Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tanskan vaalit

Tanskan vaalitulos

Tanskassa oli mielenkiintoiset vaalit. Loppuun saakka Sosiaalidemokraattien vaalikiri vaikutti uskottavalta, ja demarien vaalivoitto tuntui mahdolliselta, mutta sitten Tanskan Kansanpuolue voitti punaisen blokin maaliviivalla reippaasti.  Jos galluppeja seurasi, tulos oli ihme, mutta tanskalaisille ja Tanskan politiikkaa seuranneelle se ei ollut ihme ollenkaan.

Tanskan vaalituloksen uutisointi

Yhdessä meistä Pohjoismaista vallan suhteet ovat vaaleissa eilen vaihtuneet, mutta tulosta saa etsiä verkkolehdistämme (klo 7.30). Esimerkiksi hs.fi -sivuilla sellainen on noin yhdeksäntenä vieritettäessä sivua alaspäin. Samoin on laita nopean uutisoinnin iltalehdissä. 

Johtuuko vaalituloksesta vai juhannusaatosta? Journalismia vai politiikkaa?

Tanskan vaaleissa kansanpuolueelle jytky

Tanskan kansanpuolue sai parlamenttivaaleissa 21,1 prosenttia annetuista äänistä ja nousi maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Vaalitulos on jytky tanskalaisittain, koska kansanpuolueen kannatuksen lisäys oli peräti 8,8 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaisten EU-parlamenttiryhmän puolueilla menee hyvin. Ne ovat pärjäneet loistavasti äskettäin järjestetyissä vaaleissa Suomessa, Britanniassa, Puolassa ja Tanskassa.

Tanskan vaaleista klo 21 jälkeen tuloksia

 

Tanskan nykyinen pääministeri Helle Thorning-Schmidt julisti kansankäräjävaalit pidettäväksi pikavauhtia eli tänään  18.06.2015.  

Tanskaan pikavauhtia uudet vaalit

 

Koko kevään kestänyt arvuuttelu Tanskan  parlamenttivaalien (kansankäräjävaalit) aikataulusta päättyi tällä viikolla keskiviikkona. Tanskan nykyinen pääministeri Helle Thorning-Schmidt julisti vaalit pidettäväksi pikavauhtia jo kolmen viikon kuluttua 18.06.2015.  

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä