Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 42 min 34 s sitten

Sanat Donald Trumpin käytöksestä kuumensivat tunteet EU-parlamentissa

5 tuntia 41 min ago

Europarlamentaarikko Sophie in’t Veldin puheenvuoro EU-parlamentissa kuumensi tunteita puolesta ja vastaan tänään torstaina.

In’t Veld puhui siitä, että kansaa edustavien poliitikkojen tulisi voida tehdä työtään vapaasti ja rauhassa niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. In’t Veld sanoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin käytöksen olleen vihapuhetta, häirintää ja pelottelua neljää kongressiedustajaa vastaan. (Juttu jatkuu tviitin alla.)

 

USA:n niitti tuli – estää valmiiden F-35-hävittäjien toimituksen Turkkiin

6 tuntia 23 min ago

Lentokoneyhtiö Lockheed Martin ilmoitti torstaina hankkivansa turkkilaisten yhteistyökumppaneiden tilalle uusia toimittajia sen jälkeen kun USA:n hallinto oli ilmoittanut kieltävänsä F-35-koneiden toimitukset Turkkiin.

”Lockheed Martin pyrkii minimoimaan F-35-ohjelmaan kohdistuvat vaikutukset tiiviissä yhteistyössä Yhdysvaltain hallinnon ja koko toimitusketjun kanssa”, yhtiö ilmoitti ja korosti kyseessä olevan hallitusten välinen asia.

Elina Lepomäki SuomiAreenassa: ”Järkyttävän korkeaan kokonaisveroasteeseen pitää puuttua”

7 tuntia 21 min ago

Oppositiopoliitikko kokoomuksen kansanedustajan Elina Lepomäen mielestä Suomessa olisi jo aika puuttua kokonaisveroasteeseen. Lepomäki myönsi Veronmaksajien keskusliiton järjestämässä SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa, ettei hän oppositiopoliitikkona voi kuin antaa neuvoja hallitukselle ja että viime kaudellakin kokoomuksen ollessa hallituksessa veroaste laski vain bkt:n nousun seurauksena.

Ministeri Leppä SuomiAreenassa: ”Suomeen tuodaan sellaista ruokaa, jota tässä maassa ei saa tuottaa – Vapaakauppa on tuonut tämän tullessaan”

11 tuntia 7 min ago

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) korosti Suomen omaa huoltovarmuutta Porin SuomiAreenassa käydyssä ilmastoa, ruokaa ja pakkauksia koskevassa keskustelussa.

Lepän mielestä kaikki eivät Suomessa voi siirtyä vegaaneiksi.

S-ryhmän -60%:n alekäytäntö tulee koko Suomeen – ”Hyvin merkittävä asia kaupan hävikin vähentämisessä”

11 tuntia 58 min ago

Kaiken kaikkiaan yli 70 miljoonaa tuotetta punalaputetaan vuosittain ja myydään alennettuun hintaan, S-ryhmä kertoo.

S-ryhmä laajensi ”punalaputettujen” tuotteiden käytäntöä koko Suomeen kesällä 2017. Viimeisten iltatuntien aikaan asiakas saa 60 prosentin alennuksen tuotteista, joiden päiväys on menossa vanhaksi. Ennen ilta-alea punalaputetut tuotteet ovat 30 prosentin alennuksessa.

Ruokahävikille löytyy kesätauollakin ottajia – ”Ruoka ei päädy roskiin”

12 tuntia 29 min ago

Osa ruoka-apua tarjoavista, vapaaehtoistyöhön perustuvista toimijoista on kesällä tauolla, mutta kauppojen yleensä ruoka-aputoimijoille lahjoittamalle hävikkiruoalle on löytynyt tauolla olevien tilalle muita ottajia.

OECD:n pääekonomisti: Talouden shokki tulossa Eurooppaan – Tilanne kiristyy jo kesän lopulla

17.7.2019 16:27

Euroopan mailla on ”huutava tarve” elvyttää, tai muuten edessä on vaikeat ajat, varoittaa OECD, Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö.

OECD:n pääekonomisti, Laurence Boone, on huolissaan Euroopan maiden valmiustilasta uhkaavaa talouden šokkia vastaan. Financial Timesille haastattelun antanut Boone näkee, että Eurooppa ei ole varautunut riittävästi uhkaan ja kehottaa erityisesti Pohjois-Euroopan maita reagoimaan talouskasvun heikkenemiseen elvyttämällä.

Olkiluoto 3:n valmistuminen venähtää taas – ”Säännöllinen sähköntuotanto heinäkuussa 2020”

17.7.2019 16:10

Teollisuuden Voima (TVO) kertoo saaneensa laitostoimittajakonsortio Areva-Siemensiltä Olkiluoto 3:n käyttöönotosta päivitetyn aikataulun, jonka mukaan laitosyksikön säännöllinen sähköntuotanto alkaisi heinäkuussa 2020.

Edellisen aikataulun mukaan säännöllisen sähköntuotannon oli määrä alkaa tammikuussa 2020.

Aiemmin keväällä Areva–Siemens ilmoitti päivittävänsä projektiaikataulua Olkiluoto 3 -laitosyksiköllä alkuvuonna tehdyn laajan huoltoseisokin viivästyttyä aikataulustaan.

Näkökulma: Anne Berner astui samaan miinaan

17.7.2019 14:22

Kauppalehti kertoi tänään keskiviikkona, että entisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) perheen omistama yhtiö on käynyt aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumassa Bernerin ministerikauden aikana.

Antti Rinne EU-parlamentissa: EU on arvoyhteisö, ei varasto, josta voi noutaa vähän sananvapautta ja ihmisoikeuksia

17.7.2019 14:12

Pääministeri Antti Rinne (sd) puhui keskiviikkona Euroopan parlamentissa Strasbourgissa Ranskassa. Hän esitteli tilaisuudessa Suomen puheenjohtajuuskauden teemat.

Suomen prioriteetteja ovat EU:n globaali johtajuus ilmastotoimissa, yhteisten arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen, EU:n kilpailukyky ja sosiaalinen eheys sekä kansalaisten kokonaisturvallisuus.

”Isis-naiset” esillä SuomiAreenassa – Antti Häkkänen varoittaa ”hallitsemattomasta tilanteesta”

17.7.2019 12:01

Porin SuomiAreenassa tiistaina käydyssä puheenjohtajatentissä vilkasta keskustelua herätti Syyrian leirillä olevien suomalaisten, niin sanottujen ”Isis-naisten” tilanne.

Anne Berner KL-uutisesta: ”Olen järkyttynyt”

17.7.2019 11:21

Kauppalehti julkaisi keskiviikkona uutisen, jonka mukaan entisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) perheen omistama yhtiö on käynyt aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumassa Bernerin ministerikauden aikana.

USA:n edustajainhuone äänesti Trumpin tviitit rasistisiksi – Trump: ”Höynäytys”

17.7.2019 10:23

Yhdysvaltain edustajainhuone on tuominnut presidentti Donald Trumpin tviitit demokraattien kongressiedustajista rasistisiksi, kertoo muun muassa Financial Times.

Trumpin kommentit lietsoivat edustajainhuoneen mukaan vihaa ja pelkoa vähemmistöjä kohtaan.

Trump kohautti tviittaamalla sunnuntaina, että demokraattien kongressiedustajien tulee ”mennä takaisin niihin maihin, joista he ovat tulleet”.

KL: Anne Bernerin perheen yhtiö kävi aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä

17.7.2019 09:52

Entisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) perheen omistama yhtiö on käynyt aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumassa Bernerin ministerikauden aikana, kertoo Kauppalehti.

Aktiivimallin hyväksynyt ex-ministeri ihmettelee Rinteen hallituksen linjauksia: ”Olen hämmentynyt”

17.7.2019 09:41

Edellisen Juha Sipilän (kesk) hallituksen työministeri Jari Lindström (sin) kirjoittaa blogissaan aktiivimallista käydystä keskustelusta, jota käytiin tiistaina Porin SuomiAreenan puheenjohtajatentissä.

Äärimmäisen tiukka enemmistö von der Leyenille – ”Tämä äänestys unohdetaan”

17.7.2019 09:06

Ursula von der Leyen valittiin tiistaina EU-komission uudeksi puheenjohtajaksi äärimmäisen tiukalla enemmistöllä: Hän sai 383 ääntä, vain yhdeksän ääntä yli vaaditun 374 äänen enemmistön.

”Se ei ole vakavaa. Se riittää, nyt hän voi koota komission”, sanoo ranskalaisen ajatushautomo Fondation Robert Schumanin Brysselin-toimiston vetäjä Eric Maurice.

Maurice huomauttaa, että moni äänesti von der Leyenia vastaan periaatteesta: hän ei ollut Euroopan parlamenttiryhmien ehdottama kärkiehdokas, vaan vedettiin yllätyskandidaattina EU-johtajien hihasta.

20 h/vko -raja pois varhaiskasvatuksesta – Lakiesitys lausuntokierrokselle

16.7.2019 15:44

Lakiesitys varhaiskasvatusoikeuden laajentamisesta on tänään lähtenyt lausuntokierrokselle opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Varhaiskasvatusoikeus eli niin sanottu subjektiivinen päivähoito-oikeus on ollut rajattua elokuusta 2016 lähtien. Sipilän hallituksen tekemän muutoksen myötä lapsen oikeus varhaiskasvatukseen rajattiin 20 tuntiin viikosta säästösyistä.

Ministeri Sanna Marin haluaa maksuttoman pysäköinnin kotihoidon työntekijöille ympäri maan

16.7.2019 15:15

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) käynnistää selvityksen maksuttomasta pysäköinnistä kotihoidon työntekijöille.

Nykyisellään kunnissa on hyvin vaihtelevia käytäntöjä siitä, miten kotihoidon työntekijät saavat jättää autonsa.

Nyt ministeri haluaa luoda yhtenäisen käytännön koko maahan. Hänen mielestään on kohtuutonta, että kotihoidon työntekijät joutuvat miettimään parkkisakkoja, kun he kulkevat asiakkaiden luokse.

”Minun mielestäni olisi järkevää, että he voisivat pysäköidä maksutta”, Marin sanoo.

Jussi Halla-aho väestönvaihdoksesta SuomiAreenassa: ”Meillä kaikilla on intuitiivinen näkemys siitä, onko vastaantulija suomalainen”

16.7.2019 13:54

Perussuomalaisten puoluepäivässä Porin SuomiAreenassa keskusteltiin muun muassa väestönvaihdos-termistä, jota perussuomalaisissa on käytetty. Termin käyttö on noussut esiin tässä kuussa myös mediassa, muun muassa Helsingin Sanomissa.

Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon lisäksi termiä on käyttänyt perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra.

Sisäministeri Ohisalo SuomiAreenassa: Kansalaisaloitteiden raukeaminen estettävä – ”Ei saa pysähtyä vaaleihin”

16.7.2019 13:18

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) linjaa, että kansalaisaloitteiden pitäisi ”elää omaa elämäänsä” irrallaan muista lakialoitteista. Ohisalo sanoi Porin SuomiAreenassa käydyssä keskustelussa, että kansalaisaloitteiden ei pitäisi raueta vaalikauden päättyessä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat