittää kaikille demokraattisille ihmisille, kansalaisjärjestöille ja puolueille kutsun rakentamaan yhteistyössä tällaista poliittista voimaa. Erilaisilla kansalaisjärjestöillä, ryhmillä ja puolueilla on toiminnassaan erilaisia yhteiskunnan kehittämistä koskevia tavoitteita. Osallistuminen ei saa merkitä luopumista tällaisista omista tavoitteista ja omasta järjestöllisestä itsenäisyydestä. Tulisi olemaan yksi yhteinen tavoite: poliittisen, demokraattisen, vaihtoehdon kehittäminen nykyiselle kovalle politiikalle. Suomen Työväenpuolue on valmis kaikkiin neuvotteluihin tällaisen laajan suuren pääoman ja kovan markkinapolitiikan vastaisen liiton muodostamiseksi. Esitämme, että kaikkien asiasta kiinnostuneiden tahojen kesken järjestämme ensi vaiheessa heti syyskuussa asian kehittämiseksi laajan kansalaisseminaarin.

Suomen Työväenpuolue STP , liittokokous 12.6.2010

RT:

"Meillä on ainakin kolme isoa tehtävää edessämme: Tulee luoda kaikille ihmisille turvalliset ja kelvolliset elämisen olosuhteet. On poistettava ihmisiä ja kansoja uhkaavat sotilaallisen konfliktin uhat ja mahdollisuudet. Ja tämä kaikki tulee voida tehdä niin, että ihmisten sosiaalinen ja taloudellinen hyvinvointi turvataan siten, että se harmonisoidaan yhteen ympäristömme hyvinvoinnin kanssa."

Näin todetaan liittokokouksen tekstissä. Siihen voin ylläolevan lainauksen osalta yhtyä. STP:n keinot tavoitteisiin pääsemiseksi ovat menneestä maailmasta. Vanhaa sanontaa käyttääkseni voin vain todeta, että "onhan se nähty".

Reijo Tossavainen

Kouvolan Sanomat kertoo, että puoluekokouksen harventuneella duunarijoukolla oli hetkittäin kestämistä.
- Mitä vittua, tälläkö maailma palastuisi, eräs puuskahti, kun kokous pantiin äänestämään siitä, tarjotaanko puolueen tilaisuuksissa vastedes yleensä vain kasvisruokaa.

Oi aikoja, oi tapoja!

Tervetuloa lihansyöjien pariin, tervetuloa Perussuomalaisiin!

Vasemmisto on entinen työväenpuolue!

Myyrylainen (nimimerkki)

Tossavainen kommentoi 5:ssä: "Toteaisin vain, että Soini otti ensimmäisenä käyttöön termin ”maassa maan tavalla”."

Höpöhöpö. Muistan kuulleeni tuon sanonnan jo ennenkuin Soini edes paskoi vaippoihinsa. Tämähän alkaa olla kuin pohjois-korealaista henkilöpalvontaa.

Itse kirjoitus on porvareiden valitusosaston märkiä unia. Sillä hetkellä kun tehtävänantajat näkevät persujen kasvavan liikaa, Soinille tehdään tarjous jostakin virasta josta hän ei kieltäydy ja sen jälkeen persut hajoavat keskinäiseen tappeluun kuten SMP aikoinaan kun Pekka pääsi postiin töihin. Sen jälkeen meillä ei kunnon postia enää ole ollutkaan. Toivottavasti Soinille annetaan jokin vähemmän kriittinen paikka.

Reijo Tossavainen

Myyryläiselle totean, että ennustaminen ja varsinkin tulevaisuuden ennustaminen on tosi vaikea laji.

Pahansuopaisuuttaan voi kuvitella vaikka mitä ja käyttää alatyylisiä ilmaisuja. Niillähän ei ole mitään tekemistä tosiasioiden kanssa. Ehkä sillä tavoin voi purkaa omaa pahoinvointiaan...

Myyrylainen (nimimerkki)

Hellanduudelis sentään. Onko pahansuopaista alatyyliä epäillä, ettei Soini olekaan keksinyt kaikkia suomalaisia sanalaskuja? Vai onko tosiasioiden vastaista väittää pikku Timon vanhempien käyttäneen hänellä vaippoja? Ilmeisesti tämä Iivisniemen lapsinero on osannut käydä jo syntymästään lähtien potalla toisin kuin me tavalliset taatiaiset joiden takapuolia vanhempamme ovat joutuneet pesemään.

Pahoinvoivaksi saattaa todella tulla kun seurailee näitä persupärinöitä. Mutta kaikki se mikä ei tapa, vahvistaa, sanoo vanha sananlasku, ilmeisesti sekin persupäällikön sanaisasta arkusta.

P. Johannes Majava

En harrasta kristillisyyttä (joskin ihannoin sekulaarihumanismia ja perusteltua antihedonismia), en arvokonservatiivisuutta enkä syö lihaa. Vihreys on asiaa, kunhan se on VIHREYTTÄ, ei "boheemia porvariutta" joka (boheemi porvarius) lienee suunnilleen perussuomalaisuuden vastakohta.

Osaan myös hyvin perustella, miksi vihreys perinteisessä merkityksessään on asiaa. Tuskin kukaan sitä voi kiistää, paitsi talouskasvusta puhumalla - nämä talouskasvujätkät on helppo "argumentoida suohon". Sikäli edustanen punavihreyttä. Toisaalta pyrin perustelemaan kaiken ja ajattelen, että kaikelle on aikansa, ja kaiken aika ehkei ole juuri nyt, ja vaikka se valitettavaa olisikin, ei ehkä koskaan.

Tolkun vasuriksi määrittelen itseni ja siihen suuntaan pyrin kehittymään. Ehkä olen pohjimmiltani sosialidemokraatti, mutta painotus liikaa sanalla SOSIALI, että voisin ihan samaistua nykyajan SDP:n linjaan. SDP nykyään ei ole "paarialuokan" vaan "hyvin toimeentulevan duunarin" juttu.

Mistä äänestäjiä SDP:lle, kun vanhat hyväliksaiset ahtaajat kuolee pois? Minä ja kaverit olemme porukkaa, jolle 1500 euron nettotulot kuussa olisivat todella kova sana.

VaNussa olen, ja VaNu-skaalalla olen varmaankin ihan PerSu. Mutta yleisesti käytetyllä "muiden" skaalalla varmasti en PerSu ole - vaan vaan stereotyyppistä vähän äijämäisempi VaNu.

P. Johannes Majava

Dan Koivulaakso 19.11.2010:

"Vasemmistoliitossa toimivien nuorten keskuudessa aiomme jatkossakin haastaa oikeistopolitiikkaa ja tavoitella perustuloa, työoikeuksien parantamista, sukupuolisen tasa-arvon laajentamista sekä ympäristötuhon lopettamista niin parlamentaarisin kuin suoran toiminnankin keinoin. Tällä ei kuitenkaan välttämättä ole mitään tekemistä anarkismin kanssa."

Toimituksen poiminnat