Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Narsistit ja sosiopaatit häiritsevät nettikeskustelua

Netissä mellastavat kaikensorttiset narsistit ja sosiopaatit. Sen huomaa helposti myös Uuden Suomen blogikirjoittelusta. "Tarttee vain vähän sivulleen vilkaista", kuten Simo Salminen aikoinaan "rotestilaulussaan" totesi. Esimerkkejä olisi yllin kyllin, mutta vilkaisun tuloksista olkoon esimerkkinä Hannu Keräsen tuore US-blogi.

Netti on erinomainen ratkaisu, mutta sillä ovat omat varjopuolensa. Aiheesta on hyvä Marko Niemisen kirjoittama artikkeli Helsingin Sanomissa 10.8. Hän kertoo, että psykiatri ja lääketieteen tohtori Elias Aboujaoude Stanfordin yliopistosta on todennut, että teknologian tuoma uusi sosiaalinen media muuttaa ratkaisevasti ihmisten keskinäisen kanssakäymisen ehtoja.

"Aboujaouden mukaan sosiaalinen media vahvistaa persoonallisuudessamme viittä sellaista piirrettä, jotka muutoinkin vievät helposti ongelmiin. Yksi piirre, jota nettielämä vahvistaa, on mahtailu. Netin äärellä ei ole sellaisia rajoitteita, kuten läheisten ilmeitä ja eleitä, joiden tuoman välittömän palautteen avulla viestittäjä voisi suhteuttaa sanomistaan tai tuntemuksiaan ja oppia palautteesta. Niinpä netti antaa helposti vallan välinpitämättömyydelle, tahdittomuudelle ja töykeyksille", Hannu Nenonen kirjoittaa.

Toinen piirre, jota Aboujaounde väittää nettielämän kärjistävän ylenmääräisesti, on narsismi. Netissä, ristiriitaisesti sen globaalin luonteen kanssa, itse kukin on sivujensa ja selaustensa keskipiste.

Nenonen kirjoittaa myös, että netissä "ilkeily on helpompaa kuin kasvotusten, puhelimessa tai kirjeissa, ja online-yhteisöissä törkeydet saavat suuren sijan viesteissä. Näin käy myös aikuisten kesken, vaikka itsehillinnän ja harkitsevaisuuden pitäisi kuulua aikuisuuteen".

"Ongelmaksi on jäänyt se, että puuttuvat pelisäännöt ja kritiikittömyys vievät suuren osan välineen eduista."

On suuri vaara, että netti jää yhä enemmän narsistien ja sosiopaattien temmellyskentäksi. "Normaalit" ihmiset eivät halua tulla tänne asiattoman solvauksen kohteiksi. Siksi ehdotan, että Uusi Suomi jakaisi blogipalstansa kahtia. Toisessa käytettäisiin tiukkaa moderointilinjaa, vain asiallinen keskustelu sallittaisiin. Toisella blogipalstalla jatkuisi nykykohellus.

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (122 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Aina aika ajoin yritän siistiä omaa blogiani. Heti saan siivouksen kohteilta palautetta, joissa minua syytetään sensuurista ja siitä, että en kestä kritiikkiä. Siitähän ei toki ole kysymys.

Toissa päivänä pari tällaista henkilöä kirjoitti aiheesta jopa omat bloginsa, kun eivät saaneet halujensa mukaisesti kohteltaa blogissani.

Jussi Heino

Reijo

Päätin jo etten kirjoita blogiisi ja taisit jopa toivoa sitä. Mutta kerran ryhdyit julkisesti panettelemaan kirjoitustani niin päätin puolustautua. Ja kuten aina ennenkin, kun poistat tämän kirjoituksen niin teen siitä raflaavan oman blogini.

Jotta jokainen joka lukee Reijo Tossavaisen kirjoituksia niin pistän tähän mitä ikävää ja asiatonta häneltä kysyin ja mistä hän ainakin osaksi sai tämä muka-ajatuksen.

Niin Reijo

Olet oikeassa että media kiinnittää huomioinsa vääriin asioihin. Mutta mitä te olette noille asioille tehneet? Ette mitään. Jäitte suosiolla pois hallituksesta jotta ei tarvitisisi. Kerropa minulle ihan konkreettisia aloitteita mitä olette saaneet aikaan noista?Puheita ei lasketa, sillä puhuahan te ja muutkin osaatte. En ole huomannut kyllä. Keskitytte vain Halla-ahoineen maahanmuuton ongelmiin, postmordeniin taiteeseen yms hömppäpolitikointiin, siinä mielessä että se ei politikoille kuulu. Ja todellakin, Suomessahan tämä maahanmuutto on todella pakahduttava ongelma????

Maahanmuuttoa pitää hoitaa ja parantaa mahdollisuuksien mukaan ja hakea lääkeitä. Mutta teidän tarjoilema lääke on laiton ja väärä. Islaminusko/mustaihoisuus yms ei todellakaan ole agenda nro 1(muita asiaan liittyviä en ole juuri huomannut), vielä vähemmän oikea kohde ja tapa lähestyä maahanmuuton ongelmakenttää. Eikä se että lässytätte ettei rahaa saisi antaa Euromaille, vaan pitäisi pistää pankit ja rahalaitokset polvilleen jotta saatte nauttia ja kiusata kansaa. Minkään sortin vastuuta teillä ei ole. Ei ollut halua hoitaa juuri noita kysymyksiä joista tuossa saarnaat. Pitää vain saada lisää kannatusta.

Ja ihan tiedoksi että jos taas poistat tämän niin tämä on tallessa.

Ps. Maahanmuutosta ovat kaikki puolueet huolissaan ja haluavat kehittää sitä. Mutta ei teidän lääkeillä ja metodeilla

''''

Kokonaisuudessaan se on tässä alla olevassa linkissä. Eli Reijo kannattaa miettiä sitä aisiaa että sinulla ja puolueellanne ei ole TOTUUTTA ASIOISTA. Vain teidän oma totuutenne ja 73% onneksi Suomalaisista ei usko teidän totuuttanne.

http://jussimanhki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/80184-...

Pentti Järvi

Muistan hyvin sen mielenkiintoisen blogisi talviturismista etelässä. Sehän koski toki eläkeläisiä eikä "köyhiä", millaiseksi se blogi silloin väännettiin ja väännetään yhä.
Eräs tyyppi pilasi sen menettäen toki kasvonsa häiriköinnillään eikä ainakaan edistänyt Vihreitten menestystä vaaleissa.

Reijo Tossavainen

Uuden Suomen ohjeet ovat hyvät. Valitettavasti niitä ei noudateta eikä valvota riittävästi:

Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
Älä levitä huhuja tai valheita.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
Älä mainosta.
Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.

