Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Monikulttuurisuus Suomessa

Ryhtiä Turun maahanmuuttopolitiikkaan

Turku jatkaa maailman huonointa maahanmuuttopolitiikkaa harjoittavan Malmön tiellä. Ulkomaalaisten osuus kasvaa vahvasti ja varsinkin Varissuon ja Halisten eriytyminen jatkuu.

 

Varissuo on koko Suomen vieraskielisin alue, sillä sen väestöstä yli 40 prosenttia on vieraskielisiä – ja lapsista jo yli 70 prosenttia.

 

Useimmat Turun päättäjistä ovat avuttomia tilanteen edessä, eivätkä he valtuustopuheista huolimatta ole ryhtyneet mihinkään toimiin. Kukaan Turussa ei myöskään ota huonosta kehityksestä vastuuta.

 

Huoli romaniväestön hyvinvoinnista – Luottamusta luovia toimia tarvittaisiin

Huoli maamme romaniväestömme hyvinvoinnista on edelleenkin ajankohtainen asia. Liian monta kertaa tämä ohitetaan olankohautuksella ja todetaan, että kyllähän asioiden täytyy jo nyt olla hyvällä tolalla.

Pidämmekö itsestäänselvyyksinä asioita, joille ei vieläkään ole pohjaa?

Mtv uutisoi eilen (17.8.) Suomen romanien kokemasta syvästä epäluottamuksesta viranomaisia kohtaan.

Mytologisoitu hyvä ulkomaalainen

Seuratessani poliittista dialogia ja kannanottoja, sekä kulkiessa tielläni paikallisivaikuttajana, aktivistina ja tavallisena kaduntallaajana, olen usein kohdannut kansallismielisiltä tahoilta samankaltaisia kantoja siitä, miten he eivät vastusta ulkomaalaisia kokonaisuudessaan. Tiivistelmiä, joissa painotetaan, ettei heillä ole ongelmana ulkomaalaisuus tai uussuomalaisuus itsessään, vaan heidän ongelmansa on vain työttömät, kulttuuriin sopeutumattomat ulkomaalaiset.

Katsotaan sanoi neekeri

Onko perussuomalaisten masinoima ja immoslaisten äärimmilleen virittämä impivaaralainen "monikulttuurisuuskeskustelu" kuplien kupla? 

Monikulttuurisuus Suomessamme..?

 

Perussuomalaisten kansanedustaja Immosen kirjoitus nosti kissan isosti pöydälle monessakin mielessä.

 

Olen itse mielestäni avoin ja suvaitsevainen, tunnen myös maahanmuuttajia, joista osa on pakolaisia. Arvioin heitä mielessäni niin kuin ihmisiä yleensäkin: miten elää ja käyttäytyy.

 

Aloinkin miettiä mielessäni, että mistä me oikein olemme puhumassa ja tunteilemassa?

Sain aikaan enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

 

Haluamme tänne lisää ihmisiä eri maista, uskonnoista ja kulttuureista..?

Monikulttuurisuustesti hipstereille - miksei muillekin

Menet autovanneliikkeeseen, näet seinällä ison julisteen, jossa nori nainen on jalat levällään vähäpukeisena istumassa autonrenkaan päällä. Saatko raivarin vai onko se asia sinulle samantekevä? Olet nimittäin astunut mieskulttuurin pyhättöön. Siellä tämä oli arkipäivää ennen kuin itsekin niukoissa vaatteissa nuorina liikkuneet kukkahattutädit tulivat uusilla arvoillaan paikalle. Kalenterit piilotettiin kulman taakse, minne kaikki asiakkaat eivät pääse. 

Immonen oikoi väärinkäsityksiä

Kansanedustaja Olli Immonen painottaa Suomen Uutisille antamassaan haastattelussa, että käy taistelua monikulttuurisuuden ääri-ilmiöitä vastaan ainoastaan poliittisin keinoin.

Olli Immonen (ps.) kertoo pitäneensä itsestäänselvyytenä, että hänen lennokkaassa facebook-viestissään mainitulla taistelu-sanalla tarkoitetaan nimenomaan poliittisella areenalla käytävää kamppailua.

Voidaanko huuto lopettaa ja siirtyä keskusteluun

Tänään Suomen monikulttuurisuutta kannattavat näyttivät voimansa ja järjestivät kerralla kolmet kinkerit monikulttuurisuuden puolesta. Perussuomalaisen kansanedustajan englanninkielinen Facebook päivitys pääsee luultavasti samalla suomalaiseen pahastumisen ennätysten kirjaan. 

Kaikki tämä aikaansaatu on sinänsä hieno juttu. Ikävää vain on se, että monikulttuuristen puolustus sivistymättömänä puheena tuomittua vastaan näyttää aivan yhtä sivistymättömältä kuin syytetyillä. 

Testaa suhteesi monikulttuurisuuteen!

Toimittaja Matti H. Virtasella on Facebookin puolella mielenkiintoinen testi, joka on mitä ilmeisemmin tehty huumorin pilke silmäkulmassa. Mutta kuten minua viisaammat ovat jo ammoisna aikoina havainneet, niin useimmissa asioissa on "totta ainakin toinen puoli".

Lue allaolevat Matti H:n laatimat tai jostakin lainaamat testikysymykset, ja vastaa niihin puhtaan omantuntosi kautta.

Monikulttuurisuus Suomessa...

Yhtenäiskulttuurin aika on ohi...sen tajusi varmaan jokainen ikäpolveni ihminen jo nuorena. Se hylätty Suomi-kulttuuri ei ollut kuitenkaan yksinomaan paha asia. 

Kaltaiseni ihmiset ovat asuneet ja työskennelleet useissa muissakin maissa ja nähneet sen todellisuuden, joka vieraissa kulttuureissa vallitsee. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä