Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Hallituksen ja keskustan pölhöpopulismi

Vajaa vuosi sitten ensimmäisen Kreikan apupaketin jälkeen ministeri Alexander Stubb sanoi, että "nyt asiat Kreikassa ovat kunnossa ja että on pölhöpopulismia väittää jotakin muuta". Samoihin aikoihin ministeri Jyrki Katainen vaikuutteli, että rahoille saadaan jopa hyvä korko. Myös keskustan johto puhui Kreikka-avun hyödyllisyydestä. Nyt tiedämme, että nuo puheet olivat täysin perusteettomia.

Sama linja jatkuu. Tarvitsee poimia vain yksi virke valtioneuvoston huomisesta Kreikka-tiedonannosta Eduskunnalle. Siinä todetaan, että "Suomen hallitus korostaa, että Kreikan ohjelman rahoitus on lainaa, joka on maksettava takaisin".

Kuka tällaisiin väitteiden toteutumiseen uskoo? Me perussuomalaiset emme ainakaan. Sitä ei tee edes joulupukki.

Sen sijaan Suomen tasavallan hallitus uskoo. Ja ilmeisesti myös hallituspuolueiden edustajat eduskunnassa. Edesvastuutonta.

Lyhyt kertaus: Kreikan lainojen korot nousivat pilviin, koska pankit ja muut rahalla pelaavat tahot eivät uskoneet Kreikan takaisinmaksukykyyn. Nyt nämä tahot ovat pesseet kätensä, sillä lainat ovat siirtyneet euromaiden valtioiden eli näiden maiden veronmaksajien vastuulle.

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Aikoinaan ei oltu ollenkaan varauduttu siihen, että Kreikan tapainen tilanne tulisi eteen. Siksi tehtiin pikatilanteessa ratkaisu, jota melko pian kaduttiin.

Siitä huolimatta on jatkettu jääräpäisesti valitulla linjalla, vaikka on nähty, että apupaketit vain siirtävät lopullista ratkaisua eteenpäin.

Kaikki johtuu siitä, että on vaikeaa myöntää olleensa väärässä. Erityisen vaikeaa se on poliitikoille.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Veronmaksajien vastuulle nuo lainat eivät noin vain siirry. Eikä se auta edes ajatusmallina mitään, sillä tuollaisia summia ei löydy veronmaksajien taskuista pitkälläkään aikavälillä.

Tässä taidetaan odotella sitä hetkeä, jolloin veronmaksajat pesevät kätensä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos sinä olet Heino pannut nimesi johonkin paperiin, se ei ole minun ongelmani. Voin yrittää auttaa, mutta vain sovittavaa korvausta vastaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

niin..oikeastaan veronmaksajana olen jollakin tapaa laittanut nimeni paperiin. Toki voin lähteä veroja maksamasta,mutta silloin edelleen muut veronmaksajat joutuvat maksamaan,VAIKKA periaatteessa näin onkin ettei sellaista paperia ei ole.

"Meidän" edustajat ovat kuitenkin mennyt kirjoittamaan nimensä johonkin paperiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Edustajat ehkä, minä en. Sä oot nyt asian ytimessä, pidä tosta kii.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Alan kallistua näkemyksesi kannalle hyvin pitkälti.
Saapas nähdä pestäänkö Pääsiäisenä perinteisesti
jalkoja vai joko alkaa uusi käsienpesun perinne.

Mikä kumma estäisi uuteen perinteeseen liittämistä
vielä kaulan venytyksen.

Meikäläisen täytynee kai käsipuolena sekin hoitaa
toisten avustamana - tuo pesu.

Alatko mulle Jone?

käsipuoli kotiäiti, Harmaasusi™

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Kyllä Katainen puhuu totta: Kreikan kautta pankille kierrätettävä tukiraha lainataan pankilta ja ne on maksettava takaisin pankille.

Jari Jakonen

Veron- ja terveydenhoitomaksumme ja ... on jalostettu ja jalostetaan pankki- ja pääomapiirien bonustuloksi.

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Aivan ja infrastruktuuri niiltä osin kuin sitä voidaan rahastaa, pohjavedet, metsät, maamineraalit ja vihoviimeksi duunareiden työvoima myydään kapitalistien hikipajoihin.
Työsopimuksiin tulee aasialaiseen tapaan ehto että itsemurhat on työaikana kielletty ja ikkunoiden alle suojaverkot ettei itsemurhaa voi tehdä kesken työpäivän hyppäämällä ikkunasta.
Niin meistä tulee lopultakin kilpailukykyisiä.

