*

Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Seksuaalinen ahdistelu

#Me NOT - Ruotsissa ennätykselliset 480 000 uhria vuonna 2015

Kieltämättä Me too - naisten seksuaalista ahdistelua vastustava kampanja saa huvittavia piirteitä, kun se on epäilemättä punavihreävetoinen, mutta ongelman aiheuttajien painopiste onkin väestömäärään suhteutettuna muissa, kuin kantasuomalaisissa miehissä: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005206976.html

Uskonnolla ja kulttuurilla ei vaikutusta seksuaalirikollisuuteen

Tutkija Marko Juntunen on päätynyt tutkimuksessaan lopputulokseen, jonka mukaan Suomeen viime syksynä tulleiden irakilaisten syyllistyminen seksuaalirikoksiin on perua siitä, että "he ovat eläneet lapsuutensa ja nuoruutensa romahtaneessa yhteiskunnassa" – ei suinkaan siitä kulttuuritaustasta ja uskonnosta, jonka välittömässä vaikutuspiirissä he ovat niin ikään kasvaneet.

Respect

Kuka tahansa, milloin tahansa ja missä tahansa voi joutua kohtaamaan sitä. Työpaikoilla, julkisissa liikennevälineissä, kouluissa, yökerhoissa, harrastuksissa tai jopa kotona. Se on ollut aina osa arkeamme, mutta siitä ei aina kuitenkaan ole osattu puhua. Siihen ei aina osata suhtautua riittävällä vakavuudella eikä siihen vieläkään aina osata, tai haluta puuttua.

Suomalaisen miehen maine

Jonkin aikaa sitten leimahtanut keskustelu naisten ahdistelusta mietityttää minua edelleen.  Itseäni jäi häiritsemään se, kuinka jotkut miehet tuntuivat syyttävän naisia ahdistelusta, "metelin nostattamisesta" ja etenkin kokemustensa jakamisesta. Vahvana eli mittelö siitä, kuka ensinnäkin ahdistelee, kuka ahdistelee eniten ja kenen maine tässä näkemysten kakofoniassa kärsii.

Tuhat ahdistelua samaan aikaan aivan sattumalta? Ei mahdollista!

Kölnissä uudenvuodenyönä yli 1000 naista joutui ahdistelujen ja muiden rikosten kohteeksi. Samaan aikaan Suomessa kokoontui noin 1000 maahanmuuttajataustaista ja kokoontumisen jäljiltä poliisilla on selvitettävänä 19 seksuaalirikosta.

Tämä kaikki on totisinta totta. Sen sijaan mitenkään ei voi olla totta mm. Vihreä Lanka -lehden kertoma väite, että tapahtumat eivät olleet suunnitelmallisia.

Seksuaalisen häirinnän vähättelystä

Netissä on kiertänyt juttuja YLE;n raiskauksenehkäisyvideosta. Jossa pitää katsoa tuimasti silmiin ja sanoa "Ei". Tässä yhteydessä on vaikeaa nähdä mikä on videon alkuperäinen yhteys, ja kyseessä on luultavasti lievemmän seksuaalisen häirinnän ehkäisystä.

Miksi miesten itsekkäät tarpeet ohittavat tyttöjen ja naisten ihmisoikeudet?

Tyttöjen ja naisten kokemaan seksuaaliseen häirintään on herätty, kun siihen on syyllistynyt yhä useampi ulkomaalainen.

 

Maahamme on rantautunut uudenlainen inhottava ja vastenmielinen joukoahdistelun muoto, joka on aiheuttanut aiheellisesti pelkoa ja turvattomuuttoa.

 

Uusi seksuaalisen häirinnän muoto on otettava vakavasti ja siihen on jämäkästi puututtava, sillä jokaisella on oikeus seksuaaliseen koskemattomuuteen.

 

Siitä olisi kuitenkin pystyttävä keskustelemaan maltillisesti ilman asenteiden sokaisevaa voimaa.

 

Koulukuljetukset ja katupartiot

Koulukuljetukset ja katupartiot

 

Yle uutisoi tänään Sipilän ensimmäisen ulostulon katupartioasiassa, josta meidän SSS- eli Sählää-Säntäile-Suhmuroi -kolmikko onkin ollut erityisen hiljaa viime aikoina.

 

Sipilän puhe oli Keskustalle tyypillistä mitäänsanomatonta höttöä, jossa varotaan ottamasta mitään kantaa mihinkään, jottei suututeta ulkoministeri Soinia ja tämän nuivaa siipeä. 

 

Eräs kohta uutisesta oli kuitenkin mielenkiintoinen.

#Lääppijä ja #koelnhbf eli yhteisen ohipuhumisen taito

#Lääppijä-tagin levittäminen alkoi Helsingin poliisin lausunnosta, jossa Naisasialiiton mukaan todettiin "seksuaalisen häirinnän ja ulkona tapahtuvien raiskauksien" olevan uusi ilmiö, jonka takana ovat turvapaikanhakijat. Näin olen kyseisen tagin syntyhistorian ymmärtänyt. 

Miten "uusi ilmiö" määritellään?

Kun viime päivinä on katsottu poliisin viestintää, on selvää että taustalla on jonkinlaisia viestinnällisiä vaikeuksia. Yleisö kenties himoitsee totutta, kenties jopa tietynlaista totuutta, mutta tämä kuitenkin pakenee kuin nuori neito klähmivää miestä.

Ja vertaukseni ei tietenkään ollut satunnainen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä