Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Mukaporukka ja perussuomalaiset. Tässä maassa on kaksi arkitodellisuutta.

Se mistä asiasta keskustellaan ja kirjoitetaan julkisuudessa on pitkälti punavihreän toimittajakunnan ja muun samankaltaisen porukan käsissä. Katsotaan vaikkapa tätä kesää: Hakkarainen, Halla-aho, homot, sukupuolineutraali avioliitto, jne.

Ovatko nämä aiheet tärkeitä ns. tavallisten ihmisten arjessa selviytymisen kannalta? No eivät tietenkään.

Ei lattea katukahvilassa litkivää nuorta toimittajanalkua kiinnosta märissä vaipoissaan makaavat vanhukset. Hyi sentään! Ei heitä kiinnosta tuhat itsemurhan tehnyttä. Karmeaa! Ei heitä kiinnosta puolen miljoonan suomalaisen alle tuhannen euron tulot, kun itsellä on kohtuullinen kova palkka. Ei heitä kiinnosta yli 200 000 työtöntä, sillä itsellä on töitä. Ei heidän tarvitse tapella lihapaloista avustusjärjestön leipäjonossa. Heitä kiinnostaa kiva mukatodellisuus!

Punavihreä mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö elää toisessa todellisuudessa kuin tavallinen rahvas. Suomi ei jakaannu enää oikeistoon ja vasemmistoon, työväkeen ja valkokauluksisiin, miehiin ja naisiin.

Suomi jakaantuu mukaporukkaan ja perussuomalaisiin. Tällä kertaa perussuomalaisilla tarkoitan laajemmin perus-suomalaisia. Toki heistä kannattaa yhä suurempi osa puoluetta nimeltään Perussuomalaiset. Tällaisessa arjessa me nyt elämme.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Mukaporukalle alkaa viimeistään näinä päivinä selvitä arkitodellisuus Eurooppa-politiikan osalta. Perussuomalaisten ajama muutos on tässäkin asiassa päivä päivältä ajankohtaisempi.

Kantapään kautta tapahtuva oppiminen tulee olemaan todella kivuliasta. Lattekuppi jää juomatta...

Jussi Heino

Niin Reijo

Olet oikeassa että media kiinnittää huomioinsa vääriin asioihin. Mutta mitä te olette noille asioille tehneet? Ette mitään. Jäitte suosiolla pois hallituksesta jotta ei tarvitisisi. Kerropa minulle ihan konkreettisia aloitteita mitä olette saaneet aikaan noista?Puheita ei lasketa, sillä puhuahan te ja muutkin osaatte. En ole huomannut kyllä. Keskitytte vain Halla-ahoineen maahanmuuton ongelmiin, postmordeniin taiteeseen yms hömppäpolitikointiin, siinä mielessä että se ei politikoille kuulu. Ja todellakin, Suomessahan tämä maahanmuutto on todella pakahduttava ongelma????

Maahanmuuttoa pitää hoitaa ja parantaa mahdollisuuksien mukaan ja hakea lääkeitä. Mutta teidän tarjoilema lääke on laiton ja väärä. Islaminusko/mustaihoisuus yms ei todellakaan ole agenda nro 1(muita asiaan liittyviä en ole juuri huomannut), vielä vähemmän oikea kohde ja tapa lähestyä maahanmuuton ongelmakenttää. Eikä se että lässytätte ettei rahaa saisi antaa Euromaille, vaan pitäisi pistää pankit ja rahalaitokset polvilleen jotta saatte nauttia ja kiusata kansaa. Minkään sortin vastuuta teillä ei ole. Ei ollut halua hoitaa juuri noita kysymyksiä joista tuossa saarnaat. Pitää vain saada lisää kannatusta.

Ja ihan tiedoksi että jos taas poistat tämän niin tämä on tallessa.

Ps. Maahanmuutosta ovat kaikki puolueet huolissaan ja haluavat kehittää sitä. Mutta ei teidän lääkeillä ja metodeilla.

Jouni Haimi

Niin jussi mitäs hallitus on sitten tehnyt tänä kesänä? ei mitään koska poliitikanteko on vasta alkamassa tällä eduskunnalla ja hallituksella joten jos ei persut vielä ole tehneet mitään niin ei ole hallituskaan...

Jussi Heino

Kyllä uusi hallitus aloitti jo ennen kesälomia. Hallitusohjelmakin on tehty. Mutta Perussuomalaiset jatkavat vain suunsa pieksämistä.

Jouni Haimi

Mutta käytänön politiikka jollqa tuota toteutetaan alkaa pikkuhuljaa vasta nyt totetumaan.

Ja tuosta hallitus ihjelmasta sen verran éttäät alousen osalta tuo opus tuskin toteutuu koska sen perusteet horjuu jo nyt.

Reijo Tossavainen

Lontoossa mellakoidaan. Jälki on kuin toisen maailmansodan pommitusten jäljiltä.

Milloinkahan Jungner ja muu mukaporukka lausuu tuomionsa Halla-ahon ja perussuomalaisten suuntaan. Ovathan perussuomalaiset varoittaneet tällaisten kriisien todennäköisyydestä. Nettiyhteyksiäkin varmasti löytyy jos halutaan "todistusaineistoa".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä meillä todella on valtaa pitävä mukaporukka, joka on parikymppisestä lähtien juonut joka ikisen kahvinsa jonkun toisen piikkiin. Kun elämä on arkitodellisuudelta suojattu, ei pysty edes oikein hahmottamaan velkakriisin peruskysymyksiä - mellakkauutisista nyt puhumattakaan.

Tämänhän piti olla kivaa... : D

Simon Wahlroos

Varmaankin mukaporukat yrittisivät tapansa mukaan vaieta asian kuoliaaksi, mutta nythän se ei onnistu enää kun mellakoinnin kohteena on vallan eräs keskipiste. Mukaporukan laatimat kirjoitusohjeetkaan eivät enää estä ennakolta profiloimasta "asiattomasti" maahanmuuttajia syyllisinä Lontoon mellakoihin. Toisaalta ihan sarkastisesti ottaen perusenglantilaisiltahan nuo mellakoitsijat näyttävät, eli sitä saa mitä tilaa, kun Britti-imperiumi on kuitenkin niin laajalle levinnyt, päivastoin kuin Suomi ja suomalaiset, joiden ei pitäisi osallistua mukaporukan tavoin kyseiseen EUtanasiaan, vaan erota Schengenistä ja rahaliitosta mitä pikimmiten.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kun olin keskellä kesää jonkin aikaa poissa maasta ja tutustuin suomalaisen median sisältöön tuolta ajalta yhden viikonlopun "urakkana" en allekirjoita Tossavaisen sisältöanalyysia tältä osin.

Suomalainen media on paljon hömpempää kuin Reijo edellä kuvaa ja se askaroi paljon vähemmän halla-aholaisen tai anti-halla-aholaisen tekstuurin kimpussa ja paljon enemmän ihan toisten asioiden parissa kuin politiikassa mukana olevat havaitsevat.

Kyse on sittenkin siitä, mikä lukijaa kiinnostaa eikä siitä, mitä media eteemme tarjoaa (sekä printti- että e-media).

Siltä osin kun politiikasta on puhe, Reijo on hiukan sokea siihen ihailuun nähden, jota käytetyin ja luetuin media tuntee erityisesti Soinia, Halla-ahoa ja Hakkaraista kohtaan.

Ihan selviä kansallissankareita a´la Runeberg, Linna, Arto Paasilinna, Mauri Sariola, Hymy, Seiska jne jne

Reijo Tossavainen

Toki media suoltaa paljon hömppää. Politiikan osalta tuo hömppä on keskittynyt mainitsemallani tavalla.

Antti: "Reijo on hiukan sokea siihen ihailuun nähden, jota käytetyin ja luetuin media tuntee erityisesti Soinia, Halla-ahoa ja Hakkaraista kohtaan."
En ymmärrä tätä kommenttia. Mediako ihailee sokeasti Halla-ahoa ja Hakkaraista?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Reijo, en voi uskoa että ymmärrät noin väärin - käypä lukemassa päivän Jukka Kemppinen!

Jos kirjoitan, että Reijo on _hiukan_ sokea se ei tarkoita, että media (siis se suosituin ja eniten viestiään perille saava) on täysin sokea.

Se on business-tietoinen ja osaa "panem & circenses"-hommansa (homma tässä tarkoituksella, panem & c = leipää ja sirkushuveja) ja aikanaan sitten repii alas jokaisen ikonin ja sammuttaa kaikki palavat pensaat, joita se ensin ykkös-suosikeikseen nostaa.

Kts http://anttiliikkanen.blogs.fi ja sieltä päivän blogauksen viimeinen tähdenväli

Lopuksi muuan ajatuskoe:
Suomen "häiritsevin" maahanmuuttajajoukko taitaa olla somalit (usein myös islamilaisia).
Mikä on Afrikan - maanosa on aika selkeä kokonaisuus - suurin maahanmuuttajanjoukko.

Pitäisikö se kokemus, jota Lontoolla, Pariisilla, Oslolla ja Tossavaisella (miksei Eiran sfinksilläkin?) on maahanmuutosta nyt hyödyntää ja lähettää neuvonantajia Afrikkaan tätä suurinta maahanmuuttajajoukkoa käsiteltäessa ja - koska se on työvoimaa - assimiloitaessa?

A. Virta

Kun näitä PS-henkisten US-blogeja ja kommentteja lukee, niin eipä heitäkään tunnu paljon vanhukset, itsemurhan valitsevat tai työttömät kiinnosta. Ennemmin keskitytään maahanmuuton kanssa painimiseen, vaikka sen kustannukset ja ongelmat ovat minimaalisia näihin ensinmainittuihin nähden.

Jos PS-henkiset pitäisivät enemmän melua (ja ennen kaikkea antaisivat konkreettisia ehdotuksia pelkän EIn sijasta) mainituista ongelmista eivätkä vaan jumittuisi siihen mamujupinaan niin koko puolueen imago parantuisi huomattavasti.

Ja jos PS-henkiset ovat sitä mieltä, että kyllä me yritetään mutta lattea latkiva punaviherlehdistö mustamaalaa meitä, niin se on kyllä vain ja ainoastaan teidän oma syynne ja ongelmanne. On kauhean helppoa haukkua muita jos ei itse osaa.

Reijo Tossavainen

Kysymys on punavihreän median luomasta mielikuvasta. Meidän mielestä esim. kuluvan kesän aikana em. media on tarkoituksella yrittänyt mustamaalata perussuomalaisia. Itse olisime mieluummin puhuneet arjen asioista. Mutta nehän eivät kiinnosta mukaporukkaa.

Jukka Korhonen

Päinvastoin, maahanmuutto on erittäin tärkeä asia. Sillä muutetaan yhteiskuntaa peruuttamattomasti ikiajoiksi.

Edellinen vähemmistö, romanit, on vielä sopeuttamatta vaikka sitä on jo muutama sata vuotta yritetty.

Tänään Lontoossa poltetaan autoja, pari vuotta sitten Ruotsissa poltettiin autoja, muutama vuosi sitten Pariisissa oli maahanmuuttajaghetoissa täysi sisällissota... ja lisää työvoimapulan paikkaajia pukkaa Afrikasta Eurooppaan koko ajan.

Täytyy olla harvinaisen syyntakeeton, jos tällainen kehitys ei huoleta. Ai niin, näille syyntakeettomillehan on nimikin: mokuttaja, maahanmuuttohysteerikko, mukasuvaitsevainen, vihreä, vasuri, bättre folk...

Mitähän nämä maahanmuuttohysteerikot sitten keksivät, kun työttömyys lähtee nousuun ja näitä monitaitoisia työvoimapulan paikkaajia ei edelleenkään tarvita? Jäljelle jää vain argumentti, että tarvitsemme ehdottomasti lisää monikulttuurisuusvärinää tylsään yhteiskuntaamme. Halleluja!

Pentti Järvi

A.Virta: onko sinulla salaista tietoa maahanmuuton kustannuksista?
Ne ovat kommenteissa vaihdelleet parista sadasta miljoonasta pariin miljardiin. Osa kustannuksista on jo maksettu infroineen mutta vuotuiset jatkuvat kustannukset eivät liene ihan pieniä nekään.
Ja on huomattava, että velkarahalla nekin kustannetaan...

Peter Hallberg

Eräs perussuomalaisen politiikan keskeisimpiä ainesosia on pyrkimys uudenlaiseen poliittiseen retoriikkaan. Tämä on historiassa tehokkaaksi osoittautunut tapa oman valtapiirin kasvattamiseen. Uusien sanojen ohessa tärkeä osa tätä prosessia on uusien merkitysten antaminen vanhoille sanoille. Esim. saksalainen oikeustieteilijä Carl Schmitt kykeni 30-luvulla ihailtavalla johdonmukaisuudella osoittamaan, että parlamentin valta on itse asiassa uhka demokratialle.

Käsitteet "arkitodellisuus" ja "tavallinen ihminen" ovat eräitä perussuomalaisen käsitevaltauksen lempikohteita. Voit saavuttaa em. hyveet olemalla perussuomalainen. Jos taas et ole perussuomalainen, et ole tavallinen ihminen etkä elä arkitodellisuudessa. Nähtäväksi jää, onko valittu strategia viisas, sillä "tavallisuus" ja "arkitodellisuus" sellaisena kuin perussuomalaiset ne näkevät, ovat jotakin sellaista, mistä ihmiset yleensä pyrkivät pois. Se tavallinen ihminen, joka elää arkitodellisuutta sairaalasängyssä tai työttömänä haluaisi ehkä sittenkin joskus litkiä lattea katukahvilassa.

On huomattava, että moni suomalainen (jopa enemmistö) ei elä sairaalasängyssä tai työttömänä ja saattaa kokea hieman yllättävänä väitteen, että heidän elämänsä ei olekaan sitä todellista elämää. Heiltä on perussuomalaisessa retoriikassa evätty tavallisuuden ja arkitodellisuuden mahdollisuus siksi, että he ovat olleet terveytensä suhteen onnekkaita, kenties jopa saaneet töitä. On myös niitä, jotka haluavat mieluummin laittaa rahansa siihen kolmen euron latteen kuin viiden euron tuoppiin - raha kun saattaa olla tiukalla, vaikkei, arkitodellisuudessa eläisikään.

P.S. Tossavaisen henkilökohtainen missio muka-etuliitteen yhdistämisestä kaikkeen, mikä liikkuu, ei täytä em. kuvatun strategisen käsitevaltauksen tunnusmerkkejä. Ns. tavallisen ihmisen näkökulmasta se on - kuten useimmat sisällöllisesti tyhjät maneerit - lähinnä kiusallista. (Vrt. "Ihan aluksi haluaisin kiittää...")

Anni Loren

Peter Hallberg, olet niin oikeassa!
Minä ainakaan en koe kuuluvani tähän kansanosaan jonka etuja perussuomalaiset ajavat. En itseasiassa tunne oikein ketään tälläistä ihmistä ja tunnen väkeä laidasta laitaan.
Maahanmuutto on oikeasti ihan marginaaliluokan kysymys Suomessa. Lontoon mellakoitakin Tossavainen on halulla leimaamassa monikulttuurisuuden piikkiin. Tämä on ihan outoa kun Englanti on vanha siirtomaa jolla on vanhastaan yhteydet ympäri maailmaa. Tuskin nuo mellakoitsijat ovat ensisijaisesti "maahanmuuttajia", he ovat työttömiä nuoria miehiä, osa rikollisporukoissa. Tilaisuus on tehnyt heistä varkaan.

Reijo Tossavainen

Loren on tyypillinen mukaporukkaan kuuluva henkilö. Arjen todellisuus ja oma mukatodellisuus ovat kaukana toisistaan.

Zelig X

Maahanmuuttoa ja maastamuuttoa on ollut ja tulee aina olemaan niin kauan kun ihmislajilla on jalat.

Wikipedia kertoo:

"Suomen suuriruhtinaskuntaan muutti venäläisiä sotilaita noin 40 000, siviilityöläisiä ja liikemiehiä noin 6 000. Kun Suomi itsenäistyi, useimmat sotilaat karkotettiin.[9] Liikemiehiä jäi Suomeen, esimerkkinä Sinebrychoffit."

Suomen sodan jälkeen Suomen väkiluku oli vajaa miljoona asukasta. Vuoden 1820 väestölaskennassa kasvuprosentti oli huikea 36.

"Vanhan tsaarin armeijan joukkojen vahvuus Suomessa oli ollut syksyllä 1917 noin 100 000 sotilasta."

"Vuoden 1919 alussa virallisten tilastojen mukaan 15 457 venäläistä rekisteröitiin mutta todellinen luku oli suurempi sillä pelkästään Viipurissa rekisteröitiin 11 000 pakolaista. Suurin pakolaisvirta oli vuonna 1922 kun itärajalle tuli noin 33 500 henkeä."

"...yksistään vuosien 1917 ja 1939 välillä on arvioitu, että Suomeen hakeutui noin 44 000 pakolaista, eräät ovat arvioineet, että yhteensä jopa 100 000 ihmistä haki turvaa Suomesta 1917-1944."

"Vuonna 2009 Suomessa oli 233 183 ulkomailla syntynyttä henkilöä (neljä prosenttia Suomen väestöstä)[3] ja 155 705 ulkomaan kansalaista, mukaan lukien kaksoiskansalaiset."

Matti Jaatinen

Siinä olet oikeassa, että todellisen todellisuuden rinnalla on olemassa mukatodellisuus, mutta et siinä, mikä taho siellä elää.

Kun nyt perushommalaiseen tyyliin tuot vaipoissa makaavat vanhukset keskusteluun kuin keskusteluun, niin mitä olet tehnyt ja aiot tehdä heidän hyväkseen? Muistathan, että sinä itse olet nyt päättäjä.

Simon Wahlroos

Mukademokratiassamme päättäjien ainoa tehtävä on vaikuttaa asenneilmapiiriin, niin että joskus pääsisi päättämään niistä todellisista asioista eikä vain hymistelemään EUvostoliiton mukatodellisuuden muka-autuaaksi tekevää vaikutusta.

Tommi Mäkinen

tästä mukatodellisuudesta saatiin helvetin hyvä esimerkki kun pylvästalolta ilmoitettiin henkseleitä paukuttaen satasen korotuksesta perusturvaan. Köyhimmille (mm. mä) korotus on 25€ mikä katoaa nouseviin veroihin. Täälläkin joku kirjoitti robinhood-hallituksesta?.
Mielestäni suht pelottavaa että päättäjät noin pihalla oikeasta elämästä???

Jari Vuorinen

Järjestäytynyt rikollisuuskin on päästetty valloilleen.Hiirulaiset eivät uskalla puuttua vakavaan yhteiskunnalliseen ongelmaan.

Tuon satasen korotuksen työttömyyspäivärahaan syö Sosiaalitoimisto eli Perusturva.Kuinka tämä on mahdollista ? No,Sosiaalitoimi laskelmassaan huomioi sen tulona 75%:sesti ja kun niillä on se tietty normi vähän yli 400 euroa,joka on jäätävä elämiseen,niin tulovähennyksen jälkeen jääkin vain 25 euroa todellisuudessa näppiin.

Se on muka todellisuutta jos mikä.

Keijo Räävi

Hallituksen ohjelmassa on monia työllisyyttä parantavia toimenpiteitä ja satasen korotus perusturvaan on parempi kuin ei mitään.

Työllisyysaste paranee koko ajan ja tämä on parasta sosiaalipolitiikkaa. Työtä tekemällä tässä maassa pitää leipä hankkia.

Reijo Tossavainen

Satanen ei siis ole alkuunkaan satanen. Mutta voi sitä teatteria ja henkselien paukuttelua, mitä asian tiimoilta vasemmistosta päin oli havaittavissa. Siis tässäkin arjen todellisuus on toista kuin mitä Säätytalolta tai Eduskunnasta päin katsottuna näyttää.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Tossavainen voi vastata, että kuinka paljon persujen puheilla nostettiin sosiaalietuisuuksia. Eurot esiin Tossavainen, vai odotatko edelleen suomalaisten köyhien maastamuuttoa Espanjaan?

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Yksi uurimmista ongelmista tällä hetkellä on kaiken maailman mausoleumien rakentaminen. Kaiken maailman pikkukylissä pitää olla omat uimahallit, jäähallit....... kas kummaa kun rahat ei riitä kun pitää maksaa epäolellisuuksia.

Ensin pitää hoitaa pakolliset kulut sitten ne hauskat systeemit.

Jari Vuorinen

Inarin pikkukylään ollaan rakentamassa valtavaa kompleksia,oikeen mausoeleumia.

Markus Lehtipuu

Sata vuotta sitten se alisti puolet ihmiskunnasta imperiumillaan, oli teollisuusjätti ja korkeakulttuurin keskus. Nyt se on monikulttuurin rikastuttama, väkivaltainen, rapautuva kaaos, jota voi sanoa kehitysmaatason saavuttaneeksi häpeäpilkuksi. Crime Britain. Tosin samaa rikkautta on tarjolla kaikkialla postindustrialistisessa länsimaailmassa.

Britannia aiheuttaa terrorismia miehittämällä osaa Irlannista, aivan kuten Venäjä miehittää osaa Suomesta. Tosin suomalaiset eivät ajaudu terrorismiin.

Britannian tulee luopua lopuistakin imperialismin jäänteistä, lopettaa maailmanhallinto Commonwealth-painostuksen kautta, ja keskittyä omien sotkujensa siivoamiseen. Samoin 7.7.2005 false flag -isku tulee selvittää perustuksiaan myöten.

Suomi tulee kokemaan saman mitä Britannia kokee tänään. Ruotsissa samat kokemukset tunnetaan Rosengårdista.

Ongelmat ovat todellisia. Kun köyhyys johti Suomessa sata vuotta sitten liikehdintään, sai vasemmisto eduskunnan enemmistön 1917. Se olisi riittänyt asioiden parantamiseksi, LAINSÄÄDÄNNÖN avulla. Vasemmisto tarttui aseisiin, Stalinin kiihottamina. Aseet tulivat Venäjältä, ja vasemmisto teki valtiosopimuksia maaliskuussa 1918 Neuvosto-Venäjän kanssa.

Jotta Suomi välttäisi uuden sisällissodan, on maahanmuuttoon tartuttava LAINSÄÄDÄNNÖN avulla.

TUNNUSTAKAA ongelmat, ja hoitakaa ne LAINSÄÄDÄNNÖLLÄ. Kun vasemmisto ei 1918 suostunut ratkaisemaan ongelmia lainsäädännöllä vaan tarttui aseisiin, tuloksena oli karmea katastrofi.

Nyt täytyy ratkaista TODELLISET ongelmat lainsäädännöllä, jotta asia ei eskaloituisi sellaiselle tasolle, joka tänään on totta Britanniassa. Se on samaa EU:ta kuin Suomi.

Anni Loren

Jaa, ehkä oli lyhytnäköistä Britannialta "lypsää" noita siirtomaita kuten tehtiin. Toisaalta, "I take a little bad with the good" kuten Iggy laulaa.Britannia ei ole hyvässä jamassa, tarvitsee vain katsoa "Little Britain" ja "Ideal" sarjoja, ne kertovat totuuden ex-imperiumista. Liikaa huumeita ja roskalehdistöä?

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Kenenkään yksityisen ihmisen vastuulla ei ole ruotsinkielisten palvelut.
Vastuu kuuluu valtiolle ja asiointitulkeille.

Näin ymmärrettynä poliitikkojen vöyhötys ruotsinkielisistä palveluista on suunnattu väärille ihmisille jos vastuu suunnataan yksittäisille kansalaisille.

Ei valtio voi pakottaa ketään palvelemaan ruotsiksi. Se on yksinkertaisesti laitonta kv-oikeudenkin perusteella jo.

Hallitusohjelmassa kuitenkin jatketaan samaa vanhaa virttä "ruotsinkielisistä palveluista" ja vastuuta sälytetään suomenkielisten harteille mm. pakollisten ruotsin opintojen perusteena.

Reijo Tossavainen

Katainen vakuutti tänään, että "edessä on hitaan kasvun aika". Voi pyhä yksinkertaisuus! Eikö Katainen seuraa mitä ympärillä tapahtuu? Vai onko niin, että omaa epäonnistunutta politiikkaa pitää yrittää puolustaa, vaikka lamaan ajautuminen on tosiasia? Edessä on enemmän kuin "hitaan kasvun aika". Edessä on miinusmerkkisiä vuosia, edessä on syvä lama.

Jussi Heino

Reijo,

Sinäkin tässä vaahtoat ja arvostelet muita. Mutta vastaapa tuonne ylös missä kysyin, että mitä TE OLETTE TEHNEET? Aloitteita, esityksiä? Suunpieksämisiä ei lasketa kyllä tähän, sillä sitähän tekee jokainen politiikko, mutta voihan siitäkin kertoa. Olisiko kuitenkin kannattanut mennä sinne hallitukseen? Vai onko niin, että täältä oppositiosta on helppo räksyttää, kun ei ole vastuuta? Vai onko vallan niin että sinulla ei ole mitä esittää? Epäilen viimeistä kun et halua vastata.

Reijo Tossavainen

Heinon kanssa ei synny järkevää keskustelua, joten en tuhlaa aikaani siihen. Muutoinkin pyydän, että Heino pysyy poissa tästä blogista nyt ja vastaisuudessa.

Simon Wahlroos

EUvostoliitosta johdetussa mukademokratiassamme oppositio ei voi muuta kuin räksyttää muuttaakseen äänestyskäyttäytymistä ja hallituksessa räksyttäminen Mustajärven ja Yrttiahon toimesta toteutettuna erotettiin eduskuntaryhmästään.

Reijo Tossavainen

Mustajärvi ja Yrttiaho vain noudattivat tarkalleen Vasemmiston vaaliohjelmaa.

Jussi Heino

Reijo,

Eipä ollut yllätys. Hankalat kysymykset teillä on ollut tapana vaieta tai jos mahdollista niin poistaa. Pistetään sitten omaan blogiin. Sinne olet tervetullut koska minä en harrasta diktatuuria.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Jussi:
Me olemme keskustelleet ennenkin, ilman julkitappelua.

Mutta minua ihmetyttää tuo sinun jankutuksesi "eikö hallitukseen sittenkin olisi kannattanut mennä?"

Olisi kannattanut jos Kataisen ehdot olisivat sen sallineet. Näemme vasureista sen, minkä ne sallivat - ja miksei demareistakin.

Kun Katainen kävi tunnustelukierrosta kok+sdp+persut, teki Soini Kataiselle ehdotuksen. Katainen olisi saanut äänestää KOLME kertaa persujen kantaa vastaan EU-tukikysymyksissä. Katainen ei halunnut kantaa vastuuta! :D

Muuten kokoomus ja persut olivat jo pitkälle sopineet veropoliittisista kysymyksistä.

Vaikken ole persu, näen äänestäjille luvattujen asioiden pitämisen tärkeämpänä kuin mihin tahansa hallitukseen menemisen.

Kaikella on hintansa.

Anni Loren

Reijo Tossavainen: Olenko ainoa jonka mielestä kommentointisi on vähintään "noloa"..
Sinä olet siellä nyt itse päättämässä, et ole mikään desantti joka kommentoi rupusakille vallassaolevien vääryyksiä. Yritä nyt ihminen käyttäytyä kansanedustajan arvovallan mukaisella tavalla. Peruusuomalaisia äänestäneet toivoivat kyllä varmasti muiden äänestäjien tavoin edustajiltaan rakentavaa, ei hajoittavaa politiikantekoa.

Reijo Tossavainen

Olen seurannut viime viikot tavallista tarkemmin pörssien kehitystä. Käyrät suorastaan sojottavat alas. Esimerkiksi Helsingissä ollaan nyt pudottu lukemiin, joissa oltiin alimmillaan 90-luvun laman aikana ja vuoden 2009 rajun pudotuksen jälkeen.

Ja mikä pahinta, pudotuksen jatkuminen on hyvin todennäköistä. Ja mikä kaikkein pahinta: Suomen ja Euroopan johtajat jatkavat samalla epäonnistuneella linjalla - yrittävät sammuttaa bensalla tulipaloa.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Täällä on aina yhtä hauskaa, tai hauskaa ja hauskaa, seurata keskustelua, tai keskustelua ja keskustelua.

Oletko muuten suorastaan iloinen edessä mahdollisesti olevasta lamasta?

Reijo Tossavainen

Jos kysymys oli minulle niin vastaan, että tuleva todella paha lama ei naurata tippaakaan. Olen todella huolestunut, surullinen sekä jopa vihainen nykyisiä päättäjiä kohtaan. Valtiolaiva on ajanut karille, se olisi pitänyt estää toisenlaisella eurooppapolitiikalla. Toki muussakin politiikassa olisi ollut korjaamisen varaa.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Sinua todella tarkoitin. Yksinpuhelujasi.

Mutta sanopa millaiset päättäjät (nimen omaan suomalaiset) olisivat voineet muuttaa kehityksen suuntaa, välttää mahdollista lamaa?

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Tästä Reijon kehittämästä alkusanasta "Muka" on aihetta miettiä kuinka se soveltuu nykyhallitukseen.
Se on todellakin "Muka-hallitus" joka syntyi ainoastaan ja vain Kataisen omasta halusta, himosta sekä oman ja puolueen edun tavoittelusta päästäkseen pääministeriksi.
Jos joku on eri mieltä niin kertokoon.
Urpilainen Heinäluoma ja kummpanit vetivät "Käteistä" kuin pässiä narussa ja päästäkseen pääministeriksi oli Kataisen pakko suostua kaikkeen mitä vaadittiin.
Ei kai kukaan odota että tämä hallitus saa aikaan yhtään mitään sillä se vaatisi omien mokien tunnustamista, ja sehän ei politiikassa ole mahdollista.
Että sellainen hallitus meillä nyt on.
Ainoa mitä nyt pikaisesti tarvitaan on uudet eduskuntavaalit.

Reijo Tossavainen

Tilanne on nyt niin paha, että kaikki on mahdollista. Sekin, että sikspäkki hajoaa jahka lama alkaa runnella toden teolla. Siis vielä tämän vuoden puolella. Ja sitten voivat olla edessä uudet vaalit.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Ainoa mitä nyt pikaisesti tarvitaan on uudet eduskuntavaalit."

Ja persut muka lähtisivät hallitukseen?

Reijo Tossavainen

Jos nyt tulee vaalit, niin niiden jälkeen Katainen EI ENÄÄ sano, että "pääsette hallitukseen, jos noudatatte kiltisti meidän eurooppapolitiikkaa. Saatte pari kertaa muodollisesti äänestää vastaan..."

Muutoksen aika on lähempänä kuin moni arvaakaan tai luulee.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Se nähdään vasta uusien vaalien jälkeen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kiitos hienosta kirjoituksestasi. Nostit esiin niitä asioita, joita Persujen - ja demarienkin tulisi esiin nostaakin. Olisi hyvä, että pienituloisella, vanhalla ja sairaalla olisi huolehtija - puolue, joka veisi asiaa eteenpäin.

Itse olin jo vähällä vaaleissa Persuja äänestääkin, tuohan se annoksen raikkautta politiikkaan ja muutoksen -niin ainakin toivoin. Halla-aho ja kumppanit käänsivät katseeni kuitenkin muualle. Totesin, että raikkautta ei ole se, että kurjuudestamme syyttäisimme maahanmuuttajia, niitä, joilla asiat ovat lopulta kurjemmin kuin meistä kurjimmilla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

ja näistä eurobondeista: olen siinäkin teidän kanssanne samaa mieltä, että Kreikan, Espanjan, Italian, Irlannin tulee maksaa velkansa ihan itse. Maksakoon ne sitten drakmoilla, pesetoilla ja liiroilla.
Euroa meidän ei kuitenkaan hylätä tarvitse, hylätään vain sitä hyväkseen käyttävät kelvottomat kumppanit.

Hannu Keränen

Niin, on perussuomalaiset, jotka edustavat kansaa, ja sitten mukasuvaisevaisto, mukaliberaalit, mukaintellektuellit, mukaislaminhalaajat, mukavihreät, mukavasemmisto, mukakukkahattutädit, mukasosiaalitantat, mukamaahanmuuttoviranomaiset, mukatalousasiantuntijat, mukamitälie, joita on 80 % kansasta. Anteeksi että olemme olemassa.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Olisiko mitenkään mahdollista, että jokainen joka arvostelee Tossavaista ja hänen edustamaansa puoluetta, tai muita ketä tahansa päättäjiä, esittäisi omat konkreettiset vaihtoehdot asioiden hoitamiseksi?
Kertokaa mitä tekisitte, miten milloin ja miksi.
Ellei Teillä ole mitään vaihtoehtoja tai sanottavaa, niin eikö olisi parasta pitää kateelliset mölyt mahassanne?
Politiikka on politiikkaa ja kaikki eri puolueet ovat omilla linjoillaan eivätkä ole kiinnostuneet yhteistyöstä keidenkään heidän linjastaan poikkeavien kanssa.
Paska homma, mutta näin se vaan valitettavasti menee.
On kai toiveunta odottaa että kaikki puolueet haluaisivat kansan, eikä omaa parastaan.
Karrikoidusti voisi todeta että paras yhteiskuntamuoto olisi yhden ihmisen diktatuuri jossa ei tarvitsisi tehdä kompromissejä.
Se ei valitettavasti ole mahdollista koska ei ole olemassa yhtään sellaista ihmistä joka sen voisi toteutaa ilman oman voiton pyyntiään.
Arpa on heitetty.
Kansa päättää seuraavissa vaaleissa tulevat päättäjät.

Toimituksen poiminnat