Tuula Hölttä

Off topic -pyyntö:

Jos eteen tulee tilanne, jossa on äänestettävä esim. kaikkien jo kohtuuttomasti nostettujen energia- ym. verojen osalta myös demareiden uudesta "solidaarisuusverosta" yli 100 000€ ansainneille, niin pieni pyyntö on, että kyseistä "solidaarisuusveroa" maksamaan joutuville, joiden yhteiskunnan hyvinvoinnin hyväksi jo tekemiä vapaaehtoisia taloudellisia uhrauksia näille jo yli 5kk työvuodestaan muutenkin valtiolle verotaksvärkkiä tekemään joutuville ei ole huomioitu millään tavalla, että heille annetaan oikeus korvamerkitä heiltä peritty "solidaarisuusvero" oikeudenmukaisuuden nimissä heidän haluamaansa tarkoitukseen, mikä voisi olla esimerkiksi lasten päivähoidoksi sanotun yhteiskunnan kustantaman ja taloudellisesti pakottaman subjektiivisen lasten "keskitysleirivelvollisuuden" taloudellisen tilanteen parantaminen lasten yksilölliset kasvamistarpeet paremmin huomioonottavaksi.

Tuskinpa kukaan meistä haluaa enää maksaa minkäänlaista "solidaarisuusveroa" vain valtaeliitin vallan ja hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

On valitettavaa, ettei Olli Rehn ole oppinut mitään historiasta. Nykyinen Kreikka-kohellus vastaa aika hyvin tilannetta, jota Olli Rehn oli seuraamassa Esko Ahon erityisavustajana. Silloin Suomi olisi selvinnyt helpommalla, jos ensimmäisen devalvaation jälkeen markka olisi jäänyt kellumaan.

Analogia on tietenkin, että Suomen ei olisi pitänyt heittää hyvää rahaa huonon rahan perään [Rahoituksen peruskurssin alkeet 101] , eli jättää Kreikka pääomittamatta jo edellisen hallituksen aikana. Mari Kiviniemen luotto Olli Rehnin asiantuntemukseen tuli aika kalliiksi.

Muuten olen sitä mieltä, että Keskustan johdon on lyötävä Olli Rehniä verbaalisesti kuin vierasta sikaa.
Tämä on Catomaisesti "K on hävitettävä!"

Reijo Tossavainen

Mikäli kepu olisi hallituksessa, se todennäköisesti noudattaisi samaa politiikkaa kuin edellisessä hallituksessa. Vaalien jälkeen takki kääntyi, koska persunpelko oli viisauden alku...

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Tossavainen: "Sen sijaan Suomen tasavallan hallitus uskoo. Ja ilmeisesti myös hallituspuolueiden edustajat eduskunnassa."

Eivät ne usko. Uskottelevat vain uskovansa...

Reijo Tossavainen

Näin varmasti on monen kansanedustajan osalta tilanne, mutta porukan mukana pitää olla samaa mieltä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Olet Reijo täysin oikeassa Stubbin ja kumppaneiden "paskanjauhannasta". Eivät ne kertoneet totuutta. Eivät uskaltaneet? Eivät ymmärtäneet?
Valitettavasti Perussuomalaisten tarinat ovat yhtä populistisia. Vaikea on heitäkään äänestää.

Reijo Tossavainen

Esimerkiksi Euroopan rahoituskriisin osalta perussuomalaisten linja on ollut johdonmukainen. Sitä samaa ei voi sanoa esim. vasemmistopuolueista, kristillisdemokraateista ja kepusta. Takinkääntäjiä on riittänyt niin tässä kuin monissa muissakin asioissa. Se mitä on luvattu vaalien alla, unohdettiin heti kun Audin takapenkki häämötti... Kepu taas teki täyskäännöksen perussuomalaisten pelossaan. Ja sitten ihmetellään, miksi kansalaisten mielestä poliitikkoihin ei voi luottaa...

Kalle Lehtonen

Tällaiseksi se on mennyt: huuhaahan uskominen on "vastuunkantoa", faktojen kertominen "pölhöpopulismia".

Reijo Tossavainen

Ei kansalaiset ole niin tyhmiä, kuten Stubb, Katainen, Kiviniemi, Urpilainen, Arhinmäki ja kumppanit kuvittelevat. Yksi näkyvä ilmentymä kansan tervejärkisyydestä on perussuomalaisten kannatuksen nousu.

Reijo Tossavainen

Suomen saamat Kreikka-vakuudet ovat täysin nollan arvoiset kirjoittaa TIMO SOINI tuoreessa blogissaan:
http://timosoini.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98831-ko...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

En vaan jaksa uskoa,että luokanopettajan pätevyydellä hanskataan suuria finanssioperaatioita,saati luokanopettaja olisi samalla viivalla pöydän ympärillä olevien rahoitusammattilaisten kanssa.

Toimituksen poiminnat