Teemu Tilaeus

Tälläkin palstalla pyörii sellaisia ihmisiä, jotka äityvät suoraan ilkeilemään edes tutustumatta blogitekstin aiheeseen sen paremmin. Rakentavaa kritiikkiä täältä ei saa, pääasiassa kuraa niskaansa. En myöskään usko, että he kasvotusten kehtaisivat kaikkea sanoa.

Olen pistänyt merkille, että pääasiassa suunsoittoa harrastavat ne käyttäjät, joilla ei ole edes omaa kuvaa esillä. En toki halua yleistää, täällä toki on paljon ihan asiallisia ''kuvattomia'' käyttäjiä.

Itse olen omassa blogissani pääasiassa jättänyt solvaajienkin tekstit kertomaan heidän älynsä säkenöinnistä.

Pekka Raukko

Narsismin mennessä äärimmäisyyksiin, saattaa kirjoittaja kuvitella hallitsevansa koko ilmatilaa. ;)

Reijo Tossavainen

En ole asiantuntija, mutta arvelen, että narsismista ja sosiopatiasta kärsivät eivät itse huomaa ongelmaansa. Siksi siihen on vaikea puuttua.

Pekka Raukko

Löytää se sokeakin kana jyvän... ;)

Pekka Raukko

Oletko siis huomannut itsessäsi narsistisia ja sosiopaattisia piirteitä?

Reijo Tossavainen

Tarkoitan sitä, että Raukko on tyypillinen häirikkökäyttäytyjä. Kokemusta siitä on riittävästi niin täällä kuin muuallakin.

Pekka Raukko

Reijo tahtoo ilmeisesti olla, Aboujaounden sanojen mukaan, "sivujensa ja selaustensa keskipiste".
Sen vuoksi hänen on voitava hallita bolgissaan kaikkien muidenkin kirjoituksia. Jos joku ei ymmärrä ihailla hänen saavuttamaansa ilmaherruutta, on se osoitus kirjoittajan asiattomuudesta.

Pekka Raukko

Eräs perussuomalaisille tyypillinen häiriökäyttäytymisen muoto on se, että omia kommentteja täydennellään sen jälkeen kun niihin on joku vastannut.

Pentti Järvi

Pekka: senverran paljon olen näitä usarin blogeja plaraillut, että voin sanoa Tossavaisen olevan hyvinkin maltillinen ja harkitseva kirjoittaja joka ei useinkaan edes käy kommentoimassa muiden blogeja, joten se siitä ilmaherruudesta ja blogistanin hallitsemisesta.

Tämän blogin aihe on mielenkiintoinen ja väittämät pitänevät paikkansa. Netissä on helppoa huudella mitä sylki suuhun tuo.

Pekka Raukko

Pentti
Narsistin on oikeastaan pieni pakko pysyä omassa kolossaan.
Ei narsisti nimittäin välttämättä ole tyhmä ja ymmärtää että ilmaherruus on mahdollinen vain omassa blogissa, jossa "ohjauspaneli" on näpeissä.

Dari-anne Suomalainen

Lukekaa " kyykäärmeen sikiöt" evankeliumia, kirkkoisiä ja lutheria, näette pirullisen ilkeää puhetta ja demonisointia.

Sillä meidät on kasvatettu, syyttämään muita... väärillä todistuksilla, valheilla ja vedätyksillä.

Matti Palviainen

Jeesus vertasi fariseuksia kyykäärmeiden sikiöihin. Perustelut ovat evankeliumeissa ja todella laajat perustelut - Jeesuksen aikaiset isien perinnäissäännöt lisättyinä uusilla ja kamalilla - Talmudissa.

Ovatko perustelut riittämättömät?

Vilho Juntunen

"En ole asiantuntija, mutta arvelen, että narsismista ja sosiopatiasta kärsivät eivät itse huomaa ongelmaansa."

Totta. Minäkin olen havainnut saman. Jotkut ovat niin ahdasmielisiä,
herkkähipiäisiä ja tosikkoja.

Käyttäjän Muffinssi kuva
Antti Kymén

Mutta, talla hetkella netti on luultavasti ainoa paikka missa saa vapaasti ja pelottomasti ilmasta mielipiteensa asiasta kuin asiasta. En oikein syty idealle, etta ensiksi hiljennetaan ihmiset reaalimaailmassa, ja sen jalkeen tukitaan suut netissa.

Valitettavasti nettisensuuria ei onnistuta millaan keinoin toteuttamaan. Ehka jotain Suomen sisaista sensuuria voi yrittaa, mutta sihen se jaakin.

Olen Teemun kanssa samoilla linjoilla, etta asiattomat viestit kannattaa jattaan omaan arvoonsa sinne kommentteihin. Kylla suurin osa ihmisista ymmartaa mika on suunsoittoa ja idioottimaista puhetta. Netti on siita kiva asia, etta ihmiset saavat itse antaa kommenteille ja asioille arvon. Se on sita vapautta se.

Olen huomannut, etta vanhemmalla sukupolvella on joku ihmeen nettiphobia ja pakonomainen tarve pistaa asiat rullaamaan niinku omaksi parhaakseen nakee. Tieda sit millasia psykopaatteja toinen maailmansota kasvatti ja millasia lapsia se sukupolvi kasvatti, mutta tiedan, etta se jalkimmainen sukupolvi on nyt vallassa.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Kaima puhuu kyllä asiaa! Ilmestyvät kuin paskakärpäset, tyhjästä sabotoimaan hyviäkin avauksia. Kaikesta huolimatta, aika pian he paljastuvat aktiiveille käyttäjille!

Dari-anne Suomalainen

Mielenkiintoista tässä on se, että juutalaisista ja islamin ihmisistä on saanut sanoa mitä tahansa, mutta sen jälkeen kun aloin purkamaan meidän omaa uskontoa, jolla perussuomalaisetkin hurskaasti alkuaikoina ratsasti mummojen äänten metsästyksessä, niin tilanne on alkanut muuttua parempaan suuntaan.

Se on hyvä asia, tottakai, on terveellistä oppia näkemään itseään, omia vääristymiään ja ajatustottumuksiaan.

Parannuksentekoon on aina varaa ja se on aloitettava itsestä.

a. rahikainen

"Parannuksentekoon on aina varaa ja se on aloitettava itsestä."

Jeps. Milloin Sinä ajattelit aloittaa?

Dari-anne Suomalainen

Rasismia ja antisemitismia vastaan voin kirjoittaa räväkästikin,( myös vastaisuudessa ), kristinopin kritiikkiä tulee myös, aina tilaisuuden tullen.

Ei pitäisi olla kiellettyjä aiheita, lain mukaan.

Matti Palviainen

Talmud-juutalaisuus kieltää juutalaista avioitumasta muun kuin juutalaisen kanssa.

Miksi?

Tmämänkö vuoksi?

"Gentile sperm leads to barbaric offspring'
Rabbi Dov Lior says Jewish Law prohibits sterile couples from conceiving using non-Jew's sperm"

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4006385,...

Nykyjuutalaisuus perustuu Wikipedian mukaan farisealaisuuteen. Ym esimerkistä näemme, että nykyjuutalaisuus opettaa rasismia.

Miksi?

Siksi, että nykyjuutalaisuuden "pyhä" kirja Talmud on äärirasistinen teos.

". Keritoth 6b: Ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä.

2. Kiddushin 68a: Ei-juutalaiset ovat eläimiä, aaseja.

3. Midrash Talpioth 225d: Jehova (Jumala) loi ei-juutalaiset ihmisen muotoisiksi, niin ettei eläinten muotoisten eläinten tarvitse palvella juutalaisia. Ei-juutalainen (esim. kristitty) on niin ollen ihmishahmon omaava eläin, jonka on palveltava juutalaista yötä päivää. Heitä ei voi koskaan vapauttaa tästä palvelusta.

4. Shene Lukohoth Haberith: Vaikka maailman kansat ulkonaisesti muistuttavat juutalaisia, he ovat varsinaisesti vain apinoita ihmisiin verrattuna.

5. Ketuboth 111a: Ei-juutalaiset ovat kansaa, joka on kuin aaseja - orjia, jotka katsotaan isännän omaisuudeksi.

6. Jebamoth 98a: Kaikki ei-juutalaisten lapset ovat oikeudellisesti äpäriä, koska ei-juutalaiset ovat vain eläimiä." - Talmud - unmasked

Talmud sisältää sadoittain rasistisia mainintoja. Mistä natskirjasta voimme lukea rasistisen eli ali-ihmisiksi juutalaiset leimaavan lainauksen? En ole koskaan vielä nähnyt yhtäkään. Ihmeekseni! (Syytöksiä juutalaisten käyttämän taloudellisen ja poliittisen vaikutusvallan väärinkäytöstä valtaväestöjä kohtaan ei lasketa.)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Netti on vain aaltoja ja rautaa. Jos ihmisillä on varjopuolia, ei siitä kannata nettiä syyttää.

Matti Jaatinen

Kansanedustaja Tossavainen mollaa tällä kertaa (hänen kanssaan eri mieltä olevia) blogikirjoittelijoita. Mitkäs kaikki ryhmät ovatkaan jo saaneet maistaa kansanedustajan ruoskaa? Nuoriso ainakin tuli ensimmäiseksi haukuttua pystyyn.

On helppo uskoa, ettei Tossavainen pyri toiselle kaudelle. Ei sinne tällä menolla olisi mitään asiaakaan.

Reijo Tossavainen

Niin nuorilla kuin vanhemmilla on piirteitä, joita voi kehua tai kritisoida.

Kerran kirjoitin, että nuorten keskuudessa ei kaikkien osalta ole työmoraali kunnossa. Esimerkkinä oli Linnanmäki. Äsken valmistunut työsuojeluviranomaisten tutkimus todisti kirjoitukseni perusteet oikeaksi.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Lähtökohtaisesti arvioin, että kaikki hiukan epäonnistuen fb-häirikköjä arvioivan jenkkipsykiatrin kuvaamat viisi piirrettä tarvitaan, että yleensä kirjoittelee us-puheenvuorot tyyppisellä alustalla.

Näin ollen siis tunnustaudun kaikkien noiden viiden piirteen "kantajaksi".

Mahtailu, narsismi, alhaisuus, ilkeily (e-kiusaaminen) ja impulsiivisuus.

Oikeastaan täällä - tai Englannin mellakoissa - ei oikein pärjääkään, jos ei ole aseita ja "aseiden hallussapitolupaa".

Ehdotankin vakavalla mielellä, että jokainen tämän tekstin ("testin") lukeva etsii kotipeilistään nuo viisi piirrettä: löydetyn vian kanssa voi sitten toimia aika lailla siistimmin, koska löytäjä hallitsee ongelmansa eikä ongelma kantajaansa.

Jokainen, joka on ollut yli 5 vuotta parisuhteessa tietää tasan tarkkaan, mitä tarkoitan.

Hienosti asiaa kutsutaan nimellä projektiivinen identifikaatio: "En mie, mutku nuo muut".

Asiasta ilmestyy syyskuussa laajempi katsaukseni lehdessä, joka kuuluu osan us-puheenvuoroihin osallistuvista tilauskantaan.

Lehden päätoimittaja kirjoittelee tänne aika ajoin.

Pekka Raukko

"Näin ollen siis tunnustaudun kaikkien noiden viiden piirteen "kantajaksi"."

Näitä piirteitähän on jossakin määrin kaikissa ihmisissä ja ne ovat kohtuullisessa määrin esiintyessään positiivisia ominaisuuksia.

Esimerkiksi narsismi tarkoitaa kohtuullisessa määrin lähinnä hyvää itsetuntoa ja vasta kun se pakottaa henkilön tukahduttamaan ja sensuroimaan muiden mielipiteet, voidaan puhua narsisisesta persoonallisuushäiriöstä.

a. rahikainen

Pekka Raukko: "Valitettavasti narsisti ei voi antaa "kaikkien kukkien kukkia", sillä se vie sietämättömällä tavalla huomiota pois hänestä itsestää."

+

Pekka Raukko: "Näitä piirteitähän on jossakin määrin kaikissa ihmisissä ja ne ovat kohtuullisessa määrin esiintyessään positiivisia ominaisuuksia."

=

Logiikkasi mukaan jokainen meistä on narsisti jossain määrin - myös sä itse. Eipä tarvitse ihmetellä mikset voi antaa "kaikkien kukkien kukkia", kun se vie sietämättömällä tavalla huomiota pois susta itsestäsi.

Pettämätöntä logiikkaa, vai mitä??

Pekka Raukko

Rahikainen on ollut kiitettävän tarkkaavainen!

Epäloogisuus on seurausta siitä, että tässä keskustelussa on käytetty sanaa "narsismi", kun on oikeasti tarkoitettu narsistista persoonallisuushäiriötä.

Narsistinen persoonallisuushäiriö on se, jonka Reijo on päätellyt itsellään olevan, koska hän ei sitä itse huomaa.

Reijo Tossavainen

Antti, sinä tohtorina tiedät, että peilistä näkyy erilaisia kuvia. Joillakin oireet näkyvät pahempina, mutta juuri he eivät osaa katsoa peiliin oikealla tavalla. Ja kun aspiriini ei auta, niin saamme kärsiä ongelmista jatkossakin.

Kullervo Niittymaa

"Netissä mellastavat kaikensorttiset narsistit ja sosiopaatit."

Minusta maailmassa mellastavat kaikensorttiset narsistit ja sosiopaatit.
Ja se näkyy erittäin selkeästi netissä.

Sami poistunut

Simo Salminen taisi kuitenkin laulaa, että
"tarttee vain vähän tsiigata ympärilleen".
(Sivulleen vilkaiseminen on ihan eri juttu.)

Reijo Tossavainen
J. Gagarin

Niin ja laulu jatkui: "Kaiken maailman törpötkin ne luulee olevansa vaikka mitä. Mut ei ne oo ku hemmetinmoisia sössöjä vaan!

Pekka Raukko

:)

Tossu ja Simo muuten sopisivat NYT-liitteen "kun kaksi marjaa" kuviin ;)

Reijo Tossavainen

Simolla oli tarkkoja havaintoja...

a. rahikainen

Pekka Raukko: "Tossu ja Simo muuten sopisivat NYT-liitteen "kun kaksi marjaa" kuviin ;)"

[sarkasmi]

Ja jälleen Pekka todisti analyyttisen ja rakentavan tapansa keskustella aiheesta. Pekka jos kuka osaa tehdä sen tarttumatta henkilöön.

[/sarkasmi]

Rasittavaa lukea noita Raukon tyhjänpäiväisiä jorinoita ja solvauksia. Mitäpä jos vaikka menisit Raukko takaisin sinne metsään suojelemaan luontoa, olisi sustakin jotain hyötyä. Hus sika metsään!

Pekka Raukko

Minulla on sinulle, rahikainen, ilmainen neuvo.
Hanki jostain oma tahto, niin voit vapaasti valita mitä luet. Elämä muuttuu oman tahdon myötä selvästi vähemmän rasittavaksi.

a. rahikainen

Rasittaa lukea näitä viestiketjuja, joutuu pomppimaan raukkojen kommenttien yli..

Pekka Raukko
M-T Heikka

Nyt on yksi narsistisosiopaatti, "alkoholisti", "natsikoira" vähempänä, tai ainakin näkymättömänä. Kokonaan en poistanut tietojani, koska kirjoitukseni ovat mielestäni niin hyviä, kiäh, kiäh. Fb:n pidän, en edes oikein tiedä, miten sen saisi poistetuksi. Yritin tehdä kumminkin näkymättömäksi itseni.

Minulla kun ei ole minkäänlaisia hökohtaisia pyrkimyksiä ollut tällä kirjoittelullani. Olen pitänyt vain hauskaa, mutta nyt se on loppu.

Son moro!

Voin kommentoida vielä joidenkin ystävieni blogeja, mutta yritän olla mahdollisimman väritön, hajuton ja mauton jatkossa.

Reijo Tossavainen

Merja, älä karkaa minnekään! Ihailen huumoriasi ja mielipiteitäsi...

M-T Heikka

Kiitos Reijo. Täällä on ollut tosi mahtavaa tutustua. Nythän mie tunnen jopa kansanedustajia liudan! Kyllä tämä juttu plussanpuolelle reiphaasti näinollen menee.

Mie nyt ainakin pidän matalampaa profiilia, koska tämä ei ole enää kovin mukavaa meikäläisille. Viha on käynyt ilmeiseksi. Ne suuttuivat Perussuomalaisten jytkystä, meille sympatiseeraajillekin. Niin mie uskon.

Mutta voi olla, että ainakin pressanvaalit sitten vetää pullahtelemaan pintaan taas.

Kyllä mie vielä tänne kirjoittelen kommentteja, mutta harvoille ja valituille.

Se oli mahtava homma tämä JYTKY! Eihän se kumma, että rytisee.

Voimia kansanedustajalle!

Reijo Tossavainen

Onhan tämä välillä todella turhauttavaa... silti on jaksettava uskoa parempaan huomiseen.

Markus Lehtipuu

Tossavainen on oikeassa.

Asiakeskusteluissa pitää pysyä asiassa. Olen itsekin poistanut henkilöön meneviä rienauksia, jotta keskustelu pitäytyisi asiakysymyksissä.

Tästä siivoamisesta on ollut seurauksena, että rienaajat alkavat syyttää sensuurista, "jos on eri mieltä". Näinhän ei suinkaan ole.

Kaikki mielipiteet tulee sallia. Mutta toisten keskustelijoiden haukkuminen ei ole mielipide vaan kunnianloukkaus tai vastaava rikos.

Jos poistamme kaikki henkilökohtaisuudet, silloin se asia löytyy, ja mahdollisesti joskus Suomessa saadaan katastrofit vältetyiksi ja huonot asiat kuntoon.

Jussi Heino

No Markus

Kerran Tossavainen ei suostu vieläkään vastaamaan toisena kirjoituksena tässä blogissa(ainakin nyt vielä) olevaan kommentiini vastinetta pitäen sitä ilmeisesti asiattomana edelleen. Niin kerros Markus sinä, mikä kysymys/väite tuossa minun vastauksessasi on sellainen sinun mielestä että se ansaitsi tulla poistetuksi? Reijosta ei ole miestä kertomaan mikä siinä oli niin rienaavaa häntä ja Persuja kohtaan? Onko se siis rienausta jos kysyy että mitä olette tehneet niiden asioiden eteen? Hänhän kauniisti muistaakseni kirjoitti että vanhusten vaipat ja vanhusten hoito pitäisi saada kohdilleen ja muuta ihan asiallista asiaa, mutta ei ole halua tehdä sitä eli mennä hallitukseen tai edes liittoutua hallituspuolueiden kanssa tai tehdä aloitteita? Ehkäpä syy oli siinä, että mitään ei ole muuta tehty viime aikoina kuin haukuttu muita? Halla-ahon kirjoituksia puolusteltu ja Norjan raiskauksista levitetty valheellisia väitteitä.

Pekka Raukko

Ainoa Tossavaisen ulospäin näkynyt toimi kansanedustajana on ollut sitkeä yritys kopioida hänen ihailemaansa venäläistä lainsäädäntöä Suomeen.

Onneksi jo ajatus on kuolleena syntynyt.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Parahin J. Heino,

tyylisi kirjoittaa on niin yksipuolista mustamaalaamista, etten enää edes jaksa vaivautua lukemaan "vastineitasi". En ihmettele, jos niitä ei käy edes vilkaisemassa yksikään omilla aivoilla ajatteleva otus. Joten ole hyvä ja tosiaan "poistu voittajana" kuten tuolla jo ilmoitit.

Ja pysy poissa "voittajana", kiitos.

Pentti Järvi

Jussi: kuten yllä kirjoitin, oon selaillut näitä blogeja usarissa paljon ja noihin kysymyksiisi on sinulle vastannut monikin kirjoittaja tai kommentoija.
Ja tiedoksi: eduskunta on kesälomillaan, kokoontunee syyskuun toisella viikolla.

Tuomas Taivasaho

"Reijosta ei ole miestä kertomaan mikä siinä oli niin rienaavaa häntä ja Persuja kohtaan?"

Älä nyt Jussi loukkaannu. Reijo kuuluu siihen ikäluokkaan joka ei sorru ylimieliseen ja huonoon käytökseen. Kyllähän poliitikon, joka sentää niinkin paljon täällä päiväsaikaan kirjoittelee, vastaa kysymyksiin jos pystyy. He ovat kansan palvelijoita ja vastaaminen on heidän tehtävänsä.

Kommentissasi ei ollut minusta mitään rienaavaa, asiattomuutta tai henkilöön kohdistuvaa tekstiä mihin pystyisi takertumaan. Pahempaa tekstiä kuulee suuressa salissa kansanedustajien mellastaessa V-painikkeella puheenvuoron saatuaan.

Reijo Tossavainen

Olen pyytänyt Heinoa ja Raukkoa pysymään poissa blogistani.

He tässä nyt omalla tavallaan todistavat blogini oikeaksi...

Jussi Heino

Niin Reijo

Niin todistinkin että sinun kanssasi minun ei kannata yrittää keskustella. Kysyn lian vaikeita ja ikäviä. Mutta poistun nyt tästä blogista voittajana :)

Ei löydy Persuilta vastauksia yllä oleviin kysymyksiin. Ja varoitukseni on voimassa. Jos 3. kerran poistat kirjoitukseni niin pistän ne omaan ja voit olla varma että raflaavasti.

Halla-ahon ylistettävä kommentti tähän loppuun sitten jossa Herra Tossavainen ei näe moitteen sijaa.

Jussi Halla-aho: ”Euroopan kannalta oleellista on, että kaikki terroristit ovat muslimeja."
Jussi Halla-aho: ”Mitä kala tekee? Ui. Miten kalan uiminen lopetetaan? Pannaan kala päiviltä. Mitä vasemmistohuligaani tekee? Heittää kiviä. Miten vasemmistohuligaanin kivenheitto lopetetaan?”

Missähän ne todelliset narsissit ja sosiopaatit ovat?

Pekka Raukko

En oikein ymmärtänyt?

Mitä me todistamme oikeaksi kun emme noudata narsistista persoonallisuushäiriötä indikoivaa pyyntöäsi?

Reijo Tossavainen

"Olkoon rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto."

Pekka Raukko

Aimo
Todellinen narsisti saa rauhan vasta kun on ITSE julistanut pitävänsä hallussaan täydellistä ilmaherruutta ja poistanut kaikki sitä epäilevät kirjoitukset.

Matti Jaatinen

"Kaikki mielipiteet tulee sallia. Mutta toisten keskustelijoiden haukkuminen ei ole mielipide vaan kunnianloukkaus tai vastaava rikos."

Vielä kun "maahanmuuttokriitikot" joskus ymmärtäisivät, että sama koskee mamujen haukkumista.

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Lehtipuu on täällä viimeinen jolla on varaa natkuttaa sensuurista ja henkilökohtaisuuksiin menemisestä!

Jos herra itse edes eläisi niin kuin yrittää opettaa, eli sensuroisi ne omatkin henkilökohtaisuuksiin menevät pottuilunsa pois blogistaan niin tuossa natkutuksessa olisi edes uskottavuuden jyvänen.

Lehtipuulle "rienaaja" on jokainen joka on hänen näkemyksistään eri mieltä.

Markus Lehtipuu

Ilmoittauduit sitten.

Rienaaja tarkoittaa ihmistä, joka ryntää haukkumaan kirjoittajia eikä kommentoi itse asiaa. Tyypillinen esimerkki: "Lehtipuu on täällä viimeinen jolla on varaa..."

Mitä merkitystä on sillä, "kenellä on varaa". Kyse on ASIASTA, siitä, että asiakeskusteluissa kommentoidaan asiaa, ei henkilöä.

Karjala tulee palauttaa, koska se on laillisesti Suomen alue, ja se on sovittu sopimuksin, ja Venäjä on kokonaisen Suomen tunnustanut, Karjala, Salla ja Itä-Kuusamo mukaan lukien. Nämä ovat asiaperustelut. Minä en ollut edes syntynyt noina aikoina, esi-isilläni ei ollut Karjalassa maita enkä itse ole millään tavalla osallisena Karjalan maihin, edunsaajana enkä kärsijänä. Jos joku on eri mieltä, keskittyköön asia-argumentteihin.

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Markus Lehtipuu, katso peiliin, minusta sinä olet tekopyhä. Montako kertaa olet haukkunut blogisi kommentoijat ties miksi? Pitääkö kaivella esimerkkiä tyylistäsi?

Et sinä omia rienauksiasi poistele vaan ne jotka niitä kommentoivat. Sinä olet juuri yksi niistä bloggaajista täällä, joka osoittelee sormella sitä kuka ja millainen ihminen (omasta mielestäsi) kommentoi, sillä tavalla yrität kohdistaa huomion argumentista sen esittäjään, pois asiasta.

Markus Lehtipuu

Noniin. Ja mitä olet mieltä itse asiasta?

Edistääkö henkilöön menevä rienaus itse asiakeskustelua vai ei?

Minusta ei edistä, ja siksi poistan sen. Asioista pitää osata keskustella, ei muista keskustelijoista.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Parasta on katsoa peiliin, Tossavaisenkin.

Tuo oli ilkeästi sanottu, mutta täällä US:n blogistaniassa turmeltuu. :))

Reijo Tossavainen

Turmellusta vastaan kannattaa taistella...

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Siksi juuri kirjoitinkin tapojeni vastaisesti niin kuin kirjoitin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Turmellusta vastaan kannattaa taistella....
Siis tämä nettietiikkakeskustelu tulee kyllä nyt vähän oudosta osoitteesta. Eikö koko hommafoorum ja sieltä täällä vierailevat ole yhtä roisiuden kilpalaulantaa?!
Tietysti täällä liikkuminen raaistaa kenet tahansa mutta jos haluaa tietää mitä yhteiskunnassa on menossa on hyvä välillä käydä täällä.
Minun on vaikea ymmärtää teidän kaltaisten suht maltillisten p-suomujen totaalista sokeutta oman sylttytehtaan toimintaa kohtaan. Kyllä sitä luulee että tämäkin nettietiikan esilleotto on jonkinlainen vitsi kun se tulee PSpuolueesta käsin.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Asian vierestä: "pittäis saada muijallekkin töitä. Ittestä ei ole niin väliä, juu!"

Anni Loren

Noinhan se Halla-aho taannoin toivoi, muijalle hyväpalkkaista työtä mutta pääsikin itte sattumakansanedustajaksi.
Aika paksua Tossavaiselta täällä kauhistella muiden narsismia ja sosiopatiaa:)

a. rahikainen

Tapansa mukaan Annikin jatkaa henkilöihin menevää solvausta..

Pekka Raukko

Blogauksen otsikko on:
"Narsistit ja sosiopaatit häiritsevät nettikeskustelua"

Jos sen olisi kirjoittanut vähemmän narsistinen ihminen, niin se voisi olla esimerkiksi:
"Keskustelijat häiritsevät narsistista sosiopaattia"

Kalle Lehtonen

Viittaat Raukko ilmeisesti vaatimattomasti itseesi ;-)

Pekka Raukko

Viittaukseni on kyllä selvästi laajempi ja käsittää käytännössä lähes jokaisen "ei-tossavaisen".

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Nimiä kehiin, eihän tällaisesta vihjailusta tule kuin vihaiseksi.

Pekka Raukko

Ei persu koskaan puhu suoraan.
Kuvittele, kuinka vaikeaa se "Kylmälehdonkin" olisi päivittäin rimpuilla irti omista sanomisistaan, jos se ei käyttäisi mahdollisimman moniselitteista ja vihjailevaa kieltä.
Kun ei ole mitään sanottavaa, kannattaa se sanoa mahdollisimman epäselvästi.

M-T Heikka

Näinköhän. Muistini mukaan sinä juuri paheksuit sanomaani, että Vihreiden leijonalta puuttui MUNAT (vaalimainoksessa). "Että miten voi nainen noin sanoa", jne...

Uskon ettette kestä suoraanpuhumisen kulttuuria ollenkaan. Sehän on juuurikinsitä perussuomalaista ittehhään.

Olisi pitäny varmaan sanoa, että vaakunassa ei kaikki täsmää, sillai vihjailevasti. :)

Pekka Raukko

Merja
Nyt taidat sekoittaa "suoraan puhumisen" ja "suorosta puhumisen".

Tuula Hölttä

Marrku T: "Nimiä kehiin, eihän tällaisesta vihjailusta tule kuin vihaiseksi."

:) Elä sie Markku hermoile, ilo pintaa vaa vaik syän märkänis.

Tämän tyyppisten blogien ansio on mielestäni se, että ehkä me tämän sanailun myötä kaikki lopulta ymmärrämme, että ns. pahuus on aina pahaa vain suhteessa johonkin, johon verrataan, ja että pahuus "an sich" on meissä jokaisessa, eikä vain siinä ulkopuolellamme olevassa "tertiuksessa", jota arvostelemme hänen tekojensa mukaan, kun oma arvostelumme kohdistuu pääsääntöisesti vain siihen, mitä me haluamme tai aiomme.

Samuel Virkiö

"Nimiä kehiin"

Aika monihan tänne on jo ilmoittautunut.

Reijo Tossavainen

Toistamiseen totean, että Uuden Suomen ohjeet ovat hyvät. Valitettavasti niitä ei noudateta eikä valvota riittävästi:

Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
Älä levitä huhuja tai valheita.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
Älä mainosta.
Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.

Reijo Tossavainen

Oma moderointilinjani on myös tuolla ylhäällä oikeassa reunassa näkyvissä, mutta tulkoon sekin kertauksena tähän:

"Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi. Älä levitä huhuja tai valheita. Käytä asiallista ja hyvää kieltä."

M-T Heikka

Jos mie saisin tehä vielä synnintunnustuksen:

Kaikki Vihreät ja demarit ovat hyvin älykkäitä, suvaitsevaisia, laaja-alaisesti ajattelevia ja kovat faktatkin hallitsevia täysin normaaleja ihmisiä.

Perussuomalaiset sitävastoin ovat joko takapuoltaan raapiviaa lannanhajuisia maalaisia tai kaupunkien räkälöissä aikaansa viettäviä alkoholisteja. Rippikoulukin on jäänyt käymättä monilta. Heillä on paljon muitakin psyykkisiä ongelmia kuin alkoholisimi. He ovat luonnehäiriöisiä: narsisteja, sosiopaatteja tai psykopaattimassamurhaajia. Joka tapauksessa he ovat lähes idiootteja. On aivan oikein, että nämä ihmiset vaiennetaan kuoliaiksi. Vielä parempi olisi, että naulattaisiin laron seinään häpeäpaaluun. Siinä roikkuisivat ja hiljaa olisivat häiritsemästä parempien ihmisten elämää.

Amen.

Pekka Raukko

Noinkohan olisivat hiljaa...
Ei Tossavainen ainakaan.

Pekka Raukko

Jos olet rivien välistä lukenut, että pitäisin Tossavaista suorona tai mulkkuna, niin syytä vain omaa likaista mielikuvitustasi.

Pentti Järvi

Merja: luikkos sen Väisäsen kirjoituksen leikkikaluista, ase-sellaisista? Pitkästä aikaa sain nauraa oikein kunnolla. :)

http://jukkav.puheenvuoro.uusisuomi.fi/80194-leikk...

Reijo Tossavainen

Ensin mikäkin ajattelin, että mies on leikkisällä tuulella. Sitten kuitenkin havaitsin, että hän oli tosissaan! Voi hyvä hyssykät...

Anni Loren

Kaikenlainen rötöstely elämäntapana, kirkkoviinojen- ja hopeiden varastamisesta jatkuvaan anabolisten steroidien ja huumausaineiden käyttöön yhdistyneenä ampuma-aserikollisuuteen on myös persujen sydäntä läsnä. Tämä unohtui Merjalta:)

Vilho Juntunen

Oletteko huomanneet? Tämä blogihan on keskustelua keskustelusta
vain keskustelun vuoksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No kyllä. Vaan loppuun asti luin kommentit saadakseni selville, kuinka syvälle Raukko kehtaa ryömiä. Hulluudessa on voimaa : D

Pekka Raukko

Jos olisin Reijo, väittäisin kirjoitustasi asiattomaksi.

Koska en ole, totean kirjoituksessasi olevan asiaa jotakuinkin se määrä, johon kirjoittajan resurssit riittivät.

On aina hienoa kun yltää omaan maksimaaliseen suoritukseen!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kiitos! Ihan kuin alkaisit sinäkin tajuta, kuinka yliarvostettua asiallisuus Suomenmaassa on.

Pohjan Akka

Miten tämä blogi onnistuikaan niin, ettei yhtään sanaa asiallista keskustelua ole syntynyt?

Reijo Tossavainen

Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kommentit ovat olleet odotettuja. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa... Ruma kielikuva, mutta sallittaneen tässä tilanteessa.

juri g.

Juuri. Mutta sinä kansanedustajana ja kansan edustajana voisit pysyä mutapainin yläpuolella. Kirjoittaa ploki ja olla huomioimatta alatyylisiä kommentoijia. Ja/tai poistaa heidät asiasta numeroa tekemättä.

Arvokas työsi on siellä Arkadian mäellä ja omassa vaalipiirissäsi.

Reijo Tossavainen

Olen yrittänyt välttää mutapainia sillä, että olen yrittänyt poistaa kommenteista pahimmat ylilyönnit ja asian vierestä kirjoittelut. Tämä blogi oli nyt ajankohtainen, sillä aiheeseen liittyen oli eilen Hesarissa hyvä artikkeli.

Olen kyllä monta kertaa harkinnut vakavasti koko kirjoittelun lopettamista, ja sitä harkitsen juuri nytkin. Joka tapauksessa eduskuntatyön alettua parin viikon päästä aika on nykyistä enemmän rajallista, joten kirjoitukset jäävät vähiin.

Pentti Järvi

Elähän nyt Reijo edes harkitse tuommoista juuri kun sait Heikan Merjasta uuden kaverinkin.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Kieltämättä yllättävää että juuri tuolta suunnalta halutaan suitsia tämän palstan kirjoituksia. Omalla nimellä kirjoittaminen on ollut välillä arveluttavaa sitten viime kevään, kun perussuomalaisten jytky näytti vapauttavan jokaisen yhdyssanoja taitamattoman purkamaan mieltään vähänkin järjellisiin kirjoittajiin. Keskustelun tasoon olen pettynyt kuten edellä moni muukin.
Olen samaa mieltä blogistin kanssa eduskuntatyöhön keskittymisestä.

Jonne Himanen

Tossavainen:
"Netissä mellastavat kaikensorttiset narsistit ja sosiopaatit. Sen huomaa helposti myös Uuden Suomen blogikirjoittelusta. "Tarttee vain vähän sivulleen vilkaista".."

Heh, minäkin vilkaisin sivullesi. Kyllä, kyllä.

Tossavainen:
"En ole asiantuntija, mutta arvelen, että narsismista ja sosiopatiasta kärsivät eivät itse huomaa ongelmaansa. Siksi siihen on vaikea puuttua."

Taitaa joidenkin kohdalla pitää paikkansa.

Mutta olivatpa taustalla mitkä tahansa persoonallisuushäiriöt, en pidä kansanedustajalle soveliaana käytöksenä julkaista blogissaan mutu-diagnooseja nimeten kohteekseen yksittäisen henkilön, vaikka kansanedustajalla olisikin varsinaisen työnsä ohella aikaa roikkua päivät pitkät netissä tällaisia diagnooseja tekemässä. Työpaikoilla ja kouluyhteisöissä sellaista kutsutaan ihmisten kiusaamiseksi. "Itsehillinnän ja harkitsevaisuuden pitäisi kuulua aikuisuuteen", sanoi lainaamasi Nenonen.
Minusta sen pitäisi kuulua myös kansanedustajuuteen.

Pentti Järvi

Jonne: nämä "nimeltä mainitut" tyypit ovat säännöllisesti tai säännöttömästi olleet riekkumassa asiattomia Tossavaisen blogeissa, monet muut omissa blogeissaan ovat kimpussansa. Hyökkäys on paras puolustus ja ihan sopivaa myös kansanedustajille, ja aikaakin näin kesälomilla on.

Jonne Himanen

Järvi, näen kirjoituksessa vain yhden henkilön nimen, johon kansanedustaja Tossavainen viittaa mutu-diagnoosillaan "narsistit ja sosiopaatit". Kyseinen henkilö on kirjoittanut vallanpitäjiä satirisoivan pilkkalaulun: http://hannuk.puheenvuoro.uusisuomi.fi/80343-mista...
Loukkaantunut kansanedustaja sitten ottaa ja diagnosoi pilkkalaulun kirjoittajan "narsistiksi ja sosiopaatiksi" ja vaatii blogikäytännön muuttamista "normaaleille" sopivammaksi. Kas kun ei vaadi pakkohoitoon toimittamista, niinhän poliitikkoja liian osuvasti satirisoiville on aiemminkin tehty.

Minulle ei jäänyt lainkaan epäselväksi koettiinko satiiri osuvaksi. Reaktioista tuli ihan mieleen Juicen "Kuningas Midas" ja Paavo Väyrynen. Mutta se minulle jäi epäselväksi että kummalle kahtia jaettavan blogipalvelun osastolle kansanedustaja sijoittuisi.

Selvästikin Suomi tarvitsee lisää osuvaa poliittista satiiria, vaikka jotkut poliitikot tekevätkin sitä aivan itse. Saisimmepa edes "Iltalypsyn" takaisin...

Pentti Järvi

Heh. Kävin lukemassa sen laulun. Kommentteja en vielä ehtinyt lukea tätä pidemmälle:

"Onko sulla aina tapana mennä henkilökohtaisuuksiin, kun alat keskustelun? Eivätkö argumentit riitä. "

Siinä puheenvuorossa ei ollut sitä asiaa ollenkaan...vaan mentiin suoraan henkilökohtaisuuksiin. Ei ihan asiallista?

Tuomas Hako

Jos nettikeskustelu ahdistaa, siihen ei tarvitse osallistua. Jos netti ahdistaa, sen voi laittaa kiinni.

Tuomo Kankkunen

Kun Tossavainen puhuu narsismista, tekee hän sen selvästikin omassa asiassaan.

Asiantuntijan äänellä:

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4...

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4...

Yksi esimerkki siitä on, että tämä puheenvuoro linkkeine päivineen poistetaan varsin nopeasti.

Vai poistetaanko ?

Reijo Tossavainen

Kankkunen on linkittänyt paria, kolmea vanhaa blogiani ainakin 20 kertaa uudelleen jonkin blogini kommentin yhteyteen. Eikö tämä kerro jostakin?

Olen jo muutaman kerran poistanut. Nyt jätin ikäänkuin esimerkiksi...

Itse blogi, johon Kankkunen viittaa, on mielestäni asiallinen. Suosittelen lukemista!

Pentti Järvi

Mielenkiintoisia artikkeleita molemmat, otsikon "köyhät" oli näin jälkiviisaasti ehkä vähän onneton. Tilalle olisi sopinut paremmin "eläkeläiset ja muut joutilaat" tms. :)

Reijo Tossavainen

En osannut etukäteen huomioida Kankkusen, Raukon ja Siikalan kaltaisia tosikoita.

mariwallden (nimimerkki)

Onko tämä sivistynyttä käyttäytymistä ? Vaiko peräti vihapuhetta ?

"Blogista huokuu suomalaisuuteen ylimielisesti suhtautuva "bättre folk" asenne. Tulee jopa itse Axel-Olof Freudenthal mieleen."

Tämä oli Reijo Tossavaisen kommentti 6.3.2011 Maria Björnberg-Enckellin blogikirjoitukseen "Kuka varasti kulttuurin ?"

