*

Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Aleksander Stubb

Alex Stubb pysykööt lestissään – kansa ei halua Natoon!

Entinen pätkäpääministeri Alexander Stubb laukoo kummallisuuksia ja puuttuu muiden kolmansien asioihin |1 – on täysin Yhdysvaltain tulevan presidentin asia, miten hän operoi ja lievittää vastakkainasettelua itäiseen naapurimme, Venäjän kanssa.

Pareittain pölhöjä populisteja.

"Kreikan apupaketin jälkeen niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa asiat ovat kunnossa. Joka muuta väittää on pölhöpopulisti." Kreikan ensimmäisen tukipaketin jälkeen 2011 sanoi eräs politiikan tähdenlento ja suuri ajattelija.

 

Pölhöpopulistin mainetta pelkäämättä esitän, että Kreikassa ja Euroopassa ei mikään ole kunnossa.

 

Kreikassa nuorisotyöttömyys on yli 50% ja työttömyysluvut ovat pysyneet paikallaan 23 prosentin kohdalla.

Isänmaan etu, että Aleksander Stubb kokomuksen puheenjohtajaksi

Näissä oloissa, kun hallitustyön pitäisi pysyä ryhdissä ja koossa on isänmaan etu, että Stubb jatkaisi kokomuksen puheenjohtajana.

Hän on joukkue ja tiimityöskentelijä.

Hän ymmärtää, ettei vain kokoomus hallitse.

Hän on positiivinen neuvottelija.

Hän on tuttu edustava kasvo EU tantereella.

Tässä vain muutama adjektiivi.

 

Tilanteessa jossa kokomuksella ei olisi hallitusvastuuta, olisi ihan sama, vaikka Pekka Puupää olisi kokomuksen puheenjohtaja.

Kataisen kokomus, näin sen muistan.

Hjallis Harkimo  aloitti Aleksanteri Stubbin hiillostamisen ja kehui Kataista eilen illalla televisiossa,että Kataisen aikaan kokomus oli suurpuolue ja nyt Stubb on ajanut puolueen pohjamutiin.

Joo.o Katainen oli oivallinen päältäpäsmäri hän sai muut puolueet tanssimaan pillinsä mukaan. Oli säälittävää katsoa miten Urpilainen ja Arhinmäkikin joustamasta päästyä joustivat.

Suuria suunnitelmia kahdeksanvuoden ajan, mitään ei saatu valmiiksi. Matkasaarnaajan nuotilla Katainen kehui hallituksen saavutuksia. Siihen alkaa kohta uskoa itse kukanenkin, kun hyvin vakuutellaan.

Mietteitä nykypäivän politiikasta.

Missä tahansa muualla, Länsimaisissa demokratioissa Lenita Toivakan käyttäytyminen eduskunnassa olisi johtanut ministerin eroon mutta ei täällä Suomessa. Sen sijaan Toivakka myönsi julkisesti johtaneensa eduskuntaa harhaan ja pyysi käyttäytymistään anteeksi Ei voi muuta kuin ihmetellä nykyisiä politiikkoja ja heidän asiantuntemustaan siitä mitkä ovat heidän juridiset vastuunsa sekä valmistautumisensa aiheeseen johon varmasti tulisi olla vastaus valmiina. Kohua ei olisi tullut siinä mittakaavassa jollei Lenita Toivakka olisi syyttänyt Timo Harakkaa valehtelusta.

Kolumnisti Enbusken erehdys

Enbuskella on joskus mielenkiintoisia ja uudella tapaa asioita hahmottavia kirjoituksia, joskaan viime lauantain töräys Iltalehdessä ei valitettavasti lukeudu niihin. Kyseessä on tekijäänsä halventavalla matalamielisyydellä laadittu leimakirjoitus, joka ilmeisesti räjähti valloilleen kun Tuomas (oikeastaan Thomas) tajusi Alexander Stubbia kenties loukatun, vaikka häneen ei suoranaisesti viitattukaan.

Et ole enää rasistireppana, uusnatsi tai fasisti!

Viimeistään nyt presidentti Sauli Niinistön puheenvuoron jälkeen voidaan sanoa ääneen, että monikulttuurisuus ei ole pelkästään rikkautta.

Muutos syksystä on melkoinen. Et ole enää rasistireppana, uusnatsi tai fasisti, jos sanot arviosi ääneen.

Alexander Stubb vakuutteli viime syksynä, että "monikulttuurisuus on rikkautta. Ei minulla muuta". Samaa toistivat muut, jotka pitävät itseään suvaitsevina ja ovat omasta mielestään muita parempia ihmisiä.

„Meillä on suunnitelma, joka vie hyvään suuntaan“.

Kreikan valtiovarainministeri Efkleidis Tsakalotos (1) kävi juttelemassa Suomen valtionvelkojenhoitajan Alex Stubbin kanssa. Nämä kaksi talouden suurmimestä joivat kupposet kuumaa ja tulivat hymyilemään kameroille.

 

Tsakalotos sanoi YLEn mukaan: „En usko, että sitä riskiä enää on. Suunta kääntyi kesällä ja meillä on nyt suunnitelma siitä miten pääsemme kriisistä ulos“ ja toivoi, että: „Solidaarisuuden ja yhteistyön pitäisi olla eurooppalaisen yhteistyön peruskivet seuraavat vuodet“

 

Avoin kirje Juha Sipilälle ja Alexander Stubbille

Tilanne Suomessa on viime aikoina tulehtunut eikä loppua näy tällä hetkellä. Monet kunnioittamani henkilöt ovat sanoneet että Suomessa, ollaan tällä hetkellä henkisesti syvemmässä lamassa kuin koskaan. Jotkut ovat verranneet ilmapiiriä jopa jonkinlaiseen sotaan.

Voihan kikuli

Alexander Stubbin kausi ministerinä on sujunut siihen malliin, että puheenjohtajapeli on päätetty lyödä käyntiin jo nyt. Eikä ihme, Alex on alkanut hapuilemaan ja yhteistoiminta vaikeina aikoina profiililtaan syvän konservatiivisessa hallituksessa ei ole sittenkään sujunut. Ideologialtaan demarit ja PS olisivat keskustan kanssa lähempänä toisiaan, koska heillä on yhteisenä pohjana kahtaalta ay-liike, joskin eläkeläisten kannatus yhdistäisi näitä kolmea parhaiten. Niinpä he ovat eturyhmiensä kahlitsemia, olkoonkin että kokoomus saa tukensa mm.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä