Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Bobrikov, apinalauma ja loiseläimet

EU:n politiikkana on edistää yhä syvenevää liittovaltiokehitystä. Se tarkoittaa sitä, että EU puuttuu yhä enemmän jäsenvaltioiden asioihin, eli yhä vähemmän jäsenvaltio/osavaltio voi vaikuttaa omiin asioihinsa.

Kreikka on toki sössinyt omat asiansa ja kärsii nyt niiden seurauksista. Poliisi ja sen määräämät lääkkeet eivät vain ole kreikkalaisten mielestä oikeita. Kreikkalaisten kansallista omanarvon tunnetta rassaa EU-byrokraattien ylimielinen asenne.

Eläkkeitä ja palkkoja on laskettu reippaasti, yhteiskunnan tarjoamia palveluja on ajettu alas ja kaikenlaisia maksuja ja veroja on korotettu. Kaiken seurauksena kansa on vereslihalla.

Keskeisenä toimijana, keskeisenä sekaantujana Kreikan sisäisiin asioihin on hääräillyt Olli Rehn. Toimissaan hän edustaa Euroopan Unionia, onneksi Suomea ja suomalaisia vain vähäisessä määrin.

Poliitikkoja ja virkamiehiä syytetään liian vaikeasta kielenkäytöstä. Poikkeuksia kuitenkin on, ja Timo Soini on yksi heistä. Kun hän vertasi Rehniä Bobrikoviin, niin silloin jokainen ymmärsi mistä on kysymys. Olihan Bobrikov kenraalikuvernöörinä sekaantunut Suomen asioihin tavalla, joka syvästi loukkasi Suomen ja suomalaisten oikeutta päättää omista asioista.

Onko sitten sopivaa käyttää tällaista vertausta? Vastaamisen avuksi ja muunkin pohdinnan taustaksi pari muuta esimerkkiä:

Jörn Donner totesi äskettäin radiossa, että "perussuomalaiset ovat apinalauma, jolle pitäisi opettaa haarukan ja veitsen käyttöä". Vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara kirjoitti aiemmin blogissaan, että perussuomalaiset ovat jonkinlaisia parasiitteja eli loiseläimiä.

Kysymys kuuluu: Kuka käyttää sopivia ilmaisuja ja kuka ei? Miksi media ja muu mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö puhuu vain Bobrikov-vertauksesta?

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Johtuisikohan siitä, että Soini meni henkilökohtaisuuksiin, Donner ja Soininvaara eivät:

Helsingin yliopiston viestintäoikeuteen perehtyneen tutkijan mielestä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini liikkui kunnianloukkauksen rajamailla, kun tämä vertasi Olli Rehniä (kesk.) kenraalikuvernööri Bobrikoviin.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/02/asiantuntija...

Reijo Tossavainen

... apinaksi ja loiseläimeksi nimittäminen ei ole "kunnianloukkauksen rajamailla"?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kunnianloukkaus on luonnollista henkilöä kohtaan kohdistuva asianomistajarikos, josta rangaistaan rikoslain mukaan.

Tarkemmin:

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2000/20000531

Jouni Haimi

Mutta kun tuota väitettä ei ole yksilöitykehenkään henkilökohtaisesti niin se ei ole kunnianloukkaus.

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Sovitaan sitten niin, että ne ovat kiihottamista kansanryhmää vastaan tai vihapuhetta, sekin minulle sopii!

Tapio Vehmaskoski

Outoa miten paljon tarvitaan selittäjiä mokoman asian ympärillä. Tarvitaanko Helsingin yliopistoakin tällaisen asian käsittelyyn?

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Seija Nylund

Mistähän se sitten johtuu, ettei tämän "viestintäoikeuteen" (mitä sitten lieneekään) perehtyneen tutkijan" nimeä ole sen enempää ylen uutisessa kuin Sinunkaan kommentissa.

Siis kuka tutkija ja millä meriiteillä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ko. Ylen uutisesta: tutkija Riku Neuvonen Helsingin yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta.

Reijo Tossavainen

Mikäli muistan oikein, niin Neuvonen katselee maailmaa jonkinsorttisten punavihreiden lasien läpi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Raimo Nurmi

"ja millä meriiteillä?"

Ansioluettelo

Hallinto-oikeuden tohtorikoulutettava, tällä hetkellä viimeistelee väitöskirjaansa "Sananvapauden sääntely Suomessa". Tutkimuksellisia mielenkiinnon kohteita viestintäoikeus, valtiosääntöoikeus, hallinto-oikeus ja viestinnän tutkimus. Opetusta ja tutkimusta alalta sekä työskentelyä asiantuntijana valtionhallinnossa.
Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Väitöskirjatutkimus "Sananvapauden sääntely Suomessa" on esitarkastuksessa ja valmistuu keväällä 2012.

Opetusta viestintäoikeudesta Helsingin yliopistossa, Tampereen yliopistossa ja Jyväskylän avoimessa yliopistossa niin oikeustieteilijöille kuin toimittajaopiskelijoille. Helsingin yliopistossa myös metodiseminaariopetusta.

https://tuhat.halvi.helsinki.fi/portal/fi/persons/...

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Ei sitä muuten tutkijaksi pääsekkään, veronmaksajien piikkiin!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Riku Neuvonen on Kluuvin Brezhnev.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No mitäpäs tuosta; jos rajamailla liikuttiinkin, oikealla puolella kuitenkin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Juha Tikkanen

Ei se oikein vihapuhettakaan ole, tuolla oli toisenlainen näkemys:http://www.suomenmaa.fi/etusivu/jsn_soini_ei_syyllistynyt_vihapuheeseen_5700533.html

Jari Jakonen

Ja johdatuksesta huoneiden kalustamisen perusteisiin oli vissiin kyse, kun se Wallini suvaitsi puhutella ja ystävällisyyttään alentua johdattamaan Oinosta ja Niinistöä möbleerattujen huoneiden hienouksiin ...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Näin ei-poliitikkona mm. mainittujen kolmen henkilön lausumat kääntyvät ainakin minun näkökulmasta heti lausujia itseään vastaan. Sädekehät ropisevat jos niitä on ollutkaan. Jotenkin olisi hyväksyttävämpää jos tölväisyt sanottaisiin tilanteessa nokakkain "mies miehelle". Rehnin tapauksessakin tilanne taisi olla se, että yhteys oli jo poikki eikä viestin kohteella ollut siinä kansan edessä mahdollisuutta vastasanomisiin. Säälittävää - kaikkien kolmen kannalta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Näin se on. Rehnin kohdalla toimittaja esitti kysymyksensä vasta linjan sulkeuduttua. Onhan tuolla rintamalla sattunut ja tapahtunut aiemminkin. Eräs avustaja lähti kesken suoran videopuhelun paikaltaan menemään, kun studiossa argumentointi meni vähintäänkin railakkaaksi solvaamiseksi. Brittiläinen, samanlaisella ohjelmaformaatilla kuin tämä meidän vastaava puhetta herättänyt ohjelma.

Jos tästä tapauksesta kaivetaan hyvää niin se on se, että keskustelu käy niin tilanneanalyysin kuin myös rajanvetona siitä, mikä nyt ei käy päinsä ja mikä vielä on hyväksyttävää.

Mikä minusta on ollut hämmentävää, Soinin vertauksen vastustajat eivät ole niinkään käyneet itse argumenttia vastaan; pyrkineet osoittamaan, että Rehn olisi ehkä ennemmin kaikkea muuta. Onko se oire siitä, että hekin tietävät alkurimmaavan vertauksen olleen osapuilleen oikeanlainen?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Se vertaus meni oikein jos on sitä mieltä että sääntöjä rikkonut saa niitä ilman mitään rangaistusta tai kärsimyksiä tehdä.
Kreikan tilanne on ikävä, mutta minkälainen se olisi jos olsi tehty niin kuin Soini olisi halunnut eli ei apua tipu eikä lirise.

Ilmeisesti tämä vertauksen oikeellisuutta ylistävät ovat sitä mieltä että sääntöjä mitä on yhteisesti sovittu ei tarvitse sen kummepaa valvao ja jos niitä rikkoo niin sitten vaan rikkoo, että mitäs siitä.

Niin se argumentti, miten se pitäisi käsittää, että on paha jutta kun asiat sössineeltä vaaditaan jotain ja niin ei saisi tehdä, vaan antaa ne lainat ja sun muut anteeksi ja eläkööt ja jatkakoot elämäänsa siten kuin ovat ennenkin tehneet? velaksi tietenkin

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Mielenkiintoista seurata, tuleeko tähän keskusteluun kommenttia ja isällistä ohjausta Brysselistä. Että ollaanko jo ihan niin paljon "menneiden vuosikymmenten tunnelmissa"...

Jari Jakonen

"On häpeäksi suomalaiselle demokratialle, että ollaan naimisissa tällaisen pirttihirmun (RKP) kanssa ja annetaan sen sanella säännöt. Asiat eivät itsestään parane, siinä ei auta vaikka kuinka nöyräksi rupeaisi. - En minäkään sen silloisen naisystävän kanssa pitkään ollut."

Heikki Hyötyniemi 23.2.2012 12:20
http://heikkihyotyniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/9...

Reijo Tossavainen

Palautan mieleen blogin alkuperäisen kysymyksen: Kuka käyttää sopivia ilmaisuja ja kuka ei? Miksi media ja muu mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö puhuu vain Bobrikov-vertauksesta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Palautan mieleen alkuperäisen vastaukseni: Soini meni henkilökohtaisuuksiin.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Mitähän tapahtuisi, jos julkisudessa nimeäisi jonkin maahanmuuttajaryhmä parasiitiksi ? Tai vaikkapa romanit.

Selitys henkilöön menemisestä ei toimi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Janne Suuronen

Eiköhän se liitettäisi johonkin muuhun kuin kunnianloukkaukseen, esim. rasismiin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kunniaa voi loukata myös rasistisesti.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Matti Jalagin

Nylundille.

Millä tavalla henkilökohtaisuuksiin?

Tarkennan vielä eli miten Bobrikoviin vertaaminen menee henkilöön, kun koko Suomen kansa ei suinkaan vihannut Bobrikovia?

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

SeijaNylund:
"Soini meni henkilökohtaisuuksiin ja muut eivät"

HEH :-) Bobrikov-vertaushan viittaa nimenomaan poliittiseen asia-yhteyteen, eikä henkilöön sinänsä. "Apinalauma" on taas täysin asiaton heitto jota ei ole edes yritetty perustella sen kummemmin, ja se on ihan silkkaa kettuilu ja kiukuttelu-tasoa. Soininvaarasta arvasinkin että hän on ainakin yrittänyt rakennella jotain omia teorioitaan, ennenkuin on antanut itselleen luvan heittää tuolla "parasiitti"-vertauksella.

Reijo Tossavainen

Se kanta on jo kuultu, kaipaan lukijoiden näkemyksiä kolikon toiseen puoleen. Onko se sopivaa?

Jouni Haimi

Reijo eikös sinulla tullut mieleen sellaista siaa ettäletkauttelu ei ole vain soinin yksinoikeus? Niitä letkauksia voi myös kohdistaa teihin perussuomaisiin. Joten se on sittenkaksisuuntainen tie ja tuollainen herkkähipiäisyys herättää vaan ..jos ei nyyt ihan naurua niin ainakin hymyilyä kuitenkin.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Tuli vain mieleen olisiko "bobba" itse hermostunut, jos häntä olisi julkisesti nimitelty. Ampunut varmaan itsensä?

Herkkänahkaisia tuntuvat olevan tuota heittoa arvostelevat jonka Rhen ihan itse mokasi, kun antoi narua anelemalla julkista anteeksipyyntöä. Ilman sitä ei tätäkään turhaa keskustelua käytäisi. Olisi heittänyt takaisin Soinille ja asia olisi ollut sillä selvä.

Jotenkin Soinin herja verrattuna tuohon apinalaumaan on älykkäämpi, tilanteeseen sopivampi ja ennenkaikkea omaperäinen. Siitä kymmenen pistettä ja lahjakortti heselle. Donner saa nollan ja riisipuikot.

Käyttäjän MattiPihkala kuva
Matti Pihkala

Ilmoittaudun kernaasti "mukasuvaitsevaiseksi", mutta minusta huono käytös on huonoa käytöstä sen harjoittajasta riippumatta.

Soini jatkaa "SSS-linjalla" (= sutkauksia substanssin sijasta).

Olavi Lehto

Elämme kaksoisstandardien kultakautta - Tiedämme sen kaikki.

Jotku hölmöt puhuvat yhdenvertaisuudesta. Sitähän ei ole

Tiedätte julkisuudesta 2 v 5 kk ehdotonta mm muslimien uskonrauhanhäirinnästä. Todisteluna mm hämeen antilan lausunnot muhammed pilakuvista.

Olavi Lehto Tampere

Matias Gerlich

Jörn Donner: "perussuomalaiset ovat apinalauma, jolle pitäisi opettaa haarukan ja veitsen käyttöä."

Tuon Donnerin lausuma pitäisi analysoida tosiasioiden valossa, sitä mitä olemme ympärillämme nähneet ja kuulleet. On tietysti täysin selvää, ettei missään tapauksessa kaikkia perussuomalaisia voi yleistää Donnerin tavoin. Mutta yhtä kaikki on selvää että perussuomalaisten keskellä on tietynlaista usein englantilaisista jalkapallohuligaaneista tuttua örveltämisen, öyhöttämisen ja tolkuttomuuden suoranaista karnevalisointia. Aivan viime vuosina on tullut suoranaiseksi kunnia-asiaksi että loukkaavia heittoja saa ellei suorastaan pidä jo esittää.

Ts. ruokapöydässä oleva "perussuomalainen" kyllä osaa syödä ruokaa ja hänellä voi olla myös hyvä ruokahalu ja ruokamaku. Veitsen ja haarukan käyttö on kaunis tapa ja se ei ainakaan olisi pahaksi. Myös muutkin nauttivat ruokailusta kun se tapahtuu asianmukaisesti ja arvokkaasti. On muuten täysin selvä asia, mistä nämät huonot ruokailutavat tulevat. Kyse on kasvatuksesta. Jos lasta ei ajoissa kasvateta haarukan ja veitsen käyttöön on hänen hankalampi myöhemminkin tuota tapaa oppia. Ja hattu tietysti päästä pois. Joskus aikoinaan työväenkulttuurissa hattua pidettiin syödessä päässä jotta "erotuttaisiin herroista".

Huonosta keskustelukulttuurista kertoo ehkä sekin, että Donnerin heitto torjutaan ilmeisesti jälleen vain "elitistisen ruotsinkielisen" omahyväisyytenä. Ja kuitenkin - Donner pohjimmiltaan puhui vakavasta asiasta. Ei impivaaralaisuus ole sittenkään mikään tavoiteltava olotila. Impivaaralaisuus oli aikoinaan olosuhteiden aikaansaama tosiasia monille suomalaisille. Suuri kertomus on kuitenkin se että kansalaisten valtava enemmistö on aina pyrkinyt sinne missä Toukolan pojatkin asustavat. Muistatte varmaan että lopuksi Toukolan pojat ja impivaaralaiset veljekset tekivät myös sovinnon.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

LUCE LUCET ALIENA
PERINDE AC CAVADER
PECCATA MORTALIA
RIXATUR DE LANA SAEPE CAPRINA
SATIS ELOQUENTIAE, SAPIENTIAE PARUM
VANITAS VANITATUM

Olavi Lehto

Harva meistä on rautaa, vielä harvempi ymmärtää latinaa asterix ja obelixia enempää

Suomeksi kiitos

Olavi Lehto

Jouko Koskinen

Tasan päinvastoin tietenkin - ihmisessä on vain hitunen rautaa mutta latinaa osaa tuonverran jokainen. Äärivasureiden persufobiaan on toki syynsä. ;)

Käyttäjän kone70 kuva
mika tiihonen

Toni Halme oli rautaa. Tappoi itsensä , eikä jäänyt ruikuttamaan että tappakaa mut Eutanasialla.

t. piiroinen

Vihapuhekortilla halutaan vaientaa korkeiden virkamiesten ja poliitikkojen, niiden bobrikoffien arvostelu.

Suomen lehdistö on tässäkin sananvapauden rajoittajien puolella. Myös kansan onnistuneesta vastarinnasta vaietaan:

"Thousands of journalists working for corporate newspapers, radio and television stations have joined the boycott of information about Iceland."

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Poliittiset puolestaloukkaantujat taas vauhdissa. Ei Suomessa ennen ole oltu näin ryppyotsaisia ja tuskin Rehnkään pahasti otti hernettä. Mukasuvaitsevaisto tekee hauskasta sukkeluudesta kärpäsen kautta härkästä.

Vasemmiston, vihreiden ja kepunkin kannattajien, kunnanvaltuutettujen ja jopa avinhenkilöiden suista löytyy paljon sammakoita, mikäli niitä halutaan kaivella.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllähän se muuten niin on, että voisivat pääministerit sun muut poliitikot jo lopettaa tällä asialla siunailun ja tehdä jotain todellista palkkansa eteen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Olavi Lehto

Kyllä täällä ryppyotsaisia on ennenkin riittänyt julkihomoista ns. nahkallaanratsastaviin laittomia uhkailuja kylväviin, taikamattoprofeetan kunniasta huolestuneisiin valtiosyyttäjiin saakka

Stacy Siivonen

Merkkitapaus, olen Tossavaisen kanssa samaa mieltä!
Toisaalta, Tossavaisella on aiemmin ollut niin paksu nahka, että hän on pystynyt ottamaan kaikki muut haukut vastaan paitsi että "kommunistiksi" häntä ei saa haukkua. Ei sellainen tulisi kyllä hänestä ensimmäisenä mieleenkään, sitä paitsi kommunismi on hieno aate.

Olavi Lehto

Stacy Silvonen taitaa harrastaa mustaa huumoria kommunismikehullaan ( Stalin, Pol Pot, Mao )

Olavi Lehto

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Saahan se olla, vaikka kuinka hieno, mutta kun se ei käytännössä toimi!

Stacy Siivonen

Miksi maailman miljoonista kommunisteista mainitaan nimenomaisesti nuo?

Minun ei tarvinnut lukea Stalinin kirjasta kuin yksi sivu ja jo tiedän perustavanlaatuisen ristiriidan itseni ja Stalinin välillä. Stalinin mielestä koko luokan pitää olla tiedostava, minusta tiedostaminen on yksilön asia.

Lainaanpa Stalinia:

"We believe that the Anarchists are real enemies of Marxism. Accordingly, we also hold that a real struggle must be waged against real enemies. "

Minä olen stalinistien mukaan siis marksilaisuuden tosi vihollinen, et sinä, eikä Reijo Tossavainen.

..ja aiemmin kertomani asia:
"The cornerstone of anarchism is the individual, whose emancipation, according to its tenets, is the principal condition for the emancipation of the masses, the collective body. According to the tenets of anarchism, the emancipation of the masses is impossible until the individual is emancipated. Accordingly, its slogan is: "Everything for the individual." The cornerstone of Marxism, however, is the masses, whose emancipation, according to its tenets, is the principal condition for the emancipation of the individual. That is to say, according to the tenets of Marxism, the emancipation of the individual is impossible until the masses are emancipated. Accordingly, its slogan is: "Everything for the masses." "

(J. V. Stalin ANARCHISM or SOCIALISM? From J. V. Stalin,Works)

Massat sopivat Stalinin suunnitelmiin, koska massat tarvitsevat ohjailijan. Maoon en ole tutustunut enkä Pol Potiin, mutta Pol Pot oli lähellä Maoa. He kuitenkin molemmat olivat marksilaisia.

Mutta miksi nämä aina kaivetaan esille? Minäkin voisin puhua Attilasta, Tshingis-kaanista, Hannibalista ja viikingeistä suurina kapitalisteina. Orjakauppa oli kaikkineen kapitalismia. Minä en kuitenkaan muistuta aina jokaista kapitalistia orjakaupasta enkä viikinkien hävitysretkistä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Bobrikov-vertaus oli mielestäni harvinaisen onnistunut paitsi kielellisenä temppuna alkusointunsa vuoksi, myös sisällöltään. Mahtavan isännän asettama käskynhaltija, joka valvoo pienen alamais-kansakunnan kuuliaisuutta yhä kiristyvien sääntöjen suhteen. Ihmekös tuo, jos kansa katkeroituu, vaikka työtäänhän se kuvernööri vain tekee. Tsaarilla ja EU:lla on kuin onkin aika paljon yhteistä!

Olen iloinen, että suomalaiset ovat tietoisia historiastaan, ja että Bobrikovin nimi osattiin heti yhdistää sortovuosiin. Se, joka otti esille kenraalikuvernöörin väkivaltaisen kuoleman, oli Olli Rehn itse! Minun silmissäni muistutus surmatyöstä oli makaaberi ja yllättävä, mutta Rehn lienee käyttänyt sitä taktisesti, sympatian toivossa. Riskinä on tietysti leimautuminen neitimäiseksi, mikä ei tunnu mitenkään sopivan Rehniin hänen henkilöhistoriansa perusteella. (Tarkoitan siis urheiluharrastusta, Alpo Rusin pelotonta puolustamista ja tietysti myös komeaa kansainvälistä uraputkea.)

Pentti Järvi

Kunhan Rehn nyt opettelisi sen englannin kielen niin voisi olla edes hitusen uskottavampi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ai häv stadiid in Oksfood sou ai nou hau tu spiik inglis längvits. I häv nevö häd eni difikaltiis tu bii andöstud in Juoröp.

t. piiroinen
Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kiitos Reijo, että otit nämä nimittelyt esille. Kyllä Soinivaaran älykkyysosamäärän omaavan henkilön pitäisi paremmin miettiä parasiitti termin käyttöä. Mikäli on joskus joutunut vastatusten ko. ominaisuuden omaavan henkilön kanssa tietää kyseessä olevan luonnevika. Eli Soinivaara kyllä kuten Donnerkin yhdistäessään meihin perussuomalaisiin yleisesti ko. nimitykset osallistuvat tosi törkeään kunnianloukkaukseen!!
Tämä Nylund yrittää selittää mustaa valkoiseksi sillä, ettei yksittäistä NIMEÄ ole mainittu. Minun oikeustajuni kyllä sanoo aivan muuta. Ihmisellä on OMATUNTO, jota eivät yliopistotutkimukset muuta miksikään.
Minusta Bobrikovin ja Rehnin työskentely Suomen kannalta on hyvin lähellä toisiaan. Bonrikov edusti Venäjän sortohallitusta, joka pyrki rapauttamaan Suomen orastavaa itsenäisyyttä. Rehn edustaa EU:n hallintokoneistoa, joka pyrkii rapauttamaan jo olemassaolevaa Suomen itsenäisyyttä. Rehn on siinäkin mielessä huonommassa asemassa, että hänellä on mahdollisuus erota tehtävästään menettämättä "päätään"!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kyllä Soinivaaran älykkyysosamäärän omaavan henkilön pitäisi paremmin miettiä parasiitti termin käyttöä. Mikäli on joskus joutunut vastatusten ko. ominaisuuden omaavan henkilön kanssa tietää kyseessä olevan luonnevika. Eli Soinivaara kyllä kuten Donnerkin yhdistäessään meihin perussuomalaisiin yleisesti ko. nimitykset osallistuvat tosi törkeään kunnianloukkaukseen!!"

Donnerin haastattelua en ole kuullut, mutta Soininvaaran blogista Parasiitti, 27.3.2011:

Heikki Aittokoski katsoi Helsingin Sanomissa minun olevan täysin vailla historian tajua, kun luonnehdin perussuomalaisia parasiiteiksi. Ankara moite olisi todella ollut paikallaan, jos olisin näin tehnyt. Aittokoski on lukenut väärin. Olen luonnehtinut puoluetta nimeltä Perussuomalaiset rp. parasiitiksi, mutta en ole sanonut mitään sen kannattajista tai edes jäsenistä.

Aittokoski ei ole ainoa väärin lukenut. Myös moni perussuomalainen on kuvitellut, että pidän heitä parasiitteina: ”kyllä perussuomalaisten äänestäjät ovat veronsa maksaneet.” Sekaannus on syntynyt siitä, että puolueen nimi on monikollinen. Sekaannuksia siitäkin syntyisi, jos Kokoomuksen nimi olisi ”Kokoomuslaiset”.

Kerrattakoon, että pidän puoluetta parasiittina, koska se hyötöö taitavasti epäluottamuksesta päätöksentekijöiden ja kansan välillä, mutta ei esitä mitään realistista niiden epäkohtien poistamiseksi, joista tyytymättömyys kumpuaa. Sinänsä tämän epäluottamuksen aktivointi voi ennen pitkää johtaa johonkin myönteiseenkin.

http://soininvaara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/67023-...

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Puolue ja sen kannattajat on yksi ja sama asia. Ei siitä saivertamalla eroon pääse!

Jouko Koskinen

Juuri niin - Seijan parasiittituomion saisi tietenkin mikä tahansa puolue, jota puoli miljoonaa suomalaista äänestää. Paitsi tietenkin hänen oma ryhmittymänsä - stallariviherhörhö vallankumous - ottaessaan mediat hallintaansa.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Täytyy varmaan selittää tuo viimeinen lause, ettei taas saivartelijat lue sitä väärin. Mikäli Bobrikov ei olisi toiminut Venäjän koneiston haluamalla tavalla hänen "päänsä" Venäjällä olisi ollut heikoissa kantimissa. Rehn luopuessaan tehtävistään saisi sensijaan Suomessa kunniakansalaisen osan!

Olavi Lehto

Anu - Meille silvotussa tynkä-Suomessa "kunnniakansalaisuus" on varattu muille kuin suomalaisille tsuhnille

Matti Palviainen

Anu Koivu

Kun Venäjä valtasi Suomen, keisari epäsi Ruotsin lain mukaiset kuolemanrangaistukset armahdusvaltansa nojalla.

Ortodoksimaissa ei sovellettu eikä sovellaeta kuolemanrangaistusta. (NL ei ollut ortodoksimaa vaan kommunistinen valtio.)

Pasi Turunen

Ei Rehn mikään Bobrikov ole, vaan Otto-Wille Kuusinen:
http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/96960...

Ja kun Köyliön Lalli2:en huastelut raportoitiin ihan Ylen pääuutislähetystä myöten, niin oliko tästäkin samaisessa mediassa mitän mainintaa?
http://www.kaleva.fi/uutiset/vesivoiman-vastustaja...

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Matti Palviainen! Venäjän vallan aikana (ennen NL:a) joutui Siperiaan ja harva vanki tuli sieltä elävänä takaisin. Oman isoäitini isä joutui syyttömänä Siperiaan taposta. Kun oikea syyllinen kuolinvuoteellaan tunnusti syyllisyytensä niin kummallisesta syystä vapautettu isoäitini isä kuoli matkalla!!!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

RT: "Miksi media ja muu mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö puhuu vain Bobrikov-vertauksesta?"

1) Media keksii draamoja tehdäkseen rahaa. Sellainen on "vapaa" lehdistö.

2) Mikä muka on suvaitsevaisto?

3) Mikä on sivistyneistö, onko sitä olemassa vai onko sivistys sinänsä perussuomalaisuuden vastaista? Saisiko sellainen olla olemassa myös Persu-Suomessa?

4) Kaikki ei-Persut eivät ole ryhmittyneet yhtenäiseksi joukoksi päätehtävänään kPerussuomalaisten tuhoaminen. Joka näin kuvittelee, on vainohullu.

5) Perussuomalaiset, ja varsinkin herra Tossavainen on viimeinen moittimaan tai pahoittamaan mielensä suvaitsemattomuudesta (vaikkakin "mukasuvaitsevaiston" nimellä)

6) Soinin Bobrikoff-vertaus osui ja upposi. Koko kohu on paluuta kohtaan 1.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ykköskohta on kaiken aa ja oo. Kun minä sanon yks ja sinä sanot kaks, on se lööppilehdistön mielestä "SANASOTA!", "ILMIRIITA!", "VÄLIRIKKO!" tai vaikkapa "MUTAPAINI!"

Mikko Suomalainen

Liittovaltiokehitys nimenomaan parantaisi jäsenvaltioiden mahdollisuuksia vaikuttaa omiin asioihinsa, koska kansainvälisen talouden ja kaupankäynnin myötä kansallsivaltiot ovat sinällään menettäneet merkitystään kasvavissa määrin. Kansainvälisestä yhteistoiminnasta eristäytyneet valtiot taasen surkastuneet kansantalouksiensa ja tätä myötä myös kansalaistensa aseman osalta, esimerkkeinä toimivat vaikkapa Pohjois-Korea ja Kuuba, joista tosin jälkimäinen ei nähdäkseni muuten ole valtiona ihan siitä pahimmasta päästä kuitenkaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Näitä esimerkkejä voi hakea tarkoituksenhakuisesti. Toiset osoittaa Norjaa, toiset Pohjois-Koreaa.

Se, että ei kuulu liittovaltioon maksamaan toisten munauksia ei tarkoita ykskantaan sitä, että vaihtoehtona on vain Pohjois-Korean valitsema umpidiktatuuri.

Tämä joko-tai ajattelumalli on hyvin valitettavaa.

Mikko Suomalainen

Yhtä lailla omaa munaustamme on ollut hiljaa hyväksyä se, että Etelä-Euroopan maiden vaihtotase on ollut suhteettoman alijäämäinen verrattuna Pohjois-Euroopan maiden ylijäämäisiin vaihtotaseisiin. Itse näkisin että laajemmalla skaalalla tarkasteltuna ongelmat johtuvat markkinatalouden rakenteista, eikä niinkään yksittäisten maiden valitsemaista talouspoliittisista linjauksista. Länsimaiden taloudet hiipuvat hiljalleen johtuen siitä että talouden resursseja käytetään mielikuva-arvojen kasvattamiseen, sen sijaan että lisäarvoa pyrittäisiin luomaan oikeasti olemassa olevia hyödykkeitä tuottamalla. Sinällään ei ole ihme että pääoma lipuu hiljalleen tuotannon perässä kohti itää. Ikävä kyllä Suomi on muun Euroopan kanssa samassa veneessä hyvinvoinnin rapautumisen suhteen ja ainoa keino päästä tilanteesta ulos, on saada talous kuntoon ja tämä voi tapahtua ainoastaan mikäli Eurooppa pelaa samaa peliä.

Keijo Räävi

Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

Tästä Soinin Bobrikov-vertauksessa on kysymys.

Mitä tulee Donnerin ja Soininvaaran möläytyksiin niin ne pitäisi tuomita jyrkästi. Ne haiskahtavat "hitlerismiltä".

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Arvon kansanedustajalle:

Vedenpitävän perustelun on antanut Timo Soini itse tuomitessaan eräiden perussuomalaispoliitikkojen puheet ja hokemalla, että hän johtaa edestä, näyttää mallia.

Itse en pitänyt Bobrikov-vertausta sinänsä kovin pahana, mutta kun se tapahtui television ajankohtaislähetyksessä, niin se muuttui saman tien solvaukseksi. Ja Soini täydensi mokansa toteamalla anteeksipyynnöstä "ei tipu, eikä lirise".

http://helanes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98465-ei-t...

Käyttäjän BBKorhonen kuva
Benny Korhonen

Apinoiden kunniaa on loukattu kyllä tässä. Kuka puolustaisi apinoita?

Ilkka Luoma

Melonihauet kaislikoissa lymyilevät bobrikohveja ;)

Soinimaista haukimelonia remmein kiristettynä bobrikovina Soinimaista retoriikkaa, mutta ei edelleenkään mitään tekoja. Hauet ja melonit muuttuivat bobrikoveiksi. Terävä, asiaan kiertäen liittyvä verranto - korostettuna kuitenkin "väärin".

Rehn on toimessaan EU mies "Moskovassa", ei Helsingissä, kuten Soinin Bobrikov oli oikeasti. Rehn ei edusta Suomea Brysselissä - Bobrikov oli kiistattoman suurruhtinaskunnan ylimmän hallitsijan, Venäjän tsaarin edusmies.

Rehn ei ole "liittovaltion" edusmies Helsingissä. Soinilta kuitenkin terävin piikki, jonka hallintaan hän ei ollut valmistautunut. Moni ei edes tiedä mitä "sortovuodet" todellisuudessa olivat, eikä Bobrikovista juurikaan mitään.

Nyt Soinin olisi pitänyt perustella heittonsa kansalle ymmärrettävästi, niin pisteet olisivat heruneet kotiin. Tähän mennessä Timolta on ulostunut vain sanoja, ei mitään konkreettisiä tekoja. Jaksaako tavallinen puoluepolitiikkaan perin kyllästynyt kansa elää retoriikan meloneilla ja banaaneilla - puhumattakaan kypärän remmeistä!

Saattoi käydä niin, että Timo Soini varmisti osaltansa Väyrys-Keskustan rökälevoiton ensi syksyn kunnallisvaaleista ... siksi tylyä oli mollata suosittua Olli Rehniä, tai ...!?

Ilkka Luoma

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Keskusta on tuuliviiripuolue. "Kepu pettää aina" on vanha sanonta, jota kannattaa miettiä syvemmin tässäkin muka "Väyrys-voitossa". Hallituksessakin istunut Väyrynen tukipäätöksiä tehtäessä ei ainakaan omaa luottamustani paljolti saa. Tavallinen kansa nahoissaan saa kokea ne Euron harharetket ja heidän kannaltaan Rehn ei kovin suosittu henkilö ole vaikka Luoma niin kuvitteleekin.
Bobrikov oli Venäjän vallankäyttäjä Suomessa. Hän omassa roolissaan vesittämään Suomen orastavaa itsenäisyyttä. Kieltäytyessä tehtävästä osoite olisi voinut olla Siperia. Rehn on EU:n virkamiehenä vesittämässä ISÄNMAANSA itsenäisyyttä. Kieltäytyminen tehtävästä ei ainakaan tuo rangaistusta.

seppo kirnu

Enemmistöllä ihmisistä näyttää olevan äärimmäisen vakavia ongelmia oman arvonsa ja itsetuntonsa kera.

Kaikenlaisia foobikkoja ja täriseviä loukkaantujia on se 95%:a.

Mokomat itkupillit.

Itkekää niin isi tulee pyyhkimään nenun sitten ja antaa teille hieman jaffaa ja ehkä pikkupikku pullasen suukkiin!!

KonservatiiviposseT tuhoavat koko maapallon, jos eivät jo ole tuhonneet(vain tulkintakysymys) ja konservatismi on yhtäkuin junttiutta, tulevaisuusfobiaa, vapausfobiaa, sekä vapaaehtoista halua tehdä asiat niin että mikään ei muutu saati korjaannu.

Rukoilun voitte unohtaa. Rukoileminen johtaa sotaan.

Käyttäjän Sweep kuva
Kai Samanen

Ottamatta enempää kantaa "kannunvalantaan" totean omana vastuksenani kysymyksiisi, että meillä on PL:n mukaan sanan ja mielipiteen ilmaisuvapaus.

Lopuksi Weberin ajatus; "valtaa ei harjoiteta parlamenttipuheilla vaan hallinnon rutiineilla"

Keskeistä on prosessi tiedosta tahtoon ! Aikaa ei ole hukattavaksi. Asiallisuus on avainsana moneen ja monelle.
Päästäänkö yli 100 kommentin ?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kun talous kansainvälistyy, niin sen mukana pitäisi poliittisen päätöksenteon kansainvälistyä.

Tosiasia valitettavasti on, että kun kaikki talous ja kaikki firmat ovat ylikansallisia, ja maiden rajat eivät ole enää mitään talousrajoja, niin on kaksi mahdollisuutta:

1. Asioista päättävät ylikansalliset pankit

2. Asioista päättävät ylikansalliset hallitukset.

Tossavainen on kovasti 1. vaihtoedon puolella.

Reijo Tossavainen

Pitää paikkansa, että rahalla pelaajilla on suurempi valta kuin mitä yleensä ymmärretään. Varsinin ns. tavalliset ihmiset ovat asiasta melko tietämättömiä.

Kalle Lehtonen

Itse matkasin maapallon toiselle puolelle apinoita Indonesiaan katsomnaan, ja reissu oli kyllä kaiken vaivan ja rahan arvoista!
Donnerin olisi nähnyt vaalien alla korttelin poikkeamisella, mutta en sitten nähnyt aihetta viitsiytyä. En ole tätäkään päätöstä katunut ;-)

Käyttäjän Sweep kuva
Kai Samanen

Herkkänahkaisuus ei meillä ole mitään uutta. Muistattehan miten Stiller sai kenkää yhdestä ainoasta sanasta; kökkötraktori !

Onkohan meillä kansallinen itsetuntoongelma, traumaattista ainakin alkaa olla tämä sanomisesta loukkaantuminen.

Sellaiset ropinat sanoi emäntä kun päreelle kusi.

Markus Lehtipuu

Googletin tämän jutun ja onpa mukava muistella, miten kohteliaasti Donner kohtelee ihmisiä, miten hän ei lankea vihanlietsontaan kansanryhmää vastaan tai ihmisvihaan.

Hyvää matskua!

Toimituksen poiminnat