Tällaisia vihapieruja tulee lähes päivittäin persuilta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvään seuraanhan me kaikki ps-puolueen ulkopuoliset olemme päässeet. Kenestä lienee sitten vieraiden elementtien poisto alkaa kun muka suomalaiset lähtee ja perussuomalaiset saavat jäädä. Ehkä pääsen samaan junaan kun Maria Björnberg-Enckell

Reijo Tossavainen

Nimimerkki Victo S: Mikä ylläolevassa tekstilainauksessa on vihapuhetta? Sekö, että verrataan Freudenthaliin? Vai onko "bättre folk" sopimaton?

Vai onko sana "vihapieru" loukkaava?

mariwallden (nimimerkki)

"Bättre folk" on sopimatonta kielenkäyttöä, eikä tämän ilmaisun käyttäminen kuvasta sitä, millaisiksi ruotsinkieliset itsensä mieltävät. Sanonta on samaa tasoa kuin esim. "neekeri", kummatkin sanonnat kuuluvat 1970 luvulle.

Käyttäjän nollamaija kuva
minna ahlroth

bättre folk on vitsi jota suomenruottalainen itsekin itsestään käyttää eipä ole niggerin kanssa mitään samaa siis ei kielletty kuten Fazerin lakunaamalle kävi.

Pentti Järvi

Itsekin tavallaan bättre folkiin kuuluvana ja suomenruotsalaisten parissa asuvana voin vakuuttaa, että se ei ketään häiritse. Vihapieru-sana vielä vähemmän, jos nyt siitä oli kyse.

Käyttäjän nollamaija kuva
minna ahlroth

Minulle vihapierusta juolahti toteamus että moiseen tekoon pystyy ainoastaan toinen ihminen, siis eihän kenkään yksikseen piere itselleen vihastuakseen ja jos noin tekee onko paha?

Jouko Piho

Reijo Tossavainen kirjoitti: "Siksi ehdotan, että Uusi Suomi jakaisi blogipalstansa kahtia. Toisessa käytettäisiin tiukkaa moderointilinjaa, vain asiallinen keskustelu sallittaisiin. Toisella blogipalstalla jatkuisi nykykohellus."

En usko, että tällaisesta kahtiajaosta olisi mitään hyötyä.

Se tiukasti moderoitu palstakaan ei pysyisi kuitenkaan pelkästään asialinjalla.

Käyttäjän nollamaija kuva
minna ahlroth

Onko Puolustusvoimilla sirpalemiinoja joita ei pystyttäisi tarkasti valvomaan ei o kiva ajatus että marjasuolla käydessä saapas osuisi miinaan, onhan blogisti armeijankäynyt?

Reijo Tossavainen

Blogisti on armeijankäynyt ja lähtee reilun kuukauden kuluttua valtakunnalliselle maanpuolustuskurssille.

Suomi ei kylvä miinojaan miten sattuu.

mariwallden (nimimerkki)

Mervi Luhtanen

Tarkoitin sitä että ihmiset innostuvat kirjoittelemaan netissä kaikenlaista, harkintakyky pettää usein. Kirjoittelun arvioinnin tulee olla inhimillistä !

Tuomioja vaati että netissä saa kirjoittaa vain omalla nimellään, onko typerämpää ja epärealistisempaa vaatimusta olemassa ? :) Miten tätä valvotaan ? Tietysti oman nimen käyttö toisi lisää harkintaa, ehkä.

Siis muistaakseni se oli Tuomioja joka näin vaati/jeesusteli.

Tuomas Taivasaho

Ilkeä sanoisi, että johan oli turhanaikainen blogikirjoitus. Koska en ole ilkeä, totean narsismin ja sosiopatian olevan tärkeitä ongelmia joista ei puhuta tarpeeksi.

Luulisin ettei narsismilla ja sosiopatialla selitetä netin varsin vapaata kielen käyttöä. En nimittäin uskoa yhteiskunnassa kyseisen mielenlaadun omaavia ihmisiä esiintyvän samassa suhteessa kuin netissä huonoja kommentteja ja eri mieltä olevia ihmisiä.

Olettaisin suurimman osan häiritseviksi koettavista kommenteista juontuvan siitä, että netissä kirjoittelu koetaan turvalliseksi alueeksi toteuttaa "jalkapallohuliganismia" ja muuta tunteiden säätelemättömyyttä sosiaalisessa ympäristössä. Kadulla kun saa turhan helposti pullosta päähän ja nyrkistä silmään. Kukapa sellaista haluaa.

Harvalle meistä nettiin kirjoittelu on osa oman poliittisen uran edistämistä. Ymmärrän poliitikoiden harmin, sillä heidän toiveensa olisi tietenkin netti joka olisi yksisuuntainen ilman häiritsevää pöhinää ja eri mieltä olevia vinoilijoita. Sisäsiisti keskustelu poistaisi kylläkin heiltä netin hyödyllisyyden yleisenä ilmapuntarina. Lehdistäkö se oikea "kansan mielipide" sitten luetaan jos vapaa veistely netistä siivotaan?

En usko lainkaan jaettuun nettiin. Ihmiset kaipaavat aitoja tunteita ja aitoja mielipiteitä, eikä riisuttua todellisuutta. Mikään ei vedä kansaa lukemaan Tossavaisenkaan kirjoituksia niin kuin kunnon "toritunnelma". Ainakaan itse en lähde lueskelemaan nimipoliitikoidenkaan kirjoituksia pitkin nettiavaruutta kun vuoropuhelu niissä ei synny tai se ole edes mahdollista.

Parasta jos jokainen opettelee omalla kohdalla sietämään kelvotonta palautetta ja kirjoittamaan paremmin perusteltuja näkemyksiä. Kumpikin taito petraantuu kokemuksesta. Pitää myöskin muistaa, että esimerkit opettavat hyvässä ja pahassa.

Kalle Lehtonen

Koirat haukkuu, karavaani kulkee. Ei (ymmärrettävästi) katkerien vihreiden vihapuheista välittää kannata :-)

Käyttäjän nollamaija kuva
minna ahlroth

Minun lukemana kommenteissa joita tämä kirjoitus aikaansai ilmenee kokolailla useasti minkämoista on narsismi/ sosiopatia. Se tosiseikka että vastaajat pääsääntöisesti eivät pitkään kommenttiaan tarkistuta ennen julkaisemista luo mielestäni toritunnelmaa jo siksikin että ei nähdä ja olla luotu jotain ensivaikutelmaa minkä perusteella teilataan tai kompataan, lisäksi olosuhde kirjoituksia seuratessa on turvallinen, siellä voi vaikka ottaa jalkakylpyä kuunnella rockkia...Juurikin nettifoorumi ja siellä myös äänestäjiin tutustuminen on mitä moderneinta kansanedustajan työtä!!! Hyvä Tossavainen ja muut persut on ihanaa ku ihminen vallankahvassa voi muuttua eikä tutise mikäli kirjoitetaan takinkääntäjäksi.

Toimituksen poiminnat